- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
toto0569 #18143 üzenetére
Nekem LG TV-n, Samu 930c-vel Dolby Digital volt a legtöbb, amit a Youtube kicsikart magából. Atmos-ig nem jutottam, akármilyen tartalmat is próbáltam. Úgy látszik, ez itthon ennyi. Nem tudom külföldön, esetleg hazai pályán mi a helyzet, mert valószínűleg nem véletlenül írják rá a tartalmakra, hogy Atmos. Lehet, csak itthon nem lehet lejátszani.
Egyébként, nekem az LG C2 ha USB-ről játszok le rajta tényleg Atmos tartalmat, a médialejátszó azt is csak PCM stereo-ban küldi a soundbarra, hiába van a pass trough bekapcsolva, és hiába eARC a csatlakozás, amit ki is ír a bar.
A Disney plus tud még Dolby Digital +-t magyar szinkron mellett. Angollal még nem próbálkoztam, nem tudom, át lehet-e állítani.
Szóval az Atmos egyelőre még nem jött össze... -
Zolom89
senior tag
válasz
toto0569 #18139 üzenetére
Legutoljára mikor néztem akkor csak 5.1 támogatott a YouTube, mikor elindítottam még a surrand feliratot se írta ki a Bar, nem hogy atmos 😁
meg ugye azt se felejtsük el hogy ki milyen lejátszóval vagy forrásból néz filmet… pl hiába van DTS a Blu-ray rippen ha pl a tv nem támogatja és a tv a médialejátszó eszköz.
Nagy segítség ha a Tv-ben van “átengedés” és hozza eArc támogatás mert ha streamingen nézünk tartalmat akkor azt ők játszák le és küldik a jelet a tv-nek így nincs szűk keresztmetszet amit a tv okozna ha a Soundbar támogatja az Atmost DTS stb.cobra: szerintem rég azon a szinten van
Q700b anno szoftvert nem tudtam frissíteni mert nem akarta az igazat. Csak pendriverol ment…
hozzateszem hogy a Q990b semmi de semmi bajom nincs, nagyon szépen teszi a dolgát, nem felejt el semmi beállítást minden patika szoftverben is, csak ne jöjjön frissítésmaskor volt téma az integrált Spotify a Samsung Bárokban, ha valakinek ez számít és használja akkor olyan Soundbart vegyen amibe ez integrálva van, mert ég és föld a minőség amit Bluetoothon rá küldesz és amit magának elhúz.
-
Zolom89
senior tag
válasz
toto0569 #18137 üzenetére
A halványkék szemek... beszélgetnek a fák alatt, es a megfagyott víz a fákról elkezd olvadni és csöpögni, az olyan jól megvan csinálva hogy szabályosan néztem hogy most mivan mert tényleg olyan mint ha ott állnál.
Egyébként sok filmben megvan hogy kezdenek valamit az Atmossal, de ez nem azt jelenti hogy folyamatosan jön valami hang fentről.
Nagy khlisé egy elrepülő madar, vagy tárgy a fejed felett, vagy éppen a kopogo eső tényleg a fejed felett verné az ereszt.
Máskor is volt már róla szó, hogy aki Atmos térhangzást akar az felejtse el a magyar szinkront és a lebutitott hangot amit ez képvisel kishazánkba, eredi nyelven nem csak hogy minden film Atmossal jön, hanem az alap hangminőség is ég és föld. -
freemanone
addikt
válasz
toto0569 #18109 üzenetére
Hallgass Gino20 mondataira.
Meg ne vedd azokat az SB-ket. A jelenlegi HM mellett csak jóval magasabb kategóriás SB rúgna labdába.
Ha pattintós atmos és SB, akkor legalább hangszóró legyen ami pattint, ne ezek a légrésnek mondható csipogók. HW-Q70R-et hajtottam egy ideig amiben van ilyen csoda. Néha tudott olyan érzést kelteni, hogy ez mintha a plafon körül történt volna, de meglettem volna nélküle. Q930 és Q990 teljesen más szinten mozognak.
A fizikai 4 hangszórós plafon kiépítés pedig megintcsak egy teljesen más szintet képvisel. Viszont az jóval zsebbenyúlósabb és macerásabb is. -
Gino20
őstag
válasz
toto0569 #18103 üzenetére
TV-ben beépített atmos és, hogy az milyen frankó?? Erre alapozva vennél bármit is a meglévő HM helyett? Sorry, de nagyon rossz "úton" jársz, viszont ebből a szempontból talán hasznos volt, hogy írtál ide, mert így talán nem égetsz el feleslegesen 100e Ft-ot sem
. A munkatárs nem valószínűleg, hanem 100%-osan még életében nem hallott semmi érdemre való rendszert (akár egy 50-100e Ft-os SB-t sem). Ez amúgy egy baromi jó dolog, mert így nincs benne semmi komolyabb igény és valójában megspórol egy rakás pénzt, közben mégis abszolút elégedetten nézi mondjuk a Netflixet a TV hangszóróin keresztül
. Ha munkatárs akkor feltételezem, hogy nem az ország másik végéből van, vagyis ha nem tévedek, akkor hát hajrááá és menj át demózni egy TV atmos hangot
#18104toompa:
Már kevésbé vagyok napra aktuális, de köszi a pontosítást. Így már semmi nem szól mellette és SWA-al együtt inkább Q930...
#18105Redlight2:
Ez sajnos szintén nem hozza még a talán pattintós atmos élményt sem. 4-5 éve pont ugyan ilyen volt a Q60R hangprojektorom (csak arra nem volt ráírva az atmos). Ebben nincs atmos "upfiring" hangszóró csak apró oldalra (nem front felé) kivezetett apró lyukacskák. -
Redlight2
tag
-
Gino20
őstag
válasz
toto0569 #18099 üzenetére
Ha gondolod amúgy hifi/hm üzletekben egész jó környezetben tudsz demózni bizonyos SB-ket. Árukereső szerint van Denon S217 az Octogon audio-nál vagy Home Movie-ban.
HK/Klipsch/Jamo/....... van az Extreme audio-ban. Persze ehhez nem árt BP vagy környékén lakni, ha az ember mindent is meghallgatnacsak el ne mond, hogy van HM-ed, mert lehet a véred kiszívják SB vásárlási szándékkal
.
Komolyra fordítva a szót: ha összeségében elégedett vagy az 5.1 HM rendszereddel, akkor egy ilyen ~100e Ft-os rúdacska semmilyen szinten nem tudja azt megközelíteni (ez esetben valójában a kérdésed/felvetésed is kicsit nehezen értelmezhető, hogy mit is várnál egy ilyen terméktől). Esetleg a DSP, hangok kompresszálása miatt a dialógus lenne jobb élmény, mint most, de fizikai háttérsugárzók nélkül cseszheted még az 5.0/5.1 élményt is. -
Gino20
őstag
válasz
toto0569 #18097 üzenetére
Hmm...Én biztosan nem cserélném, főleg egy szubláda nélküli SB-re.
Ha már cél a pattintós atmos (ami semmi csoda, ha jó a helyiséged, akusztika, pozíció, akkor mondjuk vertikálisan is képes nyújtani a teret, de nem összehasonlítható a rendes atmos-al) akkor mondjuk egy ilyennel próbálkoznék [link] (ebben legalább van "atmos" hangszóró) innen rendelve, aztán ha csalódás, akkor élsz az elállással és ahogy hozta a futár, úgy viszi is vissza a forgalmazónak vagy ha beválik, akkor tudsz hozzá venni Samsung SWA-9200S surround hangfalat [link] , így ismét lesz egy moziszerű hatásod. -
Gino20
őstag
válasz
toto0569 #18094 üzenetére
Úgy látom Atmos szempontjából semmi értelme, vagyis nincs benne "felső" atmos hangszóró, így gyakorlatilag nincs mi jól rád pattanjon. Ez csak dekódolja az atmos jelet, de semmi több.
"Denon-AVR-S660H házimozim"
Ebből aztán sok minden nem derül ki. Van egy S660 AVR-ed, de mi a többi elem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged