- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Jhonny06 #8540 üzenetére
Tegnap bevásáltam a venenumban, kettő Gulden Draak, kettő Keserű Méz, kettő Bush Ambre, egy Quadrapel, egy Hoedaarden grand cru, egy Fóti Zwickl 7600 forint.....
Kicsit vissza kell majd vennem a sörfogyasztásomat, igaz most nem vittem vissza üres üvegeket, akkor egy ruppó lejön az árból.
De mikor megyek, mindig vannak vagy előttem, vagy mögöttem, most mi hárman mentünk kollégák, 15 forint körül hagytunk ott..Upsz, új hsz. akart lenni, nem válasz, elnézést!
-
looser
addikt
válasz
Jhonny06 #8531 üzenetére
Hát én már lassítottam :-)
Nincs már az a 'felfedezés öröme', mint régebben. Nem mondanám, hogy kiégtem, de a társaság most jobban érdekel, akikkel vagyok, s ha valami 'kommersz' helyre megyünk, hát tolom ami van :-)
Pénteken Krúdyban voltunk, egy sima, winter és bak Dreher csúszott, kis vodkával. És jó volt, mert jók voltak a beszélgetések. Azért a Főzdefesztet várom, az nagy buli :-)(#8532) koxx: ezt még muszáj lesz megkóstolni :-) A Kaltenecker kávés Brokátja nekem nagyon bejön...
-
Daneeka
senior tag
válasz
Jhonny06 #8478 üzenetére
http://folyekonykenyer.blog.hu/2014/01/09/szombaton_nyit_a_szimpla_berlin_craft_beer_bar
@jookomak
Szerintem a Galaxist is utolerte. A fesztes nem volt rossz, aztan ittam egy uvegest nem olyan regen, csak az maradt meg bennem, hogy fuize volt amit nem csipek. Mondjuk Galaxisnal az volt a leghuzosabb amikor lefoztek a Legendaban Galaxy komlo nelkul, ezzel agyon csapva a lenyeget a sornek.
-
palesz22
csendes tag
válasz
Jhonny06 #8470 üzenetére
Na megkóstolom ezeket a meggyeseket is, de nekem a Delirium Red nagyon bejött, ha azt sikerül megközelíteni már boldog vagyok. De most egyelőre gyűjtögetem az ötleteket, mert nem tudom mikor jár legközelebb belgium felé a beszerzési forrásom...
@looser: ezt a kisalföldi meggyes remeket ki nem hagynám ilyen értékelés után
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #8429 üzenetére
Jó lesz, jó lesz!
Lassan én is nekimegyek, a karácsonyi felhozatal ez lesz:
Anderson Valley Winter Solstice
Moor Old Freddy Walker
Keserű Méz Winternacht
Rogue Santa's Private Reserve
Ridgeway Insanely Bad Elf
Cotleigh Red Nose Reinbeer
Jolly Pumpkin Noel de Calabaza
Ilkley Mary Christmas
BrewDog Christmas Paradox 2012
Bristol Beer Factory Bristletoe
Brewdog Santa Paws
Anchor Our Special Ale 2013 -
jookomak
őstag
válasz
Jhonny06 #8403 üzenetére
Fú, a Left Hand Milk Stout nekem pont az egyik nagy kedvencem.
Csakajóban volt csapon egy időben, megittam jópárat.
Ha már stout, Flying dog cujo-t ittatok már? Nekem az is nagy favoritom. Mondjuk én egy állat vagyok, és szeretem a nagyon karakteres, markáns söröket.
Én eddig egy sört öntöttem ki: Lidl-ben kapható "Beer" márkájú "sör".
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #8355 üzenetére
Nekem anno azt mondta, hogy nyit majd hamarosan egy webshopot, de úgy látom nem kapkodja el. Kár érte, mert tényleg nagyon bőséges volt a választék. Két üzlete is van, a másikon sokáig ötletelhettek, mert Johnny's Off License II a neve...
Na, az se volt kutya, ott pillantottam meg az egyik üveg Dogfish Headet, rögtön könnybe is lábadt a szemem...
Az elsőt pedig a Ma Che Siete Venuti a Fà nevű helyen, az sem volt kutya, a sok olasz nézte a Juventus-Lazio meccset, ordítottak, mint a sakál, közben pedig olyan söröket ittak, amik az oldalon vannak feltüntetve.
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #8352 üzenetére
Ok! Ezt egyébként pont abban az ominózus boltban pillantottam meg, amiről írtam, hogy a hazautazásunk előtti napon tértünk be. Én hülye, a végére hagytam azt az üzletet, mert minden napra az aznapi látnivalók közelében lévő (vagy nem
) boltokat terveztem be. És ez csak azért nagyon rossz, mert szerintem itt voltak a legjobb sörök egy helyen, nekünk meg már pakolászni kellett, egyebek... Utólag szívesen kihagytam volna párat, amiről viszont azt hittem, hogy jó lesz, és ide betértem volna többször is azon a héten.
Volt még mellette egy Beer Geek Bacon is, de az előzőek miatt csak az egyiket választottam, valamint a hazahozatalra szánt darabok is megvoltak már, úgyhogy maradt a Vanilla.Ez az a bolt egyébként:
[link]A tulaj egy szuper jó fej, nagyon értett a sörökhöz, ráadásul ír, mint megtudtam. Kicsit összehaverkodtunk, aztán a végén a megvásároltak mellé ajándékba adott egy sört, amit a Birra del Borgo főzde csak az ő boltja számára készített 2007-ben, azóta érlelt belőle pár üveggel, az utolsót adta ide. Impirial Stout volt a neve, és igen jól esett itthon.
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #8336 üzenetére
Ó, te jóságos ég! Az új De Molenek közül pont az imperial stoutokat hagyod ki, miközben én itt forgok, hogy hogyan kéne megoldani a hazaszállíttatásukat, ha valakivel megvetetném...!?
Tudom, azt nem szereted, de nem hiszem el, hogy egy jó De Molen imperial stout nem ízlene... Szerintem náluk nem sok nagyobb mester van ilyen téren. Bár régen hanyagoltam a főzdét, de pár elfogyasztott darab után a legmélyebb tiszteletem az övék.
-
palesz22
csendes tag
válasz
Jhonny06 #8328 üzenetére
Én eddig mindig hidegen ittam sört. Aztán most mikor újra meg akartam kóstolni a Nagy Katalin Cárnőt, a boltban mondták, hogy ne hűtsem be. És ez tényleg még így is iszonyat jó!
Szeretnék még inni pár imperial stout-ot, mert úgy látszik nekem ez jön be igazán. Ajánljatok néhány jót! -
somasz
addikt
válasz
Jhonny06 #8306 üzenetére
olyan balfék nyitva tartásuk van, pénteken beszoptam, amikor odamentem este 10 körül... mintha a saját tárcájuk ellensége lennének, ki tudja, miért van ez az üzletpolitika?
tegnap meg délelőtt akartam volna venni pár üvegeset, de csak 2-től van nyitva (szerencsére eszembe jutott)
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #8280 üzenetére
Remek, remek, remek...
A Disco Beer az valami fantasztikus, régebben nem nagyon szerettem ezeket a dán fickókat, de azóta sikerült egy-két olyan darabot inni akár a tesójától, a Mikkellertől, vagy éppen tőlük, hogy teljes mellszélességgel kiállok értük. Fantasztikus, amit művelnek... És ezekben az esetekben valóban az sem érdekel, hogy a címke nem valami állati.
Ők megtehetik...
Szóval tényleg nagyon eredetiek, nekem például ettől a Disco Beertől leesett az állam. Majd kíváncsi leszek, hogy mit mondasz.Úgy látom, végül csak becsúszott egy Watt Dickie, az én 4,1 GBP-s üvegcsém még vár valami exkluzívabb alkalomra.
Bár azért az árért akár két felest is rendelhettem volna.
Nem tudom, de én fekete IPA-t még egy-két darabot elszámítva nem nagyon kóstoltam, és egyébként szándékosan. Nekem valahogy elveszi az élét a színe, nem érzem összepasszolónak... De lehet, hogy többet kellett volna kipróbálni.
-
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #8199 üzenetére
Ne is mondd, és főleg úgy, hogy szerintem a BrewDog esetében közvetlenül a gyártótól érkeznek a cuccok hozzájuk. Persze, legyen pár száz forint haszon üvegenként, na de majd' 2.000? Valóban vicc...
Mondjuk valami 50.000 Ft-os whisky esetében hagyjuk is, de ha maga a termék nem kerül 2.000 Ft-ba külföldön, akkor egy ekkora nyereséget kicsit soknak érzek. De persze az ő dolguk, örüljünk, hogy van. Ezt most szerencsére olcsóbban kaparintottam meg.Mondjuk azt hozzáteszem, hogy az a hagyomány most sem szakad meg, hogy nagy nehezen sikerül beszerezni valami újdonságot, aztán pár nap múlva ott figyel a Csakajó polcán.
Most a Shipwrecker Circus-szal jártam így, és azt viszont kifejezetten drágán, majdnem egy ezressel drágábban szereztem be, mint amennyiért most náluk lehet majd kapni.Bár még nem érkeztek meg, így csak reménykedni tudok, hogy hiánytalanul és sérülésmentesen ideérnek.
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #8153 üzenetére
Először egy angol rendelősön láttam, aztán el is fogyott rögtön, úgyhogy ha jön még mellé valami érdekes, akkor elképzelhető, hogy érkezik megint egy pakk hozzám a Csakajóból...
Rómában pedig az utolsó előtti napunkon érkeztem meg arra a helyre, amit ha korábbra tervezek be, máshová nem is nagyon kellett volna menni. Abban a boltban a "Hello my name is Mette Marit" nevű darab volt kapható, amit "lingonberry" nevű gyümölccsel főztek. A tulaj egy Johnny nevű ír fickó volt, de ő sem igazán tudta, hogy "what does lingonberry mean...".
Valamiféle bogyós gyümölcsre gondoltam, természetesen, de rákeresve tudom, hogy vörös áfonya lesz az.Szóval nem lehet rossz, na.
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #8106 üzenetére
Jaja, gondolom én is, hogy mennyiből tarthat elküldeni az e-mailt, hogy "jöhet a szokásos 5 Karácsonyi, üdvözlettel ..."
Persze tényleg nem azzal van a gond, hogy ezek vannak, hanem hogy csak ezek vannak. Nekem pl. a Corsendonk Christmas az egyik, ha nem a kedvenc Karácsonyi söröm, főleg, amikor kaptam egy poharas pakkot, és abból szürcsölgettem.
A Csakajóban remélhetőleg lesz, csak ő meg hajlamos kicsit későn ébredni, és márciusban beszerezni a Mikulásos üvegeket.
A Saveurt tervezem én is, bár a folyamatos kutatás most megint úgy látszik, hogy hozott egy gyümölcsöt: miután ugye Cervezalandia bezárta kapuit, vagy legalábbis nekünk kellett bezárni előtte, érdeklődtem tőlük többször is, hogy semmiképpen nem szállítanak-e Magyarországra, mert ilyen választék tényleg sehol nincs Európában rendelős oldalon. Aztán volt, hogy hónapokig le sem sz..., aztán a mostanira reagáltak, és tájékoztattak, hogy lehetséges, csak kicsit félve említették meg, hogy a régi 30 € helyett épp csak a háromszorosára, 90 € körülire nőtt a szállítási díj.
Na, úgyhogy az kb. kilőve, de helyette akkor küldök, illetve nem is, közzéteszek egy oldalt, hátha valakit érdekel a rendelés lehetősége is. Ez egy angol, ahol általában az árak is, és a szállítási költségek is magasak, de ennél kicsit "érthetetlenül" is alacsony a díj, természetesen angol viszonylatra gondolok. 17,7 fontért elvileg már szállítanak, és a legjobb, hogy asszem olyan 24 darab fér bele ebbe. Miután már a Saveur is emelt korábban is, most pedig már nem is lehet megnézni, hogy alapból mennyi a költség, próbát pedig még nem végeztem, szerintem ez is van olyan jó ár szállítás terén.
Tehát az oldal:
http://www.alesbymail.co.uk/Egyébként rohadt jó, itt is vannak néha olyan darabok, hogy úgy kell felmosni. Mármint engem.
-
Daneeka
senior tag
válasz
Jhonny06 #8092 üzenetére
Unearthly milyen?
Kb. csak azert ugranek fel Pestre lassan. Szarazkomlozott soroket erdemesebb frissen inni, igy se biztos, hogy valaha olyannak fogjuk erezni ahogy azt elkepzeltek, a legtobben ket het allas utan mar folyamatos komlo aroma degradaciorol szamolnak be. Ugyhogy ezert erdekel csaprol. (ifjabb plinyt ezert lehet csak ket hetig kapni pl.) -
adster
tag
válasz
Jhonny06 #8032 üzenetére
Jaja, egy fényképezős fórumon mutattam a korábbi képeimet, hogy van-e valakinek valami ötlete a színek normalizálására, és ott is többen mondták, hogy szerintük hagyjam, jól van az úgy is, hangulatosak.
Közben viszont ráakadtam egy ilyen otthon is összerakható fotódoboz elkészítésének leírására, aztán meg is "építettem".
Egyébként én is valahogy így vagyok vele, a korábbiak közül voltak azért jól sikerültek, az az esti fény meg néhol tényleg hangulatos tud lenni. Csak arra gondoltam, hogy sokszor elég természetellenes hatást kelt vmi amerikai behemótot ilyen plüssmackók között fotózni.
Az ilyen modernebb stílusú darabokhoz jó lehet ez a steril háttér is, bár ehhez a Smoked Porterhez pont nem passzol, ide leginkább valami kandallótüzes, vagy őszi faleveles környezet illene...De hát pont ez következett, és már újítottam volna.
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #7905 üzenetére
Én is kinéztem már párat, de azért némelyiknek az árára eléggé fogcsikorgatva nézek rá. Van olyan, amelyiknél örülök, hogy külföldön juthattam hozzá, jó pár száz forintot megspórolva rajtuk.
Biztos emlékszel még a Cervezalandiára, amit még a Saveur Biére mellett említettem korábban. Na, egyszer ugye rendeltem is tőlük minden különösebb gond nélkül, azóta azonban sajnos nem szállítanak külföldre, egyedül Spanyolországba és Portugáliába, ahogy nézem. Pedig valami elképesztő a kínálat, és az árak sem vészesek.
Például egy Hoppin Frog / Fanø Natasha Røcks America ott ennyi, a Csakajóban ennyi. Ezzel már egy ezrest megspóroltunk, szóval nagy mennyiségnél akár még szállítással együtt is jobban megérte volna, de sajnos ennek már annyi.A legjobb, hogy már párszor írtam is nekik, e-mailt is, Facebookon is, és le se sz*rtak, semmit nem írtak vissza arra, hogy ez végleges-e.
Most éppen egy belga és egy holland boltnak várom a válaszát, ahol aztán tényleg olyan darabok vannak, hogy az már mindennek a teteje, az már majdhogynem a csúcs lenne, amit a különlegességek terén el lehet érni. Na jó, nem egy Dark Lord például, de igazi ritkaságok. Csak az a baj, hogy az előbbi feltünteti, hogy akár szállít is külföldre, viszont árakat nem ír, és e-mailben kell érdeklődni, a holland pedig meg sem említi ennek a lehetőségét... Úgyhogy most várok...
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #7873 üzenetére
Az Anchorage is nagy szam, de ha mar ennyi penzt kiadtam volna, akkor azt vmi hiresebb darabjaert, mondjuk a The Tide & Its Takers-ert tettem volna meg. Biztos jo lehetett amugy. Viszont ha nem sajnalsz ennyi penzt, akkor en meg a Speedway Stoutot ajanlanam neked az Alesmith-tol. Az egy vilagbajnok imperial stout, a Ratebeeren 6. helyezett volt, jol megerdemelten. Es eleg jo erzes volt latni egy ilyen ritkasagot Magyarorszagon, nekem meg rendelnem kellett a Cervezalandiarol. A High Water Retribution nekem is megvolt, az is igen jofele. De szereztem meg be a Sorspecialstatol Clown Shoes Eagle Claw Fist-et, meg egy Evil Twin Even More Jesus-t. Hat, ez utobbi is csodalatos, imadom ezeket a danokat. (Linkelni most nem tudok, de majd mennek fel a Mezizure...)
-
-
looser
addikt
válasz
Jhonny06 #7759 üzenetére
Nem faszság, ilyet nem mondanék, mivel ez aztán igazán csak ízlés dolga; kinek ez, kinek az. De tényleg, az eddig általam kóstoltak egyszerűbb ízvilágúak mint napjaink "kísérleti" (nem tudom másképp mondani) sörei. Pld. a Sierra Nevada néhány példányát tavaly nyáron teszteltem és hát igazán azoktól sem voltam elájulva. De fura ez is, nem akarok magamnak ellentmondani, mert egyébként minden víz/árpa/komló/élesztő alapú italra nyitott vagyok :-))
-
baluka26
veterán
válasz
Jhonny06 #7713 üzenetére
Csak röviden az előéletemről: kedvencem a "régi" Staropramen volt, a kommerszebb közül Carlsberg és Pilsner még szeretett. A kedvencem a világos Krusovice. Szeretem a barna söröket is.
Akkor:
Soproni Szűz:
Nem hasonlít se Sopronira, se értelmesebb sörre. Olyan az utóíze, mintha húszforintos lenne nyelvem alatt. De legalább bugyborékos, és enyhén emlékeztet a sörre, mint italra
Ha nagyon szomjasak vagyunk, akkor iható.Edelweiss alkoholmentes búzasör:
Az íze nagyon is emlékeztet az origi Edelweiss-ra, komolyan mondom, egész finom. Kicsit furi utóíze van, de ez egy iható valami. Ha vezetnünk kell, és van ilyen, akkor nem rossz választás.Holnap Stella és Gösser 0%.
-
válasz
Jhonny06 #7692 üzenetére
Pont két nappal ezelőtt termeltünk be kollégával mi is két darabot. Legalább egy óráig ittuk ezt a 0,33 csöppséget. Egyszerűen zseniális.
Na jó, lehet hogy az 1 óra csak fél óra volt.. de az első korty után egy új dimenzióba kerültünk, így nem tudom pontosan meghatározni
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #7694 üzenetére
Pontosan. A Mikkellernél pedig aztán tényleg semmi elgondolás. Néha csak a betűkkel próbálnak meg valamit kezdeni dizájn terén, néha valami fáradt képpel próbálják feldobni az összhatást. Az előbbihez általában idősödő urakat kérnek fel segítségül, míg az utóbbit többnyire 4-5 éves gyermekekre bízzák. Merő igénytelenség az egész...
A beltartalomról természetesen a legkevésbé sem mondható el ugyanez.
Sosem értetettem, miért gondolják azt, hogy az bárkinek is felkelti az érdeklődését, amikor Paint programmal alakzatokat helyeznek egymás mellé/egymásra a "random" funkciót is bekapcsolva, majd mindegyiket kitöltik más színnel. Így például olyan csodálatos alkotások születnek, mint amikor egy négyzet 3 piros csíkkal át van húzva, a négy sarkában pedig egy szuper kis háromszög, kör, kereszt, és egy kalapos pálcikaember helyezkedik el.
Mert ha ez végül összeállna egy egésszé, akkor még megértem, de ordít róla, hogy futószalagon jönnek az új sörök, és legszívesebben valami címkegyártó-programot fejlesztenének ki, hogy még azzal se kelljen szarakodni, hogy minden nap új színűre festik a gyerekrajzokat...
Na de nyilván az ő söreiket nem ezért veszik/vesszük, mert pl. egy jó Beer Greek Breakfast, vagy bármi, amit eddig kóstoltam tőlük kárpótol mindenért.
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #7547 üzenetére
Teljesen egyetértek. Az oké, hogy magyar kézműves sörök, meg minden, és most boldog-boldogtalan kézműves sörök készítésére adja a fejét, de a korábbiakhoz képest ez meg már kezd egy kicsit sok lenni...
Sokaknak ez biztosan megfelelő, és talán én vagyok az, akinek semmi nem jó, de én egyébként korábban sem voltam az a magyar kézművessör-megszállott.
Már ezerszer jöttem ezzel a dizájn-fetisizmusommal, de nekem ez tényleg sokat számít, hiszen a sörrel történő kapcsolatfelvétel első eleme még nem az ízlelés, úgyhogy szerintem ez korántsem olyan lényegtelen, mint ahogy azt sok címke sugározza. Bár sok esetben gondolom nem a nemtörődömség, semmint inkább az igénytelenség határozza meg ennek a területnek a megtestesüléseit.
Nem tudom, engem valahogy nem hoz lázba az a főzde, ami egy ilyen külcsínt képes produkálni söreinek... Nem tudom, hogy mekkora beruházás szükségeltetne mondjuk egy efféle, vagy mondjuk ilyesfajta címkék elkészítéséhez... Bár nem vagyok szakértő, abban azért biztos vagyok, hogy az anyagi oldal a kisebbik gond, a kreativitás teljes hiánya inkább teszi több sebből vérzővé a történetet.
A másik ok, amiért kissé elhamarkodottnak érzem ezt a kézművessör mizériát, az az árukban keresendő. Nem gondolnám, hogy közülük jó pár akkora hagyományokkal rendelkező, széleskörű elismerésnek örvendő termék lenne, ami megalapozná azt a pofátlanság határát súroló ellenértéket, amit elkérnek egy-egy üvegért... Ha egy-két dologban nem is, árban tehát mindenféleképpen felveszik a versenyt akár még a tengerentúlról érkező darabokkal is, pedig ez esetben gondolom én kevesebb költség terheli a terméket, mint egy Amerikából behozott üvegnél..
Szóval amikor meglátom az 1.200 Ft-ba kerülő, nagyjából 2 éve üzemelő főzde által előállított sört, ami túllépvén a 8%-ot alkoholfokban megérdemelten tetszeleg a felső-középkategóriás főzet szerepében, na, az bennem eléggé visszatetszést kelt.... Ilyenkor pedig arra gondolok, mint amit Jhonny06 kolléga is felvetett, mégpedig hogy ha már ennyi pénzt szándékozik fizetni valaki egy sörért, az ugyan miért nem lehet mondjuk egy igazi különlegesség, ami még mondjuk Amerikában is exkluzívnak számít, vagy csak éppen odaát is elismerően bólogatva kortyolgatják. Számomra egy ilyennek nagyobb értéke lenne...
A behozatalhoz fűződő kötelezettségekhez ugyancsak nem értek, de ha több európai országban megoldható, akkor valahogy nálunk is meg lehetne, szerintem... -
jookomak
őstag
válasz
Jhonny06 #7545 üzenetére
Eu-s sörökkel kevesebb a gond, más engedély kell hozzá (bejegyzett kereskedői engedélynek tanultam, de ez valamit változott), viszont nagy(obb) tételben importálni (harmadik országból) ahoz jövedéki engedély kell, aminek elég komoly feltételei vannak, mind papírozásban, mind pénzben.
Nem is tudom, hogy a csakajósör hogy csinálja, legközelebb rákérdezek.
Aztán lehet vannak olyan eu-s nagykerek, ahol már le van vámkezelve a pl. usa cucc, és könnyebb hazahozatni. Bár azért nem hiszem, hogy túl sok cég utazik különleges, kézműves sörök eu terjesztésében. -
NoLF
veterán
válasz
Jhonny06 #7502 üzenetére
En lennek az, bar a wameia nem volt meg. A dana nagyon nem nyerte el a tetszesem, nem tudom mivel fozik pontosan de reg volt olyan sor a kezemben amivel kuzdeni kellett hogy lemenjen pedig csak 1/3 pintet kertem. A masik ketto vilagklasszis, nem is nagyon tudom rangsorolni oket talan
-
válasz
Jhonny06 #7499 üzenetére
Szuper csapat
Shark, Mongo, Sierra három nagy kedvencem.
Az én szülinapom is folytatódik. Csapra felkerült az Anderson Valley IPA mellé az új főzésű Freaky Wheaty Grabanc IPA is!
Ez a tavalyi főzdefeszt egyik legzseniálisabb itókája volt, remélem legalább annyira jóra sikeredett
-
Traxx
őstag
válasz
Jhonny06 #7451 üzenetére
Köszönöm, az előzetes véleményem nekem az volt, hogy La trappe tuti, és utána passz...adster és koxx kóstolta innen a kereső alapján a Piraat-ot (jó véleménnyel), de ez nem sok vélemény. Illetve még looser-nek volt hozzá szerencséje. Viszont a Grand Cru-t nem dicsérte agyon senki. A Hoegaarden mellett az szól, hogy van Grand Cru poharam
Mellé tuti nem nyúlnék nagyon egyikkel sem. Búzasörben az Edelweiss eddig talán a befutó, belga búzát nem nagyon ittam, de ezeket a citrusosabb söröket szeretem. Viszonyítási alapként: alapból az édesebb sörök jönnek be nekem, a vezető helyeken eddig a Duvel, Corsendonk és a Gulden Draak állnak, az első 2 kb. holtversenyben. Satan, Bush viszont nem jött be.
Köszi még egyszer, de több ízlelőbimbó többet mesél alapon várok még tapasztalatokat
-
NoLF
veterán
válasz
Jhonny06 #7440 üzenetére
mmmm! na erre beneveznék
legutóbbi kóstolásaim: Birra del Borgo Maledetta olasz ale, rettentő gyümölcsös, édeskés, finomság! 6,7% ha jól emlékszem.
Mikkeller Black 2011 - huh! 17,5% finomság, jó száraz, ennyi alkoholt nem éreztem benne de a végére eléggé elcsavarta a fejecskémet
-
válasz
Jhonny06 #7406 üzenetére
Mindenképp jót tett neki a bővítés de én is kicsit nagyobbra gondoltam. Elég sokan szoktak ott lenni régen is ahhoz hogy simán tele legyen ez a nagyobb hely is szóval nem reménykedek abban hogy meló után odaesve lesz esetleg helyem.
Foglalni talán lehet legalábbis mi egyszer amikor ott ovltunk akkor azt mondták hogy az asztal amihez leültünk 7-től foglalat.vagy csak ki akartak dobni minket ? -
válasz
Jhonny06 #7395 üzenetére
Szerintem nem csak oké. Az eddig kóstolt cseh sörökből a primator és bohemiak után következik nálam. Majdnem hogy állandó vendége a hűtőmnek.
A szűretlen változata melyet frissen a gyárból kigurulva csak a helyi kiskocsmába kapható pedig állítólag Európa legjobbja. Ezt sajnos csak egy ismerősöm kóstolta, nem én. A felelősség őt terheli, ha hazudott
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #7352 üzenetére
A Mongo az egy bitang jó sör. De azért az árakkal rendesen el vannak szállva ezek a gyerekek...
Nyilván ők sem olcsón szerzik, de ez egy kicsit azért unszimpatikus. Bár nem pont a Port Brewing darabok, hanem mondjuk vmi vikingföldi IPA, aminek a címkéje Windows Painttel van megalkotva, meg aztán valószínűleg ízre sem valami dörgedelmes. De azért karcolja a háromezret 3 decije.... -
jookomak
őstag
válasz
Jhonny06 #7327 üzenetére
Majd ha megyek a csomagért, akkor rákérdezek. Most nincs nagy kedvem 1-1 üvegért még külön mászkálni. Ha annyira meg akarják kóstolni, akkor menjenek el ők. Én már ittam
Rendeltem pár skót brewdogot, igaz csak az olcsóbbakat. Kíváncsi leszek, eddig eléggé kimaradt a brit vonal. -
válasz
Jhonny06 #7322 üzenetére
Gergő tudni fogja a választ. Úgy rémlik nyár óta folyamatosan látom palettán, remélem nem csak azért, mert éppen akkor nagy tételben vásárolt!
nézegettem külföldi fórumokat. Van ahol lehúzzák rendesen, mivel nagyon elmarad sok jó Kaliforniai IPA-hoz képest. Nos, azokat szívesen megkóstolnám
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #7300 üzenetére
Én a Westvleterenen (meg a karácsonyiakon) kívül a Dieu Du Ciel remekbe szabott főzeteivel voltam a leginkább megelégedve...
Dieu du Ciel Blanche Neige
Dieu du Ciel Rigor Mortis Abt
Dieu du Ciel Péché MortelKülönösen a Peche Mortel volt rám nagy hatással. Ilyen embertelenül jó kávés ízvilágú stoutot még nem ittam...
Bár már későn szólok, de ha teheted, legközelebb feltétlenül próbáld ki, ha bírod az ilyesmit.
Én mindenesetre a következő alkalommal tuti, hogy beszerzem a többi Dieu Du Cielt is, ami csak kapható náluk... -
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
Jhonny06 #7287 üzenetére
És nem bírtak írni neked ,hogy te gyerek...várjunk még 2 napot és lesz olyan söröd is ......néha nyugaton is elég ha megszületik valahogy az ember ...olyan állásokban olyan SEGG hülye emberek tudnak lenni ,hogy csak naaa , ittmeg 20 diplomával se vesznek fel egy webshopba néha ""
""
199 ft az akciós + 10% os tartalmú Borsodi a spaarban.
-
NoLF
veterán
válasz
Jhonny06 #7250 üzenetére
egyáltalán nem mindegy, hogy melyik országban veszed az a sört. itt angliában pl a stella 4%, a fosters, a budweiser, a carslberg 3,8% és társai olyan szinten elviselhetetlen koholmányok, hogy az ember ép ésszel nem tudja felérni. a helyi hülyék meg vedelik mint az állat, pedig itt annyi jó sör van hogy avont lehetne vele rekeszteni. aztán amikor én megiszok egy hobgoblint vagy old speckled hent vagy bármilyen értelmesebb de még mindig mainstream angol ale-t, akkor lehülyéznek, hogy hogy lehet olyan szart inni...
-
looser
addikt
válasz
Jhonny06 #7238 üzenetére
Amióta adster belinkelte ezt az oldalt, szinte kétnaponta felpillantok rá és folyamatosan 'el van fogyva'. Szóval szerintem írd be az emailedet, hogy jelezzen, a telefont pedig állítsd be azonnali értesítőre, ha leveled jön, hogy akár útközben is le tudd adni a rendelést :-)
Szerintem érdemes már most beregisztrálni. Remélem összejön!(#7227) adster: jut eszembe, micsoda szentségtörés ez? :-)
Tessék még egyet rendelni, különben be fogom linkelni a blogodra ezt a bejegyzésedet :-))) -
adster
tag
válasz
Jhonny06 #7228 üzenetére
Na igen, magam is meglepődtem egyébként, hogy kevésbé hasonló kategória a kettő, mint amire számítottam. Az egyik kicsit erőteljesebb, harsányabb, nehezebb, borszerű ízeket sorakoztat fel, míg a Westvleteren könnyedebb, lágy és krémes, leírhatatlanul egyben van, már ami az ízjegyeket illeti.
Ezt tartottam egyébként a legnagyobb erényének is, már amennyire az adott állapotomban az ízlelőbimbóim tompultsága ellenére ezt meg tudtam állapítani.
F*sza kis sör, na!A szállításról pedig: említettem ugye a hiányt, amit úriember módjára rendeztek is (bár az elmaradt sör attól még nem termett elő hirtelen), maga a szállítás időtartama pedig szerintem - talán az ünnepek miatt, bár azok még odébb voltak - kicsit azért hosszabbra nyúlt, mint reméltem.
December 5-én adtam le a rendelést, és 15-én érkezett meg. Szóval, ahogy vesszük, nem olyan vészes, csak már nagyon vártam, és azt hittem, hogy azon a héten sem jön, erre szombaton - ami munkanap volt - egyszer csak megérkezett. -
adster
tag
válasz
Jhonny06 #7204 üzenetére
Az a baj, hogy soha nem fogsz a végére érni, ha ilyen felfogásban munkálkodsz, mindig találsz majd rá megoldást, hogy újakhoz juss hozzá...
Én már csak tudom, tapasztalatból beszélek.
Ez persze nem jelenti azt, hogy soha nem iszok ugyanabból a fajtából kétszer, amikor éppen hiány van, de az inkább ilyen Leffét, néha vmi Sparos belgát, Dreher Bakot, Démont, Pilsner Urquellt, vagy éppenséggel akármilyen hazai lágert jelent.
Drágábbakból nem nagyon veszek kétszer ugyanolyat, csak azért mert ízlett, akkor már inkább egy újat próbálok ki. -
looser
addikt
válasz
Jhonny06 #7196 üzenetére
Minden tiszteletem Kiss Tomié, a Bitterfly a mai napig a valaha kóstolt sörök közötti TOP10-ben benne van, de ezt az árat kissé magasnak tartom. A Tündérgyárban csapolva 800 Ft volt egy (0,5l) korsó. Remek sör, de ezért ittam már remekebbet. (van egyáltalán ilyen szó?.... :-)
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #7155 üzenetére
A kutya fáját, nekem sajnos a BrewDog Christmas Porter kimaradt, nem tudtam hazahozatni senkivel az ünnepekig... A másik a St. Bernardus karácsonyi verziója volt, amit sajnálok.
BrewDogtól a Hoppy Christmast rendeltem a franciáktól, de még a Csakajósörös áraknál is drágább volt...
Mikkellertől van még ez a kettő:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest