- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
(ÉN)közPONT
őstag
-
Jhonny06
veterán
Nekem olyannyira nem lesznek, hogy valami hiba van a számlámmal és semmit nem tudok online rendelni egy darabig.
Úgyhogy a Westi is várat magára, meg a karácsonyi ajándékaim egy része.
Viszont a karácsonyi belgákat egy kivételével végigkóstoltam és megpróbálok még jövő héten beszerezni pár ünnepit. Gondolom láttad, hogy az Anchor csak nagy kiszerelésbe van, én olyat tuti nem veszek.
-
Sajnos csak itthon iszogatom a hidegben de egyenesen Floridából hozták nekem.
Körül kell néznem a Beer Bier-ben majd ott ittam Samuel Adams sört még régebben hátha azóta van nekik több fajta is.jookomak:
én ezeket a thaiföldről kapott söröket próbáltam eddig:
[link]
[link]
[link]
Egyik sem kifejezetten ajánlott bár talán a Tiger nem volt olyan rossz. -
(ÉN)közPONT
őstag
Hamarosan az is megjön remélhetőleg !
Erdi-t pakkot én is láttam ..még törtem is a fejem rajta ,hogy bevarázsolok egyet a fa alá (ha kibírom ,hogy addíg ne igyam meg
) és minap az elöttem álló muki begörgetett a kassza elé 4 pakkot
Igen kissé szénsavas ,de kíválló sör a könnyen beszerezhető kategóriában .
Koxx hát 1 pohárnál azért több kell belőle szerintem ,egész jól bírom az ilyen holmikat azért írom ezt
Főleg majd ha beindul a szilveszteri bőrös karaj project a vörösboros lila káposztával meg a Jókai bablevessel .... Ebből kéne egy főpróbát tartani elötte
-
(ÉN)közPONT
őstag
Igazán nincs mit !!!!
Mi sörösök tartsunk össsze
Amúgy ez a reflux szar ez egy hajlam is....ismered a mondást ...az én nagyapám 86 évesen halt meg...miben rákban? ..ló..t részegen kihajtott a sörszállító kamion elé
....viccen kívűl vannak olyanok bár kevesen aki napi fél liter méregerős pálnika és 1 csomag cigi és 75 évesen 5 kor kimegy kapálni az 5 fokba .
Akinek valamire hajlama van annak extramód kell vigyáznia az adott testrészére .....jah amit nem mondtam ,de evidens ,hogy a sok tartósítószer is csodamód árt ...ez evidens ...gondoltam rá annó én is de amikor az orvos mondta közöltem vele v krumplifőzeléket eszem antibiotikus kínai csirkével vagy emigrálok (bár tudnék oda) Norvégiába és szarvast meg halat eszem frissen ....bólogatott
Sörből amúgy ihatsz mindent ha rendeződik a dolog teljesen...max ami extramód szénsavas abból mennyiséget nem ajánlott . Amúgy az ünnepek után ha picikét (tényleg nem vészes és nem olyan dramatikus mint az ember gondolja ! ) nekiállsz és összeállítasz egy diétásabb étrendet pár hét és sokkal jobb tud lenni !
Sörröl is vmit
Tegnap vettem 2 db alsó középoszt beli mainstream sört ....talán megüti a mércét ,hogy ezt írjam rájuk ?
169 / doboz áron volt ..ismertebb nevükön a mosogatólé (Valentins dunkel) Ratebeer en 37 pontot kapott ..murky brownish colour with a modest head .... hehehe tényleg kitöltve olyan ala carte konyhai mosogatólé színe van....vagy monsom másképp iszapszerű ternd barna? Nyomokban citrusos ízvilágot véltem én is felfedezni benne...ha mondhatok ilyet akkor arra jó sörféle azért ,hogy péntek este az esti film mellé vmi sós izébizé kisérője legyen v csak agysejtet rongálni...1 dologban azért majdnem biztos vagyok talán nem kemikália tip sörröl van szó csak ez a német beugró minőség nem a prémium kat azért ilyen .
A másik az Oettinger Weis amit én Koxx barátunk után szabadon fazékmosó lének neveztem el (Kitöltve tényeg hasonlit egy olyan léhez ami a nyári főzzünk újházi tyúkhúslevest a haverokkal szabadtűzön bográcsban után keletkezik , a besűrűsödött maradék találkozása a hypoallergén öblitőszerrel és a gyengén palackba merített Esztergomi dunai vízzel ...akkor kapunk egy hasonló egyveleget )
...az ára ennek is akciósan fogyasztópárti ...a ratebeeren nincs róla még írás ....összeségében iható bár kissé savanyú ízvilágot felvonultató sör......mondhatnám úgy is hát nem egy thurn und taxis
...ez is olyan német sör amit az esti focimeccs mellé találtak ki vagy ide az uniós végvárakba ahova jólesz ez is ként még olyan áron tudják exportálni ,hogy az importőrnek meglegyen a palackonként a 30-40ft haszna is .
Ezeket leszámítva még fényévekkel és két galaxissal meg 3 csillagrombolóval és a teljes hadosztály TiE fightereivel is jobb mint pl a sárkány vagy a másik sereghajtó a geibelhof amik inkább hasonlítanak vmi túl szénsavazott sörszerű ízvilágú "kristály"""víz""" szerű folyadékra amit a csavarboltban is ajánlanak a Sokda 120 GLS fékdobbetét csere mellé mint tisztítószert XDDDDD
-
(ÉN)közPONT
őstag
Az úttörő ahol tud segít...vagy kisdobos? régenvolt
Azért alkalmasint nézesd meg egy gastro enterológussal magad...1et tudok ha netán tükrözni kell , nekem is ő csinálta...5 perc abszolút semmit se lehet érezni nála (Egyetemi tanár a pasas és jó hírnek is örvend + mint manual terapeuta is jóó !) ...ha netán nem találnál vmi megbízhatót...keress bátran !
A lényeg ,hogy láthatóan jobb hangulatnak örvendessz
...karácsony elött ez kijár !
Sörröl is legyen szó....bár mainstream ,de tegnap mikulásra kaptam egy Krusovice+t
...nagyon jól jött a fűtés szerelés mellé mint lélek melegítő
Ebben az árban nálam még mindíg a kedvenc söröcske -
Jhonny06
veterán
Egyébként rendelésnél érdemes biztosítást kötni rá, ha esetleg összetörne az üveg? A klubtagságot már kitöröltem, láttam, hogy ezt a kettőt automatikusan hozzáadta. Tehát ha enélkül rendelem meg és baja van, akkor ugrott a pénz? Amúgy mennyire biztonságosan csomagolják őket?
-
Jhonny06
veterán
Most jobban szétnéztem ezen az oldalon és brutális választék van, tényleg végtelen sok pénzt el lehet itt költeni. A West árából egyébként majdnem kijön 5 db általam kinézett Flying Dog, tehát azért tényleg érdekes az ára, de talán nem bánjuk meg.
Pl. azt se tudtam, hogy ilyen egyáltalán létezik:
-
Jhonny06
veterán
Holnap reggel első dolgom lesz megrendelni, ezer köszönet az infóért. Nekem ez még belefér egyszer, legalább itt normális a szállítási költség, nem úgy, mint a belga boltban. A legnagyobb vicc az, hogy 2 napja írtam nekik (!), hogy lesz-e egyáltalán még ilyen sör karácsonyig és határozottan írták, hogy NEM.
Na most ezek után..
-
looser
addikt
adster, őszinte leszek, öt kiváló, testes és magas alkoholtartalmú sör után nem is tehetnék másképp... 36 éves vagyok, 150 kiló, sokáig 90-100 kiló körül voltam, sosem figyeltem semmire, minden szart megettem, minden drogot kipróbáltam. Évekig szívtam higítót, toluolt, ragasztót, de egyszer eltört bennem valami, undorodni kezdtem magamtól és az egész hamubansült ideológiától, amiben addig léteztem. Nem vonzottak a dimenziók, új, spirituális élmények és a nagy szétcsúszások, vagyis távol kerülni önmagamtól és minden addigi 'életellenes' élménytől. Nem, nem istent találtam meg, csak olyasvalamit, amit közel éreztem magamhoz; nem volt köze semmiféle megváltóhoz, istenhez (bocs, NEMECSEK), csak egyszerűen nem ártani senkinek és mégis jól érezni magam. Hogy elkezdjek kapcsolódni a Te problémádhoz, nálam is kiderült a reflux, egy darabig szedtem rá gyógyszert, de inkább az étrendem megváltoztatása mellett döntöttem, de a sör maradt. Szerintem nem kell aggódnod emiatt, ez nem rák, ez egy (sörök mellett) is kezelhető probléma, nem életveszélyes. Ne izgulj és főképp ne temesd magad, ezzel együtt lehet élni. Nem lesz baj, rendeld meg a söreidet továbbra is, hadd bővüljön a blogod értékes bejegyzésekkel tovább. Sörre fel!
-
szumoo
senior tag
-
Jhonny06
veterán
Közben elkezdtek szállingózni Gergőéknél is a karácsonyi kiadások, a szavaiból azt lehetett kivenni, hogy lesznek különlegesebbek is.
-
Jhonny06
veterán
Én valahogy nem vennék ilyen karácsonyiból egyből 6 üveget, főleg, hogy még nem is ismerem (pl. Corsendonk, vagy Delirium).
Pedig több boltban is ajánlották mostanában. A Duvel-nek tetszett talán a legjobban a 2 üveg + 1 tulipán kombója, az nagyon igényesen nézett ki.
Viszont ma ittam egy Delirium Red-et és egy fokkal jobban ízlett, mint a Kasteel Rouge.
-
Jhonny06
veterán
Csakajósörbe szoktak érkezni ilyen szezonális dolgok? Belgából simán találtam vagy 5 fajtát, amiket könnyű beszerezni, de pl. az Anchor érdekelne. Külföldről most nem akarok rendelni.
jookomak: Bonyolult a szervezés, az a baj. Ki szedje össze a pénzt, ki rendelje meg, hogy osszuk el, stb.
-
jookomak
őstag
A Westlveteren rendelésből lesz valami? Én tutibiztosra mondom, hogy benne lennék két üveggel.
Más: kóstoltam a múltkor Fuller's London Pride-ot, és arra jöttem rá, hogy én jobb szeretem a szénsavas söröket. Ez nekem tipikusan angol volt. Bezzeg a csapolt bombardier, amit előtte, és utána ittam, az nagyon bejön. Helyszín: Tompa utca eleje, pointer pub.
-
Jhonny06
veterán
Brewdog Dead Pony Club: Az egyik legolcsóbb sörük (mármint Brewdog-ból), valószínűleg nem véletlen. Egyből megcsap az illata, ami brutálisan jó, talán ezért is számítottam egy fokkal jobbra. Ízre valahol a 5am Saint (személyes kedvenc) és a Punk IPA közé helyezném. Kis alkoholtartalom, könnyen csúszik. Nincs maradandó hatás, kicsit olyan "vizes", de nem rossz.
Ezeken kívül tőlük még Hardcore-t ittam, kivétel nélkül mindegyikbe volt egy jellegzetes "Brewdog aroma", amiről címke nélkül is felismerném bármelyik sörüket. Na jó, talán az International Arms Race-be nem volt, de az egy más kategória.
Anchor Brekle's Brown Ale: Nagyon sötét, gyümölcsös. Iszonyatosan meglepő, már-már borra hasonlít - ízre és illatra is.
Sierra Nevada Pale Ale: Egy másik kedvencre, az Anderson Valley Hop Ottin' IPA-ra egészen hasonlít. Kicsit keresű, fenyős/gyantás.
Sierra Nevada Torpedo: Ez és az Anchor Humming Ale átlagosabb, mint amilyennek gondoltam, bennem legalábbis nem hagytak nyomot. Tipikus amerikai aromák, te érteni fogod azt hiszem.
-
Jhonny06
veterán
Saját, itthoni fogyasztásra már én se veszek ilyeneket. Viszont ha valahol van az ember, akkor elkerülhetetlen, hogy ezeket teszik az asztalra és nem egy Rochefort-ot.
Ilyenkor elmegy a Heineken és társai, üvegből, valami sós mellé.
Nyáron megyek huzamosabb ideig az USA-ba, na majd ott mi lesz.
Budlight és társai..
Annál tényleg nincs lejjebb..
-
looser
addikt
Gyönyörű, izgalmas, befalnám, annyira testes :-)) Most fogyókúrára fogtak, magas testsúly + hipertóni, szóval öröm é bódottá, csak száraz borokat tolhatok ezután jó darabig...
(#6882) (ÉN)közPONT: tízpontos darab, a licenszdíjakkal ne foglalkozz, public domain, vagy mi a lóhere, szóval lemondok a 'sör, sör, sör' kifejezés utáni jogdíjról :-))
-
looser
addikt
-
adster
tag
Csak egy példa a csigazabálók árképzésére:
Port Brewing Mongo - Saveur Biére
Port Brewing Mongo - Cervezalandia
-
looser
addikt
Kint van a blogod linkje az FK blogon :-)
Vágyom erre az ipára)
Jó étvágyat a stouthoz!koxx: 4 évig jártam a Kodolányira, nem találkoztam vele akkoriban (2008-ban végeztem). Tervezek egy nosztalgialátogatást a közeljövőben, de lehet, hogy csak jövőre, s akkor szívesen beugranék ebbe a bierstube-ba :-)
-
looser
addikt
Csini :-) Ez pezsgősüveg méretű (0,75), vagy kisebb/nagyobb?
Apropó, ez nem a legolcsóbb hely, de a Newkie 280 Ft, ami eléggé baráti...
-
adster
tag
Ha már a Ratebeer-nél tartunk, jelentett némi befolyásoló tényezőt abban, hogy egyszer elborult az agyam, és beszereztem egy ilyet:
Ratebeer TOP 50 - 6. hely, jelenleg.
Már nem sokáig fog a spájzban porosodni, van egy olyan érzésem...
(Egyébként elég csak végigpillantani a listán - egy enyhe stout-túlsúly mintha érezhető lenne...)
-
Traxx
őstag
És Jhonny06: vagy 7-8 éve a szakmai gyakszimon beszélgettem egy belga sráccal. Ő mondta, hogy a Duvel nem túl spéci arrafelé (akkor még csak belga sörözőkben lehetett kapni, normál boltban nem). De mesélte, hogy 3-4 simán legurul belőle egy este. Nem ez a nép Borsodija arrafelé, de elterjedt. És azt is mondta, hogy csatakrészegre azért nem sörözik magukat
Egyébként tanár volt a fickó, tehát nem űzött ilyen nagyon elit foglalkozást, de az is igaz, hogy halvány gőzöm sincs, hogy ott mennyire fizetik meg a tanárokat.
A választék pedig arrafelé nyilván összehasonlíthatatlan az itteni kínálattal
looser: ez a Bush milyen mondjuk a Duvelhez vagy a Guldenhez képest?
-
-
Jhonny06
veterán
Pont most ittam egy Kasteel Donker-t, kedvencek közé ment is egyből.
Kicsit édesebb, mint amiket eddig kóstoltam, talán ezért is olyan jó.
Kivételesen a csakajósör helyett ide (köszi a tippet BalaNce87!) mentem (egy lépésre van onnan, amerre naponta járok, nagy előny), jó kis bolt. Hozzáértő és segítőkész eladó van a pult mögött. Bár messze nem olyan széles a választék, mint az előbbinél, de belgák vannak szép számmal és az árak is jók.
-
NoLF
veterán
most olvasok csak utána, tényleg alsóerjesztésű
nyilvánvaló, hogy nem egyhuzamra kellett volna betolni majd' az egészet, jobban odafigyelve, de ha otthon vagyok, mindig sietni kell
bevallom őszintén hogy a jura és a yeti megrángatták rendesen a kis (nem létező) copfomat, pislogtam utánuk rendesen
-
Traxx
őstag
Szia!
Előrehoztam a túrát, tegnap néztem ki
A Corsendonk-oknak nagyon örültem, illetve azon kívül egy 24-es Primátort kóstoltam meg. Szerettem volna a Cuvée des trolls-t is, mivel azt boltban még nem láttam, de éreztem, hogy ha bevállalom, akkor lemegyek kecskebékába brekegni
Kicsit így is éreztem az alkoholt, hála annak, hogy délben ettem, és 5-kor söröztem kvázi üres bendőre
Kicsit kár, hogy Kasteel-ből csak Rouge volt, abból a nem gyümölcsösöket elnyalogattam volna. De összességében jó kis rendezvény volt szerintem is, pozitív csalódás
-
Traxx
őstag
Rendben, köszönöm előre is
engem leginkább a belga vonal piszkálna, a Deliriumokat nagyon megkóstolnám, ha vannak...vagy olyasmiket, amelyek a helyi boltokban nem elérhetőek, mint pl. Kasteel (Rouge kivételével), Tripel Karmeliet. A ritkábbakról, mint Piraat, Westmalle, Maredsous, vagy Rochefort nem álmodozok
Ja és én szerintem vasárnap teszem tiszteletemet a városban
Jhonny06: jók a belgák...nem kicsit
Nekem a Duvel az egyik személyes kedvencem, a másik a Corsendonk Angus. A Gulden Draak már kissé túl édes, de szintén fini. Sok sikert a felfedezéshez, megbánni nem fogod
-
Traxx
őstag
Köszi, ez hasznos volt
Tavaly voltak Deliriumok, és vevő lennék egy Corsendonk Pater Nosterre is, ha most is lenne. És ez a Korzó mögötti téren lesz majd, vagyis a sétálóban, ideális helyszín lenne nekem
A Múzeumfalus sörös rendezvényről én sem hallottam, azt gondoltam, tavaly volt az első és az utolsó is.
A 6574-re: jó, de ha fogalmuk sincs, akkor azt is írhatnák, hogy kint lesz a placcon XY söröző, és az ő kínálatukból lesz szemezgetés...csak tudják, hogy ki is jön, mert az utcáról gondolom nem jöhet be bármilyen kiskocsma vagy bolt
Vagy ha csak annyit írtak volna, hogy még egyeztetés alatt vannak a partnerek, akkor megértem, és elfogadom...de a nuku választ nem
-
Traxx
őstag
"Egyébként úgy néz ki, hogy legközelebb Nyíregyházán (szept. 6-9-ig) kerül megrendezésre egy sörfesztivál, állítólag több, mint 100 fajta sör lesz csapon."
Tavaly voltam a Sóstó Beer Fest-en, ami már Sóstó SerFest, és az nekem csalódás volt. Azon 50 félét hirdettek, aztán én csorgattam a nyálam, hogy lesznek ritkaságok...hát, egy sátor volt, ahol ilyen boltban nem látott szlovák sört lehetett venni, na az jó volt
De a többi a bolti kommersz vonal...Heineken, Arany Ászok, meg ha jól rémlik, volt kint egy Warsteiner-es hely is. Csak ugye ezeket megkóstolhatom bármikor, ezért volt nekem mínusz.
Az idei, aug. 20 körül megrendezettre nem mentem ki. Írtam a szervezőknek, hogy szeretném, hogy valami listafélét ha van, küldjenek. Válasz nuku, még csak az se, hogy nincs ilyen. Hát mondom jó, akkor ez is felejtős
Erről a fesztiválról viszont nem hallottam, de várnék róla infót, ah érdemes, akkor egy látogatást megér
Tévében reklámoznak ekkor fesztivált, de az Miskolcon lesz...
-
looser
addikt
Végigolvastam az utolsó bejegyzésed és hát szívemből örülök, nem csak annak, hogy ennyiféle sört sikerült 'megkóstolnod' :-) (hiszen csak belenyaltál, gondolom :-) hanem hogy már elég sokfelé az országban jönnek-mennek a sörfesztek. A Chodovar-nak is van egy Prezidentje, ahhoz ha hozzájutsz, adj egy esélyt, nekem nagy kedvenc lett, de a bejegyzésedben szereplő Zatec Strong is igen kellemes aromájú sör, most pld. a Bohémiában csapon is van...
-
NoLF
veterán
Otthon voltam, s mivel kecskeméti vagyok, én is kilatogattam 10en este, ezek szerint egymás "mellett" soroztunk
csak a cseh remekeket kostolgattam, a porter nagyon bejott, bár az összes többi is finom volt, meg persze nyomtam fánit meg egy pár kronenbourg blanc-t is, mert azt nagyon szeretem. Kar, hogy nem volt idom netezni, osszehozzattunk volna egy talalkat azokkal, akik innen kilatogattak... Örültem hogy otthon is elindult a sorfesztival vonal és nem mindig csak a borról szól a kecskeméti nyár. Sajnos mivel ilyenkor szétszednek a haverok, értelmes kostolasra nem jutott idő, a sok magyar remek közül nem kóstoltam egyet sem, örültünk hogy volt hely a tömegben, így a cseh pult elott ragadtunk le. Sajnos mar vége is a rövid kiruccanasomnak, most mar a bristoli buszra várva, London victorian a Shakespeare pubban kortyolom az abbot ale-t, frissen tisztított csapból
Amint nézem lesz meg idő egy harvey's sussex best bitter-re is, ezt meg nem is kóstoltam
Cheers!
-
looser
addikt
50 Ft-tal, hát ha csak ennyi lenne a fogyás, nem is szórakoznék vele, söröznék továbbra is :-)
Na, szóval csak azért kérdeztem, mert állandóan jönnek hírek sörvacsorákról, sörszakácsokról, ki-mit kreált a különböző (főképp hazai) sörökhöz. Én évekig boroz(gat)tam (az legalább nem hízlalt annyira :-) annál elég volt felcsapni az internetet és az első oldalon megtaláltam a megfelelő ételt. Amit persze nem főztem meg, de próbáltam az egyetlen ételt, amit el tudok készíteni (s a kedvencem: paradicsomos tészta), elvinni olyan ízvilágba, amit az adott bor megkíván. Ez sem volt persze mindennapos esemény, többször ittam bort, mintsem főztem is volna mellé :-) -
looser
addikt
Respect Sir
Apropó, pénteken ellátogattam (másodjára) a Tölgyfa utcai Osterbrau-ba és meg kellett állapítanom, hogy leginkább az eddig kóstolt angol/skót ale-ekhez hasonlít az ott kapható négy csapolt sör. Egyébként 370 Ft/korsó, szóval aki rajongója a brit nedveknek, az látogassa meg; én 8 korsó után mentem haza és élveztem, bár nem túl hangsúlyos sörök, nem rosszak, bár ilyen lenne minimum minden nagyüzemi :-)
-
Traxx
őstag
Nem is tudtam, hogy nyíregyi vagy...de ha már megtudtam, honnan szerzel be ennyi különleges sört? Mert én mint megyebeli azt tapasztalom, hogy (főleg minőségi belga vonalon) eléggé ínség van...gondolok itt olyanokra, mint a Deliriumok, Westmalle, Rochefort...
A blogot én is látogatni fogom
Csak egy megjegyzés: az itteni beszámolóidhoz hasonlóan ott is fel lehetne tüntetni az alkoholtartalmat?
-
igen talán az lehetett mert valami olaszházi volt kiírva ha jól emlékszem.
nem rossz sör főleg ha tényleg 12%-os akkor egész jó íze van.én is akarok menni majd Miskolcra valamikor enni egyet meg csapolni magamnak pár sör.
tegnap ez a Pale Ale volt meg talán Ginger még.
a pale ale tényleg egész jó volt kezdésnek remélem sok hasonlóan jó sör vár még ránk ma meg holnap -
-
looser
addikt
Ínycsiklandozóak ezek a halálfejek az oldalukon :-)
Viccet félretéve (nem is volt vicces...) minden újhullámos sörfőzdét végigkóstolnék szívem szerint és úgy érzem, a hazai sörgerillák a legjobb úton járnak afelé, hogy a valódi sörforradalmat véghezvigyék. Jó sör, jó design. A házi sörfőzés liberalizálása az első jó lépés volt.
Itt vannak egyébként az első hazai - nem kereskedelmi - sörfőzők munkáinak szakértők általi tesztelése során kapott pontok. Nem voltam ott, de szorítottam egyenként mindenkinek. -
Igen mondjuk annyi hátránya van a dolognak hogy nem kifejezett típust szoktam kérni legalábbis soha nem olyat amit nehezen lehet beszerezni.
Azért mégsem mondhatom valakinek hogy a nyaralása felét töltse azzal hogy nekem sört vadásszon
Angliából várok még Hobgoblin sört ezen kívül. Remélem hamarosan az is eljut hozzám mert régóta ki akarom próbálni. -
looser
addikt
Jó, hogy beleírtad, nem a lányba kóstoltál, hanem a sörbe :-)
A "szomszéd" megyébe ha lesz időtök elugrani, ne hagyjátok ki a miskolci Zip's-et. Én már nagyon várom, hogy eljussak oda :-)No hát, tegnap megnéztük a Beer Bier-t és kellemesen csalódtam. Elsőként olyan egyszerűnek tűnt, fehér padló és falak, teljesen puritán, de nem úgy, mint a szívem csücske Bohémia, hanem mint egy Junior közétkeztetési egység. De az első kör előtt megpillantottuk a lefelé vezető lépcsőt és döntöttünk. Jól :-) Nagyon hangulatos volt, kivéve a terjengő fertőtlenítőszer szagát, de az is elillant nemsokára. Őszintén szólva én csak Grabancot, Palóc vöröset és Fekete korsót ittam ill. ment mellé egy hamburgermenü, ami az egyik legjobb volt, amit valaha ettem. Jó hely, igazán :-)
-
looser
addikt
Nézz el a Sörmanufaktúrába, nagyon kellemes, főképp a kinti terasz. Ott is van egy rakat üveges német sör, Armando visszaérkeztéig lehet ott is vígasztalódni :-)
-
adster
tag
Erről jut eszembe:
Valentins Hefeweissbier Dunkel (5,2%): Világos testvéréhez hasonló jellegzetességekkel büszkélkedhet, az első benyomások a fekete teás szín adta esztétikai különbséget leszámítva lényegében megegyeznek a másik változatnál tapasztaltakkal. Felnyitásakor erőteljesebb banán aromára lehetünk figyelmesek, ami idővel visszafogottabbá válik, csakúgy, mint az íze, mely enyhén élesztős, kissé száraz és kevésbé teltnek tűnik, mindazonáltal az előző változatnál hivatkozott alacsonyabb árkategóriához társuló kielégítő minőség ez esetben is megvalósul.
Anderson Valley Barney Flats Oatmeal Stout (5,7%): Könnyed fekete színben érkezik a pohárba, kissé zárkózott jelleggel az illatok terén. Levegőztetve egyre inkább kiteljesedik és egy pörkölt kávés, fakérges aromát áraszt magából. Közepesen telt, enyhén száraz malátás alapokon nyugszik egy simogató étcsokoládés, kávés, némileg gyümölcsös (halványan meggyes), leginkább pörkölt ízvilág. Egy könnyed, bármikor fogyasztható, hangulatos darab.
-
NoLF
veterán
biztos, hogy semmi baja nem lett volna, legközelebb vedd meg
nagyon finom volt, igazi ale, sajnos már közel sem az első sör volt aznap meg nem is nyugodt, kóstolós hangulatban voltunk hanem vedelősben, de határozottan ízlett. s mivel a hoegaardent is nagyon szeretem, a blue moonról ódákat tudnék zengeni, lényegében ugyanolyan típus mint a hoegaarden, csak itt a citromot naranccsal pótolták (ettől még a koriander és a küraszó narancshéj megmaradt), valamint a korsón egyértelmű utalást kapunk rá, hogy narancsszelettel fogyasztandó, s nem is csak csajoknak való sör (5,4%), eszméletlenül ízlett.
most van levezetésnek egy pár newkie (newcastle brown ale, ár/érték arányban szeretjük) valamint az elmaradhatatlan fullers 1845.
-
looser
addikt
Ezt egyszer én is linkeltem, de igen húzós áraik vannak, ha ez még megfejelve azzal, hogy mennyi lenne a szállítási költség - dobozos esetén a töredéke, de olyat igyekszem csak kényszerhelyzetben inni :-) - s úgy, üveggel, ami szinte a benne lévő anyag súlyát is kiteheti, az úgy sok(k), legalábbis szerintem :-)
-
(ÉN)közPONT
őstag
Én tegnap összeittam tücsköt bogarat
Vettem egy Erdingert
.....tökéletes habzás és az ízvilága...hmmm igazi prémium sör....
Remek kisérő volt a Rozscipóban tálalt tejszínes hagymaleves mellé ! Igazi íz orgia....Felteszem a receptemet is rá hátha
Ezt követte egy Coroníta.....nah ezzel a sörrel nem voltam megelégedve, valószínűleg az volt a baj ,hogy az Erdinger egy tényleg prémium kategória míg a nem sokkal rá elfogyasztott Coronita az meg mondjuk egy kukorica mainstream vmi....a sok masszív sör után olyan szénsavas üdítő hatásúnak tűnt
Befejezésnek egy Kozelt fogyasztottam el, átlag sör....a nép söre jelleg...az ára most a low budget kategóriába sorolható (149 huf)
Recept 2 személyre:
3 fej átlagos vöröshagyma , 2 "fej" sonka hagyma , 4-6 gerezd fokhagyma esetleg fokhagyma só , kockázott angolszalonna...ha nincs akkor mondjuk virsli is megteszi , 150ml 10-15% főzőtejszín , 4dl víz , olaj , majoranna , durvára őrőlt tarka bors , só ,vegeta ,
2 rozscipó, némi tejfől.Hagymákat összekarikázva olajban nagyon alapossan meg kell pirítani , amikor ez kész mehet bele az apróra össze darabolt fokhagyma és az angolszalonna kockák vagy a virsli, némi pirítás után vízzel fel kell önteni és a befűszerezés után közepes tűzön kell főzni úgy 20 percen keresztül...ha ez megvan a tejszínnel elkeverve még 3-5 perc és ki lehet tálalni az előre kivájt rozscipóba....a rozscipó tartalmát ha az ember összegyúrja kicsi zsemlegombócok formára annak egy részét a levesben meg lehet főzni ..kb 10 perc kell neki hogy átfőjön.
Tálalásnál arra kell vigyázni ,hogy nemszabad tökig kivájjni a rozscipót ..kell egy réteg kenyérbél is bele mert külömben a levesünk szépen átfolyhat a cipón....ez gyakorlatban olyan bő fél centi kenyérbél vastagságot jelent a külső héj alatt ...
Tálalásnál egy evőK tejfel hálás tud lenni ...aki szereti még tehet a levesbe féltávnál kno..rókagomba krémleves port is.
Jóétv aki nekivág....csinálok képet a legközelebbiről
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Karcos Amazfit GTS 4 okosóra dobozában
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest