-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
válasz
Aranypatkány #23849 üzenetére
Tegnap itt voltam, mert volt még pár db Bagoly 699-ért.
https://www.borfalu.hu/horizont-night-shift-vintage-2021-tennessee-bourbon-hordo-1631
2200. Bemész bepakolsz és távozol.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány #23849 üzenetére
Volt, ahol ténylegesen ennyiért meg lehetett venni? Én szerintem mindig jóval 2000 felett vettem, minden bolt rádobja a hasznát. Szóval biztos nem volt 50%-os emelkedés.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány #23844 üzenetére
Próbáltam hasonlót, de szerintem a can-ek nem néznek ki jól. Inkább pár jobban kinéző üveg (pl. a Noa üvegje), vagy a growler-t is ajánlom.
-
NoLF
veterán
válasz
Aranypatkány #23844 üzenetére
Porfogonak tokeletes, aztan par takaritas utan mar elatkozod - en legalabbis igy tettem, es vagtam ki oket a picsaba
-
Dorian
félisten
válasz
Aranypatkány #23835 üzenetére
Nekem pont ebben a sorrendben, Bit a legjobb.
Mondjuk egetverő különbség nincs. -
looser
addikt
válasz
Az Intersparokban van még DAB, Hacker-Pschorr és Paulaner, érdemes lenne egy nagy német láger összehasonlítást tartanod. Nem viccelek, szerintem klassz lenne :-)
-
NoLF
veterán
válasz
Valahogy nekem a bitburger remlik kedvenckent
-
jookomak
őstag
válasz
Külön külön ittam őket, szeretem mindet, de meg nem tudom mondani. Azt vedd, amelyik elérhető, illetve a legjobb áron van.
Radebergert anno imádtam. -
törölt tag
válasz
Aranypatkány #23638 üzenetére
Jobban jártam volna egy fagyival.
Xuja nekem azért a Charlie bejön.
-
Xuja
kezdő
válasz
Aranypatkány #23638 üzenetére
Stari, Hedon, Sörművek.. A Balatonnál nem tudnak sört főzni
-
mekker
őstag
válasz
Aranypatkány #23540 üzenetére
Mindig csak a topik miatt veszek PUrquellt, de ritkán ízlik (dobozos).
-
looser
addikt
válasz
Aranypatkány #23510 üzenetére
Eddig még nem kóstoltam, valószínűleg a kapcsolódó mém miatt 😁
Más. Valaki(k) jönnének hétfőn, esetleg holnap 17h után Hetedik Lépcsőbe? Ezek jöttek, szívesen feleznék, harmadolnék...
-
galervin93
addikt
válasz
Aranypatkány #23510 üzenetére
Welcome to Kőbánya!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #23500 üzenetére
szamit, de inkabb csak arnyalja az osszkepet es minel idosebb egy imperial stout, annal inkabb csak egy note lesz belole, hordozottaknal meg annyi se feltetlenul.
nagyon friss imperial stoutoknal neha erezni egyebkent, pl belpiacos sved Omnipollo Noanal ha direkt a boltban aznap vetted fogyasztod lesz komlo, par honapot erezve viszont belesimul a testebe.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Biztos számít az ízösszhatásban, de jellemzően a stoutok, belga ale-ek, porterek nem komlóhangsúlyos sörök.
Akkor lenne ez érdekes, ha ugyanazt az imperial stoutot kétféle komlóval is meg lehetne kóstolni. -
[CsuCsu]
őstag
válasz
Szamit, de nem dominal. Semleges izu keseritokomlot hasznalnak tobbnyire.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #23496 üzenetére
jellemzoen UK vonalon van par fozde (Buxton pl) ahol azert erezni a komlot imperial stoutoknal is.
skandinav vonalon pl Amager irja milyen komlot hasznalnak, a Hr. Frederiksen pl Centennialt hasznal 8 fele malata melle.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #23449 üzenetére
volt 3000 IBU is.
kostoltam, sajna nem az igazi.
-
Dorian
félisten
válasz
Nekem ìzlett. Keserű, de nem csak ennyi, hanem egy csomó erőteljes komlò-ìzt lehet egyszerre èrezni benne.
-
válasz
Aranypatkány #23451 üzenetére
Ha valaki megkínálna azért megkóstolnám, de pénzt nem adnék érte
-
válasz
Ez ugyan miért jó? nálam már a 70 körüli IBU-s sörök is kiverik a biztit és bizony megesik, hogy a mosogatóban végzik. Bár jellemzően kerülöm az ilyen söröket.
-
Xuja
kezdő
válasz
Aranypatkány #23406 üzenetére
Tudnak ők jót főzni (Double Hoperator), de valamiért ezeket a csontszáraz, keserű "retteneteket" nyomatják újabban.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány #23406 üzenetére
A BYM most megint nem küld dobozos söröket, pl. a Csakajóba se, totál agymenés.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány #23373 üzenetére
Én az Edelweiss óta minden szűretlen sörből beleöntöm a zaccot is.
Az csak komló, élesztő, bármi egyéb szárazanyag, ami leülepszik az üveg/doboz aljára. Bele kell önteni, mert úgy teljes az íz.Testes, sűrű, nem komló-hangsúlyos söröknél se hagyd benne, mert sokat veszíthet a sör az ízéből.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #23364 üzenetére
Ha rendes homersekleten van szervirozva, igen par korty utan is lehet ertekelni. Nekem pl fel deci eleg egy stoutbol ahhoz, hogy megallapitsam, nagyjabol mit tud. Szerinted borversenyen a birak megisznak egy uveggel mindenbol?
Persze ha tobb idot toltesz el vele tobbet is ki lehet hozni egy sorbol, de nem sokkal. Ritkak azok a darabok, ahol tenyleg erdemes leulni es izlelgetni - tobbnyire lambic is barleywine vonal. Pastry stout, IPA, smoothie sour, lager, stb eseten par korty eleg.
-
törölt tag
válasz
Aranypatkány #23367 üzenetére
Pudingok nem bírják az alkoholt.
-
Xuja
kezdő
válasz
Én általában elég hamar, az első kortyok után be tudom lőni +- 0.25 pontosan az értékelésem. Viszont egy csomó dologhoz valóban hosszaban érdemes kóstolni (melegedéssel változó karakter, ízjegyek keresése, mennyire telít el stb).
-
Dilikutya
félisten
válasz
Nyári fesztiválon (kraft) a 3-4. korsónál kezdem ízlelgetni is, addig csak szomjoltás.
A kortyos kiszerelésnek én se sok értelmét látom, még egy tömény stoutnál is a decinél kezdődik az értelmezhető mennyiség. -
Dorian
félisten
válasz
Aranypatkány #23309 üzenetére
Èn azokat se szeretem, meg az eleve eichbaumnak cìmkèzetteket sem.
-
törölt tag
válasz
Aranypatkány #23297 üzenetére
Vörösbor és pálinka kombó, nem is kellet más a tegnapi napon.
Soha többet nem iszok, bár most jót tett a belemnek egy jéghideg Pilsner. -
válasz
Aranypatkány #23297 üzenetére
Nincs is jobb 35 fokban
en egy pau buzat pattintottam. De van egy Banghard is a hutoben.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #23277 üzenetére
Az legacy ertekeles - a regi batchek alapjan annyi. Az UT azert nem szentiras.
-
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány #23267 üzenetére
Két éve ittam, eszméletlen jó volt. Akkor vettem fb csoporton keresztül 8000-ért. Simán megvenném a helyedben. Monkish ritkán jut másnak, Tree House gyakrabban, de azok is 6500-nál kezdődnek.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #23267 üzenetére
Annyiert nem. Azert a penzert jobbat is lehet mar a FB csoporton keresztul (Monkish, Tree House, stb)
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #23257 üzenetére
Egesz jol allnak. Nem UK/USA szint, de magyaroknal jobbak. EU webshopok sokat hoznak be manapsag, es eleg jol vannak arazva. Az UT ratingek pircit torzitanak felfele ha azt veszed figyelembe, de erdemes beruhazni ha ujdonsagokra vadaszol.
-
jsk
senior tag
válasz
Van ott is főzde bőven. 10 féle brazil imperial stoutot ittam eddig két főzdétől. Egyáltalán nem voltak rosszak.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ottani munkatarsak nagyon nem mondtak semmit, es en se nagyon talalkoztam ottani sorrel.
koktelban erosek.
-
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány #23212 üzenetére
Múlt héten ittam. Semmi baja nem volt. Finom volt. Inkább gyümölcslé, mint ipa.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány #23212 üzenetére
Ez érdekes kérdés, mert ugye a komló miatt érdemes frissen inni, másrészt a sour olyan, mint pl. egy stout, tehát jól állhat neki az érlelés.
-
válasz
Aranypatkány #23132 üzenetére
Miről van szó?
-
L4D1K
őstag
válasz
Aranypatkány #23116 üzenetére
Azért a Luckies-tól erősen messze, bár az sem volt túl jó eresztés.
Ebben a kategóriában / árban szerintem a Legenda - Dublin Memory egy nagyon jó alternatíva.
-
NoLF
veterán
válasz
Aranypatkány #23081 üzenetére
nyilván az ára is ezt tükrözi, de hogy néha leváltsam az argus maesticet, én bizony szoktam használni. de lehet, most hogy így mondod, hogy ezúttal inkább szalon lesz a befutó
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány #23081 üzenetére
Random ki lehet fogni ezekből import változatot, bár már nem tudom követni, hogy melyik melyik. Az egyikből dobozos az import, a másikból az üveges
Szerk.: Ja várj, lehet, hogy a Staroval keverem.
-
NoLF
veterán
válasz
Aranypatkány #23078 üzenetére
azért kruso 279ért nálam tuti nyerő legalább egy tálcával a kertipartik alapkellékekeként
-
törölt tag
válasz
Aranypatkány #22999 üzenetére
Elsőnek pálinkát igyál az javítja az emésztést.
Azt mehet a sör.Most ettem sonka tojás retek sajt torma kalács kombót.
Rá a meggy pálinka.
Most meg búzasört iszok. -
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22992 üzenetére
En ilyenkor fel szoktam hivni a boltot, ha kivancsi vagyok a dobozolasra. Ha nem hajlandoak megmondani mert pl. lustak, akkor mashoz viszem a penzem.
@BalaNce87
IPA-ra mar nem nagyon van trade. Nekunk Angliaban peldaul hazhoz jon a Monkish es Pliny, ~£10/can. -
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány #22994 üzenetére
Valószínűleg nem véletlenül nincs kint
Amúgy szerintem baromi sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ennek van egy frissességi ideje, még azok közül sem, akik sok ezer forintot kiadnak egy ipáért. Ameddig nincs összehasonlítási alapod, addig nem igazán fogod érezni, hogy ez már nem friss és lehetne jobb is.
-
BalaNce87
addikt
válasz
Aranypatkány #22992 üzenetére
Egyetértek, főleg úgy hogy egy jó ideje a legtöbb bolt teljesen ráfeküdt webshopra a jelenlegi helyzet miatt, ezért nem mindenhol van lehetőség személyesen megnézni az árut, ezért ipákat venni online zsákbamacska, ha csak nem követed a főzdéket melyik mikor dobja ki a söreiket, de ez inkább hazaikra igaz, külföldi ipákhoz nehezebb frissen hozzájutni, úgy tudom akik jobban benne vannak a témába, azok tradelnek, de inkább a ritkaságokkal, amik európába nem érhetőek el.
-
NoLF
veterán
válasz
Aranypatkány #22955 üzenetére
Igen, de utana hibaztam egyet ami a kepre mar nem kerult ra, es meg folyamatban van
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22908 üzenetére
Nem rosszak, de nem kulonbek egy jobb brit fozdenel.
A Central Waters stoutok eleg jok, de tul vannak arazva. Fele ennyiert ajanlanam.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #22862 üzenetére
termeszetesen nem volt teljes a lista
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22839 üzenetére
Omnipollo-t igen mert annak kultusza van, a tobbit nem mert van helyi megfelelojuk azonos vagy jobb szinten, olcsobban, ezert nem eri meg importalni oket.
Gondolj bele, egy CW TIPA £8 a fozdetol, ami ugye $11, amire meg rajon a szallitas es importkoltseg. Egy Monkish TIPA helyben $6, szoval a CW ami meg nem is uti meg azt a szintet atlagosan, legalabb 2x annyiba kerulne. Az europai arak jellemzoen joval magasabbak, igy nincs ertelme.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22769 üzenetére
Ez mar kukoricacefre, nem sor.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22643 üzenetére
Shoptol fugg. Onnan rendelj, ahol UPS, FedEx vagy DHL a futar, vagy van expressz szallitas. 3F shop, Etre, Beerdome ha jol tudom peldaul. De a COVID miatt semmi sem garantalt sajnos.
Nekem szerencsere van olyan 80 uveg imperial stout es lambic a sorhutomben, szoval ilyen problema engem sose fog erinteni. De eppen szunetelem az alkoholt Februar kozepeig.
-
Dorian
félisten
válasz
Aranypatkány #22641 üzenetére
10 nap?
Mit nem adnèk, ha 10 napig nem kène senki más emberrel találkozom -
looser
addikt
válasz
Aranypatkány #22641 üzenetére
Mielőbbi jobbulást! Bakker, patkányok is elkaphatják...
Szerintem jelezd nekik (anélköl hogy megindokolnád) hogy előre utalnál vagy más módon kifizetnéd szállítás előtt. Esetleg megrendeled a szomszédhoz és odaadod neki vagy átutalod neki a pénzt. Ő lerakja a lakásod elé, becsönget és elszalad :-) -
válasz
Aranypatkány #22598 üzenetére
A kasteel barista quad már 0,33-as alu dobozban jött
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #22570 üzenetére
hagyd annyiert.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22570 üzenetére
Hagyd annyiert. Egyikbol sem jon olyan Magyarorszagra, ami erne ennyit.
-
L4D1K
őstag
válasz
Aranypatkány #22550 üzenetére
Nem vagy kirekesztő, csak az általad kóstolt sörök alapján hoztál egy általános véleményt.
A cseh craft sörökkel nekem is vannak fenntartásaim. Egy két kivételtől eltekintve a legtöbb teljesen ötlettelen. Sokszor azt éreztem, mintha nem mernének kellően komlózni, vagy csinálni egy erősebb sört és ezzel próbálnának a klasszikus lager rétegnek egy izben elfogadhatóbb stílust mutatni.
Ilyen volt pl cseh sörfeszten egy neipa, ami full áttetsző volt és teljesen visszafogottan komlózott, kb mint egy session ipa.
-
L4D1K
őstag
válasz
Aranypatkány #22545 üzenetére
Ma esti felhozatal eddig:
Zserbó (Hopfanatic) sajnos megromlott/megsavanyodott
Cocobanger(Pohjala)
Magnapoli Nightcap Snack Apple Pie Strawberry (Omnipollo)Vércukor szint végtelen....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #22527 üzenetére
ja, ez mondjuk itt mar jo kerdes. par fozde teszteli, hogy hol a plafon.
a 18as jo, de nem vagyok benne biztos, hogy ha a 19 erre is 25%al meg dragabb, akkor abbol is venni fogok.
-
F-ECT$
titán
válasz
Aranypatkány #22533 üzenetére
1500 Ft körül fehér magyar borból már talán ki lehet fogni közepes minőséget.
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány #22518 üzenetére
Én a többi eu-s webshopon is ennyiért látom a 2019-est, max ezressel olcsóbb, de ott még rájön a szállítás...mind1 kari van, nem sóherkedek
-
Xuja
kezdő
válasz
Aranypatkány #22516 üzenetére
Fu, én ennyiért max bottleshare keretein belül vennék..
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány #22516 üzenetére
Én behúztam még tegnap este
szeretem a Barleywine-okat...Szilveszterre szánom
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22504 üzenetére
Mar Novemberben is kvazi ez volt, a sor pedig 'essential good', tehat hiany az nincs
Mondjuk venni nem kell, igy is kb 150 uveg van itthon, plusz olyan 30 uveg whisky/rum.
A kedvenc ettermeim viszont szenvednek, remelem tulelik.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22488 üzenetére
Ha szereted a savat, az a 2013-as Cascade jofele lesz.
Mexican Cake jofele, csak picit dragallom nem hordoerlelt sornek (a BA verzio kvazi beszerezhetetlen Europaban). Ha bejon, az Abraxast ajanlom meg.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22466 üzenetére
Siman tarolhatjak egyutt oket - amint az elviteles be van utve a penztargepbe, automatikusan le tudna vonni a keszletrol, amit a webshop is lat es az alapjan enged eladni. Egyszeruen amator, elavult rendszeruk van.
-
BalaNce87
addikt
válasz
Aranypatkány #22463 üzenetére
Nekem volt olyan hogy rendeltem online, majd elmentem érte és egy sör már nem volt, amit rendeltem, utolsó darabot raktam kosárba. A másik eset, hogy szintén személyesen mentem átvenni és láttam a polcon olyan söröket, ami érdekelt volna, de a webshopon nem volt már fent, és meg is kérdeztem, hogy akkor azokat el lehet e vinni? egyértelmű választ nem kaptam. Azt mondta srác, ahogy megtörténik a rendelés, az oldal le is veszi a darabszámot, csak ebben az esetben gondolom sokan hirtelen felindulásból lecsapnak a ritkább darabokra (foglaló) de nem mentek el még érte és valószínűleg még ki se fizették, (szerintem ezek maradnak a polcon) ebből jött a kérdésem, hogy ezeket meddig őrzik meg a vevőnek, 1 hónapig volt a válasz, tehát ha nem jön el érte senki, elviekben addig nem vehetném meg és a webshopra se kerül vissza, de mégis ott voltak a polcon, kicsit tényleg olyan ez, hogy aki kapja marja, nem fognak nemet mondani neked szerintem, mert te többet fizetsz, mint aki rendelte, így win win.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány #22463 üzenetére
Ezt az utóbbit simán el tudom képzelni, ha sok rendelés van és nem dolgozták még fel. Vagy jobb esetben van egy desktopos számlázójuk, ami a helyes készletet mutatja és ott bejelez, ha már megrendelték. Bár ez túl szofisztikált lenne, ha még a webshoppal sincs összekötve.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány #22451 üzenetére
Az ő figyelmetlenségük, hogy olyan dolgot tudsz megrendelni, ami nincs raktáron. Egy normális webshopnál ilyennek nem kéne előfordulnia. Az ÁSZF szerint is jogodban áll törölni.
Csakajónál pl. ez rendszeres.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22451 üzenetére
Nem bunkosag, teljesen jogodban all. Ha nem jonnek a sorok amiket szerettel volna, nem eri meg a szallitast feltetlenul. Mondjuk ezzel eddig csak magyar webshopban talalkoztam.
-
looser
addikt
válasz
Aranypatkány #22437 üzenetére
Pedig szerintem érdemes lehet lefoglalni a webshopban, főképp azért, mert akkor azonnal átveheted, ha odaérsz és addig sem csúszol le róla. One Beer-nél is vannak új tételek illetve a Beerstro-t is bedobta pár napja a FB. Van pár cseh kraft tételük, de ilyesmiért a Hetedik Lépcsőt is érdemes megmászni, ehhe :-)
-
válasz
Aranypatkány #22435 üzenetére
Csakajonal rendeltem par hete amikor stout akcio volt.
-
BalaNce87
addikt
válasz
Aranypatkány #22424 üzenetére
Be lehet menni, boltként üzemelnek, bár én nem ajánlom a személyes vásárlást, mióta ráfeküdtek jobban a webshopra, nem éri meg beugrani, idén ha háromszor voltam, de csak azért, mert voltak leárazások és személyesen vettem át. Szerintem nem éri meg ott vásárolni, kivéve ha csak ott kapható, és le van árazva, mert szinte mindenhol olcsóbbak a sörök, az persze más ha beültök haverokkal csapról inni valamit, amit most nem lehet.
-
válasz
Aranypatkány #22415 üzenetére
Jó ez így túlzás persze, de a bourbonnek van valami fura íze amit én nagyon nem szeretek, skót/ír/japán whisky vonal sokkal lágyabb kellemesebb az én ízlésemnek.
-
válasz
Aranypatkány #22413 üzenetére
"skót whiskyt szerintem nem tudnék megkülönböztetni egy amerikai bourbontől" ó dehogynem, a bourbon sz.r, a skót jó
sörös párhuzamot erre sajnos nem tudok írni.
-
válasz
Aranypatkány #22411 üzenetére
Durván. Nekem kicsit sok volt.
-
jookomak
őstag
válasz
Aranypatkány #22409 üzenetére
Bourbonre.
-
Xuja
kezdő
válasz
Aranypatkány #22405 üzenetére
Csatlakozom. Nem tudom hogy felejtettem el a GreyJoyt, abszolut ar-ertek bajnok.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #22392 üzenetére
variansok jellemzoen vagy collabban, vagy hordozasban ternek el.
untappdot mindenkepp nezz elotte. az alapsor megfeleloen erlelve jol sikerult (maga koraban nagyon jol, azota mar nem csak par fozde tud jo imperial stoutot fozni), viszont van olyan varians amit konkretan teljesen elszurtak a hordozassal.
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány #22319 üzenetére
Felesleges kételkedned, sorolom akkor neked: Wild leap, Foley,Adroit,TopplingGoliath,18Th Street szeptember; Garage-k augusztus óta csücsülnek a polcokon.Hidd el nagyon szűk az a réteg, aki 4-5e Ft-ot kiad egy amcsi ipáért.De az irány egyre jobb, mert angoloktól is kezdi behozni a jobban sikerült főzeteket is.Verdantok is mióta ott vannak már a csakánál...
Nem kevés pénzt elköltesz sztem te is náluk, mennyibe telt volna a hype-okat is akár egy jelképes 5%-al leakciózni, máshogy érezne az ember. -
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány #22317 üzenetére
Nem fikázzuk,de valóban ez az igazság, amit Jhonny06 írt, kirakta a szeptemberben behozott amcsikat, meg leakciózza a sok magyart, amiből én a múltkor rendeltem vagy 15 félét és 1-2 kivétellel nagy csalódás volt
Aztán majd márciusban még ott fog árválkodni az EQ és társai...most ki lehetett volna szórni kis akciós áron és akkor mindenki boldog lehetne.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány #22306 üzenetére
Hála az égnek azokat elvitte a csőd felénk.
Itt a régióban a nagy CBA franchise bedőlt, az egész környéken egyetlen kisboltot tudok, ami CBA, de annak más a tulajdonosa.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány #22239 üzenetére
Fú a 2 évvel ezelőttiből eltettem több üveggel is érlelődni, kifejezetten jó volt. Sajnos már nincsenek meg..
Elsőre mondjuk nem jött be, elég durva volt a fűszerezése.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány #22237 üzenetére
Nem tipikus karácsonyi íz ez sem.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány #22210 üzenetére
Legcukibb.
Pont a giccses a lényeg.
Főleg a karácsonyi.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22210 üzenetére
Az mar jobb. De kicsit tul szeles a szaja meg.
Otthonra mi ezt vettuk https://www.vbshop.hu/pohar-bar/poharak_794/whiskys-es-konyakos-poharak/villeroy-boch-Purismo-Specials-pohar-brandys-1137810620
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22201 üzenetére
Nem a legjobb, de nem is a legrosszabb. Egy brandy / snifter pohar az optimalis szerintem a nagy BA stoutokhoz.
-
F-ECT$
titán
válasz
Aranypatkány #22206 üzenetére
Én szarul voltam tőle, mikor egyszer sikerült valami erősebb gyógyszerre inni.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Aranypatkány #22206 üzenetére
Elvileg "mákod" van, mert amoxicillinre pont lehet inni, de azért én nem csapnám szét magamat a helyedben. És igyál némi vizet is.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány #22139 üzenetére
Folyamatosan frissítik, Firefox alatt tegnap nekem is átállt az újra, de mai frissítéssel megint jó. Érdemes eltávolítani a bővítményt és újra felrakni. De lehet, hogy Chrome alatt még nem javították.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #22123 üzenetére
en Orrefors Moberget hasznalok pl, de szeretem a talpas poharat a celra.
viszont ez egy sved alapvetoen kristalyuveggel foglalkozo marka, szoval van ennel olcsobb is.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22127 üzenetére
A jobb soros barok ki fogjak birni, mert online es elvitelre is szep forgalmuk van. A Verdant taproom-nal sorok alltak a sorert, es ladakkal vittek az emberek, amikor nem lehettek nyitva fogyasztasra. Az atlag puboknak van kampo.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22125 üzenetére
A vendeglatohelyeket itt tobbnyire a helyiek tartjak el, kevesbe fuggenek a turistaktol. Ennek ellenere szarban vannak, mivel szenne vannak korlatozva, es nem tudjak kigazdalkodni az orbitalis berleti dijakat.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22123 üzenetére
Nem tudom mi a neve, do jo IPA-hoz. Sok taproomban ez a sztenderd, ezt a londoni VerdantxPressure Drop taproomban vettem.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22120 üzenetére
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22118 üzenetére
Alkoholfok a mervado, az extra komlo inkabb okozat. DIPA 7-8%, TIPA 9-11%, 12%+ mar quad.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #22116 üzenetére
Ok is top, de eleg hit and miss. TIPA-ik nagyon jok. Track es DEYA megbizhatobbak. A Track most hozott ki peldaul egy zsenialis Quad IPA-at.
https://untappd.com/b/track-brewing-company-long-way-short-step/3998181
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest