- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985 #23129 üzenetére
es akkor a Dugges Very Vanilla kapott egy 16.7%os BAt a Most Mellow formajaban
a whiskey kiegyensulyozza a vaniliat es a melaszt, ad egy extra komplexitast, es kb ket oraval kesobb meg mindig erzem a szamban mert annyira tele anyaggal.
kb a Lervig Times 8 tud hasonlot, szubjektive ez az egyik legjobb sor, amit iden ittam. 16!nal kevesebbet csinal, a barokkos tulzas helyett inkabb "lagom" (kellemesen pont jo).
a sved release nagyon friss, valoszinuleg hetek kerdese, es elerheto lesz a szokasos helyeken is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985 #18887 üzenetére
kint a 2022es Gouden Carolus Keizer Blauw. Kicsit kevesbe komlos es teltebb malataval, siman parban van a 2013, 2015 es 2016os fozettel. ha ugy oregszik, mint a 2019es, akkor ez karacsony korul mar abszolut a topon lesz quadrupel kategoriaban. de megkockaztatom a 13mas fozet volt utoljara ennyire egyben par hetesen.
szoval ha szeretitek a quadokat, akkor erdemes behuzni, tippre par het, aztan Europaban mindenhol lehet majd kapni.
-
NoLF
veterán
válasz
proci985 #24510 üzenetére
Koszi! Mostmar athelyeztuk magunkat Cagliaribe, altalaban hazassagi evfordulo/szulinapom itt toltodik szardinian, nejem ket nagybatyja itt lakik ugyhogy szallasunk, autonk van mindig
most elhoztam szuleimet is, mert nekik a balaton a riviera, de szerintem vannak szebb helyek is
-
NoLF
veterán
válasz
proci985 #24508 üzenetére
Hat odairtam a kepek utan, hogy mi es merre - ennel tobbet hirtelen nem tudok mondani rola… gps kordinatakat kersz, vagy pontos cimet?
Via Bologna, 25, 09017 Sant'Antioco SU
kostolni meg nem volt idom, de ha jol emlekszem megvettem a szortiment minden tagjat. kicsit huzos a menet de oar napon belul (40. szulinapom alkalmabol) tuti felpattintok egyet-kettot, esetleg mindet.
az 5. kepen amugy talan latszik, de minden egyes uveget kezzel palackoznak-kupakolnak.
kicsit dumalt a tulajjal a nejem (nem tud angolul, az en olaszom meg egyelore eleg foghijas) es elmondta hogy alapanyag meg eppen akad (viz, malata, eleszto, komlo) de az uvegek, kupakok, cimkek es dobozok beszerzese konkret fejfajast okoz nekik mostanaban. 0,75os uveg sorok 12 eur, 0,33as 5 eur egyebkent naluk, de mivel koval fizettunk (adocsalas rulez) plusz szulinapomra vettem, kaptunk egy kis kedvezmenyt (10 es 4) -
NoLF
veterán
válasz
proci985 #24384 üzenetére
A bionda lager, a doppio malto egy strong ale, a rossa meg egy vienna lager, de ez nyilvan nem minden olasz sorre all, csak erre a fozdere ez jellemzo. Van normal ale-juk is, nyilvan nem ez a legmagasabb szintu kezmuves fozde, de megteszi ha mar az ember becsomorlott a moretti, poretti, peroni es nastro azzurro kvartett-tol
-
-
red2652
újonc
válasz
proci985 #24215 üzenetére
Nyilván ne ipát ne ipával nézünk össze. Én is ránéztem a csakás árakra, a Fehér nyúl Pink Mermaide (full középszer ne ipa) literárban drágább, mint a BYM Double Yellow Haze. Ha mondasz egy magyar ne ipát, ami olcsóbb, mint valamelyik Brew Your Mind és legalább alulról súrolja, akkor meghívlak rá. :D
UK és Skandináv piaccal se jó ötlet összehasonlítani. Amik ide jönnek, azok már sokkal drágábbak, Svédországba meg a BYM nem megy.
-
red2652
újonc
válasz
proci985 #24213 üzenetére
Azért ez így nagyon nem igaz. Semmivel nem drágábbak az ő ipáik, mint a Mad vagy a Reketye aktuális középszerű tétele. Sőt, a Mad Scientist rendszeresen jóval drágábban adja a nem épp BYM szint ipáit.
Mások is tudnak jót? Max a Dealbreaker szerintem. A többiek a kanyarban sincsenek a BYM-hez képest sajnos.
-
válasz
proci985 #24189 üzenetére
Vegul felbontottam
Illata nagyon kellemes csokis juharszirupos, izre nekem elsore a mogyorovaj ugrott be nemi vanilias csokival keveredve. Egy dolog zavar benne igazan (az arat leszamitva) van hatul a korty utan egy hosszan tarto keseru utoiz ami szamomra nem annyira kellemes. De durvan jo sor lett. -
looser
addikt
válasz
proci985 #24044 üzenetére
Kedves vagy, igazán köszönöm, de magamtól sajnos ennyit nem szeretnék rááldozni. Hiányoznak a régi csoportos sörözések, bár akkoriban nem csak az volt, hogy közösen vettünk meg egy palackot, hanem hogy egymás poharából is ittunk
Persze akkor jó volt, csak utólag szörnyülködik az ember
De tényleg vannak elég szélsőséges árak, a fenti ipát csak azért emeltem ki, mert az volt az első és az is egy négypontos cucc; gondolom a hazai ipák teteje lehet ilyen, míg látom, ez a főzde temérdek ipát készít(ett). Szóval svéd viszonylatban gondolom elég olcsónak számít, ha még magyarhoz képest is az. -
Dilikutya
félisten
válasz
proci985 #23977 üzenetére
Engem mostanában kimondottan idegesít a Mad Scientist. Sehol egy iható sör, csak a viccesnek szánt, de amúgy picit irritáló marketing, meg ezek a sörnek már nehezen nevezhető cuccok. Még jó, hogy ott a Liquid Cocaine és a Jam72.
Múltkor egymás után ittunk egy Reketye ipát és a Double Hoperatort, és meg kellett állapítanunk, hogy a kettő 1:1 ugyanolyan volt.
A két sütis is vacak, bár én a szilvát alapból nem szeretem, és a Rákóczi túrós is egy iszonyat gejl süti, épp ezért sörben nem is értem a sour vonalat, a sütit sem savanyítja meg a sárgabaracklekvár, ami önmagában is egy ragadós cucc. Space Cake el se jutott vidékre, annyira meg nem csigázott fel, hogy postaköltséget is fizessek érte.
Csinálják az elborult kísérleti söröket, de ami meg jól sikerül, véletlen se vennék be az alap szortimentbe, pedig a Blurry Face pár éve zseniális volt, és tavaly egy piros bogyós mead-jük is nagyon ízlett.
A limitált hordósakra rá se nézek.
-
Aranypatkány
tag
válasz
proci985 #23898 üzenetére
De ennyire ritka? Vagy Amerikában lefőznek söröket, amiket csak külföldnek szánnak?
Akkor sem értem ezt a minimális csekkin mennyiséget egy ekkora országból mint USA. Pedig már évek óta létező sör, nem friss cucc.
https://untappd.com/b/von-seitz-theoreticales-never-leave-amsterdam/3100901#De mintha az értékelők zöme sem lenne amerikai...
furcsa ez na -
Frod
addikt
válasz
proci985 #23860 üzenetére
Lehet későn szólok, de a Tropical Space Muffin nekem egy nagyon kellemes meglepetés volt idén. 11%-os, de ezt szinte nem is érezni benne, nincs ilyen bántóan erős alkoholos íze, mellé viszont szép kék, és a nyelved is befogja, szóval van egy kis retró érzése az embernek a nyelvfestős nyalókáról gyermekkorból
Viszont édes/gejl (kinek mi ugyebár), csak akkor ajánlom, ha kedveled az ilyen söröket.
Rákóczi Túros nekem nem jött be, a túrót nem is éreztem rajta, inkább a barackot, de ennyi pénzért inkább hagytam volna a csapban. (~2e/3dl)
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #23865 üzenetére
Erdekesek a magyar suti inspiracio miatt, de test nelkuli szirupos gejl. A turost alig birtam legyurni.
Ha valami tenyleg erdekes es jo magyar kell, ezt batran ajanlom: https://reketye.com/product/3-never-before/
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #23863 üzenetére
Azok a gyumis pastry sourok a kanyarban sincsenek egy rendes ETNYC / Mortalis / The Veil-hez kepest. Amik mostanaban rendszeresen elerhetoek EU shopokbol €10 koruli aron. Persze, dragabb meg minden, de nezz meg egy fotot roluk - gyakorlatilag smoothie. 3 Mad Scientist nem er nekem annyit, mint egy ezekbol.
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
proci985 #23860 üzenetére
A Madhouse itthon valamikor kb. 3€-nyi forint lehetett. Most nem tudom, mennyibe kerül, a két sütit 1200 környékén vettem, a Space Muffin-hoz nem volt szerencsém. A Szilvás gombóc nem ízlett, mondjuk eleve nem szeretem a szilvát. A Rákóczi túrós jobb volt, de ezzel a savanyú-édes ízvilággal nem tudtam megbékélni. Lehet nem az én műfajom. Ezek közül nekem simán a Madhouse a legjobb, de 6+ €-t az se ér.
De miért nem valami normális sört visznek? Egyáltalán, a MS-nek van még olyan?
Vagy random tucat IPA, vagy döglött mókusos sour ale stout mead... vigyék a Liquid Cocaine-t, Jam72-t, NY Mocaccino-t, Blurry Face-t, bár utóbbihoz évek óta nem volt szerencsém.
-
-
galervin93
addikt
válasz
proci985 #23831 üzenetére
Balatoni Világos? Pár éve egyetemistaként 79+betétért mekkora zsuga volt, volt olyan éjszaka hogy majdnem 20 üveggel megittam, aztán reggel még két Fácán utána kellett tolni, jó kis LAN-partyk.
Minap voltam a pesti éjszakában kocsmázni, szerencsére volt csapon Pilsner meg HB búza is, de kíváncsiságból toltam azért Dreherből is egyet, hát botrány, pedig önmagában még dicsérni is szokták a zöldet. -
Dilikutya
félisten
válasz
proci985 #23831 üzenetére
Az már rég nincs.
De lássuk be, az egy maradandó alkotás lett.Random Mad Scientist IPA-ra meg stout-ra a franc se emlékszik, ellenben volt anno a Sárkány...
Pont ma ittam egy MS Midlife Chris-t, hozta a sablon milk stout jegyeket, de ezen kívül semmi, teljesen tucat kategórián belül, házon belül is csináltak már jobbat. Holnap már a nevére sem fogok emlékezni. Bezzeg a Sárkány...
-
red2652
újonc
-
[CsuCsu]
őstag
-
válasz
proci985 #23665 üzenetére
Igen az omni telenyomja mindenfele cuccal a soroket ezert sem ertem teljesen ezt a magas arazast.
A duggesnak gyakorlatilag minden sore jo volt eddig amit kostoltam es meg nincs annyira elszallt arban. Amik nagyon hasonloak arban es izekben azok az Amundsennek a sorei csak arban mar ok is kicsit magasabbra pozicionalnak -
Dilikutya
félisten
válasz
proci985 #23507 üzenetére
Nem olvastam még erről a jogszabályról, de az kikerülés, ha a nagyüzem érdekelt a kicsiben?Mert az nem titok, hogy az ANTL márka tulajdonosa a Dreher.
A Dreher szerintem a Gold-dal jó útra tért, azért az nagyságrendekkel jobb, mint a kukoricás Classic volt. Én azokat egymás után össze is kóstoltam, amíg mindkettő elérhető volt még párhuzamosan, érezhetően jobb a Gold. Annak azóta sem változott a minősége.Soproninak melyik a kisüzemi része?
Borsodinak tudtommal nincs kollabja, ők csak próbálkoznak a mezőny után menni az IPA-val és a Hoppy-val. Mondjuk az IPA-juk jobb, mint a jelenlegi Soproni, a Hoppy-t meg a Hoplager körözi le.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #23402 üzenetére
Az az asztali sor hordozas sima fa erjeszto hordo, nem bourbon vagy miegyeb, es csak par honapot all benne. A lagereket is ilyenben erjesztettek regebben - sot, a Pilsner Urquell pincekben is igy keszitik azt a sort, amit a nagyipari sor kalibralasahoz hasznalnak. Egyszeruen csak a legtobben nem hasznalnak mar fat, mert draga es lassu. De a sor jobb lesz tole.
Az europai hozzaferes relativ - a jobb cuccokat kizarolag a taproom-bol ertekesitik online, es proxy segitsegevel jon Europaba. Peldaul eppen tegnap volt uj imperial stout csomagban, en is behuztam egyet. Volt is drama mert 10 masodperc alatt fogyott el az egesz adag: https://www.sideprojectbrewing.com/collections/beer/products/package-generational-2021-langst-blend-3-raspberry-biere-du-pays-blend-3
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #23397 üzenetére
Kiveve Side Project / Shared es Hill Farmstead. Keptelenek hibazni (vagy a rosszat nem ertekesitik hanem kiontik). De ok aztan tenyleg az ultra high end.
@Dilikutya
Lehetne azokat a BA soroket is rendesen javitani, csak ahhoz valodi akarat es energia kene. Az alapsoruk nem jo, ami a valodi problema. Hiaba hordozod, ha nincsen teste es lapos az izvilaga. Eloszor az alapokat kene rendbe tenni, es csak azutan lehet a viaszos BA micsodakkal gizdulni. De ugy latszik a valodi fejlodes nem igazan erdekli oket.Amugy IPA teren is lenne hova fejlodni - elmult 3 evben egy tapodtat nem leptek elore. Nem rossz a Jam es a Cocaine, de egy helyben totyorognak. Egy atlag londoni garazsfozde (van sok) is mar jobb IPA-t kanyarit, es azok kozel sem rendelkeznek akkora tokevel, mint a MAD.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985 #21261 üzenetére
Dugges 15bol lett iden egy uj varians, a 16 ami egy meghordozott 15.
totalis elmebaj, 18%ra fozve. ha talaltok belole nagyon ajanlott, kb a sved fuszeres pastry vonal megbolonditva hordozassal. egyetlen baja, hogy (nem meglepo modon) kisse atut az alkohol neha, de egyebkent stiluson belul remek.
-
thesound
addikt
válasz
proci985 #23211 üzenetére
Egyszer beszerzek egyet kóstolásra, próbálom megtalálni a számomra jó érték/minőség arányt. Lehet még nem tudnám értékelni megfelelően vagy átesnék a túloldalra és utána semmi más nem kellene, arra meg nincs ekkora költségvetés. Szóval elindultam egy irányba (köszönöm a tippeket a cukros löttyök elkerülésére), amit most élvezettel kortyolgatok/próbálgatok, meglátjuk hosszútávon hova fut ki a dolog. Egészségünkre!
-
looser
addikt
válasz
proci985 #23186 üzenetére
Igen, ez kissé más árkategória :-) Amiket az a bolt árul, könnyebben elérhető sokunknak. Én törtem el nem olcsó duplafalú üvegpoharat és az eléggé zavarbaejtő volt. Szerintem ennyiért remek poharak, szépek (is vannak köztük) és az élmény is megvan. És mivel ilyen olcsók, sohasem fognak eltörni :-))
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985 #19908 üzenetére
Lervig Paragon (2019) Barley wine
Fekete test, nemi habbal. Illatra erett fahordo, mazsola, fuge, bourbon. Izre fahordo, mazsola, fuge, bourbon, karamella es vanilla.
A tavalyi kiadashoz kepest amit elveszt a reszletessegen, azt boven visszahozza a fokuszaltsagan. Felreertes ne essek, borszeruen szeles es minden osszetevoje harmonikus es reszletes, ugyanakkor javitottak a 18as kiadas apro hibajat a neha tul sok mentaval.
Nagyon ajanlott. A stilusbol kb ez a maximum ami kihozhato jelenleg.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #23023 üzenetére
A Verdant / Deya / Cloudwater / Kernel stb fozdeknek van Pale Ale az alapszortimentben, kb a legjobbak Europaban (3-4% abv). Es hatarozottan jobbak es tobb anyag van bennuk, mint a fentebb emlitettekben. Az American Beauty es tarsai egyszeruen csak pale ale-kent gyengek. A komlo minosege es frissessege is rengeteget szamit.
@koxx
En hatarozottan orulnek neki, ha tobb fozde is igy csomagolna a 15%+ BA szornyetegeit a 750ml helyett. Es talan tobb embernek is jutna beloluk. -
Dilikutya
félisten
válasz
proci985 #23017 üzenetére
Azért ilyet leírni, hogy az American Beauty és az Easy A nem jó sörök, nettó baromság. Nem különösebben innovatívak, de szerintem az american pale ale eleve nem az milliónyi komlóról és a belefőzött halott embrióról szól.
Easy A-t most ittam nemrég először, kimondottan ízlett, könnyű, frissítő sör. -
looser
addikt
válasz
proci985 #22982 üzenetére
Ó te jó ég
A topicból kiderült, hogy van egy nem túl népszerű hasonszőrű darab is
szerk.: jut eszembe, csináltam februárban egy félbarna tripelt (abbey, crystal, biscuit maláták), majd 3 hete a maradék élesztővel egy világosat is (pilsner és carapils maláták), de igazából ez utóbbival az volt a tervem (valahogy érzem, ha leírom, belinkelsz három ilyen sört is
) hogy kis füstölt malátával, hidegkomlózva készíteném el, szóval egy Smokey Dry Hopped Belgian Tripel lett volna, de miután (azt hittem, túl sok lesz a füstölt maláta, de nem; 3kg vs 30g (1%)), maradt sima világos tripel, úgyhogy legközelebb csavarok még egyet és alacsony alkoholtartalmúra főzöm (<=2% ABV), minden más marad, ő egy Smokey Dry Hopped Belgian Micro IPA lesz
-
NoLF
veterán
válasz
proci985 #22939 üzenetére
mivel olasz feleségem van, az elmúlt 4 évben azért elég sokat mászkáltam arrafelé is és bizony rákóstoltam ott is pár finomságra, de már nem nagyon szoktam beszúrni ide... nincs mindenre IS időm, ugyanúgy mint bárkinek
legutóbb a bolognai repülőtéren csapról sikerült kóstolni egy birrina doppio malto-t (bolognai főzde) és bizony nagy kár volt, hogy vezettem, mert alig bírtam megállni, hogy ne igyak még egyet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest