Hirdetés
- Yettel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egyiksejo777
lelkes újonc
Igazából mindegy mit veszel, sörök vannak már 0,50 eurótól, mindegyik iható.
De itt két példa.
Lidlihez Lidl app, Kauflandhoz Kaufland app.
Zlaty Bazant is jó sör, a magyarnak köze sincsen hozzá, úgy ahogy a Staropramenhez sem.
Ja és ez a jobb fajta Staro.
Amit otthon kapsz azt a borsodi sörgyár készíti.
Az üvegek betétesek itt is.
Kozel is iható sör, 0,39 cent.
Kár hogy messze vagyok vennék egy rekesszel.

-
Gaboren
tag
Lidlben vannak alap sörök és sokszor nagyon jó áron. Az itthoni Lidl plus applikáció is működik, csak át kell állítani szlovákra, egyből látod az akciós újságokat és a kupon kedvezményeket. Mi üveges pilsnert szoktunk ott venni ha jó áron van. Én doboz párti vagyok teljesen, de a kinti üveges pilsner nekem jobban ízlik. Meg a tankos.

Ha van szlovák ismerős, akkor tudod használni a Tesco clubcardot is ha elküldi a vonalkódot (mi így szoktunk ezzel hackelni, és Ő is jól jár mert pontokat kap) illetve ugyanígy működik a kaufland is csak ott QR kód van. -
proci985
MODERÁTOR
-
ParmaBoy
aktív tag
A Spar nem szokott rossz lenni, de ha nem spéci sörbolt kell, akkor Auchan, csak az nincs felétek.
Amúgy eléggé esik vissza a sörfogyasztás a globális északon, nem divat a fiatalok körében, plusz pénzügyi nehézségek is vannak (válság, ha úgy jobban tetszik, bár ezt én nem nevezném annak), szerintem egész egyszerűen nem fogynak ezek a termékek, jobban megéri helyette mást polcon tartani. [link] [link]
Azt a "csodás" Coors-t is elkezdték forgalmazni, aldi/spar, stb és azt látom, h veszik az emberek.
-
Mr.Csizmás
titán
A MÁV-csoport retró és tematikus eseményei | MÁV-csoport fix link, menthető, mindig az aktuális banzáj kerül fel. amit láttatok, nyáron 2-4 hétvégén szokott lenni, tényleg tartalmas, bár mi nem fotózunk, hanem utazunk.
-
Mr.Csizmás
titán
lassan 4,5 éve léteznek, már a második helyen (kb. 200 m-t költöztek, sajnálhatod ha eddig kihagytad
nyári balatonozásoknál kb. kötelező elem, főleg hogy az órás ütemmel leszállva pont kijön 2-3 kör a következő vonatig.
RegionalBahn: Sörfőzde az őrházban -
looser
addikt
Itt ajánlották a Coldhop csatornát. Nekem kissé vérszegény, de néha, ha nincs más, megnézem. Pont jó, mert mostanában nincs türelmem 30 percnél hosszabb műsorokhoz, pedig évekig néztem a Partizán interjúit.
-
Frod
addikt
Így hirtelen a Magánhabzó ugrik be, de biztos van más is.
-
looser
addikt
Elnézést, nem akartam beléd szállni. Szerettem a kínai édesség tesztelést, a teás videóit, Diána asszony felújítós videóit, néha megnézek egy-egy autós-motoros vidit, csak ezek maradnak ki rendre, pedig a fb Különleges sörök topicban lenne sok remek arc, aki mérföldekkel jobb és tapasztaltabb lenne a tökinél. (szerk.: bár nem hiszem, hogy bárki vállalná
) -
Frod
addikt
Csak 1 napja ment a "témázás", és a videóban is aláhúzták azt, amit az untappd-en is írt valaki, hogy ez kókuszos-szaloncukor szerű mű-íz (valószínű a +kakaóbab miatt), úgyhogy kevésbé érdekel.
Aki meg az említett 20k-s sört megveszi egészségére, és bár értem, hogy maga az alapanyaga mennyire ritka, de kevésbé meg se tudna hatni a végtermék.
-
looser
addikt
Miatta nem nézem az MK-kat, pedig szeretem WR videóit, utánanéz a söröknek, érdekes adalék információk jönnek, lelkes (még mindig) és őszintén szereti ezt a világot. De azt szilárdan (ehhe
) hiszem, hogy a töki nélkül, valamelyik kollégájával, aki jobban ért hozzá, mérföldekkel jobb lenne a műsor, nem ennek az érdektelen balféknek a szövegét kellene hallgatni. Kb. 2 éve nem nézek MK-t, lehet, hogy már megváltozott a faszi, de kétlem. Annak viszont örülök, hogy hozza az érdekes kraftokat Winklernek, aki magától feltehetőleg nemigen ruházna be ezekbe cuccokba. -
-
-
-
L4D1K
őstag
Nem tudom hány éves a célközönség de ez elég menő.

Az enyém anno vámon eltűnt.
-
.LnB
titán
Ohh de jó, hogy írtam én erről a Paulaner Oktoberfest sörről. Mert most is ez miatt jöttem.
Szóval, még jó, hogy itt van ez a korábbi kommentem. Mert akkor látszik, hogy október elején nálunk, a helyi Aldiban belefutottam a Paulaner idei Oktoberfest sörébe. Volt egy ideig, én pedig rendszeresen fogyasztottam is belőle amíg volt, mert nagyon kellemes sör volt a maga 6%-val. Szépen megbújt az alkohol, kellemes édeskés íze volt, teljesen könnyed sörnek hatott. Szomorú is voltam amikor elfogyott, és egy ideig nem volt.
Hétvégén viszont, megörültem, mert így egy hónap elteltével megint láttam, hogy van az Aldiban. Rögtön magamhoz is öleltem belőle négyet. De nagy hiba volt.
Ez a sör egy hónap elteltével ég és föld.
Nem hittem az ízlelőbimbóimnak. De szomorúan konstatálom. Mostanra kilóg az alkohol (a korábbiakhoz képest egyértelműen), és kevésbé édeskés. És egyáltalán nem tűnik könnyednek. Sőt! Jónak sem.
És ezt nem egy sör elfogyasztása után írom.
Nem tudom, hogy mi történhetett. Lehet, hogy az első batch volt a csalogató tétel.
-
Dilikutya
félisten
Szerintem úgy igazán egyik főzde sem szorul rá Winklerre. A BYM országos rendes terjesztés nélkül is megél a maga méreteiben, a többiek se panaszkodhatnak. Aminek kéne a reklám, azok a kis lokális főzdék, de ezek többnyire minőségben nem versenyképesek (pl. a Ludas, Palóc, Szögedi, jó-jó, de egy jobb nagyüzemi is hozza ezt), némelyik (pl. Orgoványi) még a nagyüzemiekkel sem. Vannak persze rejtett gyöngyszemek (Lehmann világos, jászdózsai köleses), amik minőségben, ízben abszolút kiválóak a kategóriájukban, ellenben mindkettőt egy idősebb fazon főzi, aki nem is nagyon akar ennél nagyobb méretben foglalkozni vele.
-
Frod
addikt
Ezek közül a Turbid nálam, de csak akkor, ha ezek az opciók vannak.
Nyilván egy BYM vagy Ugar neipa mindig jobb választás, de amit nemrég kóstoltam csapról, és nagyon jólesett - egyben kellemesen meg is lepett - az a Mad kollabja egy kanadai főzdével: Where the Party At -
olloczky
senior tag
sőt a cyber rabbitnek pár éve volt dupla meg tripla kivitele is (nem tudom a quad neipát megcsinálták-e végül, egy flyeren láttam, hogy tervben volt), de azok sem voltak túl jók szerintem. nekem nagyon egysíkú volt, kilógott az alkohol. de az alap cyber rabbit sem egy nagy durranás.
-
Dilikutya
félisten
Én személy szerint szeretem a Monyot, jó söreik vannak (az árból meg látszik, hogy nem egy BYM, bár én azért tőlük sem vagyok annyira elájulva, ittam már középszerűt), a sorrended sem meglepő.
Fehér Nyúl nekem kicsit olyan, mint a First, jó-jó, de semmi extra. Mostanában a Monyo sem hozott semmi olyat, amire emlékeznék, de régi motorosok, jó pár klasszikust letettek az asztalra. A Hedontól kóstoltam többet is, de onnan a Charlie lett visszatérő, csak velük meg az a baj, hogy szerintem nem egyszer, nem ugyanabból a batch-ból vettem már rossz ízűt. A Johnny is jó még, bár kevésbé emlékezetes. A Charlie sem nagy extra, könnyen iható rozsos ale, a régi 0,66-os kiszerelés és a jó ihatóság volt mindig is a tudása.Könnyen elérhető NEIPA kapcsán nekem is a Hazy Queen a javaslatom, sokfelé kapni, és abban még nem csalódtam.
-
Frod
addikt
Mondjuk a te előéleteddel, ha valamit nem ajánlottam volna, az pl egy chilis/fahéjas/kakaós/vaníliás stout

De ha már stout, a hétvégén ezt próbáltam:
Coconut Wrecking Ball (Moersleutel)
Értelemszerűen más liga, hogy mást ne mondjak, ennek decije volt 1600, de kókusszal bármit el lehet adni nekem, és nem csalódtam. -
Frod
addikt
Van az, amikor már annyira túlhúzod, hogy bármit csinálsz, csak megégetni tudod magad vele. Ezen a ponton szerintem már ne is kóstolja, mert kb zárójelbe kerülne az eddigi összes neipa-t tartalmazó videó.
(Ezt már írtam a múltkor is, de számomra az a durva, hogy privátban - tehát videó nélkül - sem kóstolta őket soha, és ezen a ponton valszeg már direkt nem is akarja) -
-
Dilikutya
félisten
Pedig a Liquid Cocaine egy jó sör. Más, mint amit a BYM csinál, ez relatíve egy egyszerű sör, na meg a BYM közmegegyezéses zseni. Bár én ittam tőlük olyat, ami simán csak egy jó sör volt, de azt a szintet tudja a Horizont is. Akiktől a Hazy Queen nagy kedvenc. Meg mostanában sűrűn előfordul, hogy én vezetek, vagy meló után még lehet, hogy kocsiba kell ülni, de jól esne a melegben egy sör: Horizont 0.0%. Tudom csak a sok aromakomló miatt, de nem küzd a mentes sörök tipikus ízgondjaival.
A 110km-ért maxi riszpekt.
Nekem kb. ennyit kell tekernem oda-vissza, ha békésszentandrási sört akarok inni Békésszentandráson a főzde kocsmájában. Meg előtte /utána félúton Mezőhék külsőn a Lesz-Vigasz nevű becsületsüllyesztőben egy Kőbányait. 
-
-
Frod
addikt
Egi, csodás ez a kompozíció.
Egyébként fentebb valaki pont említette, hogy gyenge lett az új Tropical... megmondom őszintén én totál kiégtem a Madből. Meguntam, hogy költöm az 1700-2300 forintokat tételenként zsákbamacskákra, aztán vagy jó lesz, vagy nem. (Többnyire nem)
Inkább elfogadtam a sorsom, felvettem a szektás csuhámat, és már csak BYM-t rendelek ha úgy van, aztán beugrom a Gravity-be a csomagért.
Its a simple life.
(Az egyetlen kivetnivalóm, hogy kizárólag párjában enged a rendszer rendelni) -
F-ECT$
titán
20+ éve lakok fővárosunkban. Fiatalként rohadt jó a belváros, mert minden van, és minden elérhető bkv-val. Fiatal felnőttként még mindig a belváros a nyerő, kocsi ilyenkor már nem árt ha gyakran mész vidékre, de hétközben továbbra is bkv, taxi + car share szolgáltatások. Gyerekes családként meg ki kell költözni valamelyik külsőbb kerület (pl: X, XI, XII, XIV) városhoz közelebbi részébe, ahonnan még legalább 2-3 járat indul befelé. Itt már vannak kisvárosi jellegű részek, de akár bkv-val, akár autóval el lehet jutni fél órán belül bárhová. A legkülsőbb kerületek szerintem már felejtősek, akkor már inkább valami előváros.
-
galervin93
addikt
Nem-nem, vonattal járok fel Pestre, ha kocsmázni akarok.
A fővárosi kocsmákat mondjuk valóban azért ismerem, mert 7 évet laktam fent.
De bő másfél éve már "vidéki" vagyok, elővárosnak is a külső fele. Kocsival meg pont azért utálok feljárni, amit te is mondasz, csak én pont az ellentétes irányból támadok, az M3 felől.
Még 1-2 év és nekem is csak emlék lesz a pesti kocsmázgatás, megyünk még "lejjebb vidékre", Nógrádba, ahonnan származom is (Balassagyarmat, Palóc sörök khm
).
Ha meg már időjárás, az meg a másik hobbim, ezt pont tegnap csíptem el.
OFF vége -
Mr.Csizmás
titán
ezt kár volt meglátnom
inkább kinyitok valamit a kincstáriból - [Ugar Budapest Noir] lett. -
-
proci985
MODERÁTOR
Van más magyar sörfőzde, akik IPA terén hasonló minőséget hoznak, és érdemes megkóstolni?
Nem nagyon.A friss BYM double neipa nemzetkozi szinten is jo, kb egy friss Verdant, Cloudwater, Northern Monk, Stigbergets vagy Frau Grueber tud ilyet. USA vonalon ugyanez 10 euro folott lesz, mire ideer es ebbol lesz 1-2 (pl King Sue) ami a BYMnel jobb.
-
Frod
addikt
Amiről fent van fotó, az a Spectrum szériájuk, ez egy viszonylag frissebb, tavalyi (őszi?) sorozat: 0,5L-es kiszerelés, azonos címke (valami matt színen, keretben valami random kép). Ezekből egyet ittam, nem volt rossz.
(Bár amennyire látom, ennek is a legtöbb tétele már kifutott, a fent látható szürke címkés kapható még)A Trailer csak 0,33-as méret, viszont - szerintem! - mindenképpen egy magasabb polcos termékcsalád. Ezzel nem azt mondom, hogy a többi cuccuk rossz lenne, de almát a körtével.
-
Frod
addikt
Egyértelműen a Selection az ajánlottabb, ha beregisztrálsz a weboldalon, akkor rögtön kapsz törzsvásárlóit is, amivel az üzletben olcsóbban vásárolhatsz.
Viszont BYM náluk is csak személyesen van, közvetlen a hűtőből.
A Csakajósört max külföldi tételek miatt érdemes nézni, mert van ami csak náluk van, de hazait elég nagy öngól náluk venni, mert a legdrágább üzlet.
"Van más magyar sörfőzde, akik IPA terén hasonló minőséget hoznak, és érdemes megkóstolni?"
Az Ugar-nak érdemes a Trailer sorozatát nézni, hasonló ízvilágú, ködös, komlóbombás cuccok ezek. Úgy látom, most épp a 19-es jött ki, a 18-ast még talán találni pár helyen, de ez mindig limitált széria, akkor kell rá lecsapni, amikor elérhető.
Cserébe ezt kapni több helyen, mert nem csak hűtve vihető
Tavaly nyáron a 14-es olyan volt, hogy nem találom a megfelelő jelzőket rá, mennyire csodálatos. -
-
-
-
Dilikutya
félisten
Nincs elég szar sör a magyar piacon? Az ilyen Millers, Fosters, Corona szutykokat sem értem, annyiba kerülnek, mint egy rendes sör a kategóriájukban.

Apropó jó árú sör: a Soproni Hoplagerrel mi lett? Régóta nem láttam. Nem tán a Porter sorsára jutott, mert olcsón kínált jó sörélményt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Dell notebook topic
- Hardverfogócska a kertben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

telón úgyis látjuk hogy belefér mégegy kilépő ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nyári balatonozásoknál kb. kötelező elem, főleg hogy az órás ütemmel leszállva pont kijön 2-3 kör a következő vonatig.
)

Nem hittem az ízlelőbimbóimnak. De szomorúan konstatálom. Mostanra kilóg az alkohol (a korábbiakhoz képest egyértelműen), és kevésbé édeskés. És egyáltalán nem tűnik könnyednek. Sőt! Jónak sem.