Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
-
Mobilarena
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yagami01
aktív tag
válasz
yagami01
üzenetére
vond: Ja, majd az árat meglátjuk itt hogy alakul. e-infin nem tudom hogy működik, lenne-e elérhető és ha igen mikor. Mert azon az oldalon még a Sony új 100 milisét se látom. De lehet én nem tudok valamit az oldal működéséről, ami ezt megmagyarázná, annyi van meg, hogy webshop
Már nem tudom szerkeszteni, de rakok be még. Van egy pár vidi YT-n akit érdekel, egyelőre csak japánoktól. -
vond
MODERÁTOR
válasz
yagami01
üzenetére
Ahogy nézem, picit hamarabb sötétedik, mint a 28-200, de ez érthető is a szélesebb kezdő miatt. Szuper, hogy ezen már van USB-C port, és be lehet állítani a linear MF-et (elfordulási szöggel együtt). Az oldalsó gomb is hasznos lesz. És makróban is történt előrelépés. Az 1:1.9 leképezés már elég jónak mondható.
Ez szerintem (majdnem) instant buy lesz nálam, csak nyisson viszonylag jó áron.

-
Ijk
nagyúr
A7CR-markolat nélkül pl. Viltrox 50 f2-vel vagy a Voigtlander 21 3.5-el kicsi, könnyű kompakt. Markolattal pedig szinte jobb a fogása mint A7RV-nek volt és akkor kényelmesen fogad nagyobb GM optikákat is. Nekem még soha nem volt SD kártya gondom, egyébként is utazáskor esténként tabletra backupolom, jobban aggódom hogy elhagyom, ellopják a kamerát mint hogy beszarik a kártya.
patyil: Nem volt dolgom, de tesztek alapján optikailag hangyányival jobbak, AF-ban is, jobb építési minőség, A-gyűrű + gomb, kisebbek. Hátrányuk a kicsit gyengébb fényerő és persze az ár. Szerintem 50-esből a Viltrox F2 és ára miatt jobb választás, viszont 40-esből inkább a Sony felé hajlanék mégha jóval drágább is, főleg nagyobb felbontású vázon.
Van még a régi Sony-Zeiss 35 f2.8 ha 35mm kell, használtan 90-100k körül szoktak lenni, optikailag gyengébb a Sony 40-esénél, viszont tényleg kicsi és 35mm sokaknak jobban fekszik. -
Az biztos, hogy a 135GM-et nem viszem magammal kirándulni, meg nyaralni, pedig az is egész kompakt még.
Az egészet mondjuk ott kezdeném, hogy egy A7C sorozat, mert maga egy sima A7 is túl nagy “zsebbe”. Az a fránya 1 db kártyaslot, azzal tudnék megbarátkozni.
Melléteszem, hogy 14 éve dolgozok fotósként, de kártya gondom nem nagyon volt. 5D2-nél volt néha pár hibás kép - inkább írás hiba volt mint kártya de nem fejtettem meg, de azóta egyszer se volt szükségem kivenni se a másodlagos kártyát a vázból.
F2 az már bőven jól használható, ezen nincs mit vitatni, bárcsak a tucat fotósok eljutnának ide, hogy nem “alapzoomal” fotózgatnak.
Mondjuk pár napja futottunk össze egy fotóssal ugyanazon helyszínen szabadtéren, szintén egy alap zoomal volt nála, akinek valójában fotósok oktatása a fő területe, mondjuk köszöni se tanult meg, de az megint másik téma. Jót nevettünk otthon a feleségemmel, hogy közben amit kommunikál az nagyon nem ilyen zárkózott/unszimpatikus embert takar. -
Ijk
nagyúr
Fókuszban eddig nem volt gondom az 50 f2 Air-el. Mondjuk nem volt még úgy megizzasztva hogy a gyerek szaladt felém.
De Alphablog teszt alapján nekem úgy tűnik legfeljebb profi szintű sportfotózás az ahol GM-hez ragaszkodnék. Fókuszteszt videó.
C szériára veszel ilyen olcsó F2-es üvegeket, kompakt marad, kb. kabátzsebben elfér. Szerintem az F2 egy úgymond aranyközépút fényerő FF-en, relatíve kis objektívek, könnyűek, modernek nyitva is élesek, megfizethetők, miközben már nagyobb távolságoknál is adnak annyi szeparációt ami ad egy kis térérzetet a képnek. Mondhatni nem kötsz sok kompromisszumot képileg ha egy ilyen kis fix f2-est viszel magaddal 1.4GM helyett, miközben jóval kompaktabb, nem figyelemfelkeltő a gép. -
válasz
kovsol
üzenetére
Pont így, de üzleti használatra is jó, max több pontatlan kép lesz, vagy lemaradsz pillanatokról, meg kevésbé jó, mint egy GM üveggel (amit az ügyfelek 90+ %-a úgyse lát). Ellenben ugye nyereség tartalmat ezzel is lehet növelni, ha a piac nem képes fejlődni pl árban - mint jelenleg is látszik. Hiszen senki nem azért vesz GM üveget mondjuk, mert az menő, hanem profitot szeretne termelni. Én pl ezért nem “dobom” el az A7R3-asokat, miközben 400+e van bennük.
-
kovsol
titán
Abból az szemszögből nézve, hogy valaki vesz egy olcsóbb vázat, rá pár ilyen üveget, és a családról, kirándulásokról nagyon jó képeket tud lőni, és lehet az egész szett nem kerül annyiba, mint egy GM üveg.
Helyén kell kezelni ugye ezeket a megoldásokat, de a felhasználók nagy része bizony kb erre használja a gépét. Ilyen felhasználásra meg nagyon jó, hogy bejöttek a minőségi olcsó megoldások. -
Ijk
nagyúr
Úgy tűnik a Viltrox 85 F2 is remekül sikerült.
Ha így folytatódik megdol az elmélet hogy egy rendszerben az objektívek drágábbak. -
-
gyapo11
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Nálam is hasonló, csak mft a legkisebb.
És ez még csak a váz amiről beszéltünk, de obiból se egy van, mert ott is kompromisszum hegyek vannak a súly, méret, fókusztáv átfogás, fényerő terén.
És ahogy írod, egész más a hegyekbe menni bármit fotózni a makrótól a végtelen látványig, focus stackingtől a panorámáig, vagy egy városi sétálós fotózás aps-c 18-55-tel vagy valami hasonlóval. Nekem még megvannak a 2000-es évek szappantartói is a 2-3-5 Mpixellel, és még azokkal is lehet élvezhető fotót lőni, persze nem mindegyikkel. Amíg nem volt komolyabb, azt hittem éles fotók, aztán rájöttem hogy nem, lágy, szinte homályosnak tűnő a kis 1/2.3 "-os szenzorocskájával.
Abszolút hobbista vagyok, nem költök annyit felszerelésre mint a profik, de ha a verőfényből bemegyek mondjuk egy sötét lépcsőházba, ott is tudni akarok fényképezni, és ezt egy gép egy obival nem lehet. Kinyitom a blendét lágyul, fölnyomom az iso-t zajosodik, növelem a záridőt bemozdul. Még a vaku viszonylag könnyen vihető, de az állvány már nem annyira.
Olyan ez mint a túlélő készlet, amikor kimegy az ember a vadonba, akkor előbb -utóbb kiderül hogy mit nem vitt magával mert most kellene, nem elég egy nagy kés. -
Ijk
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Nekem azért hiányzott mindig is valami komolyabb, magas felbontású 28mm. Ott van a Sigma, de az is DSLR-ről áthozott dög. Ha lehetne kérni akkor egy 28 f1.8G-t szerettem volna. A 20 1.8G számomra amolyan Sony referenciaobjektív, GM szintű optikai teljesítmény, csak kisebb fényerővel, olcsóbb és könnyebb kivitelben. 35mm beltérben sokszor szűk, miközben a 24mm már tipikus nagylátó.
Mindegy megoldottam a 28mm-t egy méregdrága középformátummal.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Leica Q3 lett volna a prémium ideál gép, de sajnos az AF-C állítólag elég hulladék, AF-S-ben használható gép 2025-ben meg 200 ezret sem ér meg nekem. -
KawaBazsy
aktív tag
-
kovsol
titán
válasz
gyapo11
üzenetére
Nekem van FF, APSC, és 1" gépem is.
Voltak olyan utazásaim ahova nem akartam vinni az FF szettet. Egyszerűen vannak szituációk, meg helyek ahol nem szívesen mászkál az ember több milliós cuccal.
Thaiföldön is sokat utaztam, oda egy RX100 -t vittem 28-100mm átfogás. Akkoriban még lepkefing volt a mobilok minőség. Azért az utazást megélni is meg akarja az ember, és nem végig azon aggódni, hogy most hova rakja a felszerelést. Egyébként akkor döbbentem rá, hogy mennyi sok tartalék van azokban a RAW fájlokban
-
kovsol
titán
Nekem volt amúgy a Sony 28mm f2. Teljesen fém kivitel, fű alatt jött rá egy frissítés, nekem már a frissebb volt. Onnan lehet megismerni, hogy friss, hogy a sunstar effekt szép rajta. Én szerettem. Kicsit bánom már, hogy eladtam. Kicsi budget kategóriában eléggé jó volt. AF teljesen néma, A7III vázat tökéletesen kiszolgálta.
-
-
Jack72
aktív tag
válasz
patyil
üzenetére
"Nem tudom hogy milyen szinten űzöd a hobbit, nem akarok felfelé okoskodni, csak arra akartam rávilágítani hogy egy fullframe géppel sem lesznek varázslatosan jobbak a képeid, többet számít a fény, kompozícó, expo stb"
Ez így igaz, de például én fotózok sötét vagy fényszegény helyeken is eseményeket, így a nagyobb szenzor jól jön. -
gyapo11
őstag
válasz
KawaBazsy
üzenetére
Teljesen igaz, a túrázáshoz minél könnyebb legyen minden. Viszont nincs olyan gép+obi ami minden irányban a legjobb, súly, képminőség, időjárásállóság, méret stb. pl. én szeretem a nagy nehéz gépet nagy nehéz obival, de hogy vihetném túrázni? Több gépben kell gondolkodni, és a fotózáshoz az arra legalkalmasabbat használni és lemondani azokról amiket nem tud
-
patyil
tag
Igazad van alapvetően, annyival árnyalva hogy az Apsc obik között is van mostmár elég korrekt választék (1.2 prime, 1.8 internal zoomos art lencse stb) + felhasználásfüggő is a történet:
Sony 70-350nek pl szerintem nincs ff ellenfele méret/átfogás/élesség fronton, viszont ha pl templomokat meg sötét belső tereket fotózna akkor értem a FF előnyét.de onnan indult a story hogy már van neki Sigma 16 1.4, sony 35 1.8 és jobb low light performance szeretne, nem ugyanazt a képi világot, amihez mondjuk kéne ff ből is fényerős prime 24,35, 50 stb
+ mindezt úgy mondom hogy én a pénztárcám miatt vagyok APSC-n
Ha mondjuk a 6700 és az A7C II váz ugyanannyiba kerülne akkor megfontolnám az utóbbit és lenyelném a drágább lencséket. (lehet most az akció miatt ez a helyzet, gari mennyire szamit stb)Mikor én vettem a 6700at akkor kb +200e lett volna a váz, és +150 ujonnan a 28-70 a 18-50el szemben. ami mondjuk 700 vs 1.05m huf, lehet a különbözetből utazni két fapados hétvégét és gyakorolni a géppel
-
Ijk
nagyúr
válasz
patyil
üzenetére
Hosszútávon nem feltétlen rossz ötlet FF, APS-C-re jóval kevesebb obi jön, kisebb a használt piac, és ez folyamatosan billen FF javára.
Ugyanolyan fényerős FF üveg nagyobb, de ne felejtsd el hogy ami FF-en F2, azt a képi jellemzőt APS-C-n F1.4 obi hozza. Most vettem 70-ért Viltrox 50 F2-t. Kicsi, könnyű még talán kisebb mint bármelyik APS-C 35 f1.4 és penge saroktól-sarokig. -
patyil
tag
válasz
Masterboy84
üzenetére
Nem tudom hogy milyen szinten űzöd a hobbit, nem akarok felfelé okoskodni, csak arra akartam rávilágítani hogy egy fullframe géppel sem lesznek varázslatosan jobbak a képeid, többet számít a fény, kompozícó, expo stb
Hogyha megindult a vezérhangya és nem akarod az A7Cii kihagyni, akkor nincs mit tenni, rá kell menni az akcióra
csak tartsd fejben hogy általánosságban az éles/fényerős obi FF-re nagyobb lesz és drágább lesz.Egyébként a 6400se egy különösebben elavult gép, én meg merném kockáztatni hogy egy fix 2.8as standard zoom obival már azzal is tudnál alkotni. Sony helyett inkább a tamron 17-70/sigma 18-50 vonalat ajánlom, előbbi OSS és nagyobb átfogás miatt, a sigma pedig nagyon baráti mérete/súlya miatt.
Szóval döntsd előbb az FF-APSC között, és ha utóbbi mellett teszed le a voksod, akkor is kezdhetsz az Obival + jelenlegi váz próbaképpen
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz
Gaben92
üzenetére
Én (már) nem utazok ennyit (kölkökkel nehezebb), de továbbra is nagyon fontos a szempontom a súly. Az APSC + 18-50/f2.8 Sigma obi kombónál nincs könyebb ezzel a minőséggel.. Sztem próbáljatok ki egyet, nézzétek meg, hogy megfelel e a képminőség, s persze hogy milyen vele sétálgatni, cipelni. Múltkor volt nálam topiktárs nehezebb obija (Tamron 17-70), egyszer vittem magammal, ég és föld.. Sose vennék nehezebbet, főleg nem túrázáshoz.
-
Primary92
senior tag
Szerintetek most érdemes megvenni a Tamron 28-200-at? Az einifinityn 479 EUR. Hajlanék az utódra, de tartok tőle, hogy jóval drágább lesz, illetve a 28-200 akciója sem lesz örökös.
-
Jack72
aktív tag
Az A7CII AF mennyivel jobb mint a 7IV AF-je?
-
Masterboy84
tag
válasz
patyil
üzenetére
Köszi a tanácsot. Van hozzá 3 obim: Sony 18-105, Sigma 16mm, Sony 35mm (és a 16-50 kit obi, de az nem volt rajta mióta megvettem), de szeretnék részletgazdagabb képeket és hogy ne kelljen foglalkoznom az ISO-val kevés fénynél. E két dolog miatt érik bennem nagyon egy full frame gép és az a7c I-II régóta nagyon tetszik.
Még egy lehetőség, hogy a 3-4 obi helyett egy felső kategóriás APSC obi (pl. Sony 16-55) plusz a6700, de nem tudom, hogy az mennyit segít a kevés fény problémán. -
Ijk
nagyúr
-
Gaben92
őstag
Nem hogy az AI, még az AF sem szempont különösebben. Utazós gép lesz, street photography, hegyek, völgyek, stb. Mikor megyünk valamerre 99%-ban 80-as évekbeli vagy régebbi SLR megy (nálam néha TLR is) és a Sonyt sokszor csak akkor viszi magával ha előre tudja, hogy akar vele fotózni, illetve éjszakára.
Jelenleg ott tart a dolog, hogy vagy A7C lesz vagy pedig Oly MFT (OM-3 tetszik neki nagyon) valami 12-40-el. -
patyil
tag
válasz
Masterboy84
üzenetére
A6700 szerintem egy igen jol sikerult gep, foleg hogyha a 6400hoz vannak obijaid is, én semmiképp nem választanám az A7C-t helyette. Minden nyalánkság benne van az AI AFtől kezdve a 120fpsen át, és nem tragédia kevés fénynél sem a szenzor. Mostmár f1.2 meg 1.8 zoom obik is vannak APSC re szóval ott is csökkent a hátrány
-
Ijk
nagyúr
válasz
Gaben92
üzenetére
A7CII előnye az többi "budget" Sony-val szemben az AI AF, ami rátapad a szemre és gyorsan is képes követni. A7IV, A7III, A7C ebből a szempontból az egyetlen úgymond elavult Sony vonal mert már minden másik széria megkapta. Hogy mennyire kell az AI AF képesség az teljesen egyéni preferencia, ha nem kell akkor A7C is remek gép, valamivel gyengébb EVF-el.
-
kovsol
titán
válasz
Masterboy84
üzenetére
Én rá-rá nézek az €1,959 -ba kerülő A7CR -re.

Asszony ki is vágna most már biztos ha megvenném. -
Masterboy84
tag
Én is pont le szeretném cserélni az a6400-at egy a7c-re vagy a6700-ra, de ez az e-infin-es 1239 fontos ár nagyon kecsegtető az a7cII-re.
-
Gaben92
őstag
+kovsol:
Igen, ahogy olvastam még az A7IV-nek is odaver több helyen szóval biztos frankó lenne csak őszintén szólva mivel tudom mit fog kapni, sajnálnám.

Jelenleg az A7IV-et egy csak arra dedikált Manfrotto oldaltáskában hordja, pont amiatt, hogy ne legyen baja. Na emellett van nála egy “női táska”, abba van konkrétan csak úgy bedobva az SLR és az obik. Az A7C oda menne ugyanígy. Na ez a táska néha le-le eseget padról, székről, innen-onnan. Egyszer lehajolt bekötni a cipőfűzőjét és koppant egy Nikon FE a betonon, de olyan is előfordult, hogy elfelejtette, hogy benne van a gép és nemes egyszerűséggel (20km hegyre fel-le után fáradtságában) bedobta a sarokba.
Akad amúgy A7CII nálunk használtan 3 is olyan 1700-1800€ körül alig használtan (2000SC alatt mind), garival, van amihez 1800-ért még egy Sony 50f1.8-at is adnak szóval elgondolkodtató azért, csak az A7C meg pont a fele.
-
-
PNP
őstag
válasz
Gaben92
üzenetére
A7CII rengeteg dologban fejlődött, összességében nagyon nagy lépés az A7C-hez képest. Én a régebbit csak nagyon olcsón venném. A7CII+24-50G szerintem jó elképzelés, ha egyetlen objektív a cél. (Én A7CII+20-70/4+35/1.8-cal utaznék, még ez is lehet, hogy könnyebb, mint az A7IV+24-70.). A6700 önmagában nem kisebb, mint az A7CII, persze Sigma 18-50-nel párosítva kompakt, de az ekv. 27mm-ről indul.
-
Gaben92
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
+qnadam +Neck:
Jelenleg itt is úgy néz ki, hogy az A7C/CII felé húz. Van hozzá minden, ugyanaz az akku megy bele szóval nem kellene azt is venni pluszba, az obit meg kitaláljuk. Zeiss 55 akad, az pici, mellé egy Zeiss 35 tuti lenne (feltéve ha jó). Tamron 20-40-re ránézek de volt nálam pár órát A7CR+24-50G és az elég fasza kis szett volt.
Adapter van itthon 3 is jelenleg mert van pár egész jó vintage üveg itthon portréra. Minolta MC Rokkor 85 f1.7, Nikon 85mm f1.8 AI na meg a kakukktojás amihez vázam sincs az Exa mountos Biotar 75mm f1.5.
A nagy kérdés most az, hogy kiveri-e a víz ha megtudja, hogy az A7C még az A7III menürendszerét használja.
-
kovsol
titán
válasz
-szabi-
üzenetére
Voltrox esetében Air szériára általánosságban elmondható, hogy az áráért nagyon jó.
A régi apsc f1.4 szériáról, meg hogy szar.
Ha 1.4 -t akarsz akkor ott a Sigma 56mm f1.4. Az se bankrablós megoldás.
Most 66e Ft a fotoplusban az Viltrox 56 f1.7. Ennyi pénzért nem fogsz szerintem jobbat kapni APSC vázra.Természetesen az összes FF objektív működik APS-C vázon is.
-
Gaben92
őstag
Sziasztok,
Tippet kérnék mert zsákutcában vagyok kicsit. A kérdés talán jobban illik egy másik topikba de itt preferálom inkább mert 100%, hogy más is volt már ebben a cipőben és a másik 2 topik elég specifikus.
Szóval utazós kompakt cucc kellene. Megyünk sokat, Európa/Ázsia leginkább és redukálni kellene a súlyt/méretet.Párom most hurcolja az A7IV-et + vagy Sigma 24-70 DG DN II Art vagy Sigma 85 DG DN Art. A baj ott van, hogy emellé van nála mindig egy SLR is (Nikon FE/FE2 vagy Minolta X-700) és hozzá 2-4 fix.
Az A7IV helyére akar most valami kompaktabb szettet aztán felmerült egy pár lehetőség de nem igazán tud dönteni. Rengeteget nem akar áldozni rá mert ahogy ismeri magát kapni fog rendesen a cucc.
Elsődleges jelölt egy A7C, nagyon talán A7CII mert van itthon rá minden de ha marad a 24-70 azzal nincs sehol. Akad egy Zeiss 55 f1.8 viszont amivel egész kompakt lenne a cucc vagy alternatívának mehetne 50 f2.5 esetleg, vagy nagyon max 24-50G. Illetve a Sigma C fixek is játszhatnak csak teljes Sigma A sor mellé egy kicsit redundánsnak érzem a dolgot.
Másik opció lenne az a6700 vagy valamelyik korábbi de ebben az esetben mindenképp egy darab jobb de viszonylag kompakt zoom (16-55G mondjuk?) kellene mellé.
Harmadik lehetőség az egyéb… Valami MFT vagy egy kompakt. Oly esetleg Ricoh, stb.
Annyit még hozzá, hogy van itthon 2 teljes vintage manuál sorunk (Minolta SR és Nikon F) amiből legalább egy nálunk van mindig, emiatt lenne inkább az FF váz a preferencia (28mm-en úgy se kell AF.
)Egy milla alatt jó lenne kihozni a dolgot. Ti merre indulnátoo?
-
Ijk
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Hát ott még a Samyang 50 1.4II, az csak 420g.
-
kovsol
titán
Közben befutott a Viltrox AF 50mm F1.4 Pro [link]
Pár tesztet néztem róla, és nagyon pozitív amiket mondanak róla. Sokan már az 1.4 GM hez hasonlítgatják, meg olyant is láttam ahol azt mondák a Simga 50mm f1.4 nél jobb.
Viszont jóval nagyobb is lett mint a Sony GM.
-
Márton
nagyúr
1 misi és még zumm sincs rajta??
-
Jack72
aktív tag
Nyugodtan meg lehet venni, mert egy kamionról esett le...
Mi baj lehet? -
hito
nagyúr
Igen, illetve ennyiért én akkor sem merném megvenni, ha a személyes átvétellel adja át és tényleg hibátlan a gép. Kizárt dolog, hogy ennyiért tiszta forrásból származik. Illetve van 1% esélye (ajándék, nyeremény, stb.), de akkor azt valami papírral tudni is kell bizonyítani.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Ezt muszáj belinkelnem
És még enged az árból komoly szándék esetén. Én mondjuk biztos nem merném megvenni, de hátha valaki bátorabb nálam 
-
-szabi-
addikt
Érdekelne nálatok Viltrox AF 23mm f1.4 vs Viltrox AF 25mm f1.7 obik közül merre billenne a mérleg?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Dolphine
üzenetére
Amíg nálam volt, addig szuperül. Most már sehogy.
Sajnos nagyobb összegű pénzügyi kiadás volt a családban, így el kellett állnom a vásárlástól. Ilyen az én szerencsém...Mindenesetre már arról is van információm, hogy milyen korrekten jár el az E-Infinity ilyen helyzetekben (is). Futárszolgálattal kellett visszaküldenem Franciaországba (tracking fontos), nyilván saját költségre. Rendben megérkezett, és másnap már a számlámon is volt a pénz.
Majd egyszer talán újra lesz 35-150-em.
De lehet, hogy előbb cserélem le a 28-200-at az új 25-200-ra, ha kijönnek majd a tesztek és jól sikerült. -
yagami01
aktív tag
New image of the Tamron 25-200mm FE lens!
" All I’ve learned so far is that the new lens might launch this week at the same price as the 28–200mm did when it was first released ($699 pre-tariff)— though that model is now discounted. "
Szóval akkor a héten már jön is? Kíváncsi leszek. -
Dißnäëß
nagyúr
Szembe jött a Kamerastore ad-je, ismeri vki ?
-
-szabi-
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Ilyen lett: #45805
Végül 23 percnyi videóanyagom lett.
Jóval kevesebb mint reméltem.
Szombat reggel még csináltam egy s-log3 tesztet 4_SGamut3CineSLog3_To_Cine+709 lut fájllal de szétesett a kép.
Áttettem PAL módba és végül nem kísérleteztem tovább.
P mód, XAVC S 4K, 25fps, 140M 4:2:2 10bit, AWB, ISO Auto, PPOFF, Creative look ST, log off, steady shot active, AF-C, wide focus.
P mód az ISOval játszott és záridőt 1/100s értéken tartotta.
Szerkeszteni majd később fogom, ez a gép gyenge hozzá.
Jó lett volna egy fényerősebb obi. -
kovsol
titán
Most már kíváncsi vagyok hogy ment az a videózás.
-
Neck
veterán
Rollei.de -n a Viltrox AF 25mm f1.7 APSC a HAPPY14 kuponnal 123,66 EUR-ra csökkenthető.
Ugyanitt a Viltrox AF 40mm f2.5 FF ugyanezzel a kuponnal 105,12 EUR.
Szerintem ennyiért jó áron vannak, aki tud Németo-ból rendelni.

-
-
vond
MODERÁTOR
Tamron 25-200 vótmá?
Még idén ősszel érkezik. -
-szabi-
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
Ma voltam a helységben ahol holnap leszünk.
Felkapcsolt világítás és a beszűrődő napfény ellenére iso 2000-3000 között dolgozott a gép.
Csak kellett volna egy fényerősebb obi.
Ráadásul nem elég, hogy sárgás a fény még a falak színe is sárga.
Auto white balance volt beállítva. Próbáltam exif kiolvasni mennyire állította a gép az értéket de nem találtam meg, csak auto bejegyzés szerepel.
Ebből mi lesz holnap!?
-
kovsol
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
AF-S módban rekeszve csinálja? Akkor normális jelenség.
-
Jack72
aktív tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Hááááát.....
Én is adtam el pár cuccot de mindig leírtam, ha valamilyen problémája volt. Szerintem így korrekt.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- TCL LCD és LED TV-k
- BMW topik
- OTP Bank topic
- Revolut
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)