- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lac-coo
őstag
Találtam egy appot focus stackingre, igaz 8 000 Ft ... De ha nincs ingyenes lehet megveszem ,sokat segítene a makketjeim fotózásakor .... Az már a sony val készült ,de még manuális focus stack-ben ... Élesebb mint a D7100 volt ....
-
Lac-coo
őstag
válasz
kovsol #44493 üzenetére
Ok, akkor nyissa f8 ra, ne agyig. Nem ertem en ezt az algoritmust ....
Folyamatos fokusznal latszik, hogy ahogy allitok a blenden, nyitogatja, de megprobal kozel maradni a beallitott ertekhez. Afs - nél meg meg maxra nyitja ha kell ha nem... ha jol lartom. AFC - nel ha csak allitok a blenden, nem is kell elessegallitas inditanom, latszik hogy elore valtoztat a rekeszen, nem af inditskor tekeri 2,8 -ról 22 re ....
De mindegy, ha nincs baja engem nem zavar. -
kovsol
titán
válasz
Lac-coo #44488 üzenetére
A7 gépeken f9 felett nincs Phase Detection AF csak Contrast AF. Ha kinyitja a blendét ez alá, akkor tudja használni a hibrid AF -t. De eleve ha több fény akkor könnyebben dolgozik akkor is ha f9 alatt van.
A9 A1 tud f9 felett is.Sordoran a 18-135 nem kit obi egyébként. Csak árulnak olyan kittet is, de a kit obi az a 16-50. A7III -t is árulnak 24-105G vel együtt, attól az se kit obi még ugye.
-
Sordoran
addikt
-
Lac-coo
őstag
AF-C ben us nyitogatja csak nem ennyire... Kérdés: ha folyamatos
fókuszban működik nem a legnagyobb rekesszel is , afs ben mi a fenének nyitja ki tökig...
-
Sordoran
addikt
válasz
kovsol #44483 üzenetére
Na ezt nem kellett volna látnom. Végre elhatároztam, hogy a Tamron 17-70 és a Sigma 18-50 közül előbbit szerzem be, erre most ezen is agyaljak, hogy videózásnál lehet behallatszik?
Bár gondolom annyira nem vészes, néztem sok összehasonlító tesztet két obi között, és sehol nem említették, tehát annyira nem hangos hogy mikrofon felvegye.
Ami miatt még picit aggódom, az a dupla stabilizálás, most hogy már a gépem is IBIS-el rendelkezik, annak lehet ellendolgozik a Tamron saját stabilizálása (erről is láttam videót).
Viszont a 17-70 jobban illik a Sony 70-350 mellé, míg a Sigma esetén nem lenne "semmi" 50-70 között. -
félig off: valakinek sikerült már fényképezőgéppel készült, számítógépen szerkesztett képet hdr-ként feltennie instagramra? akár p3, akár srgb hdr jpegként teszem fel telefonról, pár óráig hdr-ként jelenik meg, aztán soha többet, marad sdr.
bónusz rejtély: egy kép viszont hdr maradt, pedig ugyanabból a kamerából származik, és ugyanazzal a folyamattal készült el.
-
Lac-coo
őstag
no...a fénykéoezőre szerelve az obit végre elindult ...
-
Lac-coo
őstag
válasz
FearFmRadio #44474 üzenetére
azt ma már nem kérte. Létrejön a kapcsolat, látom is a BT cuccoknál az obit, de nem tud mit kezdeni vele az app ...
-
Lac-coo
őstag
Ezzel sem megy , a connetc működik , utana ahol a három poty van csak malmozik....
-
Lac-coo
őstag
Megnézem asszony Iphone-ján, nekem van egyedöl Android a családban ...
-
Lac-coo
őstag
Nem tudom, úgy beállítani, hogy ne rángassa a rekeszt, hanem fixen álljon a beállított értéken mint ahogy folyamatos AF-nél csinálja ?
( Sorry, lemaradtam a szerkesztésről ...)
-
Lac-coo
őstag
Rájöttem ,a rekesznek van ilyen hangja ...Ha szűkre van állítva azt rántja be ..
-
Lac-coo
őstag
Amúgy az normális, hogy ilyen hangot ad a Tamron single focusnál ? Vagy valamit elállítottam... Úgy tűnik minden élességállításnál előbb berántja végtelenbe ....
-
Lac-coo
őstag
PC programot meg már letöltésnél lelövi a win defender...
tököm se kínlódik vele ,legalja programozás .... -
Lac-coo
őstag
Most az APP is azt írja, hogy frissíthetem, de nem tudom ,rányomok az upgrade gombra felmegy google play-re és ott nincs frissítés
Az ojektív továbbra sem kapcsolódik ,csak szkennel végtelenül.. Azért ez a software része elég legalja kínai !
Illetve van aho lazt látom, hogy kapcsolódott atelefonra, de mindenhol máshol meg hogy nem ,...Rakás fos az egész -
Lac-coo
őstag
Egyébként mi a trükk, hogy telefonnal kapcsolodjak a Viltrox lencsével... Megint kábel a rossz, vagy van valami voodooo... sehogy nem sikerült....Csak forog a kapcsolódás de semmi...
-
Lac-coo
őstag
Megjött a viltrox 16 -os, jónak tűnik, tetszik, izgalmas...
Sajnos ne igen tudtam kipróbálni, két kép van hortelen ,az is csak jpg-ben ... -
kacsento1
senior tag
Volt 4 kisebb esküvőm, egy ovis (de az saját csoport), pár újszülött, pár családi, egy vállakozásos, egy rendezvény meg pár stúdiós portré. Sajnos 2 éve minden időmet elviszi a házfelújítás, ezért valószínű újra kell majd kezdenem. Persze mindezt főállás mellett. Mondhatjuk, hogy pár témában kipróbáltam magam, de egy, amit többet nem szeretnék, az az ovis fotózás.
-
oio1i10o
lelkes újonc
Kozvetlenul fotokert/videokert nem kapok penzt, de a sajat termekek promocioja kapcsan eleg sok videot es fotot gyartok.
A kornyezetemben nagyon sokan elnek eskuvo fotozasbol/videozasbol. En azt latom, hogy siman meg tudnak elni azok, akik rendesen rafekudtek a social media marketingre.
-
Jack72
aktív tag
válasz
qnadam #44450 üzenetére
10 év alatt én is csak 1x csináltam esküvői fotót, mert hát kolléganőm az illető.
Aztán én vagyok a cég fotósa, ingyen és bérmentve, ezt is csak hobbiból...
Legutóbb nem tudtam ott lenni az egyik rendezvényen és az egyik kollégám szerencsétlenkedett egy mobillal, a képek meg olyanok lettek, amilyenek...
Mondta is, hogy ezt sokkal könnyebbnek gondolta... -
Jack72
aktív tag
Ha már feljött az esküvőfotózás, jó pár éve kolléganőm esküvőjét plusz az azt követő lakodalmat toltam végig csupán hobbiból, mert megkértek rá.Pénzt nem kértem érte.
24 órás talpalás, plusz rengeteg utómunka, ha valaki erre adja a fejét.
Tablófotózásról még nem is beszéltünk, meg a digitális tablókról. Hobbiként élvezem, profiként a meg- és túlélésről szól, ezért nem is csinálnám azon a szinten. Nincs nyomás/megfelelés, hülye ügyfelekkel való vita... -
vond
MODERÁTOR
válasz
kovsol #44445 üzenetére
Fogjuk rá, hogy már ismert vagyok valamennyire.
Vannak szerencsére állandó megbízók, de sajnos nem annyi, hogy biztosan meg tudjak élni belőle. Úgyhogy mindig nyomulni kell mindenfelé.
Igen, egyébként igyekszem ezt a tervezési, felkészülési fázist is beszámolni az árakba. Az értelmesebbje meg is érti, hogy miért fontos ez, meg azoknak azt se kell magyarázni, hogy nem ajándékba kaptam a 4-5 milliós felszerelést.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
qnadam #44442 üzenetére
Nálam is ugyanez, vállalkozásban.
Plusz sok grafika, meg néha webes, IT-s dolgok is. Újabban egyre több a stream is, bár arra rá lehet húzni, hogy videó, de azért mégis más.
Nagyon változó, hogy éppen milyen felszerelésre van szükség. Van két szekrényem, tele fotós, videós, meg "számtech" cuccokkal, aztán minden meló előtt órákig agyalok, pakolgatok, meg töltögetek, és viszem, ami kell.
-
kovsol
titán
A 17-28 és a 20-40 együtt nem nagyon éri meg. Nekem egy Tamron 17-35 f2.8-4 van MC11-el.
Az átfogás és a képminőségével meg vagyok elégedve nagyon, és 140e Ft volt anno
Amit a kezdő fotós topicba raktam be képeket elmúlt napokban azt mindet azzal lőttem.
Vasárnap voltam anya baba fotózni, 35mm f2, 50mm f2 vittem. Mást nem is vittem magammal. 1/8 1/4 Pro-Mist filtert is szoktam vinni, meg a Shimmer Diffusion 1.
Eszembe se jutna, hogy na majd egy 35-150 -t cipelek magammal ilyenre -
Neck
veterán
válasz
koxkids #44435 üzenetére
Én is nagyon rákívántam. Csak az a "baj", hogy megint kezd túl sok obi lenni...
Tamron 17-28 f2.8
Tamron 20-40 f2.8 (ez az alap hétköznapi szaladgálós zoom)
Tamron 35-150 f2.8 (ez a rendezvényes)
Sony 85mm f1.8 (Csak portrézni, "kenni")
Viltrox 28mm f4.5 "Oreo" --> kizárólag fun,a 35-150 50mm-en asszem f2.2, szóval kb "ugyanazt" lefedi - más kérdés, hogy valószínűleg a Viltrox képe jobb. Nehéz megindokolni még magamnak is, miért is lenne jó az 50mm f2 ebbe a setupba.
A 35-150-től meg nehezen válok meg - nincs használatban túl gyakran, de amikor fent van, akkor meg csak azzal meg lehet mindent oldani...
Mondjuk a 17-28-at el kéne adnom, mivel egyszerűen nem kap "vázidőt"...
-
Dißnäëß
nagyúr
20 éve csak hobbi, sosem mertem élesben. Szvsz nagy ismeretség és/vagy nagy "influenszerség" kell hozzá és így is éhenhalós szakma, mióta mindenki vehetett egy csattogó tükröst egy random Media Markt-ban és másnap már ő fotózta a rokon/haver esküvőjét. Rohadt komolyan tolva is kihívás, bár lehet jó képeket eladni, cimbi elvan belőle, hoteleknek fotóz Karibi térségben mindenfélét, de már drónon is filózik, video alap.. de ez sem olyan kenyér, hogy teljesen ráálljon, pedig ügyes. Én nem mernék.. de van, aki ebből él, így, vagy úgy.
-
TCr
veterán
Mindannyian hobbifotósok vagytok, vagy van közöttetek olyan, akinek ez adja a megélhetését? Esetleg kiegészítésként?
-
No berendeltem egy új Viltrox 50 f2 Air-t, az A7C-re.
Kici, occcó, és tesztek alapján kellően patent. Jó kis szaladgálós szett lesz
-
kovsol
titán
válasz
FearFmRadio #44432 üzenetére
Az kb az egyik legszarabb sony objektiv
-
rob01
tag
válasz
FearFmRadio #44427 üzenetére
Nem csak GM obikkal tudod kihasználni a nagyobb felbontást, itt egy [lista] azokról az objektívekről, amik ajánlottak a nagy felbontású érzékelőkhöz.
-
gyapo11
őstag
válasz
qnadam #44428 üzenetére
Nekem a mikrométer méretű szemcsék vannak az emlékezetemben (18 DIN). Ha 1 mikron, akkor az 12700 lpi, a korszerű obik meg tudnak 3000-5000 lpi-t középen.
Ha megnézünk egy lefotózott negatívot, a szöszök porszemek borotva élesek mert a fényképezőgép mondjuk 24 Mpixeles ami 4233 dpi=2116 lpi, a kép meg meglepően sokkal tompább, homályosabb. Ebből én arra következtetek, hogy az akkori filmes obik jóval kevesebbet tudtak mint a film.
A 60 Mpixelt meg a mai korszerű obik se tudják, a 24 Mpixelt igen.Amúgy meg az ic-gyártásban amikor ráfotózzák a maratási ábrát a szilícium szeletre akkor megy a pár nm felbontás UV fénnyel, szóval van még javulási lehetőség az objektívek terén a fotózásban főleg ha monokróm fénnyel készül a kép.
-
válasz
FearFmRadio #44427 üzenetére
egy jó sigma is alkalmas lehet. a régieknél is előfordulhat ilyen, de alapvetően a kisfilmes obikat nem ekkora felbontásra tervezték, amikor ilyen felbontásra volt szükség, már a nagyobb formátumok kerültek elő.
-
FearFmRadio
tag
Ma sikerült egy a7r V vázat vennem. A7cR-t szerettem volna de sajnos nem jött össze az.
Ha ki szeretném teljes mértékben használni a 60mpx-t. Akkor erre csak és kizárólag a GM objektívek alkalmasak? Vagy a sigma / samyang is elég jó minőségű ehez?
Régi m42-es objektívek minőségben átmenetileg jó lehet? Minolta md 50+135mm gondoltam addig amíg nem találok jó áron jó AF-es objektívet.
A7RV fogasa a7iii és a7c után nagyon kényelmes.
Ez a pixel shift ha jól érzem akkor tájfotozásra lett ki találva?Köszönöm szépen
-
Neck
veterán
Elővettem a keresztelőn a vázat (A7C2), első fotók - nem fókuszál a gép. Pánik. Biztos az új szoftver. Levert a víz, mivel már csak egy vázam van, azt vittem.
Mondom jó, nyugodjunk meg, nézzük meg, minden beállítás stimmel-e. Nézem - MF-en van a váz. Átrakni nem tudom, menüből nem engedi. Ránézek az obira (35-150 Tamron) az AF-MF switch át volt csúszva MF-re.
Átraktam, tökéletesen működött minden. Jó a 2.0 szoftver amúgy nagyon.
Tanulság: Nézd meg az esemény előtt, minden jól be van-e állítva
U.i.: Most fotóztam először hosszasan a 35-150-el az A7C2-n. Vicces, a nagy ormótlan obi végén a viszonylag aprócska FF váz. Orrnehéz volt, nem kicsit, az obinál fogtam az egész szerelvényt. Máskülönben csodásan lehetett fotózni a szettel.
-
Neck
veterán
Köszi az infot.
Nekem meg használtpiacos gépem van
Nem ijedtem meg, volt már máskor is update-em. Felment szépen, és bekapcsoltam az auto subject trackinget próbaképpen - működni látszik. Bár a keresztelőre visszarakom "Human"-ra szerintem, úgysincs értelme másnak.
A többit majd tesztelgetem.
-
PNP
őstag
Én fel mertem rakni, pedig szürkeimportos gépem van
Update közben kb. 5 percig sötét a kijelző, ne ijedj meg.
Működik jól a dynamic active, az auto subject tracking és a Monitor & Control app is.
Amivel egyelőre gondom van, az a Creators' Cloud szinkronizáció, de fogok tudni élni enélkül is. -
Lac-coo
őstag
Azért az A7III szereti közelről nem a macska szemére rakni a fókuszt, hanem elé a szemöldökére....
-
Lac-coo
őstag
AF annyira nem hiányzik, régebben holt egy 8-16 signam apsc re, beállítottság hioerfocalrq aztán éles volt minden is rajta ...
-
Lac-coo
őstag
Ez mi tzd, , ha jól emlékszem elég régi konstrukció.. [link]
-
kovsol
titán
Anno én is tök rá voltam feszülve az FF -re. A7III akkor jött ki mint újdonság. Meg is léptem.
Mondjuk imádtam azt a gépet. Nagyon szerettem az A6300 után. De szerintem inkább a sokkal jobb kezelhetőség volt az oka, nem feltétlen az, hogy FF.
Na mondjuk az is tetszett, hogy az ISO -val kb nem kellett foglalkozni.
-
TCr
veterán
Köszönöm, Uraim!
-
kovsol
titán
Magasabb ISO mellett több dinamika marad egy FF szenzornak, meg kevesebb zaj ezáltal több hasznos infó marad meg a RAW fileban. Persze nem megfelelő kondiciók mellett ez halmozottan számíthat. Viszont ott ahol mondjuk iso100 csinálod az a dinamika/zaj eltérés alig jön ki.
A7III esetében ISO640 nél van egy második base ISO, és ott vissza korrigál a dinamika. Ez több másik FF szenzornál is megvan. -
TCr
veterán
Amikor meglátok ilyen fotókat, olyankor gondolkodom el nagyon erősen, hogy lehet mégis egy A7III kellene 70-200 f4-gyel, meg alatta valami fényesebb Sigma-val.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gombászkönyvek egyben
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest