Hirdetés
- Mobil flották
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Több dologban is első lett a Motorola Edge 60 Fusion
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
-
Mobilarena
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
köszönöm a tippeket, tehát nincs még igazi "olcsó" megoldás AI zajszűrésre
-
Márton
nagyúr
válasz
Dolphine #43614 üzenetére
napos időben..
borús időben, árnyékos fa alatt egy madárra már az sem elég bezoomolva.
ki akar ott 1/10-1/50 záridőt vagy irtó magas iso-t?Btw. tud valaki LR-nél jobb, valami AI-s zajszűrőt?
kicsi, okos, egyszerű. freevagy legalább olcsó verziót.
Ami egy 6400-8000 isos aps-c képből is csodát csinál -
Márton
nagyúr
ZV E10 II-vel rendelkezik már innen valaki?
-
Márton
nagyúr
válasz
zsida.kornel #43568 üzenetére
lehet csak a filléres adapter rossz már,
de komolyabb munkára én sem adaptereznék,
még komolyabbra meg dual slot -
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
létezik vhol egy lista, mely obik továbbítanak OSS metaadatot?
OIS-t bekapcsolva ugyanis a gyroflow nem tud stabilizálni kitobival. De amelyik obi ezt közli a géppel, az írja a fájlba és úgy megeszi a GF. -
Márton
nagyúr
válasz
norbert1998 #43178 üzenetére
ahhoz hogy limitáld az fps-t, miért kell órajelet csökkenteni?
-
Márton
nagyúr
válasz
norbert1998 #43147 üzenetére
van bokeh 16-on is, csak jó közeli téma kell, háttér meg végtelen
-
Márton
nagyúr
én az e10 m2-t várom.
nincs valami friss infó róla? -
Márton
nagyúr
A zv e10 m2-ről nincs újabb hírmorzsa valahol?
-
Márton
nagyúr
86-ért szerintem az 55-210-es tele is ajándék aps-c-re
-
Márton
nagyúr
Legutóbb megviccelt az AF az E10-en.
Egy félalakos zenekari tagot videóztam kb. 2 méterről és a kis kijelzőn minden rendben volt, de itthon, monitoron már láttam, hogy sajna az előtte fél méterre lévő zenekar nevét mutató táblára ment az AF, a srác meg életlen. Pont annyira, hogy monitoron már zavaró, kis lcd-n meg pont nem látszódott. Ok, rá kellett volna bökni, de igazából ez egy séta eleje volt, így hamar kiment volna a tracking subject a képből.. Azon gondolkodtam, peaking miért csak MF esetben van? Itt most nagyon hasznos lett volna, ha jelöli AF esetén is, hogy vigyázat, a közelebbi témán van az élesség. Egyik Sony sem tudja ezt? Természetesen MF-ben sem akarok menni.. -
Márton
nagyúr
Maradnia kéne mp4, mert az mkv-t és mov-ot sem szereti sem az én videószerkesztőm, sem az ügyfélé (lehet, hogy ő vágja). Akkor marad a hang újrakódolása, vagy saját ftp szerver beizzítása (Pi4, lol)
vond: mega fiókom nem volt, de ez az ffmpeg script érdekelne, mert nekem ő is reklamál, hogy unsupported codec.mondjuk wiki szerint támogatott az lpcm hang mp4-nél is
ahogy látom másnak is van baja -
Márton
nagyúr
Köszi, bekapcsoltam, de nemigen segített, mivel sokszor egész (több) alakos képet mutatok, elfordul az illető, stb. olyankor nincs arc, amit használjon így ismét csak kiég az ember. Játszottam az EV tárcsával...
Másik kérdés, picit off: xavc-s kodekkel 25gigás lett egy file, ezt el kéne küldenem egy 15 gigás google drive segítségével
Újrakódolni nem akarom, inkább feldarabolnám. Igenám de mivel? Van ffmpeg-em is, avidemuxom is, losslesscut-om is, amik elvileg tudják ezt a funkciót, de mindegyik reklamál, hogy nem szabványos az audiosáv (PCM
), és ezt ők mp4-ben nem támogatják. Az E10-es kamera valami nem hivatalos mp4-et ír akkor? Létezik mégis megoldás, hogy a műsor közepén egy kulcskockánál kettévágjam két mp4 fájllá?
-
Márton
nagyúr
ZVE10-nél videómódban nincs spotmode csak i.auto? Nem találok ilyen scene módokat és színpadi eseményt kéne rögzítenem erős fényekkel az arcon. Mindig az ev shift tárcsával játszadozzam?
A "metering"-nél van ugyan spot (standard és large), de ahogy nézem ez mindig a kép közepén mér. És ha nem ott áll a színész?
-
Márton
nagyúr
Nemzetközi költségviselés (OUR, BEN, SHA)
Devizautalások esetében használt kifejezés, ami az Átutalás során felmerült költségek kifizetését határozza meg.
SHA: („shared”- „megosztott”) mindenki a saját bankjánál/bankjának levelezőbankjánál felmerült költséget fizeti
BEN: („beneficiary”- „kedvezményezett”) az összes költséget a kedvezményezett fizeti
OUR: („our”- „saját”) az összes költséget az utalás küldője fizetiMit láttok a számlakivonaton?
-
Márton
nagyúr
válasz
kovsol #38254 üzenetére
Végül nem rendeltem, csak egy infó, hogy az EU raktár még nem garancia semmire:
"Amennyiben a harmadik országból származó áru olyan EU-ban (pl. Hollandiában) található nemzetközi áru-elosztóközpontból érkezik Magyarországra, ahol annak tényleges vámkezelésére valamint az áfafizetésre és vám megfizetésére még nem került sor, az érkező küldemények vámkezelését a Magyar Posta Nemzetközi Posta Kicserélő Központjában köteles elvégezni, az EU-n kívülről érkezett küldemények vámkezelésével azonos módon."-from posta.hu
-
Márton
nagyúr
Valaki használ itt Viltrox 23mm 1.4-et aps-c-n?
-
Márton
nagyúr
válasz
vihartigris #37706 üzenetére
Arthur már tesztelte is
-
Márton
nagyúr
válasz
motocoder #37652 üzenetére
A lítiumost nem kell előre feltölteni?
Nem ismerem a Nissint, miben jobb pl. egy TT350 vagy TT600-as?
Ami nekem fontos a gyors újratöltési idő, vagy legalábbis 3-4 sorozatot tudjak lőni egymás után pikkpakk.Gondolkodom egyen, mert épp tegnap fotóztam portrékat hófehér folyosóval a háttérben. Van egy derítőlámpám, de túl sokat nem ért, mert a hátteret sütötte a nap, az alany meg árnyékban volt, így majd utómunkában kell csodát tennem. Gondolom ilyen szituban egy 30-40 ezres vaku is sokat segítene. Ja igen, ZV-E10, 50F1.8.
-
Márton
nagyúr
válasz
Primary92 #37382 üzenetére
Ez itt most a reklám helye.
Nincs kapcsolatom, nem rokonom, de kb. 1 éve vettem egy lencsetisztítót az Ostrom utcában, és megkérdeztem, hogy is kell pontosan használni, mire figyeljek, erre kérdi a srác itt a gép? mert akkor megcsinálja nekem a saját cuccukkal (!), nagyítóval, alaposan, tökéletesre csinálta, én meg elvittem a bontatlan terméket. 5p volt az egész. Ilyen egy jó kereskedő! -
Márton
nagyúr
válasz
vihartigris #37371 üzenetére
+a ZV-E10 váz is
-
Márton
nagyúr
válasz
vihartigris #37317 üzenetére
Mit nem adnék egy ilyenért stabival?
Mondjuk 200-nál nagyobb összeget -
Márton
nagyúr
válasz
vihartigris #37201 üzenetére
nekem több hátránya van, mint előnye.
-
Márton
nagyúr
válasz
Foglalt név #37199 üzenetére
Nálunk ez nem így van, ahogy közeledik egy új pénztáros már lesik az emberek melyik pénztár lesz hamarosan nyitva!
Amit írtál az ma már az önkiszolgáló kasszára érvényes. Oda tényleg ódzkodnak az emberek menni (én is, ha nem 1-2 apróságot vettem) -
Márton
nagyúr
[link] ZV100?
-
Márton
nagyúr
3 gigapixel A5100+55-210 kittel
-
Márton
nagyúr
válasz
Simulacrum #36951 üzenetére
úgy van!
-
Márton
nagyúr
A5100 élőképét tudnám nézni wifivel egy ipad-on ?
Tehát fotózás közben, nem utólag szeretném visszanézni a képeket (bár az sem hátrány).
Az Imaging Edge-t próbáltam, hát elég fapados. Nem is fullscreen és a kamera kezelését (menü, beállítások, stb) igencsak lekorlátozza.
Én azt szeretném, hogy minden működjön ahogy eddig, csak a preview-t tolja ipad-ra, hogy lássa a kollegám esetleg a modell is néha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Csere- Beszámítás! Olcsó Számítógép játékra! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 480 8GB / 128SSD + 2TB HDD
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest