Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
válasz
deny330 #31815 üzenetére
Tökéletesen értem a szempontjaidat: szeretnél több felhasználást az oda leginkább megfelelő szettel, költséghatékonyan lefedni. Ugyanebben a cipőben voltam én is.
Az én véleményem a következő. Ha nekem választanom kellene:
1: egy A6000 + A7II + limitált obipark mint a két vázra
2: egy a6400 / a6500 / a6600 -as váz komplett szettel, amit mindenhová magammal vihetek
3: egy A7III néhány jó Tamron zoommalegy biztos: nem "apróznám el" az erőforrásaimat két régebbi technológiát használó váz felé.
Helyette eldönteném, mi a fontosabb: a hordozhatóság vs low light performace és FF look.Amennyiben a hordozhatóság, úgy az APSC szettet építeném ki, és kötnék (egy nem túl nagy) kompromisszumot a "FF look" és "low light" terén. (Halkan jegyzem meg, hogy amennyiben így döntesz, lesz pénzed f1.4-es obikra, amikkel azért brutál fantasztikus képeket lehet lőni, és azért messze nem akkora a különbség, mint az ember gondolná.)
Amennyiben a bogár mocorog a füledben, és "ha már sokat lapátolok bele, akkor legyen FF" elven szeretnél vázat venni, akkor meg az APSC-re szánt pénzt lapátold bele egy A7III-ba, hidd el, vázban, ergonomiában, akkuidőben, szenzorban, tudásban, AF-ben, minden szempontból ugrás lesz az A7II-höz képest, és köss kompromisszumot a hordozhatóságban, illetve vegyél rá kisebb, könnyebb FF lencséket (pl Samyang f2.8).
Mellékszál: Egy kollégám most váltott a7II-ről tovább, mert egyszerűen megutálta a vázat az AF miatt.
Innentől nyilván a te döntésed, de én nem foglak megerősíteni a "split" irányába.
Magam részéről: 3 generációnyi APSC vázon vagyok túl, a hordozhatóságot figyelembe véve, majd rá kellett jönnöm, hogy egy APSC váz + egy sor fix obi ugyanúgy nem igazán hordozható, így vettem a FF vázat a Tamron 28-75 f2.8-al.
U.i.: a fotózás költséges hobbi. Ez sehogy nem lesz költséghatékony. De úgy, hogy külön APSC és FF obikat is tartasz (ráadásul gondolom így mindkettőből csak "középszerűbbre" telik), úgy pláne nem.
Ha lefutottad magadban a kört, és FF mellett döntöttél, miért nem próbálsz meg azzal túrázni menni? Méretben azért nincs óriási különbség...
Új hozzászólás Aktív témák
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro Max 256GB - Deep Purple - Használt, karcmentes állapotban , 100%
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest