- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
TechN7ne #69642 üzenetére
Még annyi ,ha csináltál egy gyári visszaállítást ,bejelentkezel újra a fiókodba és stb.
Ne használj ilyen crunchyroll ,Bravia Core alkalmazásokat mert azok telerakják a memóriát ,youtube mehet meg ha van Netflix + Disney és kész.
Az android ilyen gány ,korlátozva kell használni és nem fog semmi összeakadni.
Még a Kodi t is felrakhatod ő sem szokott gondot okozni mert kilépésnél őt ki kell kapcsolni és teljesen bezárja magát a program. -
szkutyi
addikt
válasz
TechN7ne #69591 üzenetére
Rosszul látod a dolgokat..nem én tudom jobban, nem én okoskodok, hanem te írsz akkora ökörségeket mint a ház.
Nincs se tcl-em se hisensém, de volt sony-m, samsungom és van lg-m...az összes app a belső lejatszót használja és pont...
A köntös más. Ha mást látsz mint a gyarin, akkor a beállítások mások..ennyi.xd.
Azt még hagyjuk már hogy kínai vagy sem.ne légy már bohóc.xdd
Egyenlőre még akárhányszor probaltal hülyeséget letolni az emberek torkán, semmi kézzel foghatót nem tudtál felmutatni, csak a saját tapasztalatom, ellenben velem.písz
Szerk: senki nem is beszélt külső lejatszóról...
-
szkutyi
addikt
válasz
TechN7ne #69404 üzenetére
Azt sem tudod merre vagy arccal előre te...
Pont hogy az lcd-n nagyobb fényerőt tudnak a gyartók kihozni mint oleden...márpedig a hdr és dolby vision egyik alap pillére a fényerő...
Nem Sony ellenes trollok vagyunk hanem te szemeteled tele a topikokat faszsággal és még véletlen képes lessz rád hallgatni valaki -
Joshi
titán
válasz
TechN7ne #69381 üzenetére
Kár így képeket készíteni egy tévéről, mert úgy se adja vissza a valóságot. Ráadásul nagyon zajosak lettek, főleg a sötét hátteresek mint pl a paprikás kép. Azon látszik is hogy a fekete háttér gyakorlatilag szürke. Nézd meg ugyan ezeket a képeket az OLED-en. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy nem egy kategória a két tévé.
Ez a két demo kimondottan a kontrasztra hajaz, főleg a vörös nap ahogy távolodik. Teszteld le. Pendriveról a tévé lejátszója is lejátssza ezeket.
UHD Dolby Vision - NASA
UHD Dolby Vision - Art Of Essence -
Gigicuci
senior tag
válasz
TechN7ne #69346 üzenetére
A drágaságát még arra is lehetne alapozni ,hogy a benne rejlő cpu (Sony saját készlete) gyártási költsége sokkal többe kerül ,mint amivel dolgoznak a többi gyártók.
Sony Tax. Korábban úgy döntött a Sony, hogy a közép és alsókategóriából a prémium szegmens felé mozdulnak el. Kevesebb TV-t adnak el de azt nagyobb árréssel.
-
Joshi
titán
válasz
TechN7ne #69346 üzenetére
Háttérvilágítás fajtája függ hogy az adott modellt melyik kategóriába sorolja a gyártó. A háttérvilágítás fajtái kategóriák szerint növekvő sorrendben, az 1-es a legrosszabb.
1. CCFL (szerencsére ilyen már nincs, reméljük)
2. Edge LED
3. Direct LED
4. FALD (Full-Array Local Dimming)
5. Mini LEDA minőségnek ehhez semmi köze, az egy másik dolog. Csak halkan jegyzem meg, hogy a Sony tévékkel is volt/van/lesz is probléma. Elég ha beleolvasol ebbe a topikba.
A Sony képfeldolgozó processzora tényleg jó (Panasonicnak is kiváló), de az Android rendszerért felelős hardveré sokáig kritikán aluli volt (az enyém is fos A1). Ez nehezen megbocsájtható a Sony-nak. Talán most már jobb a helyzet.
-
Joshi
titán
válasz
TechN7ne #69335 üzenetére
Az LCD panel technológiák adottak (TN, IPS, VA). Ugye a TN az csak monitoroknál használták, szerencsére már ott se nagyon. Amiről te beszélsz, már mint a felhősödésről, az a háttérvilágításból adódik. Korábban úgy nevezted az LCD tévéket, hogy LED tévé ami hibás elnevezés. A LED az csak a háttérvilágítást jelenti, maga a panel technológia LCD, azaz Liquid-Crystal Display. Magyarul Folyadékkristályos kijelző. Az LCD panelek háttérvilágítását amikor még nem volt LED, még a CCFL-el világították meg. Ez kb mint egy neoncső, valami olyasmi volt.
-
joydrv
aktív tag
válasz
TechN7ne #69328 üzenetére
Köszi az infókat! Azt eddig is tudtam, hogy a Sony leválogatott, kifejezetten I. osztályú paneleket kap más gyártóktól.
Egyre inkább hajlok egy IPS paneles tv-re. Az eredetileg kinézett VA paneles TCL c805 ugyanis valszeg nem lesz megfelelő a rossz betekintési szög miatt. Inkább lemondok a plusz ficsőrökről, de legyen szép színekkel nézhető a kanapé minden oldaláról. Ne kelljen már egymást kitúrni a tv elől.
A másik ami megfogott, nemrég olvastam a meghibásodási statisztikákról szintén az rtings oldalán, az öt nagy gyártó esetén így néz ki:
Sony átlagos hiba tévénként 5,6 év
LG / Samu 3,1 év
TCL / Hisense 2,6 év -
TechN7ne
nagyúr
válasz
TechN7ne #69324 üzenetére
Ennyi infot találtam csak ami viszonylag friss ,
Mivel a Sony nem gyártja a TV-paneleket, azokat más gyártóktól vásárolják. Igen, a Sony nem gyárt olcsó tévéket, hanem az eredeti gyártóktól rendeli meg őket, ami meglehetősen általános gyakorlat.
A LED-kijelzőket a BOE, a CSOT, az LG és az AU Optronics vásárolja meg.
forrásMindenesetre le a kalappal előttük amit az alsópolcon is képesek lerakni az asztalra.
-
Joshi
titán
válasz
TechN7ne #69320 üzenetére
Azt írtad hogy IPS paneles tévé, tehát már ezért se lehet kiváló a feketéje dinamikus kontraszt nélkül. Csak annyit írtál hogy nem babráltad a beállításokat, tehát gyárin használod. Igen, a gyári beállításokban nagy valószínűséggel be vannak kapcsolva bizonyos képjavító funkciók. Azért értetlenkedek, hogy mitől lenne ennél a tévénél a fekete tényleg fekete. Bocs, nem fikázni akarom a tévét, csak tegyük helyére a dolgokat.
A másik furcsaság pedig hogy szerinted ez a tévé nem alkalmas a Dolby Vision megjelenítésére, mert nem elég a fényereje. Már bocs, de ez baromság. Gondolj csak bele, hogy az A80L OLED tévédnek szinte biztos hogy alacsonyabb a max fényereje, mint ennek az LCD tévének. Inkább azért alkalmatlanabb ez az LCD tévé a Dolby Vision megjelenítésére, mert még csak nem is FALD-os a háttérvilágítása plusz a natív kontrasztja a béka segge alatt van kettővel. Itt megnézheted a tesztjét.
ui.: ahogy nézem, ennek a tévének fix fényereje van, tehát olyan mintha szabályozva lenne. Vagy csak valamit rosszul állítottak be Rtings-ék. Amúgy mozgásmegjelenítése se lehet combos, ugyanis 60Hz-es a panel.
-
Joshi
titán
válasz
TechN7ne #69317 üzenetére
Ne bassz, te OLED-ekről váltottál középkategóriás LCD-re? Akkor itt valami nem stimmel. Vagy most mi van?
Ja értem, csak vettél egy LCD tévét is.
ui.: bocs, de te ennél az LCD tévénél azt emelted ki, hogy "itt a fekete is tényleg fekete". Biztos hogy nem, főleg ha van a háztartásban OLED.
-
Joshi
titán
válasz
TechN7ne #69313 üzenetére
"Teljesen elegendő a fényereje és valóban ,itt a fekete is tényleg fekete…
Felhősödéstől féltem de szerencsére az sincs ,ami nagyon ritka egy led tv nél ,főleg 65 ös méretben."
Tényleg nem az a célom hogy fikázzam a véleményedet sőt, inkább csak tegyük helyére a dolgokat. Egy LCD tévéből a csúcs ma egy Mini LED megoldás. Ugye az evidens, hogy minden egyes marketinges jelzője ha LCD tévéről van szó, csakis a háttérvilágításról szól. Na jó idővel bejött a QuantumDot, azaz a Quantum Nano kristályok, amik a magasabb színátfedést tudják reprodukálni. De kb ennyi. Az LCD sajátosságait nagyon nehéz leküzdeni, de még főképpen a pixelenkénti vezérlés hiányát. Ez utóbbi a legnagyobb probléma, Mini led ide vagy oda.Az hogy neked egy átlag LCD tévé képe tetszik és meg vagy vele elégedve, attól az teljesen rendben van. A kérdés csak az, hogy van-e összehasonlítási alapod más panelekkel szemben? Ezt csak azért kérdezem, mert azt írtad, hogy "itt a fekete is tényleg fekete...".
-
joydrv
aktív tag
válasz
TechN7ne #69310 üzenetére
75-ös méretben nézegettem ezt a tv-t. Rákerestem külföldi eladásokra és a vásárlók véleményére is. Mindenki dicsérte és elnézve az általuk feltöltött képeket nem véletlenül. A színek még így monitoron keresztül is szépek voltak, a szélesvásznú filmek alatt-fölött a fekete sávok egytől-egyig szép feketék, legalább 20 különböző filmből fényképezve.
A fényerőre nem találtam utalást. Esetleg neked van infód róla?
-
Joshi
titán
válasz
TechN7ne #43779 üzenetére
Esetleg segíthet egy ilyen kábel a kevés krafton, de nem biztos, lehet hogy a rack elektronikáját nem szereti a tévé.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
TechN7ne #43774 üzenetére
Én LG tv-n tapasztaltam olyat, hogy bár elvileg kezelte az ntfs-t, még sem látta a vinyót(wd 2.5 1t). Ki is írta, hogy nem tudja lejátszani, lehet a külső táp hiánya miatt....erre már nem emlékszem. A másik vinyót(fat16) simán lenyomta. A pendrive-ok gondolom fat16/32-esek?
-
Joshi
titán
válasz
TechN7ne #43774 üzenetére
Elvileg a HDD felvétel a HDMI 3-as foglalat, szóval abban mindenképpen mennie kellene a vinyónak. Persze felvételhez meg kell formázni a vinyót, mert titkosítva kerül rá a felvétel amit csak azon a készüléken lehet lejátszani. Te most csak egy sima háttértárként szeretnéd használni azt a külső vinyót? Ha rádugod semmi nem történik? Megnézted a tévé Home gombja megnyomásával a Video lejátszásnál, és azon belül a mappánál se jelez semmit?
-
Joshi
titán
válasz
TechN7ne #43772 üzenetére
Ez a merevlemez ház USB 3.1-es, mondjuk nem vágom hogy mi értelme a hagyományos HDD-hez. Viszont visszafele kompatibilis habár lehet hogy nem tetszik a tévének. Minden USB foglalatban próbáltad? Oldalt is kell lennie USB foglalatnak, legalább is az eddigi Sony tévéimben volt. Milyen fájlrendszerre van formázva a vinyó?
-
agabe
addikt
válasz
TechN7ne #8577 üzenetére
fordítva...T-mobile-nál drágább 18ezerrel ami 12%, és csak akkor lehet, ha tv előfizu náluk lesz újabb 2 év hűséggel.
Igaz 24 havi 0% THM -el is lehet fizetni, így aki legalább 6 hónapja valami telekom-os előfizető, bevállalja a tv-t két évre és nincs meg egyösszegben 150ezer annak jól jöhet, de másnak nem igazán. -
Lecsovirsli
csendes tag
válasz
TechN7ne #7898 üzenetére
Én elég nagyon kört jártam meg mire a W705/706 típusoknál kötöttem ki, de amíg élőben nem láttam, hogy mit produkálnak, addig elég nehéz véleményt formálni, arról nem is beszélve, hogy gyak. lehetetlen kiölni a TV vásárlásból a szubjektivitást.
Egy kis olvasgatás az LG-ről, majd át a Samura, levezetésként egy kis Sony és az ember legyintve arccal a régi Orionhoz fordul :]
Mindenesetre 2D-s képmegjelenítésben és konzol használathoz ez tűnik a legjobb választásnak és számomra ezek a legfontosabb tényezők.
Némi tesztanyag:
[link]
[link]
[link]A W605 és W705 közötti különbség:
[link](hátha érdekel az előző gen.)
Az előző hsz-t (#7897) tomp-nak szántam.
mea culpa
:] -
Lecsovirsli
csendes tag
válasz
TechN7ne #7898 üzenetére
Igen, avi "remek" példa volt, tudom :] (mindenesetre olykor SD tartalomra vetemedek és ott elég gyakori)
Időközben rábukkantam egy másik file-formátum támogatási listára és ez alapján meg gyak. mindent visz a ketyere:
[link]Most akkor mi az igazság? Mi az ami tényleg kifekteti?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest