- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
#46129152 #47897 üzenetére
Az ARC digitális kimeneten biztosan nem változik a hangerő. Amikor a TV távirányítóval a hangerőt szabályozod CEC üzenetek mennek, amik közvetlenül az erősítő/soundbar hangerejét szabályozzák. Ez jól látszik az erősítő kijelzőjén is. Feltételezem, hogy a bitfolyamba nem nyúl bele ez az eszköz, viszont köszönöm az erőfesztést, hogy kipróbálod.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
#46129152 #47888 üzenetére
Hm.
Nekem van egy kezdetleges 5.1-em, ami jelenleg a tv-hez optikai kábelen van csatlakoztatva. Ezzel hogy így csatlakoztatnám (hdmi, optika) akkor a hang maradni 5.1 (ac3) viszont a tv távjával tudnék hangot szabályozni?
Kérdés: Ilyenkor a tv hangszórója is szól? (mert ha lenémítod, akkor gondolom az arc hdmi is némul) -
Celtis
veterán
válasz
#46129152 #47710 üzenetére
Az extractoron biztosan megy az összes kimenet egyszerre. Azt is biztosra veszem, hogy a koax és optikai kimeneteken nincs hangerő szabályozás. Az analóg kimeneteken talán van. Azért talán, mert a hangerő szabályozás már nem az ARC része, hanem CEC funkció és kérdéses, hogy a kütyü CEC-en mit támogat.
-
Celtis
veterán
válasz
#46129152 #47699 üzenetére
A HDMI ARC csatlakozóból tud kijönni hang, de ahhoz nem ilyen konverter kütyü kell, hanem ARC audio extractor. Ebay-en Ali-n találsz olcsóbban is.
Ugyan még nem próbáltam ilyet, de ha szerencséd van ez annyiban jobb az SPDIF-RCA DAC-nál, hogy a TV távirányítóval szabályozható a hangereje. Mondjuk kicsi esélyét látom, hogy ezt tényleg tudja.
A scart kimenet használata is egyszerűnek tűnik, de nem vagyok benne biztos, hogy mindig annak a forrásnak a hangja jön ki, mint ami a képernyőn van.
A legjobb lenne tényleg a az analóg audió kimenet használata, főleg, hogy analóg audió kimenetre van szükséged. -
salapp
addikt
válasz
#46129152 #47188 üzenetére
Az HBO androidos alkalmazással megy vagy külső boxról? Ha utóbbiról, akkor a PC-n van valami máshogy állítva, gondolom, és már eleve sztereóban érkezik a hang a tévébe.
Én a tévé hangját analóg sztereó erősítőre küldöm, mert csak német műholdas adások koncertjeinek a hangját szólaltatom meg így, a filmek külön rendszerrel mennek. De gondoltam, veszek egy optikai kábelt a tévé és a HM erősítő közé holnap, és akkor megnézem én is a jelenséget. -
blakey
titán
válasz
#46129152 #46706 üzenetére
Sajnos mindig konkrét típussal lehet tapasztalatot szerezni, mert ahogy írtam, azonos modell esetében is lehet eltérő a panel, ami valahol gusztustalanság, mert ugye ami nálad jó az lehet, hogy nálam sz@r pedig ua. a TV, épp az előttem szóló rá a példa, emlékszem, amikor írtuk, hogy egész jó oldalról a W75C/80C de ő nem hitte el és (végül) azért, mert az övé akkor a sz@r panellel szerelt volt, erről infót nem tudsz csak akkor ha megveszed, volt aki szoftver frissített és meghalt a TV-je, másiknak meg nem itt meg az alaplapok különböztek.
Rábeszélem erre: SONY KD-65XF9005BAEP - amíg jó áron van addig kell megvenni, mert már nem lesz belőle. -
salapp
addikt
válasz
#46129152 #46706 üzenetére
Átéltem a hering effektust. Eladtam azt a VA paneles tévét, de egy évvel később újra bepróbáltam ugyanazt a típust és ez most fantasztikus, a látószög hatalmas az elsőhöz képest.
Tényleg lehet nagyon jó és elfogadhatatlan is a látószög, sajnos be kell próbálni a konkrét tévét, és otthoni környezetben tesztelni. -
blakey
titán
válasz
#46129152 #46700 üzenetére
Miután eladtam a W75C-t ami ugye gyakorlatilag ua., mint ami neked is van, találkoztam olyan IPS paneles TV-kel amik nagyon jók, olyannyira, hogy a Sony W75C mellé téve sem vallottak szégyent, sőt jobbak voltak 1-2 dologban, betekintési szög, homogénitás, a kontraszt nyilván kisebb volt, de kalibrálás után elenyésző volt a különbség. Hiába veszel egy jó VA panelest ha 30 centivel odébb már fakó a kép, mert ez van, egy kanapén 3-4 ember már nem ua. látja, a szélén már enyhén fakuló képet látni. Amúgy a W75/80C volt az utolsó jó FHD TV-je a Sonynak de ott is eljátszották azt, hogy némelyik példány gyengébb panelt kapott, volt amelyik a frissítéstől ment tönkre.
-
blakey
titán
válasz
#46129152 #46697 üzenetére
Mihez képest, mindkettő LCD. Láttam nagyon jó IPS-t is meg nagyon sz@r VA-t is. szerintem mindig egy adott példányt kell elemezni és eldönteni, hogy jó vagy sem. VA-t is képesek "feláldozni" a jobb betekintési szög érdekében és ilyenkor IPS szintű a kontraszt, és nem utolsó sorban felsőkategóriás LCD-nél. Egyikre sem lehet mondani, hogy jobban felhősödik. A jó IPS-nél az IPS Glow sem érzékelhető. Szerintem ki kell nézni egy szimpatikus típust és elemezni, hogy jó vagy sem, ha "alatta" vagy "felette" van jobb akkor azt kell választani és mindegy, hogy milyen panellel szerelt. LCD-ért maximum 300e-t adnék, mérettől, kategóriától függetlenül, annál többért inkább OLED-et vennék.
-
ansell
tag
válasz
#46129152 #46688 üzenetére
A 65XF7598 most a Telekomnál listaáron 206.800 Ft.
-
AL
addikt
válasz
#46129152 #46688 üzenetére
Szia ! 65 - ös méretben Androidos készülék 3 féle van : 65XF7596, 65XF8505 - 8577 - 8596 ( ez a 3 szinte ugyanaz ) és a 65XF9005. [link]
Árban és minőségben is ez a sorrend. Ahogy előttem már írták az idei XG sorozat még drága.
A 7596 : 50 Hz - es a többi 100 Hz. FHD készüléket ilyen méretben már nem gyárt a Sony.
A Sony oldalon mindegyikről találsz leírást és vásárlói véleményeket. Üdv. -
Buckey
őstag
válasz
#46129152 #44195 üzenetére
Nekem a TV ad HDMI-n keresztül parancsot az erősítő bekapcsolására. És mikor bekapcsol, kattan kettőt, így tudom, mikor kapcsol be.
A fogyasztást nem mértem, de biztos több, mint ha teljesen le lenne állítva.
A bekapcsolás kb. 1 perc alatt végbemegy, de akkor már minden tökéletesen be van töltve. Ha csak „alvó” módban van, akkor ez kb. 20 másodperc.
Kipróbálhatod, ha a gyári távirányíró kikapcsoló gombját hosszan nyomod, mert akkor újraindul (leáll, mejd bekapcsol). -
pinnacle
nagyúr
válasz
#46129152 #42087 üzenetére
Elosztóval megoldható, de elég az a jel, ami ott jön ki? Én próbáltam, igaz nem profi erősítővel, csak Genius HT-vel, de halkabb volt, mintha a direkt analóg hangkimenetet használtam volna.
-
-
Piftuka
veterán
válasz
#46129152 #39512 üzenetére
Én annyira vártam, és annyira örültem a megjelenésének, hogy amint lehetett, rögtön telepítettem az 55W809C tévémre.
A gyári adatok visszaállítását követően is lassabbnak érzem a "Guide" és a "Discovery" menüket, ráadásul ami miatt a legjobban vártam... a "Picture in Picture" mód hiányzik.
Gondolom, csak az újabb tévék tudják...
Mindenesetre visszaút már nincsen; ha már így alakult, remélem, hogy a véletlenszerű újraindulásokat, fagyásokat megoldja.
A másik tévére (50W808C) viszont fel sem telepítem, mert minek?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
#46129152 #38729 üzenetére
Nálam meg a play áruház őrült meg. Nem tölt be semmit (először azt hittem nem kap netet), csak kiírja, hogy rh-01-es hiba.
Próbálkoztam a play áruház/szolgáltatások adatait törölni, sőt, még a frissítéseket is eltávolítottam, de csak annyit értem el, ohgy kiírja néha, hogy a google leállt. Újraindítás sem segített.(#38706) pvil:
Nálam (w809c) a home menüben a home gombot hossza nyomva nem csinál semmit. Az alkalmazás csempék alatt mit értesz? Az alkalmazások ajánlásait, vagy az alkalmazások ikonjait? (Nálam ha ok gombot hosszan tartom, akkor úgy tudom törölni az alkalmazás ikonját, de így sajnos vele megy az alkalmazás is, amit nem szeretnék)Egyébként én az ajánlott alkalmazásokat (nem az alkalmazások ajánlásait) szeretném törölni (ezt a játékoknál már megoldottam, hogy mindent olyat töröltem, vagy letiltottam). Ezt itt lehet valahogy?
Nálam is lassú a csatorna váltás (főleg a hd-knál), erre volt valami trükk felgyorsítani? -
Piftuka
veterán
válasz
#46129152 #37201 üzenetére
Éppen a frissítés okozta.
Legalábbis nálam.
Korábban ilyen jellegű problémám nem volt, azóta viszont - a bekapcsolásokat követően - elég gyakran a képtartalom megjelenését követően újraindul.
Ma pedig még egy olyan "anomáliába" is belefutottam, hogy nem tudtam átváltani az adott csatornáról. A "Guide" funkcióval ugyan engedte a műsorok közötti tallózást, de bármit választottam, maradt az adott csatornán.
Hovatovább a Youtube-on betöltve egy videoklipet, lejátszotta annak képét és hangját is, de a háttérben a tévé műsor hangja is futott...
Bízom benne, hogy az Android 7.0 telepítése megoldja majd az összes ilyen jellegű problémát! Csak jönne már...
-
Piftuka
veterán
válasz
#46129152 #35524 üzenetére
"Most meg úgy "megfertőződtem", hogy csak ilyet akarok venni, csak kisebbet a hálószobámba."
Ezt én teljes mértékben megértem.
Nemrég az egyik jó barátom nálam vendégeskedett, és tartottam neki egy kis prezentációt a tévé képességeiből. Full HD tévé csatornák, Youtube videók, természetfilmek, mozi, teszt videók...
Szó szerint ledöbbent a jó értelemben vett őszinte csodálattól. Meg is jegyezte, hogy ő is ilyen képminőségű tévét szeretne, csak 40 col körüli képátlójú méretben, maximum 130.000 forintért.
És az igazi tragédia, hogy ha még napjaink tévéinek nem is volna ennyire irreálisan elszállt áruk, akkor sem tudnék mit javasolni neki...
-
air
nagyúr
válasz
#46129152 #31118 üzenetére
A TV-t sem kell bekapcsolni, hogy tudjon felvenni.
(#31120) BBéci
"Tudtommal UPC kábeltévé szolgáltatáshoz nem használható saját stb."Olyan box használható, amibe magát a modult, UPC terminológia szerint a médiakártyát bele tudod tenni, az előfizetői kártyával együtt.
Nem a TV CI csatlakozójába dugod, hanem a boxon van CI csatoló. -
BBéci
legenda
válasz
#46129152 #31118 üzenetére
Tudtommal UPC kábeltévé szolgáltatáshoz nem használható saját stb.
A TV nem kapcsol be, amikor programozott felvételt készít, illetve nem kell bekapcsolva tartani, amikor manuálisan indítottál el egy felvételt.
Mindig elgondolkozom, amikor hallom, olvasom ezt a műsorrögzítés dolgot. Minden megtalálható a neten, felesleges tévéről(ből, val, vel) felvenni. Amikor kb. 12 éve megjelentek az első merevlemezes DVD-felvevők, szinte azonnal beszereztem egyet, amit rendszeresen cserélgettem újabb, komolyabb modellekre, míg eljutottam a Pioneer 1300 eurós csúcs gépéig. Nos, 3 éve nem volt bekapcsolva. -
BBéci
legenda
válasz
#46129152 #29534 üzenetére
De az bizony, angolul soundbar, magyarul hangrúd. Mi más lenne? Amin rajta áll a TV, az valóban sounddeck, de a képről ez nem derül ki, a szövegre nem emlékeztem. De a lényegen nem változtat.
(#29535) K Norbi
Nem kell felfelé néznie, különösen a hangprojektoroknak nem, mert azoknak eleve egy bizonyos, kikísérletezett szögben áll több hangszórójuk.
Nálad is a TV falra szerelése lenne a legjobb megoldás és akkor a hangrúd mehetne alá, szintén a falra. Ha a szekrényre teszed, akkor annak előtte lévő lapja befolyásolni, módosítani = rontani fogja a hangzást. Húzd előre a széléig! -
Joshi
titán
-
blakey
titán
válasz
#46129152 #28760 üzenetére
Sajnos, mint médialejátszó, a Sony nem lehet az élvonalban, hiszen a japán óriáscég hatalmas hollywoodi stúdióval és lemezkiadóval is rendelkezik. Nekik minden egyes kalóz másolat konkrét veszteség. Alighanem ezzel kell magyarázzuk azt, hogy az SMP-N100 nem kezeli például az ISO fájlokat, vagy FLAC tömörítésű hangot. Ugyanakkor a WAV-ba csomagolt DTS Audio lejátszása flottul ment, holott ez egy roppant ritka formátum. Szóval egy kicsit makrancos a lejátszó, így az is érthető, ha valaki vesz mellé még egy kalózbarát típust is. - [link]
Nem értem, hogy miért akarsz ilyet. Olvasd el a médialejátszós topikot és lesz némi rálátásod a témára. -
-
V.T.
aktív tag
válasz
#46129152 #28736 üzenetére
Pendrive-ról nézek filmeket, nem kötöttem össze a tévét se pc-vel se laptoppal. Sajna elég rossz netem van így 3D-t 1080-ban ritkán nézek mert lassan tölti le. Előtte 50W809C-m volt.
Eddig nem volt olyan formátum amivel ne tudott volna megbirkózni. Letöltöttem a VLC-t meg az MX Playert így mindig van alternatíva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest