- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissdani
senior tag
válasz
Vhiktor #65159 üzenetére
Amikor bekapcsoltam az ARC-ot nem volt kép, amikor kikapcsoltam tökéletes de akkor meg az erősítőtt nem irányította. Majdnem vittem vissza gariba a tv-t azt hitem az a baj. Másik kábellel meg az ARC-os bemenetbe nem ment, csak a másikban. Kíllódás...
Volt itthon egy méteres nem is tudom milyen márka kifeszítve kipróbáltam és azzal is ment minden úgy jöttem rá hogy a kábel a rossz.
Aztán rendeltem egy ilyet erre minden rá van írva ami csak létezik de ki kellett dobni nem ment vele rendesen semmi. -
kolosszus87
senior tag
válasz
Vhiktor #65063 üzenetére
Nyilván nem felesleges és jobban mutat a 4K, pláne egy nagyobb kijelzőn...ugyanakkor legyünk őszinték, 4K felbontás alatt 120 fps sebességre képes konzoljátékok száma elenyésző és ez nem is fog változni ebben a generációban, ami van azok jó része is multiplayerben használható ki. Egy pörgős COD meccs alatt pedig a játék kinézete másodlagos, nem igazán van idő gyönyörködni a tájban és részleteket figyelgetni. Nem véletlen az sem, hogy sok PC-s hardcore "E-sportoló" gamer leginkább a minél gyorsabb válaszidejű és a lehető legnagyobb képfrissítési rátára képes TN panelos monitorokat részesíti előnyben, pedig köztudott h a TN panel adja a leggyengébb képminőséget az lcd paneltípusok között és még a grafikai beállításokon is szándékosan visszavesznek, csakhogy mindent kipréseljenek sebesség terén.
-
szkutyi
addikt
válasz
Vhiktor #65051 üzenetére
Így van, nem mindenki veszi észre, én speciel néha közúrom, és mielőtt tudtam a.hibarol akkor is láttam, csupán nem tudtam be azonosítani mi okozza.gyakorlatilag egy micro akadást lehet észrevenni(vagy nem) amikor kihagy egy képkockát.itt látni is: [kép] [kép]
Az egyetlen jelenlegi átmeneti megoldás: fix 60hz jelet küldeni a tv-nek, majd a motiont 1-1re állítani és a film módot on-ra állítani
Így megvan kerülve a hiba, és elvileg nincs frame dropp. -
sToOrm01umbb
csendes tag
-
kissdani
senior tag
válasz
Vhiktor #64933 üzenetére
Rajtam nem múlik feliratkozva... És minden fórumtársnak ezt ajánlom, ha ennyi reklám beleférhet.
Lenne amúgy egy ötletem ha megoszthatom veled. Lényeg az volna tartlom a csatornán hogy megbeszéled fórum tagokkal vannak azé nagyon B@szó vasak és rendszerek, elmész hozzájuk elbeszélgettek bemutatod a rendszert videózol. Biztos lenne nézetsége és ilyen még nincs....
Én biztos nézném.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #64930 üzenetére
Illetve gondolkodom egy olyanon, hogy az alapszintű beállításokat továbbra is megosztom amikkel részletes kalibrálás nélkül a lehető legjobb kép érhető el, viszont a több pontos fehéregyensúly és cms rendszer beállításai megvehetőek lennének, de csak jelképes összegért, pl 3 euro. Mivel semmi garancia nincs rá, hogy más készülékkel is uyganazt a színhelyességet hozza mint nálam.
Erre egy okból gondoltam, mivel rengeteg idő elmegy egy teszt elkészítésével, minimum 5 teljes munkanap + vágás, ezért boldog lennék ha egy pici profitot hozna és akkor talán az asszony sem nézne rám csúnyán mikor új teszt készülék jön -
kissdani
senior tag
-
belan
addikt
válasz
Vhiktor #64775 üzenetére
Mester ezt magyarázd meg nekem nagyon kiváncsi vagyok ez hogy ips panellal ??
Ezek kinaiak oda verik a nagy gyártokat kontrasztba tcl is 6 széria is nativ kontrszt 8409 :meg 19000
-
Piftuka
veterán
válasz
Vhiktor #64612 üzenetére
Ez így igaz. Nem véletlenül szerepel minden oldaluk alján az erre vonatkozó nyilatkozat.
A Displayspecifications.com oldal egy adatbázis, amely nagyon hasznos kiindulási alap az esetek domináns többségében, ha valaki egy-egy készülék technikai hátterére kíváncsi.
Amolyan "kijelzőkre specializálódott Wikipedia".
(Egyébként a lehetőség mindenki számára adott, hogy jelezze nekik, ha pontatlan adatot lát.
)
És ugye azt mindenki érti, hogy itt a lényeg most az, hogy a TCL a saját global, nemzetközi honlapján képtelen valós információt feltüntetni, hovatovább ~1,5 éve kijavítani a hibát!?
-
Piftuka
veterán
válasz
Vhiktor #64577 üzenetére
Khmmm.... A Displayspecifications mentéségre mondva, ők a TCL átlal megadott adatokat használták.
A 600 nit egy korábbi reklámanyag része volt, a "Full Array Local Dimming" pedig a mai napig ott virít a TCL saját, nemzetközi honlapján az említett termék specifikációi között.
-
Jakesz
addikt
válasz
Vhiktor #64529 üzenetére
Ettől ugyan semennyire nem fog szaggatni, pont hogy az a célja ezeknek a motion feature-öknek, hogy folyékonyabbá tegye az alacsony képkockával felvett tartalmakat, legalábbis azok számára, akiknek ez jön be.
Amire te gondolhatsz az a kadenciahelyesség, de az teljesen más tészta. Ha 60 hz-es megjelenítés mellett elindítod a 24 hz-es tartalmat, az valóban szaggatni fog, de a szoftveres motion funkciók erre nincsenek hatással. -
Gigicuci
senior tag
válasz
Vhiktor #64515 üzenetére
Így van, HZ980 volt.
Valószínűleg nagyon a kisebbséghez tartozom, de ez a gyors kijelző a szememnek egyszerűen kellemetlen volt. Utána beraktam a legkisebb értékre a clear motiont de akkor természetellenes lett. Clear motion nélkül nem tudtam nézni huzamosabb ideig.
Másik gondom, hogy feltekertem maxra az oledfényt, de így se volt kellőképpen világos.
Nehezen adtam fel, majdnem egy hónapig próbálgattam de végül visszacsomagoltam és elhoztam az XH95-öt. Bekapcsoltam, feltekertem 1000 nitre és azóta semmi bajom. Többet nem próbálkozom az oleddel.
Köszi
-
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #64137 üzenetére
Arra gondolsz, hogy folyamatosan változik a csík szélessége? Olyan mintha araszolna? Ilyen szempontból a 24p tényleg más, de abban meg jól kivehető akadások vannak. Tehát inkább arra mondanám, hogy frame skip, a 23.976-ra pedig azt, hogy nem tudom mi.
Továbbá teoretikusan érdekelne, hogy mégis miként lehet megítélni egy 23.976fps-es tartalom helyes lejátszását egy 30fps-es YT videón keresztül.
-
Azurooandrew
tag
válasz
Vhiktor #62879 üzenetére
Az idei XR–es széria valamely LED-es modelljével volt már tapasztalatod esetleg (92J,93J)? Azok képéről mi a véleményed?
Nem ez az első alakalom, hogy a XH9505-ről mint a kategóriája legajánlottabb modelljeként olvasok, és az eddig látott/olvasott tesztek alapján ez nem is véletlen
. Egy gond van csak, én 65-öst vennék és azok eltűntek a hazai piacról, 55-ös még van, méghozzá nagyon baráti áron azt látom több helyen.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Vhiktor #62760 üzenetére
"Ez sajnos a technológia velejárója"
Ezért harangozták be idén év elején olyan nagyon a MiniLED TV-ket, ahol a dimming zónák száma már igen magas lehet.
[link]
Itt sem arról van szó, hogy az egyes képpontok külön kezelt színes LED-ek lennének (akkor lenne valóban LED TV), de a háttérvilágítás, és főleg a local dimming minőségén sokat javíthat.
De az emberek nagy része akkor is a nagy képátlójú, de olcsóbb kategóriás edge-LED-et fogja venni -
Derron
aktív tag
-
Piftuka
veterán
válasz
Vhiktor #62300 üzenetére
Egyelőre még nincsen HDR Blu-ray filmem.
Éppen a már egy ideje tervezett új, 75 colos, 4K (vagy 8K) HDR készülék adta volna meg az alapot, hogy vegyek egy megfelelő Blu-ray lejátszót, és elkezdjem a 4K filmek gyűjtését is.
Erősen hajlom arra, hogy ha lesz rá mód, akkor egy "SONY 65XH9096"-ot hozok el helyette (fontos a fekete burkolat és a szűk talppozíció).
Azon nincsen "szivárvány-effektus", SDR-ben valóban nem lesz (annyira) zavaró a blooming, és viszonylag minimális ráfordítással megvásárolhatom.
Aztán majd a HDR tévé vásárlással várok még 1-2 évet, hátha a Panasonic megembereli magát, és a 9-es szériával ismét maradandót alkot.
Igazából az eddigi szerviz tapasztalatok alapján elment a kedvem attól is, hogy komolyabb beruházást eszközöljek olyan készülékbe, amit ez a szerviz (SONY+LG+Samsung+TCL), vagy a másik helyi szerviz (Philips) hatáskörébe tartozik.
A Videopart legalább eddig rendes, nagyon korrekt volt velem.
(Majd kicsit később erről is írok részletesen...)
Némi öröm az ürömben, hogy majdnem 2 hete ilyen képet bámulok. Ehhez képest gyakorlatilag bármilyen új tévé képe felüdülés lesz.
-
Piftuka
veterán
válasz
Vhiktor #61923 üzenetére
"Tisztelem és követendő példának tartom Vincent-et, sőt tovább megyek az övé az egyetlen értelmes teszt csatorna."
Khmmm...
Caleb (Digital Trends) tesztjei is nagyon jók, ráadásul közérthető módon beszél az egyes készülékekről. Ha pedig szakmaiságról van szó, akkor az AVForums csapatának sem kell a "szomszédba mennie".
Amióta Vincent kijelentette, hogy "csak OLED televíziót ajánl filmet nézni", és látható, hogy a SONY pénzeli, nem hiteles; lehet bármennyire is nagy tudású kalibrátor.
-
noblem1983
senior tag
válasz
Vhiktor #61915 üzenetére
Az A80J-ről volt szó egyébként. Van egy nagyon jó videója Vincent bácsinak A80J vs LG C1 témában [HDTVTest] Valamiért a Sony-t én is magasabb szintre emelném a ranglétrán ha pedig esetleg este mutatnak VRR-ről valamit a Sony eventen akkor talán többen lesznek elégedettek.
-
salapp
addikt
válasz
Vhiktor #61918 üzenetére
Hát, tekintettel arra, hogy a legtöbb tartalom kamu-4K még mindig, a streamek és YT agyontömörített szarokat nyomnak, a magyarországi HD-adások adatgyenge 720p-s szinten plöttyögnek és hogy sokan rendelkeznek komolyabb FHD BD-gyűjteménnyel, pláne vannak olyan régebbi sorozatok, amik 720p max felbontáson elérhetők csak, baromira fontos kérdés sokaknak a felkonvertálás.
Neked tökéletes(ebb) az LG OLED.
Azonban tényleg nem gondolom, hogy te vagy az átlag magyar OLED/"kényszer"4K LCD tv felhasználó. -
salapp
addikt
válasz
Vhiktor #61915 üzenetére
"vitathatatlanul jobb"
Akkor jobb a mozgásmegjelenítés a C1-en, mint az A8-on? Jobb a 720p/1080p anyagok felkonvertálása? Jobb a hangja? Most hagyjuk a VRR-t, stb.-t, niteket, csak otthoni, nem sokezer lux-szal megvilágított helyiségben való film-sorozat felhasználást nézzünk. -
bteebi
veterán
válasz
Vhiktor #61855 üzenetére
Köszi a magyarázatot. Nyilván más az SDR meg a HDR, de szerintem nincs defaultban bekapcsolva az SDR -> HDR konverzió, és mégis zavaró a fényerő, nappal is. (Éjszaka nyilván sokkal inkább.) Hozzáteszem, korábban kb. mindig közepes vagy maximális energiagazdálkodással néztem TV-t, ami ugyan messze van az ideális beállításoktól, de nem a korábbi "rossz szokás" miatt égeti ki a retinámat a mostani TV.
Sajnos túlzottan nem értek a HDR-hez (még), és nyilván nem ártana megnézni pár referencia videót, hogy kevésbé beszéljek hülyeséget, de továbbra is úgy vélem - persze némi eséllyel tévesen -, hogy az 5-600 nitnél nagyobb fényerőnek még kis képterületen se nagyon van létjogosultsága. Nyilván pár pixelnyi csúcsfény kevésbé zavaró, mint egy fél képernyőnyi, de a hangsúly akkor is azon van, hogy kevésbé.
-
bteebi
veterán
válasz
Vhiktor #60765 üzenetére
Máshol volt belinkelve egy ehhez kötődő hsz, annak kapcsán viszont elolvastam ezt is.
"Egyébként nem véletlenül lett SDR esetében a szabvány szerinti fényerő 100 nitben meghatározva (erre masterelik), hogy ne égesse ki a szemet. 600 nit már lazán bántja a szemet, 1.000 felettiről nem is beszélve."
Akkor meg mi a búbánatért kell mondjuk 5-600+ nitnél nagyobb csúcsfény? Nemrég vettem egy HDR képes TV-t (elvben 1000 nitet tud), és nagyjából default beállítások mellett, SDR adásoknál is néha már zavaró a fényerő, este pláne. Mi értelme 1000 nitre, vagy még többre masterelni, még ha az csak 2-3-szor is van egy filmben, kis területen, és akkor is csak max. másodpercekre?
És #60770: Bár nem vagyok szagember, de a jobb oldali képet szerintem az LG OLED is simán meg tudná jeleníteni - ha más lenne a master. Nyilván egy 4-10 ezer nitre masterelt videót nem úgy fog megjeleníteni egy 3-400 nitre képes (OLED) TV, mint egy 1-2 ezer nitet is tudó (Q)LED modell. De ez nem a TV, hanem a master "hibája".
-
gudpikcs
tag
válasz
Vhiktor #61427 üzenetére
Köszi a segítséget
Ugymond meglett a baj
Szedtem tobb mkvt le
Es a kodival jatszom
Es jo lett a kep3.
De ott volt a baj hogy elotte is probaltam kodival is de nemvolt jo
Es kiderult este hogy emmindegy milyen kodolassal van a remux megcsinalva
Sajna eztis figyelhetem.....
Mar csak jol beken allotanom a kepet a kepmodban,mert picit akadozik a mozgas -
Jakesz
addikt
válasz
Vhiktor #61398 üzenetére
Ezt azért így nem jelenteném ki, ugyanis az alacsony minőségű forrásoknál kimondottan javulást hoznak. Ide tartozik például a The Walking Dead. Gyárilag életlen és szemcsés képe van, képjavítások bekapcsolásával érezhetően jobban néz ki. De ide sorolandó még sok más egyéb kábelcsatornás film vagy sorozat is.
Persze, aki mozifilmeket néz 4K blurayen vagy 50 gigás remuxokat szerez be, annak csak romlást jelentenek a képjavítások. -
Joshi
titán
válasz
Vhiktor #61377 üzenetére
Szerintem ő a panel 100/120Hz-re gondolt. A BFI az más. A BFI-vel a kevés fps szám (24p) miatti darabos mozgást lehet folyamatosabb mozgássá alakítani. Persze az OLED a legkevésbé alkalmas erre, mert a fekete képkockák beszúrása fényerővesztéssel jár, és ugye az OLED a fényerőben nem brillírozik.
-
EmThor
addikt
válasz
Vhiktor #61154 üzenetére
Köszönöm a tippet (északra nyíló, nem túl világos a nappali ahova a tv lenne, éjjel játszok mikor mindenki alszik mert nem akarom azt az időt elvenni tőlük, de inkább tök sötétben; nappal pedig a kicsik néznek mesét rajta, ha olyan az idő). Szóval ezek alapján inkább az OLED.
Egyébként tetszik amit a Sony csinál, úgy értem az a kép amit a fald tévéi nyújtanak, amit a technikából lehetett úgy érzem kihozták!
Már csak a VRR támogatás hiányzik, nem tudom miért ülnek rajta
-
Piftuka
veterán
válasz
Vhiktor #61086 üzenetére
Egyetértek. Nagyon manipulatív összehasonlítás. (Ha lett volna "tökük", akkor az összes jellemzőhöz készült fotót ugyanígy készítik el.)
Egyébként nem kapcsolható ki, ez egy hiányossága a Samu QLED-eknek egy ideje. Most megy arról a diskurzus a szakmai fórumokon, hogy talán egy szoftverfrissítés ezt orvosolja.
Ettől függetlenül, én Vincent tesztje alapján bármikor bevállalnám otthonra így is ezt a készüléket: Samsung QN95A (US QN90A) 4K Neo QLED Mini LED TV Review
Ha ő elvakult "OLED hívőként", és SONY által támogatott "versenyzőként" ilyen értékelést ad egy Samsung televízióról, akkor az a készülék bátran megvehető.
-
axlfsi
veterán
válasz
Vhiktor #61038 üzenetére
Próbáltad esetleg másik hdmi csatlakozóba dugni? Pl a 4-esbe?
Szerintem nem, de meg fogom próbálni.Én kiprólnám a gyári kábellel is, biztos ami biztos alapon.
Jogos, megnézem azzal is!Illetve a tv a hdmi beállításoknál nincs force-olva RGB vagy YUV jelre AUTO helyett?
Szerintem nincs, de ellenőrzöm ezt is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Lords of the Fallen
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Androidos tablet topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- AudioQuest Boxer SUB kábel - 2 m (197cm)
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Canton CD 1 SC Aktiv-Subwoofer + 2db Canton CD 10 + Canton CD 20 center
- FiiO K9 AKM DAC/AMP szinte új közel 2év garanciával eladó
- FiiO FT3 350ohm-os fejhallgató szinte új 22 hónap garanciával eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest