- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
agabe
addikt
válasz
Callisto #9106 üzenetére
Sajna sokkal lejjebb nem fognak menni ahogy a tavalyi széria sem ment tavasszal lejjebb mint a decemberi zuhanásnál.
A tavalyi árak (az akciósakról beszélek) magasabbak is voltak.. majdnem 42-est lehetett annyiért kapni mint most 50-est (kis túlzással). Jövőre nem valószínű, hogy ez megismétlődik (150-ért középkategóriás 50"-os LCD nem valószínű), de meglátjuk.(#9105) nismoka :
Attól még megtartom a számla mellett a garijegyet is, és kisajtolom az euronics-ból a másik fajtát amit a sony centerben mondtak érvényesnek, de kívnácsi leszek ha esetleg gariztatni kell mit is fognak kérni -
agabe
addikt
válasz
Callisto #9087 üzenetére
Sajna ezzel nem tudsz mit csinálni.
Vannak előnyei az LCD-nek (nyugodtabb, abszolút vibrálás mentes kép, nincs ghosting, beégés ) és pl. fontos érv, hogy lehet kapnide megvannak a hátrányai is. Nincs tökéletes tv, és úgy néz ki nem is lesz.
Megoldás az igazi filmnézésre egy jó projektor (nomeg hangrendszer), de azok közül is csak a drágábbak (millió feletti) vannak olyan szinten, hogy annyira csekélyek a hibái (mindegy, hogy LCD, LCOS (DILA), DLP), hogy nem vehetők észre, igaz kapni már 800-900ezerért is olyat bőven lemos minden LCD TV-t minőségben, és néha vannak párszázezres modellek (jellemzően DLP-ből) amik jó képi világgal rendelkeznek szintén viszont projikhoz meg sötét kell, és van pl. akit zavar a DLP szivárványozása (ami ma már elég alacsony szintű, és legtöbben észre sem veszik, de van aki mégis). Dedikált szobát még el is lehet hagyni, bár a legjobb tulajdonságok (fekete szint pl.) úgy jönnek ki, de mindenképpen tök sötét kell hozzájuk mint a mozikban, és (jelenleg) nem tesz jót nekik a sok ki-be kapcsolás, az izzók pár ezer óra után cserélendők szóval nem lehet TV helyett használni őket, de az is igaz, hogy azokban legalább van / lesz értelme a 4K-nak (110-130 colon már élvezhető a felbontás növekedés, bár akkor sem szabad a képátló méreténél távolabbra ülni, sőt inkább közelebb).
Szóval akit zavarnak a képhibák annak fimezésre jó proji, tv-zésre meg ami akad, ha van otthon plazma, vagy akár régi 70-80 centis 100Hz CRT amivel meg van elégedve a tulaj akkor azt nem érdemes leváltani amíg el nem romlik.(#9090) Janaboy :
azért nem csak én, youtube is tele van videókkal...itt is, más fórumokon is sokan írnak a bajokról és keresik a lehető legproblémamentesebb készülékeket -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Callisto #8648 üzenetére
Nekem is 55-ös van, ~2,8 méterre ülök vele szemben, kanapém ~3 méter széles, akárhova ülök/fekszek normálisan látom. Ha közel megyek hozzá és úgy nézem oldalról akkor valóban nem jó, na de kifogja 40 centiről oldalról nézni...Szóval nem tudom, ez a félek hogy letörik a talpáról a TV, meg oldalról már nézhetetlen a készülék számomra meglepő dolgok...
-
silentkiller
senior tag
válasz
Callisto #8277 üzenetére
Akár hogy is néztünk (nőneműt is vittem, jobban/máshogy látnak bizonyos dolgokat): a Sony-nál jobb volt a Panasonic Viera 42AS650-es, ott álltunk a Pana előtt és csak pislogtunk, annyival jobb volt bármi másnál 40/42 colon, ugyan azzal a műsorral... Talán a Sony érhetett a közelébe (815-ös volt ezüst kávával) és egy Sharp (de annak meg default sötétebb volt a képe) de mindig visszatértünk a Panához. Minden más (Pana és Sony) még az utca sarkon sem volt! Óriási csalódás volt az LG, pedig 1-2 hónappal azelőtt azt szerettem volna, a Samsung meg sosem érdekelt, a valóságban be is bizonyosodott, hogy miért.
Most olvasgatom a teszteket, ahol rendre a Sony a szupersztár a Pana meg a középmezőnybe kullog. Mondjuk a Pana 42AS650 most 5 év garival annyi, mint agyonakciózva a 42W829-es (ami pedig alap 2 év garis).
-
kruplishal
tag
válasz
Callisto #8270 üzenetére
Igen, sajnos kategórián belül is vannak difik az idei modelleknél.
Egyébként
W829 széria: Sony Center dedikált modell mely csak center hálózatban vásárolható
W828 : alapból mindenhol elérhető lenne , de idén debenberben/karácsony csakis kizárólag az
Euronics árulhatja (egyéb okok miatt)
W805 : mindenhol elérhető
W815 : MediaMakt dedikált modell, mely csak ott kapható (de csak elvileg)
W828 és W829 ua. !
-
krx21
nagyúr
válasz
Callisto #8169 üzenetére
Amire te gondolsz az a válaszidő... (Ráadásul a válaszidő meghatározása is több fele képen történhet. Ennél az adatnál is annyit hazudtak már a marketingesek, hogy ma már fel sem tüntetik...) Ez a folyadékkristályok tulajdonsága.
A frekvencia pedig az elektronikáé...
Illetve már belekeveri a marketing a háttérfény vibráltatását is..
Egyébként az LCD működési alapelve szerint 1Hz-en sem vibrál, mert nincs szükség folyamatos impulzusokra, hogy világítson, mint a plazma vagy a CRT TV... -
nismoka
addikt
válasz
Callisto #8161 üzenetére
Ezeket honnan szeded? Nincsen olyan hogy natív 100 vagy 120Hz-es panel. Az hogy hány Hz-en megy azt az elektronika határozza meg, ha pld ki van kapcsolva a motionflow akkor 50Hz-en mennek alapból.
EU-ban nicsen olyan hogy 480Hz, ugyan is itt 50Hz-van, pld ennek nyolszorosa 400Hz és nem 480Hz.
USA-ban 60Hz van ennek nyolcszorosa a 480Hz.... -
Dani Pécs
tag
válasz
Callisto #8151 üzenetére
Az 55W828 (~829) esetén tényleg brutál a fekete részletessége...
Ez az első normális TV a családban. (Előtte volt Samsung 46D6770 - felhősödött keményen; Samsung 55H6650 - ez pedig DSE-től szenvedett brutálisan)
Lehet, csak szerencsém van az én példányommal, de itt sem felhősödésnek, sem DSE-nek nincs nyoma, pedig elég érzékeny vagyok a témára...
-
agabe
addikt
válasz
Callisto #8151 üzenetére
Írni fogok, de nem fogom tudni összevetni az 55W829 -el, önmagában meg nem biztos, hogy sokat mond amit látok, de kíméletlen leszek és a rosszat ugyanúgy megírom
480Hz tuti ? Merhogy itthon (és az EU-ban általában) kerek 100-asra szokott minden ilyen Hz érték végződni (100, 200, 400, 600, 800) míg amcsiban 120-asával mennek (120, 240, 480...stb).
Nem mintha 400 vagy 480 között értelmezhető és látható különbség lenne szerintem.Máskülönben pedig páran tuti vettek 60W605 -öst mert edigitálnál elfogyott pénteken / szombaton ... senki nem olvassa közülük ezt a topikot ?
Lehetnének már vélemények, meg azért eddig is volt aki vett ilyet, bár lehet, hogy a méret miatt azért nem sok száz tulajról van szó, de azért olvastam volna én is itthoni tapasztalatokat.
Németeknél bezzeg írogatnak -
Tegla80
addikt
válasz
Callisto #8069 üzenetére
Egy dolgot ne feledj. Ezek 40" os tesztek es fixen tudhato,h samu panel van bennuk.
(a 48" ban is,ha jol emlexem)
Mig 60" rol egy irasos tesztet sem talalni..... lehet az mas panel es kozel sem ilyen az osszkepe.(nagy meretnel megjobban elojon minden,igy lehet masabb is a kep,nameg a panel is)
En spec nismoka velemenyet meghallgatnam e teren.
merre vagy? -
agabe
addikt
válasz
Callisto #8067 üzenetére
Huhh..nehogy en gyozzelek meg, mert en sem vagyok nagy ismeroje meg a tipusoknak
Igazabol nalam a 60" igeny, es emellett persze ne legyen rossz a kep. Van tokeletesebb, de meretben, ar/ertekben hirtelen ugy tunik most nincs jobb amit erdemes lenne hazavinnem, hacsak nem jelzik talasztaltabbak, hogy olyan hibaja lenne ami miatt jobb tavolmaradni a szeriatol.
Persze darabonkent is vannak elteresek, de egy tipuson belul (legalabbis sonynal) eleg konstans szokott lenni a minoseg, a homogenitas problematol meg pont a dirket led miatt nem tartok igazan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest