- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigicuci
senior tag
Szia!
Szerintem sem éri meg 330-ért az XH90.
Igaz, hogy nincs rainbow effect rajta, de eléggé tükröződik a panel, a fényereje jelentősen elmarad az XH95-től és a betekintési szöge is karcsú.A rainbow akkor zavaró ha mögötted villanykörte van, vagy oldalról direktben kapja a napfényt. Ki kell próbálni.
Más kérdés, hogy itt vannak a kanyarban az új modellek, többek között a miniled-es Sasmung...ha nem vagy kihegyezve a TV vásárlásra nagyon, várni kéne egy kicsit.
Most egy kicsit vihar előtti csend van. A nagy leárazásoknak vége, az új modellek majd jönnek és így nem nyomták le még a régiek árát... A 330-as ár egyáltalán nem akciós. -
syler123
veterán
-
kolosszus87
senior tag
Éppenséggel tudok neked ajánlani az XH90 helyett jó ár-érték arányú alternatívát: Hisense U8QF
Sztem baromi jó képminősége van, FALD Qled, 120hz...lényeges dolgok benne vannak, bizonyos szempontból még felül is múlja az XH90et (jóval több FALD zónája van, pontosan 132 és fényerőben eléri a 1200 nitet, így a HDR hatás jóval látványosabb mint az XH90-en, mozgásmegjelenítésben viszont valamelyest elmarad a Sony-tól, abban Sony, Panasonic a legjobb). 55"-os 270 körül van, a 65"--os meg 320ezer!
Vincent Teoh-nak is tetzsett: [link] -
almi
senior tag
Köszi a megerősítést!
Szerintem maradok a 49-esnél. [link]
A jelenlegi 7 éves LG-mhez képest ez is jóval nagyobb élmény lesz szerintem.
Olvastam itt VRR-ről és HDMI 2.1-ről, de szerintem nem fogom lecserélni a PS4 Pro-t mostanában. Heti 3-4 óra kikapcsolódásra így is tökéletesen megfelel.
Holnap meg is érdeklődöm, hogy tényleg van-e raktáron a boltban. -
Piftuka
veterán
Ebben pedig az a nehéz, mert a törvény szerint a javíthatatlan, és már piaci forgalomban nem kapható termék helyett egy azzal azonos tudású, avagy "egyenértékű" termékre kell cserélni.
Namost egy jogvita során a forgalmazó abba "kapaszkodhat bele", hogy a "számozást kell figyelni; ez a tévé a tied utódja, azaz mostani megfelelője"...
Te pedig a technikai adataiba, amely szerint VA paneles (~4-5-ször nagyobb kontraszt és fekete szint), ami számodra a fő tényező volt anno a vásárlási döntés során.
Magyarul vagy egy XG9505, vagy egy XH90xx a megfelelő cseretermék.
Én azért ehhez ragaszkodnék. (Más kérdés, ha nem tudtok megegyezni... marad a Békéltető Testület... majd ha ott sem, akkor a polgári per a Bíróságon... mindez a Covid kellős közepén...
)
-
Technoman
őstag
Hmmm ...én a helyedben a következőt tenném.
1. Megrendelném most a TV-t, áruházi, utánvétes átvétellel (ha abban az áruházban lehetséges)
2. Írnék egy levelet az MM Online ügyfélszolgálatnak, hogy a rendelésedet -technikai okok miatt- csak pár nap késéssel tudod átvenni. (előkerestem neked a legutolsó MM-es rendelésem ÁSZF-jét, 10 napot van átvenni, utána törlődik a rendelésed)
2.Hétfőn elkezdenék ezerrel kavarni az ügybe, hogy adják ki a csereutalványt.
Ha összejön: bemész, jóváírják és megveszed a félretett és már megrendelt TV-t, mostani áron.
Ha nem, akkor lemondod a rendelést. -
mihaly13
tag
Hát nekem volt egy 55XG8505-s tévém és nagyon jól muzsikált IPS panel ide vagy oda nagyon szép képet tudtam szerkeszteni , a YouTuben rátudtam kapcsolni a HDR-t ( ezt a dolgot a mostani 49XH9505-n már nem tudom megtenni ) és egy olyan gyönyörű képem lett hogy nem is gondolod , én nagyon meg voltam vele elégedve csak volt egy pixel hibája amit csak egy hét után vettem észre és azért vissza vittem az eMAG-a !
-
Celtis
veterán
Egyrészt ha megnézed az árukeresőn valamilyen TV árdiagramját, akkor látod, hogy nem nagyon szokott felfelé menni tartósan.
Ha mégis be vagy sózva és nem hiányzik az a pénz pár hétig, akkor vedd meg a MM-ban, és tedd félre becsomagolva. A legrosszabb esetben is 60 napon belül visszaviheted és visszakapod a pénzt-
Amúgy a csereutalvány az nem levásárolható voucher, hanem vagy készülék vagy pénz vissza. -
Csandi
őstag
Szerintem arra gondolt, hogy egy gaming monitor a legjobb megoldás pc gamingre. Csak monitorban egy 27 vagy 32 colos, ugyanilyen gaming funkciókkal és közel sem ilyen jó HDR-el ellátott monitor is 1 misi. Persze, a célra jobb (ha nem kell a nagy méret), de sokkal drágább is.
-
Quqesz
nagyúr
Az újabb hardver. Nézd meg a display spec oldalán, hogy az xe/xf szériában 4x 1100mhz-es proci van(a53 magok), míg az xg sorozattól meg 4x1500mhz(a73 magok) vannak. Bár mind mediatek proci(ezt sem értem, mert azért ez az olcsó kategória), azért az 1,1ghz már tabletben is fos volt......
Kijelző méret:
Ez mindég olyan volt, mint a férfiak pénisz elkébzelése, minnél nagyobb annál jobb
Mikor kábeltévés voltam az egyik lakásnál megkért a tulaj segítsek neki beállítani a tv-t(kb 2005-2006 környéke).....Philips gyártmány volt és kb 2m x 2m méretettel, mint egy jókora 2ajtós szekrény, bazinagy!(projektoros kivitel, tehát még mélysége is volt), ami egy kb 20nm-es nappaliban trónolt a 7 ker szélén, vhol a Keleti környékén.
Volt az MM-ben is kirakva egyszer akkora lcd v plazma anno, hogy csak pislogtam. Az is majd 2m magas volt...... -
Joshi
titán
Ha van türelmed (csak egyszer kell) akkor ajánlom figyelmedbe a Sony Channel Editor progit. Ezzel a progival kigyomlálhatod a szükségtelen csatornákat és kedved szerint sorba rendezheted. Így nincs szükség a kedvencek menüpontra.
A pendrivera mentett eredeti csatornalista fájlt mentsd el, és ha később kellene egy olyan csatorna amit előzőleg kitöröltél, akkor újra meg tudod csinálni a válogatást.
-
Piftuka
veterán
Furcsa, de valamiért méret-, és típusfüggővé tette ezt a lehetőséget a SONY az "XH" sorozatánál.
A 65XH9505, a 75XH9505, valamint a 65XH9077, 65XH9096, és 85XH9096 lábai szerelhetőek fel közelebb is egymáshoz.
Én mondjuk továbbra sem értem, hogy miért nem egy masszív, középpontos, elegáns (és forgatható) talpat alkotnak ezekhez a tévékhez...!?
-
Piftuka
veterán
Másfelől szerintem mégis találó volt a kifejezés.
Valahogyan meg kellett különböztetni a "CCFL" megvilágítást kapott LCD-ket a LED-es háttérvilágítású társaiktól.
Tudod... azt, hogy "LCD", és "LED" könnyen megjegyzi az átlagos, hozzá nem értő vásárló.
No de a "CCFL lit LCD", és "Edge Lit LCD" kifejezéseket...
És akkor még bele sem ment az ember az IPS vs. VA témakörébe. A PVA, SPVA, MVA, AMVA panelek közötti különbözőségekről nem is beszélve...
-
AL
addikt
Szia. Korábban már több gyártónál volt hasonló probléma, mert nincs rendesen körbetömítve a panel. Volt aki látta, hogy mászik benne a bogár. Mindenképpen jelentsd be garanciális hibának. Valószínűleg már nem lesz ilyen kijelző és egy cserekészüléket ajánlanak majd. Üdv.
-
Celtis
veterán
Nem folyamatosan fogyaszt 20W-ot, hanem akkor amikor felébred és egy TV hardver is teljesen más, nem kell fogyasztásra optimalizálni. Feltételezem, hogy felkelt mindent környező hardvert, wifi, lan, BT, esetleg olyan áramköröket, amikre nem is lenne szükség, de együtt vannak tápolva. Lehet, hogy a kijelzőn kívül tulajdonképpen minden bekapcsol.
-
Quqesz
nagyúr
Pedig a droid lesz. Pl sztem sokan nem kapcsolják ki a gogli fiók szinkronizálást(gmail, drive, személyes, stb) , vagy a play áruház auto frissítést, vagy a helymeghatározást, vagy a szoftver auto frissítést. Múltkor figyeltem meg, hogy a bedugva hagyott vinyót kb 2 perc után lekapcsolja, de aztán időnként elindul/olvasgat róla, aztán megint lekapcsolja. Sztem rengeteg olyan funkció van a droidban, ami felébreszti időnként, de nem tudod lelőni. Pl a futó appokhoz sem tudsz hozzáférni/lelőni. Az meg hogy miért fut a bebootolás a válasz: kb 3-5 perc mire úgy nagyjából feláll a rendszer ha újraindult. Gondolj bele hogy tépné mindenki a haját, ha minden egyes bekapcsoláskor ennyit kellene várni, senki nem venne ilyen lassú tv-t, ezért van a kb pihenő státusz, hogy gyorsan/rugalmasan induljon(jaja véletlen kinyomtam a tv-t....de megint 5 perc mire lesz adás
) . A többi tv rendszer meg ennél fapadosabb, ami sztem lehet pont előny is.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
-
Buckey
őstag
Nem tudom, én nem használom a sleep módot.
Én kikapcsolom ezzel az app-al, és kész. Tényleg ki van kapcsolva, mert bekapcsoláskor olyan, mintha kihúztam volna a konnektorból. A Home gombra állítottam be hosszú nyomásra, de kikapcsolás előtt még rákérdez, hogy valóban ki akarom-e kapcsolni. Ha igen, akkor OK gomb, ha nem, akkor egy vissza gomb. -
Buckey
őstag
[Hát így!]
Valamelyik gombra (vagy rövid-, vagy hosszú- vagy kétszer nyomva) beállítod a Kikapcsolást. -
Joshi
titán
Akkor mit szóljak a 43"-os tévét használva monitorként?
Amúgy én is egy Acer 27"-os 1440p@60Hz-es monitort használtam sok-sok évig. Most hogy már több mint egy éve használtam a 43"-os tévét is monitornak, az a konklúzió, hogy a 30-32" az arany középút.
Tévéből filmnézésre meg nem létezik nagy. A ~3m-es nézési távolsághoz nekem bőven beleférne akár a 80-100" is. Habár észrevettem, hogy mozinál igénylem a nagy méretet, de tévéadásnál már nem annyira. Valószínűleg a minőség miatt van ez. -
Joshi
titán
Pont tegnap hoztam el az új monitoromat leváltva a Sony tévét. A Sony tévé megy a cockpit sarkomba fali konzollal együtt, amit ki tudok húzni egészen a kormányig. Hétvégén szerelem át, majd dobok be képet.
Most így gépezek. A háttérben van a Sony 43xf8505 tévé ami a falon van.
-
Joshi
titán
Amit te mondasz az más, nincs két digitális tuner a tévékben. Azért tud felvenni függetlenül a dekódolt tévéadást nézve, mert a DVB-C adatfolyamot csak olvassa és írja a merevlemezre dekódolás és tömörítés nélkül. Sajnos ez ott jelent problémát, hogy ezáltal nagyon nagy a felvétel helyigénye.
Ha két digitális tuner lenne a tévében, akkor egyszerre tudnál két csatornát nézni, ahogy régen a két tuneres analóg tévéken. Amikor megvettem a 43xf8505 tévémet monitornak, egyből arra gondoltam, hogy a HDMI bemeneten a PC-ét használva (böngészés, youtube stb) mellett kis ablakban majd nézem a focimeccset. Aztán még ez sem működik. -
Celtis
veterán
Korábban volt egy KS7000 TV-m annak tidéhez képesti többszörös fényereje már elvileg elég a HDR-hez, de azon sem volt különösebb durranás. Az XF9005-ön már a FALD-nek köszönhetően élmény tud lenni a HDR.
Az XE85-n sajnos nem is várhatsz semmit látványosat. De igazad van, ha a HDR miatt nem akarsz költeni. -
Piftuka
veterán
Felesleges volna csak emiatt új tévét vásárolnod. Az XE8505 nagyon jó panelt, és elektronikát kapott.
A FALD háttérvilágítást leszámítva teljesítményben, tudásban egyezik a 9005 szériával. Az XE9005 valószínűleg ezért is maradt drágább végig a termékéletciklusa során.Nem lett volna jó árppolitika a feléért adni az XF bevezetésekor, mert akkor az XE85-öt irreális mértékben kellett volna leárazni, hogy arányos maradjon a kettő tévé viszonya.
Az XF szériánál viszont a 8-as sorozatban megint egggyel lejjebb ugrott (ami a minőséget illeti) a SONY, és az XF9005-ből talán kevesebb fogyott/több került a hazai szaküzletekbe.
Az XF85 az IPS panel miatt már nem alternatívája a 9005-nek, a meglévő készletet pedig értékesíteni kell, mert az XG készülékeknek kell a hely a boltokban, ezért aztán az XF9005 ára jelentősen csökkent. (És ha nem fogy el, akkor az utolsó készletkipörgető akciókban még jobban le fog csökkenni.) -
Piftuka
veterán
"Nekem XE8505 van, azon azért nem olyan nagy hűbammeg a HDR."
Minden tisztelettel, de azon a tévén "Dolby Vision" alkalmazásával se lenne "hűbammeg"!
Ahhoz ugyanis 10 bites panel kell, nagy kontraszt (tehát VA, vagy OLED panel), és min. 1.000 nit fényerő, de inkább 2.000 felett.
Ha egyszer lesz alkalmad megnézni néhány jól sikerült HDR tartalmat egy jobb OLED tévén, vagy mondjuk egy "Samsung Q9" -esen, akkor látni fogod, mit jelent a HDR.
Ezekkel a "8+2 bit"-es, IPS paneles tévéken is tud adni a látványhoz a HDR az SDR-hez képest (ezt én is tapasztaltam SONY és LG készülékeken), de a valódi HDR élménytől azért messze lesz a végeredmény.
Emiatt kis túlzással mindegy, hogy az ilyen tévé melyik HDR szabványt támogatja, és melyiket nem.
-
Joshi
titán
-
Igen, ezzel teljesen egyetértek. Pont itt javasolta valaki nekem is a meleg színhőmérséklet beállítást, úgyhogy azt használom.
Más kérdés1: konzol is rá van kötve a TV-re külön bemenetre, de szeretném erősítőn keresztül bekötni, hogy csak 1 HDMi kábel menjen a TV-be. Ha ugyanazokat a beállításokat használom, mint a játék módban (minden képjavítás ki van kapcsolva, csak az automatikus helyi képhalványítás van közepesre állítva), de "Cinema Pro"-ra állítva, akkor is jó lesz a játékra is a beállítás, vagy vannak olyan rejtett beállítások, amik a mód átállítással valahol a háttérben állítódnak és kézzel nem lehet hozzáférni?
Más kérdés2: TV nézés közben ad-hoc jelleggel megjelenik a képernyő tetején a műsorinfó, pedig hozz sem értünk a távirányítóhoz. Ez mitől van?
-
ArGab
őstag
Két app van, egyik csak sima Android, másik csak Android TV.
-
mojito000
lelkes újonc
Igen felismeri a pendrive-ot. Ezért zártam ki a fájlrendszert... De elfelejtettem írni, hogy az nem is olyan nagy (16gb) szóval akár az is lehetne a probléma, hogy az 500gb os merevlemez túl nagy lenne? Tudom röhejesen hangzik, de találtam olyat a Sony hivatalos oldalán hogy 256gb merevlemez a max amit elfogad (Android TV-k!!!). Ennek ellenére az én TV-m ami Android TV és van egy usb portja ami USB 3.0-s és 900 mA áramerősséget ad le az elindítja.
A kérdésem lényege, hogy biztos az áramerősséggel van a gond és ez az USB hub megoldás-e? (elegendő áramot fog-e adni az USBk-nek (2.0 USB vannak rajta), kompatibilis stb.)
2-3 USB portot használ az illető. Nem találtam 3-as vagy 4-es HUB-ot külső áramforrással... -
runner 125
nagyúr
Bakker, azt nem is figyeltem, h csak 720p.
Ahhoz képest qrva jó volt a képminőség, bár ez a tv érdeme, faxán skáláz.
De egyébként igen. Ha a 720p akad nála, ott szerintem a tv-k és a netkapcsolatukban keresendő a hiba. Ha gyenge a wifi vétel, simán okozhatja h egyszerűen nem tölt be. Ha van lehetőség érdemes kísérleti jelleggel LAN kábelen is kipróbálnia.
-
peetyy
őstag
Igen jött:
"Köszönjük visszajelzését.
Tájékoztatjuk, hogy esetét továbbítottuk technikus csoportunknak kivizsgálásra. Válaszukig szíves türelmét kérjük."Gyári visszaállítást már csináltam, az volt az első.
Szervízbe nem tudom bevinni, nem fér be a kocsiba a tv.
Olyan már nincs (mint anno a 80-as, 90-es években, amikor is az egész faluban 1 tvszerelő jött hívásra) hogy kiszáll egy szaki és megnézi? -
SSJmeszes
senior tag
-
Joshi
titán
Androidos tévéből nekem kettő is van itthon, régebben meg még egy nem Androidos is volt de ugyan csak 4K tévé. Hihetetlen hogy sokan ekkorákat szívnak az Androiddal miközben nálam minden rendben. Ok hogy a 7-es itt-ott csinált érdekes dolgokat, de az Oreo-val én még nem tapasztaltam komolyabb problémákat. Nálam a Firmware frissítés is megy NTFS fájlrendszerről, másoknál meg csak FAT32-vel. Lehet hogy csak szerencsém van.
-
Joshi
titán
Hogyne lehetne, eddig csak pendriveokat használtam felvételre. Most egy Sandisk OTG 32GB-os pendrive-al próbáltam és simán jó. Ráadásul csak 28GB-ot lát belőle.
Annyi, hogy én előtte exFAT-ra formáztam a pendriveot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Milyen NAS-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Futás, futópályák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Windows 10
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest