- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- CES 2025: Három fülhallgató, két fejhallgató - ezeket hozta az Earfun
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsano89
tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni.
Adott a következő TV:
- KD-55XE7005
- v8.931-1000-4.000-0000
- Leírás: [link]Van több féle "jelenetválasztási" lehetőség (gondolom ezek előre beállított képibeállítások)
A problémám a következő, sötét filmet esetén (Főleg űrbéli dolgok) Nagyon sok részletet nem látok a filmből, mert sötét marad, pedig a HDR beállítást választom a TV -n.
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen beállításokat érdemes átnézni, vagy milyen értékekre tenni (vagy ezt így nem lehet így látatlanban tanácsolni).Filmek esetén HDR filmet töltök le, amit külső lejátszó küld AVR nek, (Denon kezeli Dolby Visionig mindent)
-
stemplar07
őstag
válasz Vhiktor #70285 üzenetére
kb. öt percig elgondolkodtam,,mi lenne ha,, TCL/Hisense..( X955-5000 nit ) aztán beleolvastam pár külföldi-hazai fórumba.... huh.. ki melyik és milyen és béta Firmwaret használ, hogy működjön a NF,az stb..... na ez kijózanított.. ok, ok, hogy egyre jobb miniled paneleket gyártanak... de a support...
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Így igaz, viszont minilednel nagyon meg kell nézni mit veszünk, nagyon nem egyformák. Pl a tcl c835 köröket ver az újabb c805, c765, c845 modellekre.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Joshi
titán
válasz stemplar07 #70282 üzenetére
Beszélgetünk érvelünk, ezért van a fórum. Egyébként utolsó szösszenetként azt nem úgy kell elképzelni, hogy OLED-hez tök sötét kell mint a vetítéshez. Igazság szerint ma már aki kiváló tévét akar, annak nem kell feltétlenül OLED-et venni. A MiniLED-es LCD-k már piszok jók tudnak lenni.
-
Vhiktor
veterán
válasz stemplar07 #70282 üzenetére
A dolbyi vison RGB 8 biten kell hogy kimenjen az RGB tuneling miatt.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
stemplar07
őstag
sorry, de ez parttalan diskurzus... a TV elhelyezése a ,,nappaliban,, a szó önmagában hordozza a Tv-nézés célját... és helyét... ok ha valaki csak sötétben Tv-zik, vagy lehúzza a redőnyöket...az vegyen oledet..ahol jobb a fekete/kontraszt..
más, egy-két DoVi film ami P8 formátum, kivételével tökéletesen és szép minőségben műxik a DH Premier 4K pro-n a DV, nem CoreElec, hanem a DuneHD saját appjával, Dune infója szerint 12 bit, a Sony infója szerint 8 bit.. ezt viszont nem értem..[ Szerkesztve ]
-
nFlex
tag
Üdv. Adott egy kd55xf9005. Mai nap négyszer felvillan a piros led aztan leall. Ujrainditottam.Megint. Vissza állítottam. Sajnos megint. Hol tudnám megnézni pontosan mit jelöl ennél a modellnél a 4 piros led villanás? Sajnálom ezt a tvt.
-
Joshi
titán
válasz stemplar07 #70276 üzenetére
Ezt az érvet soha nem értettem , hiszen a redőnyt vagy a függönyt le lehet vagy el lehet húzni.
-
stemplar07
őstag
igen.. de a B9 ebben ,,allrounder,, azaz sötét szobában is jó a képe.. ugyanakkor verőfényes nappaliban kellemesebb sportot nézni.. itt a mellékelt képen két 160x160-as sarok ablakon süt rá a nap B9-re, mozi módban 40% fényerő.. na ezt azért megnézném G4/A95L stb.. esetén hogy fakul ki ..
-
Joshi
titán
válasz stemplar07 #70274 üzenetére
Filmezni mozizni aránylag sötét szobában szokás, ha meg valaki verőfényes napsütésben tévézik, annak meg tök mind1 a képminőség.
-
Joshi
titán
válasz stemplar07 #70272 üzenetére
OLED-ek ilyenek, habár az új LG és Samsung QD-OLED már ebben is sokat fejlődött. Ha neked a fényerő fontosabb mint a kontraszt, akkor jól választottál.
-
stemplar07
őstag
Szóval az alábbi dolgok így pár nap után ami igazolja azt, amiért hajlandó voltam cca 5%( de legyen8% fene bánja..) feketeszint/képminőség-et feladni ( vs. Oled és a G4/S95D is u.e)a sötét jelenetekben látható hatalmas különbség miatt HDR/DoVi-ban, illetve a világos nappaliban való sport nézésért az SDR fényerő miatt .. (az Rtings betekintési szög problémáját továbbra sem értem( ahogy a szürke egyenletességet sem).. extrém oldalról max)
[ Szerkesztve ]
-
mrThomi
addikt
Sziasztok. Egy gyors kérdés. Van ez a Sony 92J tányeros talpas tv-m. [kép] És a kérdésem az lenne hogy tudja e valaki hogy jön ki a talp ? Holnap megy a falra a tv. Ha kétoldalról megemelen jön a talp is vele. Nem tudom hogy kell kicsusztatni belőle, van erről valami leírás vagy videó ?
-
Vhiktor
veterán
válasz stemplar07 #70268 üzenetére
Nem.
Nem lesz jobb a kep, nem lesz több a fényerő, nem lesz kontrasztosabb a kep, nem lesznek masak a szinek.[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
-
Joshi
titán
válasz stemplar07 #70261 üzenetére
Ezt nevezik croppolt DV-nek, ez állítólag hibás nem szabványos kódolás. Elvileg mára ez már kikopófélben van, már mint release-ek terén. Illetve vannak különböző megoldások a megfelelő lejátszásra. Ha jó Dolby Vision lejátszót akarsz, akkor Homatics Box R 4K Plus (Dune Homatics is) és Ugoos Am6B+, de ezek szigorúan CoreElec-el. Itt érdeklődhetsz.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz stemplar07 #70263 üzenetére
Akkor a dune a vacak.
-
stemplar07
őstag
válasz Vhiktor #70262 üzenetére
Köszi..TV-n nincs hiba ha a vinyó csatlakozva.. csak a Dune esetén .. és csak a P8 formátum .. viszont a B9-hez jár 10 kredit a Sony Picture Core streamen, az viszont elég jó minőség 70-140 mbit-es stream.. ez a kva Dune mióta igérgeti az ATV fejlesztést és hogy ott minden,,is,, jó lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz stemplar07 #70261 üzenetére
Igazi dvt csak corelecel fogsz kapni. Lehet rossz amit leszedtel, vagy éppen a Sony locsl dimmingje hibázik így mint a tcl és megemeli a fekete sávok fenyerejet.
Első körben próbáld meg plexel a tvn, hogy ott is ilyen e.Vagy ha van a családban, barátnak oled tvje akkor nézze meg nála milyen az a film.
[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
válasz Vhiktor #70260 üzenetére
Köszi ,,fijug,, 20 év Samsung után ...ezt nem tudtam.. viszont a DuneHD Premier 4K Pro érdekesen adja elő a DV-t néha a fekete sávok a mozifelbontásnál..sötét szürkék..P8, P7-ben fekete ahogy illik..( a CoreELEC/Kodi-hoz nincs kedvem.....) ez mifenétől van ? ..maga a képminőség DV-ben szép..
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz stemplar07 #70258 üzenetére
Nem is kell, jó a DV Gyárilag abban a legpontosabb a sony.
-
Joshi
titán
válasz stemplar07 #70258 üzenetére
A Sony dinamikus HDR-ből csak a Dolby Visont támogatja. A HDR10+ -t nem támogatja, a sima HDR10 pedig statikus metaadatos annál nincs értelme.
-
Vhiktor
veterán
válasz stemplar07 #70256 üzenetére
Én nem kétlem, hogy szuper tv csak ezekre kíváncsi lennék. A95L is referencia muszeres kalibralas után, csúcs, nem véletlen lett több helyen a legjobb tv. Bár ha őszinte akarok lenni akkor egy Samsung s95d is hozzá azt a szintet sőt egy kicsit többet is, csak ott nincs dolby vision.
-
stemplar07
őstag
válasz Vhiktor #70255 üzenetére
Nem csodafegyver a B9.. de ..ha a csúcskategóriás tévékontextusban nézzük, a Sony zászlóshajója egyfajta alkunak számít. Költhetnénk kevesebbet egy középkategóriás OLED-re vagy egy olcsóbb, azonos képernyőméretű mini-LED TV-re, de ha véletlenül működés közben látja az ember a Bravia 9-et, nem biztos, hogy elégedett lesz ezekkel az alternatívákkal...
-
Vhiktor
veterán
válasz stemplar07 #70253 üzenetére
Igen a profi1 kepmod a legjobb unlock után, de ott is dletae 6-7 az elteres a szabvanytol ami nagyon sok, erős csábos elszinezodessel. Legalábbis a95l esetén ez van, meg a többi Sony esetében is amivel találkoztam.
Majd próbálok egyet szerezni tesztelesre.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz stemplar07 #70251 üzenetére
Gratulálok! Jó ezeket a szavakat olvasni. Örülök, hogy a Sony még mindig minőséget jelent és van aki ezért hajlandó fizetni is.
-
stemplar07
őstag
válasz Vhiktor #70252 üzenetére
thx
A legtöbb tesztben a ,,dobozból kivéve is jó képmódokat,, mondanak, szerintem is.. bár én laikus vagyok... nagyon nagy önuralom kellett, hogy ne álljak be,, az LG G4 táborba...
A Sony BVM-HX3110 referencia monitorhoz hasonlítás (4000 nit HDR..32 300,00 EUR ) ami igazából meggyőzőtt .. ,,..A SONY leckéztette a többi gyártót a BRAVIA 9-cel. Nem csak a fényerőszabályzó zónák számáról van szó. Arról van szó, hogy szabályozni tudjuk az egyes LED-ek fénysűrűségét az említett tompítási zónákon belül. Ezért véleményem szerint a BRAVIA 9 (újból) elindította az LCD-LED „forradalmat”..".(idézet).. a CalMan for BRAVIA App alkalmazás persze lehetőséget ad jó pár dologra....de nem vágok bele.. DuneHD Premier 4K pro-ról filmezek 70-100 gb-os, sok esetben 110 kbps bitrátás 4K BD-k ről, pl: Blade Runner 2049,.. hát mostmár tudom mi a HDR sötét jeleneteknél.... amúgy a legpontosabb beállítás a gyári „professzionális” képmód, mások(kalibrátorok) szerint is.. SDR-ben is gyönyörüen skáláz fel, (forrás VU+Solo digit tuner).. sajnos a Sony luxus termékké vált a felső kategóriában.. nem vitás.... és hogy ,, válságban lenne ?,, nem gondolom..[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz stemplar07 #70251 üzenetére
Gratula hozzá
Remélem egyszer szerencsém lesz hozzá, illetve kiváncsi vagyok arra is, hogy a gyári kalibrációja ugyanannyira csapnivaló-e mint az A95L-nek.[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
Sony Bravia 9 miniled 75XR90 (5 év Sony háztól házig gari):
Megérkezett, eddig a benyomások nagyon jók.. az Rtings tesztejében a szürke maszatosság miatt kissé ideges voltam, de.. RGB White és a Grey 20-30-40% 4k-s fotói is hiba mentesek.. ( én azt a Grey árnyalatot amit az Rtingsben mutatnak, az gondolkodás nélkül küldeném vissza.. a betekintési szöget is túltolták az Rtingsnél,, közel sem rossz,, sőt) pixelhiba nincs.. A készülékhez 2 távirányító, 1 hagyományos+usb-c-s háttérvilágításos van. Masszív 42 kg a fém talpakkal.. Nos a tesztek szerint is, de a valóságban is kva jó TV, kb hiteles az, hogy a csúcs oledek 95%-át adja képminőségben/fekete szintben ez nem vitás , viszont amit HDR/DV-ben tud nyújtani fényerő/csillogásban, főleg a sötétebb jeleneteknél.. az viszont pótolja), sőt túltesz bármelyik OLED-en.. led/miniledben hasonló képminőséget nem láttam ez bizonyos... röviden ennyi...[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
válasz stemplar07 #70248 üzenetére
Azta, gratula! Várjuk a beszámolót!
-
stemplar07
őstag
válasz Gigicuci #70247 üzenetére
thx , valóban vannak új infók itt, bár már megrendeltem a 75XR90-t ( tegnap még akciós volt a Sony központi szalonban 1.075), ,,erővel lebeszélve magamat,, a 77G4-ről ... na majd beszámolok.. addig is várom a ,,panellotó sorsolást... ,, nagy váltás ez vagy 20 év Samsung után...
[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
válasz stemplar07 #70246 üzenetére
Itt érdemes körülnézned, sok tapasztalat összegyűlt:
[link] -
stemplar07
őstag
(75)XR90 -ről van valakinek esetleg gyakorlati tapasztalata ? (rtings és egyéb teszteken túl vagyok )
-
Gigicuci
senior tag
ahh ok, így érthető.
Most beleástam magam egy kicsit és meglepődve láttam, hogy a Bravia 7-es széria a tükröződésgátló és széles betekintő réteget leszámítva hasonló teljesítményt nyújt mint a X95L széria, szóval sokat fejlődött a középkategória.
Én sem bírom a tükröződést, de már az X90L is sokat javult a korábbi modellhez képest (XH90), egyszerűen kompenzálja a fényerővel a csillogást, a Bravia 7 pedig még sokkal fényesebb. Cserébe nincs rainbow. Nyilván nappali függő, nálam szerintem már nagyjából megfelelő lenne a 7, hiába nincs rajta bevonat.
Ami sokkal kevesbé tetszik, az a betekintési szög, ha nem középen ülök, már látom a különbséget. Szerintem direkt csinálja a Sony, nehogy ne kelljen a 9-es szériát megvenni. A méretezést hagyjuk is, hogy képtelenek 65-öst hozni a csúcsmodellből. Remélem idén valami izgalmas fog jönni tőlük.[ Szerkesztve ]
-
pvil
tag
válasz Gigicuci #70243 üzenetére
Odáig sem jutottam, hogy elmenjek hozzá, nem akarta eladni igy nem talakoztam vele...meg már a garanciát sem találta (állítólag az asszony elrakta).
Volt rá esély, de nem láttam még ezt a tv-t élőben így nem tudok mit mondani, 890 ért biztos nem veszem meg újonnan.
Az xr70 ben nem tetszik a tükröződés gátló bevonat hiánya....Igen jön a mk2 széria...az idén akkor csökkenhetnek az árak, ha forint-euro nem durvul el nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
elmouse
aktív tag
válasz Árpi001 #70239 üzenetére
Azt. Persze iszonyat sok beállítási lehetőség van, szerintem túl sok is, de volt, hogy csak a gammát feltolva lett nézhető valami. Az meg nem az igazi.
A Dolby Vision filmek viszont nagyon jól mutatnak rajta. Azoknál nem is nagyon kell állítgatni a profilon.Ka nama kaa lajerama!
-
elmouse
aktív tag
válasz Árpi001 #70237 üzenetére
Nekem ez az első 4k, sőt az első okos tévém, előtte egy 32"-os, full HD LG-m volt. Szeretem, főleg az op. rendszere miatt. A legtöbb képjavító cuccot kikapcsoltam, mert elég fura hatásokat produkáltak.
Ami igaziból problémás, az a fényerő. Eléggé be kell sötétíteni a szobában.Ka nama kaa lajerama!
-
Gigicuci
senior tag
válasz Ger_man #70229 üzenetére
Amikor az XH95-öm elromlott azt hiszem 1.5 éves volt, nem kaptam helyettesítő terméket, hoztak egy X90L-t ami bizonyos szempontból jobb, de sok mindenben rosszabb mint az XH95 volt. Bónuszban a két Sony szerelő is kiábrándító dolgokat mondott a minőségről (tartósságról).
Pont ezért féltem az X95L-től, az új ára is nyilván túlzó de amúgy meg hiába van rá 5 év gari, necces ha valami 65-ös alacsonyabb kategóriás tv-t ajánlanak. Az utalvány meg nem sokat ér, ha minden sokkal drágább már. Ezért a használt árért ez már vállalhatóbb kockázat.
Amúgy meg, ha már itt tartunk, nem jött EU-ba az X93L ami az X90L és az X95L között volt, nekem tökéletes lett volna. Idén nincs 65-ös csúcsmodell csak 75-ös. Furcsa döntések.
-
Ger_man
senior tag
válasz Celtis #70230 üzenetére
Én inkább egy új 500e ft-os 65X90L-re gondoltam, amire 1 évig a vásárlástól számolva még kérhet plusz 2 év garit. Egyértelmű hogy az X95L jobb, sőt premium, de nekem ez egy kicsit hazárdírozás 400-450 Ft-tal... ha nem 1,5 gari lenne még rá, hanem 3,5 az mindjárt más lenne.
-
Ger_man
senior tag
Szia!
Csábító az ár miatt, de 1,5 év elég sok idő, meg kellene győződnöd mennyi üzemórát ment az eszköz. Sajnos már kiterjesztett garanciát nem tudsz hozzá vásárolni. És lássuk be ezek az új tv-k hajlamosak 3 év után meghalni. Főleg ha valaki nappali világításának vagy rádiónak használta
Szinte minden elektromos eszközömet használtan vásárolom, de egy ekkora összegnél és főleg amiatt mert TV-ről van szó, nem mernék belemenni. Szerintem mérlegelj. -
Árpi001
senior tag
Sziasztok.
Szemezek egy Sony KD-43X75WL el.
Olyan kérdésem volna hogy a sony hangvezérlő funkció,csak az okos alkalmazásoknál működik,pl streaming szolgáltató kiválasztása,YouTubeon, Googlen keresés,vagy lehet hangparancsal csatornát is váltani?A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
pvil
tag
Sziasztok!
Mit gondoltok róla, hogy érdemes egy 1,5 éves 65x95l- ért 400-450e ft-ot adni?
Még ugyanennyi garancia van rá.Köszönöm!
-
jlaci74
aktív tag
Sziasztok,
Sony Mini LED X95L ( 2023 ) -
van itt valakinek tapasztalata, felhasználói élménye ezzel a tv-vel? -
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #70180 üzenetére
No, hát az összes korábbi hiba visszatért.
A véletlenszerű bekapcsolódás; a fagyás-újraindulás; a "bekapcsolás után se hang, se kép, csak az állapotjelző LED világít, majd 1 perc múlva lekapcsolódás", valamint a megszakíthatatlan automata, képkímélő lekapcsolás...
Fogalmam nincsen, hogy mi okozhatja (ha - ezek szerint - nem a panel), de mivel a garanciaidő letelt, ezért valószínűleg ez már így marad.
Én pedig képhibáktól mentes, boldog új évet kívánok mindnyájatoknak!
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
rodman73
aktív tag
XH9096-om van, ha jól emlékszem Android 10 vagy 11 van rajta. Tudnám valahogy 12-re frissíteni? Mert sajnos a ps remote-hoz Android 12 kellene.
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Rég voltam itt. Van "egy kis problémám" az immáron 5. éves KD-65XH9096-os TV-vel.
Szerintem szoft. bug, de már a kezdeteknél megvolt (bár akkor félévente jött csak elő, azért nem is foglalkoztam vele) A TV-re egy Media Palyer (HDMI3) és egy Acer lapitopi (HDMI1) van rákötve (mindkettő már volt cserélve, tehát nem a külső egységek a hibásak/inkompatibilisek) A HDMI kábel sem lehet ludas, mert 6-8 ezres kábeleket használok.
Szóval, időnként nem lehet a bemeneteket átkapcsolni, ilyenkor a készülék lefagy (ilyenkor a Sonynak az a rombuszos, állandóan változó/pulzáló design háttér látható) Ez főleg bekapcsolásnál érhető tetten. Pld nem jön be a laptop kezdőképernyője. Ilyenkor -mivel a TV egyben a monitor is- lapitopi fedele felnyit, majd lecsukom. Ezt megismétlem 3x-4x és bejön a Win képe a TV-n. Ha ez sem segít, akkor: Beállítások/Rendszer/Újraindítás szokott segíteni. Most annyira lefagyott, hogy csak úgy tudtam használható képet csiholni -értsd fényt, mert tök fekete volt- a kijelzőre, hogy vakon 20 mp-ig nyomtam a kikapcsoló gombot. A szokásos újraindulás Sony logo, stb, majd helyreállt a TV.
Nem tudom van-e jelentősége, de amikor elmegyek totálisan áramtalanítom a TV-t.
Szoft. verzió: PKG6.2303.0260EUA (cca egy pár hónapja frissült)
Hallottam, hogy a Sony gyengepontja az Android, de mivel Telóm/tabom is ezen az OS-en fut, nem hittem volna, hogy TV-n ennyire szar a Droid. Szerintetek mi lehet a hiba? A TV-re még van 1 év spéci Sony kiterjesztett gar. De nem akarom bevitetni, mert a hiba nem állandó és doszt, hogy a szervizbe nem fogják a hibát detektálni.
Remélem nem fog behalni, mert amúgy nincs bajom vele.
Thx[ Szerkesztve ]
-
Gabosh
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket kérném egy nem óriás viszont fusztráló problémával.
Adott egy Bravia 8-as (Sony Bravia K-65XR80) és egy Digi kábeles előfizetés. Első körben digin behangolva (Dvb-c) de akkor a csatornákat nem lehetett sorba rakni, újra behangolva "egyéb" -en, úgy csatornák sorba rakhatóak. Ez egy pipa.
Viszont a MOZI+ HD csatorna esetén zúgó hang hallható csak, semmi más. A probléma más csatorna esetén nem jön elő. Gondolva hogy a hangolásnál lehetett probléma ,megpróbáltam DIGI-re hangolva is és a probléma továbbra is fennállt.
Próbáltam kézi hangolással a DIGI honlapjáról letöltött frekvenciát beütve is (402Mhz), viszont a probléma továbbra is előjött.Illetve néhány nap után most előjött hogy a műsorújságnál nem írja ki az aktuális programokat.
Valakinek esetleg van tapasztalata?
Köszi előrre is!
-
Celtis
veterán
válasz tiidzsee #70207 üzenetére
Minden bizonnyal működik is, csak esetleg nem úgy, ahogy várod.
Tulajdonképpen pont az. célja, hogy a környezet fényviszonyainak változása mellett ne érezd a tv fényerejének -relatív- változását.Általában nem szokták ajánlani a használatát. Szerintem akkor foglalkozz vele, ha a normál bellításokkal nem megfelelő a működés és kézzel szükséges a fényerőt sötétben/világosban állítgatni.
-
tiidzsee
friss újonc
Sziasztok!
Egy Sony KD-55x75WL tévét próbálunk épp beállítani. Abban tudtok segíteni, hogy fényérzékelő funkció hogyan működik? (Ha kellene működnie egyáltalán – mindenesetre a menüben bekapcsolható.) Elvileg ez automatikus fényerőállítást kellene jelentsen, ha jól gondolom. De hiába van bekapcsolt állapotban, egyáltalán nem reagál a környezet fényviszonyaira. Van még valami beállítás, amivel működésre bírható?
Köszi! -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
KDL-32W705B
Egy mkv-t akartam lejátszani USB eszközről, amire azonnal írta, hogy Nem támogatott hangformátum !
A kép lejátszása megy, de hang az nincs .
Lehet ezen valamit javítani, vagy ennek itt van vége ?
Hát ebbiza' sajnos nem mai gyerek .
Üdv.Astra
-
looser
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, melyik oldalról (PC vagy TV) kellene megközelíteni a dolgot, így itt kezdem :-) Van valakinek tapasztalata a pc-s mappamegosztással (Sony) android tv felé? Fájlkezelőben a Könyvtárak engedélyezve, ott a Videók alá felvettem a kérdéses mappát (filmekkel), a Hálózati/megosztási központban be van állítva a kívánt tartalom, ugyanazon a subneten lóg a két eszköz (szolgáltatói után saját router), a tv-n látom a megosztott mappát, de tallózni nem tudom (Kodi, VLC).
Üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- OLED TV topic
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- PlayStation 5
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN85D) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- SAMSUNG (QE65S85DAT) 165CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- LG 65B29LA 165CM 4K SMART PRÉMIUM LED TV ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- MINŐSÉGI RETRO !Lejátszók! /Philips/Pioneer/Akai/Panasonic/
- Marantz SR6015 házimozi erősítő / av receiver, hibátlan, makulátlan, dobozában, összes tartozékával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest