Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 17 - alap
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakrepulo2
csendes tag
válasz
vakrepulo2
üzenetére
-
vakrepulo2
csendes tag
válasz
vakrepulo2
üzenetére
Kapja be a sony hogy ilyen tonkremegy benne, jofogas, 5e, 15 perc melo, sima lego
-
Celtis
veterán
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Ez így megnyugtató megoldás.
-
borzas71
tag
Sziasztok!
Sony Bravia kdl 55w756c tévém bekapcsolásra nem reagál. (A próbálkozás előtt nagyjából egy évig dobozban állt raktárban.) Gondoltam valami gond van a táppal. Elvittem egy tv szerelőhöz aki szerint a táp rendben, ellenben alaplaphibája van.
Ráadásul szerinte ehhez a típushoz már nem is kapható alaplap.
Szóval kuka.
7 éves készülék...
Találkozott már valaki hasonló jelenséggel?
Sikerült valahogy orvosolni?
Ha szerinted máshol kellene érdeklődnöm, kérlek írd meg hol!
A válaszokat előre is köszönöm! -
Celtis
veterán
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
A jóhiszeműséget feltételezve, a szervizbe szállítás során sérült meg.
Fordulj a MM-hoz. Ha van az átvételről jegyzőkönyv, abból kiderül, hogy te nem egy törött tv-t adtál le. Különösebben nem érdekes ki törte össze. Bokszolják le a szervizzel és a szállító céggel.
Neked adják vissza az árát és kész. -
Joshi
titán
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Április 1-je lenne?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ilyenezalaci
tag
válasz
Celtis
üzenetére
Sziasztok!
Bocs az offtopikért (egyébként elégedett X94J tulaj vagyok, ennyi kötődésem van), de megosztanám kalandjaimat, hátha járt már így más is és ki tud segíteni egy tanáccsal. Kisfiam Youtube nézésre használt alap, mindegy milyen típusú Hisense okos tv-jén egyik napról a másikra vízszintesen, halványan csíkos lett a teljes kijelző. Nézhető volt, de azért mégsem az igazi. Vissza vittem a múlt héten a helyi Media Marktba, ahol vettem. Bekapcsoltuk, megnézték, tényleg halványan csíkos, gariidőben van, megy a szervízbe, azt mondták 2 hét. Jött ma sms, hogy mehetek a tv-ért. Az ügyfélszolgálatos hozza, olvassa a szakvéleményt (Oktogon-Szervíz Kft.): "a készülék bevizsgálása során megállapítottuk, hogy törött a kijelző, a javítást elutasítottuk mivel a garancia törésre nem vonatkozik. Elhoztam a tv-t, nem üzemeltük be, mint leadáskor, mert azt gondoltam, hogy lcd sérülésre értették, nem fizikális törésre. Úgy voltam vele, hogy amíg működik, menjen halvány csíkokkal. Mikor itthon bekapcsoltam, alig hittem a szememnek, olyan, mintha valaki beb....ta volna kalapáccsal. Nem az a 75.000 HUF fog földhöz vágni, de nem fogom annyiban hagyni. Mivel több, mint 50 ezer, már kimeríti a rongálást, mint bűncselekményt is.
-
modflow
veterán
Az XR procik azok változnak bármit az évek során?
-
hcs57
addikt
válasz
vakrepulo2
üzenetére
Talán "meghótt" az adapter.. marad a vezetékes net.
-
vakrepulo2
csendes tag
sziasztok, lsz segitsetek; van egy bravia kd-55xe8577 tv-nk ami pár napja nem hajlandó wifin kommunikálni. Eddig minden rendben volt vele de a beépített wifi adaptere valamiért most mindig kikapcsol. Folyton kikapcsolt állapotban van a wifi, ha próbálom bekapcsolni akkor némi homokorázás után mindenféle hibaüzenet nélkül egyszerűen kikapcsolt állapotba rakja magát újra.
1ébként ha utp-n adok neki netet rendesen működik. factory reset volt, próbáltam a main service menüjében is nézelődni de ott én - amatőrként - nem láttam semmit.
A szoftver frissítés nem talál újabb szoftvert.
kifogytam az ötletből.
Próbáltam rárakni egy usb-s külső wifi adaptert (mercury), de azt sehogy sem tudtam életre kelteni, nem tűnik úgy hogy látná, vagy akarna vele együtt dolgozni.
tippek hogy merre menjek tovább, vagy hogy tudom a külső adapter összehangolni vele?
köszi
vakrep -
Mr.Wiking
tag
válasz
hegylako01
üzenetére
Köszönöm!
És alapjáraton mennyivel jobb egy XR proci?
Utolsó darabot hoztam el, nagyon jó áron volt, 230 ezer. És ugye 120Hz stb. Ugyanennyiért egy 2023-as modell csak 60Hz max, hiàba XR procis. -
BloodV22
csendes tag
válasz
hegylako01
üzenetére
Amúgy másban befolyásolja a működést, hogy nem XR processzor van benne?
Jobbak az XR processzorok? -
Joshi
titán
válasz
Mr.Wiking
üzenetére
Első találat a google keresőben. Nagyon úgy néz ki, hogy sikerült olyan tévét venni amire nem elérhető a szolgáltatás.

-
Mr.Wiking
tag
Sziasztok!
Most rendeltem egy SONY KD43X89JAEP TV-t. Ezen elérhető a Bravia Core? Sehol nem találtam róla információt.
-
Vhiktor
nagyúr
Elkészültem a Sony A80L OLED teszttel:
[link]
Az esetleges megosztásokat (akár facebbokon vagy bárhol) megköszönöm
-
Knight666
aktív tag
válasz
hegylako01
üzenetére
Egyébként nem kell feltétlenül támogatott TV: a támogatott Sony telefonokon is elérhető
. -
BloodV22
csendes tag
Sziasztok!
A Bravia Core elérhető Magyarországon is? Magyar szinkronosak a filmek?
-
kolosszus87
senior tag
Értem én, de már nem akartam kísérletezni mini-leddel sem, a TCL C845 mondjuk megmozgatta a fantáziámat, már csak a kiváló ár-érték aránya miatt is...de végül úgy voltam vele, hogy ideje oledre lépni. Más mini-ledes megoldások meg nem érdekelnek, Samu tv-t nem szívesen veszek, nem szeretem a márkát, Sony X95K meg nevetségesen túlárazott és tesztek szerint sötét jeleneteknél még mindig látható a blooming effekt.
-
Joshi
titán
válasz
kolosszus87
üzenetére
LCD-ből már eleve a MiniLED az igazán ajánlható ha OLED-el hasonlítjuk össze. Viszont a MiniLED már messze nem marad el az OLED-hez képest. Persze OLED után nehezen vált vissza az ember LCD-re, de ez nem is meglepő.
-
kolosszus87
senior tag
Huh, látom páran úgy döntöttek lecserélik az XH90-et oledre, én pár hete megtettem. Szerecsémre a tévé eladással nem kellett bíbelődöm, szüleim le akarták már cserélni az 55-ös W809C-t egy nagyobbra, így megvették tőlem korrekt áron a 65 XH90-et. Nekik tetszik, de ugye ők nem néznek igazából HDR tartalmat, max néhány YT videó erejéig, csak akartak egy nagyobb tévét ami hozza a kontrasztos, jó minőségű SDR képet. Játszani meg nem játszanak.
Az ő igényeiknek maximálisan mefelel. Én beújítottam egy Pana LZ980 oledet... SDR-ben nincs akkora difi egyébként a képminőségben, abban már az XH90 is jó volt, a színpontossága a Panának mondjuk jobb alapból. Az igazi különbség a HDR-ben jön ki- erősebb HDR színek, nincs az idegesítő, kiábrándító blooming jelenség a sötétebb HDR jeleneteknél, csak a tökéletesen homogén fekete, kontrasztos kép. Az egyetlen hátrány, az nyilván az lcd-hez képest gyengébb általános fényerő. Az XH90-et is nagyrészt sötétben járattam minössze 7-es fényerőn, mert filmezni csak úgy érdemes. Az olednél kb. 40esre kell állítanom a fényerőt ahhoz, hogy azt a szintet kapjam amit az XH90-nél 7-esen SDR tartalomnál (ez kb. olyan 120cd/m2-nek felelhet meg), ez jól szemlélteti, hogy melyikben mennyi tartalék van. Aki világosban is gyakran tévézik, annak hiányozhat az lcd fényereje. -
Joshi
titán
válasz
daniel2121
üzenetére
Igen, de 600k-ba belefér ebből a 75"-os is.
Ez még a tavalyi C835-ös teszt. -
daniel2121
őstag
Tcl 65c845? Ha már itt tartunk?
-
syler123
veterán
Abszolút nem érted mit írok... A TCL androidja is szar, pont ezt írom, hogy egy szar az összes, tökmindegy minek nevezed, google tv, android tv... Csak a neve más, ugyanolyan hitvány rendszer, csak átnevezték.
Szerkesztett hsz-edre: Pont ezt írom, engem baromira nem érdekel, hogy az androidnak nehezebb dolga van, mert mindenen is kell futnia és ezért fut szarul... Pont azért veszek majd almát, mert ott optimalizált rendszert kapok a telefonomra... Ez a jó az adott hardverre optimalizált rendszerekben és azokat is fogom ajánlani.
-
Joshi
titán
válasz
syler123
üzenetére
Miért szerinted a TCL tévéken mi fut? Attól hogy Google lecserélte az Android TV nevet Google TV névre még nem lesz optimalizálva egyik tévé sem az adott oprendszerre. A legújabb Sony tévéken is már Google TV néven fut az Android TV oprendszer.
Sokan azért utálják az Android oprendszert, mert mennyire sz@rul fut egyes hardvereken. Csak éppen azt felejtik el, hogy az Androidnak az összes hardvervariáción jól kellene futnia. Az Apple és más gyártók oprendszere csak arra az egy hardverre van optimalizálva, és még azokkal is van gond nem kevés. Na mind1, kicsit elkanyarodtunk a témától.
-
syler123
veterán
Ezt nem tudom hogyan szűrted le ebből a hsz-ből. Gyűlölöm a Sony Android rendszerét, meg az összes többi android rendszerű eszközt, beleértve a telefonomat.
Csak én sokáig használom, amit megveszek, nem szeretem generálni az elektronikus hulladékot, ezért használom, amíg megy.
Ettől még tanulok a hibáimból...A szerkesztett hsz-edre válaszolva: pont ezért jók az egyedi rendszerek, pl az LG webos, az arra az eszközre készült, nem minden másra és jól is működik. Nem gyors, de bugmentes.
Ott vannak a xiaomi fitnesz karkötői, elmennek majd 1 hónapot 1 töltéssel. Mi történik ha androidot teszünk rá? 2 nap lesz az akkuidő. Cserébe bugos meg lassú. -
Joshi
titán
válasz
syler123
üzenetére
"Még valami a Tcl ajánlásra, android tv-t egyenesen kerülném."
Ezt most úgy írod, mintha a Sony Android tévé platformja a megtestesült csoda lenne. Ja nem, inkább ugyan olyan hulladék mint az összes más gyártó Android TV rendszere.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként ez nem feltétlenül a Google Android hibája, egyszerűen csak a spórólás. Minden gyártó azt gondolja, hogy az Android oprendszer úgy jó ahogy van, pedig minden hardverre optimalizálni kellene. Ja hogy az pénz és energia? Azt már nem. Ez a gond.
-
syler123
veterán
válasz
daniel2121
üzenetére
Bocsi, de abból, hogy Sony tulajokként azt ajánljuk, hogy ne vegyetek Sony-t, azt hittük veszed a lapot.
Én hálás lettem volna, ha annak idején szól nekem valaki, hogy vegyek valami mást.
Bár én az Androidos hóbelebanctól is megszabadulok idővel. Se tv, se telefon nem lesz többet androidos az is biztos.
-
Joshi
titán
válasz
daniel2121
üzenetére
Itt azt ajánljuk hogy ne tegye.
Ha ebből nektek nem jön át, hogy ma már nem a Sony a favorit, akkor vegyen Sony-t. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Joshi
titán
válasz
syler123
üzenetére
Én már 2017 óta megelőlegeztem a bizalmat az OLED-nek, pont ezért vettem akkor egy Sony 65A1-t. Beégés tekintetében nincs vele semmi baj, ellenben van más. A 2023-as LG C3 panel már biztosan jó, de ma már inkább QD-OLED paneles tévét vennék, csak a Sony elmebeteg árazásokat eszközöl.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
syler123
veterán
Én nagy LCD párti voltam, mert bennem volt a beégés para Olednél, de sokat vagyok a szüleimnél, akik Lg C1-et használnak már közel 1 éve. Azóta úgy nézek az én Sony Qled-emre mint a véres rongyra

Ha nem fél valaki a beégéstől, akkor nincs az Olednél jobb, pazar minden helyzetben, sdr, hdr.
24fps-es filmeknél mondjuk nem tudom mennyire zavaró a gyors válaszidőből fakadó szaggatás.Még valami a Tcl ajánlásra, android tv-t egyenesen kerülném.
-
Joshi
titán
Az idei legújabb Sony Bravia XR-65X95L pedig ennyibe kerül. Még viccnek is rossz.

-
syler123
veterán
válasz
daniel2121
üzenetére
Szia!
Lg Oled 65 c2 pont belefér a keretbe, a Sony-t kerülném.
-
Joshi
titán
válasz
daniel2121
üzenetére
Ennyiért biztosan nem Sony-t vennék, hanem egy TCL 75C845 MiniLED-es tévét.

Ennyibe kerül a Sony MiniLED-es megoldása 65"-ban.

-
daniel2121
őstag
Sziasztok
Egy ismerősöm szeretne 65collos tv-ét újat,melyik ajánlott 600k-ig kb.? -
vlevi
nagyúr
Most vettem észre, hogy 28-an jött egy frissítés az XH modellekre.
Pár apró javítás, semmi extra.
[link] -
Vhiktor
nagyúr
válasz
syler123
üzenetére
Teszt ábrákat közelről nézve az 50 láthatóan mesterségesen élesít, legalábbis a legutolsó fw-el amivel néztem, még ha minimálisan akkor is. Nagyon finoman működik sony tvken a sharpness beállítás, nyugodtan lehet 50-en is. 0-val is tökéletesen élesen marad minden. De fw függő is lehet a dolog.
-
törölt tag
Tudtok abban segíteni hogy akkor most pontosan a Sony tv-k élességét milyen értékre kell állítani?
Eléggé megoszlanak a vélemények, valaki 50-et mondja az alapnak, valaki a nullát.?! -
syler123
veterán
Update: nem hagyott nyugodni a dolog, kicseréltem a filmlejátszó és a Ps5 hdmi csatlakozóját és láss csodát, jó a fényerő game módban. Ezt azért tettem meg, mert ha a filmlejátszót game módba tettem, nem ment el a fényerő.
Ezután visszacseréltem, ugye így továbbra sem jó, de nekem kell a 4. HDMI csati, mert az tud 120hz-et. Reseteltem a tv-t és mostmár ott is jó.
Lehet az volt a baja, hogy egyik update után sem kapott a tv teljes visszaállítást.
-
syler123
veterán
válasz
üzenetére
Mindkettő automatikuson van, az itt a teljes ahogy észrevettem, de próbáltam manuálisan mind2 verziót.
modflow: Én egy Lg Oled C2-t vennék, de ezt még eladni sem tudom... Van már 2 tv, amit nem adtam és és csak a dobozában van, szóval már többet nem akarok megtartani
Ger_man: néztem azt is, az rendben van, szerintem hdr nélkül is kevés a fényerő game módban.
Ti melyik firmware-en vagytok?
-
törölt tag
válasz
syler123
üzenetére
Nekem is XH90-em van, de nem látok új frissítést..
Nem lehet, hogy valami funkció ki, vagy be kapcsolva maradt játék módban?Egyébként én is megbántam, várom kellett volna még egy kicsit, és maradni az 55-ös méretnél egy LG OLED C1 személyében. Élcsábított az 65-ös méret, de szerintem az OLED képminőség többet hozott volna.
-
syler123
veterán
Sony XH90-re feltette már valaki a 6.2126 firmware-t? Én feltettem, gondoltam mi baj lehet... Filmnézés közben nem is vettem észre nagy eltérést, a héten nem is játszottam. Bekapcsolva a PS5-öt látom, hogy a fényerő a béka segge alatt van hdr alatt, game módban. Ha kikapcsolom a game módot, akkor megjön a fényerő...
Akkora egy inkompetens banda írja a szoftvereket, hogy az már nemigaz...Annyi bizonyos, hogy én még 1 Sony tv-t nem veszek.
-
Celtis
veterán
válasz
modflow
üzenetére
Igen, nagyobb. Lassan könyvet tudnék írni a görénységeikről, amit velem követtek el, illetve a samsung topikban olvastam.
Már a 3 napon belüli meghibásodás miatti cserét sem tudják megugrani. Friss ügy: #157730
Ezek már nem is fogyasztóvédelmi, hanem büntetőjogi ügyek. Nekem is anno a rendőrségi feljelentéssel kellett fenyegetőznöm, mert se készülék, se pénz, se egy büdös mukk nem volt a részükről hetekig.Na volt hasonló a Sonynál?
-
Gigicuci
senior tag
válasz
BloodV22
üzenetére
Jó a Sony, de szerintem más gyártó termékei jóval versenyképesebb áron vásárolhatóak meg. Pl. miniledes 55-ös 9-es szérias Samu 270e forint, de egyébként is jó akciókat szoktak tolni, TCL alaphelyzetben jó ár-érték arányú, LG oled akciókról nem is beszélve. Én a Sony-nál ilyesmit nem nagyon látok, szerintem kifejezetten szeretni kell a képi világát vagy magát a márkát ahhoz, hogy a fentiekkel szemben mégis Sony-t vegyél. Az átlag TV vásárló valószínűleg nem ilyen.
-
BloodV22
csendes tag
Sziasztok!
Úgy egy 15 éve a Sony volt az egyik legnagyobb TV gyártó a piacon emlékeim szerint. A kb. 15 éves Sony tévém még mindig bírja, de úgy gondoltam, itt az ideje a cserének. Pár helyen már nézelődtem, MediaMarktban is érdeklődtem, mindenki kb. Samsungot, LG-t ajánl. Ennyire nem jó már a Sony? Vagy mi ennek az oka? Szívem szerint megint ilyet vennék, hiszen még a régi is bírja, de ha már nem annyira jók, lehet muszáj lesz más márkában is gondolkodnom.

-
zsuri0
csendes tag
válasz
Celtis
üzenetére
Persze, ez megtörtént, be van jelentve, csak érdekelne, hogy ti tapasztaltatok-e ilyesmit. Remélem, hogy nem a tv-vel van valami, mert akkor az egészet szervízbe kell vinni. Valamiért úgy gondolnám, hogy a Sony android-os tévékhez való távirányítók legalább annyiban kompatibilisek kell legyenek, hogy a bekapcsoló gomb működik, ez régebben is mindig ment a Sony rendszertávirányítókkal.
-
zsuri0
csendes tag
Sziasztok!
2.5 éve vásároltunk egy KD65XF900-t az Euronics-nál kiterjesztett garanciával. Pár hete elromlott a RMF-TX310E: bluetooth-on csatlakozott, de egyszerűen nem működtek a gombok. Cseréltem elemet, újrapárosítottam, tévét újraindítottam stb. semmi nem segített. Bejelentettem, azóta általános USB-s távirányítót használtam.
Tegnap érkezett meg a csere távirányító: ez egy RMF-TX520E. Kicsit zavar, hogy nincs Action Menu, de amúgy jobban tetszik hogy kevesebb rajta a gomb, átláthatóbb. Az alap funkciók (TV, Home, hangerő, program, kurzot tárcsa, media irányítás, számok) mennek viszont az extra gombok jó része (színes funkciógombok, nyelvválasztás, visszatérés előző tv adás-ra, beállítások) nem. És ami a legdurvább: nem működik a zöld be/kikapcsoló gomb.
Én úgy gondolnám, hogy egy elméletileg kompatibilis távirányítónál azért a be/kikapcsoló gombnak minimum mennie kellene (ha a speciális funkcióknak nem is). Találkoztatok már ilyesmivel?
Amúgy használok egy key mapper alkalmazást, amivel a régi távirányítón a színes funkciógombokra tudtam mappelni egyes alkalmazások indítását. Na ez a mapper sem érzékelte, hogy milyen gombról van szó, amikor a feljebb említett nem működő gombokat próbáltam vele működésre bírni.
-
Joshi
titán
válasz
Mr.Wiking
üzenetére
Egyértelműen a 43X89J lenne a jobb, ugyanis ez tudja a HDMI 2.1 VRR-t ami szükséges a konzolokhoz. Az megint egy más kérdés, hogy Sony VRR és úgy általában a 120Hz-es játékkezelése nem túl acélos, főleg a régebbi modelleknél.
Akkor inkább egy Sony Bravia KD-43X85K, talán ez már megüti a mércét, habár nekem nincs konzolom, nem próbáltam csak hallottam panaszokat.
Fontos, hogy 85-ös széria alá ne add ha mégis Sonyt választasz.
-
Mr.Wiking
tag
Sziasztok!
Tévé vásárlás előtt állok, 2 opció van. Egy 2021-es Sony LED TV 300 ezer helyett 230-ért akciósan, 120Hz.
A másik egy 2023-as Sony LED TV 240 ezer helyett 170 ezerért, viszont csak 60hz.
Szerintetek melyik érné meg jobban? Playstation konzolhoz, Netflixhez használnám elsősorban.
A 2021-es modelltől azért félek, mert hogy elég régi modell. Meddig van ezekre frissítés, hogy ne szűnjön meg pl. 2 év múlva az HBO Max támogatás? Egy régi LG tévémnél volt ebből probléma...Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, egyszerűen, OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)