Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Janaboy
üzenetére
Szerintem 100 és 150e között kapható olyan 40"-os készülék, ami az emberek többségének bőven elegendő tv és 1-2 film megnézésére, és egyáltalán nem gondolják, hogy rossz lenne a kép. És igazuk is van.
Abban viszont igazad van, hogy ha mindent tökéletesnek szeretnél, akkor még a 3-400e forintos készülék sem tökéletes. Ez esetben én a plazmát vagy a projektort ajánlanám, de azoknak is megvan a keresztjük. Megj. a plazma is tud vertikál bandingelni. A normális oled (bár valóban lenyűgöző), szvsz még sokkal messzebb van, mint amennyire tűnik. -
Meghivott
addikt
válasz
Janaboy
üzenetére
Ez a hasonlat azért sántít...
A tv-nél az alap, hogy a képernyőn a tvadást, filmet, játékot lásd, ne foltokat, felhőket, egyéb s#@&-at.
A Merciben sem a négy kerék az extra...
3D, smart, annak gyorsasága, a méret, kepjavitasok, football mód, 2 távirányító, na ezek lehetnek extrák. -
Janaboy
veterán
Szerintem a legtöbb tv vásárlás előtt álló embernek azt kell megértenie, hogy a 300-400eFt-os mai tv-k olyan mintha Mercihez képest egy Ladat vagy Trabantot vennék! Működik, elvisz oda ahova kell, de nem várhatom el azt tőle, amit a Merci tud! És együtt kell élnie azokkal a hibákkal, ami ebben az árkategóriában van! Az megint más kérdés, hogy a 300-400eFt a legtöbb embernek mekkora pénzt jelent!
-
Megjegyzem nekem az egyik fő szempont volt a sony márka mellett, hogy a tesztek szerint ezeknek van a legkevesebb képi hibájuk, főleg a w829-es széria homogenitását dicsőítették. Nekem is van kicsi felhősödés, amit ki lehet szúrni bizonyos képi beállításoknál a menüben a képernyő szélén, de egyéb tartalom mellet semmit nem látni, szóval öröm és boldogság...
-
eastsider
nagyúr
sziasztok!
van nálam egy kalibrátor. ezzel valamiképp be tudom kalibrálni a TV-t? (spyder2) nem PC-ről használom, úgy könnyen meg lenne

-
oszy
veterán
Ragasztott már valaki led szalagot a tv hátuljára? Mert van egy 5 méteres (vágható), aminek a hátulján van 3M ragasztó, de nem tudom milyen hatással lesz a műanyagra. Vagyis, hogy idővel hogyan fog kinézni...
-
Tegla80
addikt
válasz
Meghivott
üzenetére
Van topic-ja....."Led vilagitas a lakasban
Vagy itt egy konkret pelda az oldalrol,amit epp tv-nel hasznal a tulaj hatterfenyre...."full pack".dualcore
Ha annyira kell a droid akkor androidbox ot nezzel....korberohogi barmely jovobeni droidos tv tudasat mar most,nemhogy kesobb......ez erre keszul es kinabol 10+ e be megall egy komoly cucc is....van itt is topic-ja. "Milyen android tv box-ot vegyek. -
agabe
addikt
Elviekben nincs kulonbseg a boltok kozott, es az arak ugyanazok (ha valahol olcsobb akkor a masik helyen is annyiert kell adniuk). Sokan vasaroltak mindegyikben, de nem panaszkodtak, max arra, ha nem voltak mindennel teljesen kepben muszaki kerdes eseten az ott dolgozok, de ez mindenhol igy van mas markaknal, boltoknal is.
Gari: [link]Meghivott:
valaki irt ilyesmit.... itt a neve, de szerintem csak pc-rol lejatszas kozben mukodik.
Ha cdak siman egy ledsort akarsz a tv moge az meg sok helyen kaphato. -
Meghivott
addikt
Valaki említette itt a tv mögötti led világítást...
Kipróbáltam itthon egy sima kis asztali lámpával és valóban jó megoldásnak tűnik.
Valaki használ ilyen megoldást? Nagy szaki nem vagyok, nem "építenék" magam egy RGB szalagot, de biztos lehet kapni hasonlót. -
dualcore
őstag
Éppen bajom nincs a jelenlegivel sem csak pusztán érdekelt a dolog. Hibátlanul megy minden rajta.
-
arn
félisten
telokat se frissitgetik tul lelkesen, pont a tvk lennenek kivetelek?
ezert sem erdekelnek a smart funkciok, majd rakotok inkabb vmit. -
dualcore
őstag
Azt nem tudja valaki, hogy az X8505b re esetleg lesz android rendszer a későbbiekben, vagy esetleg van rá lehetőség egyáltalán?
-
Erdei88
veterán
Sziasztok!
Ha a Telekomtól vásárolnék Kdl-42w705-öt, arra tudok venni plusz garanciát?
-
arn
félisten
melyik olcsobb sony boltot javasoljatok (sony center, kozponti szalon?). az eus garancia hogy ervenyesitheto?
epp most akarok 55w829et rendelni, kicsit elbizonytalanitottatok

-
agabe
addikt
válasz
nightshadow
üzenetére
Huhh..az a kijelzo borzalmas homogenitas szempontjabol. A banding es valami dse szeru vegyesen es eleg erosen latszik nagyon sok resznel es folyamatosan.
Ilyen peldanyt a forumon levok nagy resze egybol kuldene vissza, es ez volt kiallitva
-
n000rbi
senior tag
Fingom nincs, ugye eleve nem akartam várni és ha jó lenne már az újat nézném, de ezek az "élmények" kissé elbizonytalanítottak. Nem is azzal van a baj, hogy léteznek ezek a hibák, mert nem érdekelne, ha nem feltűnő mértékben jelentkeznének. Lehet még megpróbálok egy harmadik W829-et, ha pedig az is zavaróan hibás, akkor majd W805C az új modellekből (ha az is, akkor nem nézek többé tévét
) -
B-L-A-C-K
titán
válasz
nightshadow
üzenetére
Elég gyors, bár lehet egy demo videó ment alatta a pali meg úgy tett mintha ő irányítaná...

-
nightshadow
veterán
Sony Android TV bemutató: [link]
-
n000rbi
senior tag
válasz
Panthera
üzenetére
Az elsőnél oldalirányú mozgásnál voltak szép foltok a képernyőn, a másodiknál függőleges mozgásnál vízszintes csíkok jelentek meg + felhős volt feketénél. Itt a fórumon belül tettem be képeket, még talán videót is, december közepétől január elejéig nézd meg a hozzászólásokat.
-
YxVs
senior tag
válasz
n000rbi
üzenetére
Mindegyiknek van valamilyen rákfenéje...
Az LG-nek jó lenne a betekintési szöge, de annak meg a feketéje...
Sony, Samsung mind VA paneles hasonló betegségekkel.
Edge led vs. direct led??? Egyik a széleken világít, másiknál meg a sarkok sötétebbek...
Ez 2014 tv kínálata?
Gratulálok...OLED nincs még elérhető áron, ráadásul annak a vezérlése sem tökéletes még.
Plazma meg már nincs.
Asszem visszahozom a hálóból a 7 éves HD-ready plazmámat...
és ezt most komolyan gondolom... -
YxVs
senior tag
válasz
Meghivott
üzenetére
A Samsungoknak pedig köztudottan a legrosszabb, legalább is a H széria esetén.
Mivel a Sony-ban is VA panel van, ezért lettem volna rá kíváncsi.
Nálam kb. 2.5 méterre a 48"-as tv előtt egy 2 méteres kanapé, tehát kb. hasonló körülmények.A képernyő szélein mennyire jellemző a ledek bevilágítása teljesen sötét szobában kb. 45 fokos szögből nézve fekete háttérnél? Lásd alábbi kép.
Illetve mennyire jellemző a felhősödés? -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
A Sony W705/W829 szériáknál milyen a betekintési szög?
Tapasztalható olyan, hogy ha kiülsz a kanapé szélére, ami pont középre van helyezve a tv elé, akkor már fakulnak, szürkülnek a színek? (mint pl. az én H sorozatos Samsungom...) -
Tegla80
addikt
-
agabe
addikt
válasz
Tegla80
üzenetére
A ertem mar mire gondolsz

Lehet, hogy nem volt egyertelmu amit irtam, de azt akartam , hogy a 705 es a 829-es kozott a leo bondar-os teszt eredmeny kulonbsege 8,5ms (nem a tenyleges ertekek) azaz annyival jobb a 705-os ebbol a szempontbol a 829-hez kepest.
A leo bodnart alkalmasabbnak tartom a kameras teszthez kepest...legalabbis ha lcd-k osszeveteserol van szo, mert pl plazmat nem lehet keverni lcd-kkel. -
Clemi
veterán
válasz
Panthera
üzenetére
Akkor tisztázzuk

Amit én tudok, A DD hang 2.0, 5.1, 7,1 a TV média lejátszójával változtatás nélkül képes továbbítani a hangot az erősítő felé, a DTS hangot nem tudja valamiért így azt lekeveri 2.0-ra és úgy adja tovább.
Hogy mindez ARC képes erősítő felé a HDMI2 csatlakozón megtörténik-e nem tudom, mivel az én erősítőm (Pioneer VSX-920) nem ARC képes, csak a HDMI vezérlést tudja, viszont az optikai kábelen megtörténik. -
Átvehetjük még egyszer ezt a DTS dolgot?

Nincs még olyan erősítőm, de ha ARC képeset veszek, akkor a hdmi-n meglesz az 5.1? (Ezt nem cáfoltátok meg, én úgy értettem, hogy igen.)
Azt sejtettem, hogy optikain csak 2.0 lesz, mert más tv-n is így van. (Ráadásul így az erősítő optikai bemenete is megmaradna más célra.)Még nem tudom, hogy 40" vagy 50" méretben veszek-e végül tv-t. A 605 és a 705 között képminőséget nézve nagy különbség van? És a panel az milyen, ami bennük van?
-
nismoka
addikt
válasz
nismoka
üzenetére
Sokan értetlenkednek (föleg samsungról és lg-ről váltók) hogy minek van bonyolítva a menü ezzel a jelenet választással, pont ezért hogy jobban testre szabhatóbbak legyenek a dolgok, és ha valaki egy bemeneten használ minden féle eszközt akkor legyen lehetőség variálni.
-
Meghivott
addikt
válasz
nismoka
üzenetére
Nálam azzal iszonyú sötét a kép, pedig háttérfényt és kontrasztot is felhúzom. Még próbálok variálni a ps4-en az RGB-vel és a deep colour-ral. Remélem sikerül. Igaz, eddig csak a fifával próbáltam, de abban lehet a legjobban beállítani a színeket: a gyep a kritikus pont :-)
Kértem már segítséget a ps4 topicban is, 2 válasz érkezett, de azok sem hozták az eredményt.
Lehet még megpróbálok másik hdmi bemenetet, bár nem kéne legyen különbség... -
nismoka
addikt
válasz
Meghivott
üzenetére
Ez csak sima átnevezés. A jelenet és képbeállításokban tudod a képre ható dolgokat állítgatni.
Az hogy a bemenet pc-re átnevezésével a kép beálllítások is módosulnak szerencsére csak a koreaiaknál van.
Mivel mint én is HDMI-s AV házimozi erősítőt használok, na most ebbe csatlakozik minden, a pc, konzolok, stb, elég kellemetlen lenne, hogy mindig nevezgessem át a tv azon bemenetét ahova az AV erősítő csatlakozik mert hol a pc, hol konzol, hol stb megybés mindnek más képbeállítás kell. Sony-nál csak nyomokmegy jelenet választást és kész is.
-
Meghivott
addikt
Üdv, a bemeneteket át lehet valahogy nevezni?
Samsungnál volt olyan, hogy a külső forrást "hdmi" ről át lehetett nevezni pl "játékra / pc-re"... -
Tegla80
addikt
A regi kameras megoldas 0ms os crt hez van viszonyitva....input lag meresre szolgal.
Te a ket tv osszehasonlitasakor a crt-s 6ms ot tetted a Bodnar fele 22 ms hoz.....ami igy nem helyes,mert crt-n 8ms lenne.En ezt emlitettem.
Pumma
Ennyire fogy az ips,h nincs dolgod a goldstar topicban?
Hozzatenni nem tudtal csak......, viszont bologatos kutyara meg nincs szuksegunk. Szoval .....
-
agabe
addikt
válasz
Tegla80
üzenetére
A Leo Bodnar teszt eredmenye pont az input lag, a kisebb ertekek (6-8ms) csak a korabbi kameras meres eredmenye, de az nem mutatja meg mennyi a bemeno jel es annak megjelenese kozott tenylegesen eltelt ido pedig pont az a lenyeg.
Itt pontosan es szakszeruen leirjak a reszleteket ha erdekel, en is innen vettem (meg a tablazat is ott van amit beszurtal). -
tomp
félisten
Milyen tűzfalat használsz?
Nekem a legújabb ESET Smart Security-nál szintén nem látta. A tűzfal szűrési módját át kellett állítanom automatáról kézi tanuló módra. Feljövő ablakban engedélyeztem tartósan a Serviio forgalmát majd visszaállítottam automatára. Megy tökéletesen. -
viharkabat
aktív tag
válasz
kiskunmancsa
üzenetére
Előfordulhat, hogy hangolásnál nem a UPC-t állítottat be, hanem Egyéb szolgáltatót?
-
Zaji
őstag
A serviio fut, de a tv nem látja. Pedig eddig ment. Próbáltam újraindítani a tv-t és a pc-t is, nem segített. Mi lehet a hiba?
-
Janaboy
veterán
válasz
kiskunmancsa
üzenetére
Bar ezt samsung tvhez javasoltak probaljatok atforditani ha lehet:
Csatorna menü /Ország/ PIN kód 0000/ Digitális csatorna: Észtország
Rendszer menü / Nyelv/ Menü nyelve és a Beállítás-on belül mindent visszaállítani magyarra! Magyarán beállítod a tévéd Észtországra, de minden nyelvi beállítás visszaáll magyarra. Így a Samsung műsorújság is jól írja az ékezeteket. -
Dani Pécs
tag
válasz
kiskunmancsa
üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom, de aztán a digitális automata hangolás megoldotta.
Az a lényeg, hogy csatornakeresésnél be kell írni a hálózati azonosítót, és így pár másodperc alatt megtalálja az összes csatornát, amelyeket a médiaboxnál megszokott csatornahelyre tesz be, és a karakterkódolás is jó lesz.
Itt találod a hálózati azonosítókat a szolgáltatási hely függvényében.
-
tomp
félisten
válasz
kiskunmancsa
üzenetére
Ha ez megnyugtat akkor a upc mediaboxal is sokszor így jön be a már felvett műsor infója...
-
nismoka
addikt
válasz
kiskunmancsa
üzenetére
Ezt én is tapasztalom, de csak az upc nél, a mindig tv-nél ott viszont nem. Nem tudom mi lehet a megoldás.

-
kiskunmancsa
csendes tag
KDL-42W705B tv-nél szerintetek miért van az, hogy CI+ kártyával a UPC-s adások GUIDE-jében a műsorújság az ékezetes karaktereket nem jeleníti meg csak az alábbi módon: pld. a háborút hÁaborÁu-nak, vagy az űrállomást ÍUrÁallomÁas-nak írja, kivéve az HBO Comedyn, ahol egy másodperc után helyesre áll át a szöveg?

Tudok rajta állítani esetleg? A CI+ menüje angolon van (Technisat Irdeto típusú a modul).
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE65QN800b) 165CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75LS03FW) 190CM NEO QLED FRAME SMART UJ MODELL! AKCIŐ
- Samsung 65" 4K UHD LED TV - UE65RU7102KXXH
- SAMSUNG (QE75QN90D) 190CM 4K NEO Q-LED SMART UJ PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN900FTXZT) 165CM 8K NEO-QLED 165HZ 2025 CSÚCS TV ! AKCIÓ
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Köszi.

Ez itt a baj, hogy ők is beleszarnak.