- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Íme az új Android Auto!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoHnni
senior tag
válasz
Ace Ventura #940 üzenetére
memória nagyon kevesen megy, ha a szorzót visszaveszed 11re és úgy játszol az fsb-vel akkor nagyobb memória órajelet kapsz, ha jól tudom. Feszt meg akkor adj neki, ha már 667 fölött van.
-
Zoli329
addikt
válasz
Ace Ventura #940 üzenetére
A ramnak minek adtál + feszt? Hiszen még 667-en sem megy, felesleges. Inkább az időzítéseken próbálj szűkíteni valahogy... 1.5V kell 2600hoz? Kevesebb nem elég? Ill feljebb nem megy? Nehogy megsüsd...
-
JoHnni
senior tag
válasz
Ace Ventura #928 üzenetére
cpu-z hülyeséget mutat, ahogy elöttem szóló irta, biosba nézd meg a hardware monitor alatt
-
Zoli329
addikt
válasz
1.31V? Nézd meg a biosban a hardware monitort, mennyit kap ténylegesen a proci. 1.3V kicsit kevéske lehet 2.6ghz-hez
-
JoHnni
senior tag
válasz
memória mennyin megy, cpu-z be tudod megnézni?
-
JoHnni
senior tag
válasz
Ace Ventura #925 üzenetére
következő menüpont alatt van egy olyna ohgy hardware monitor, ott nézd meg a vcore feszt, és aszerint emelj rá 0,125V-onként lehet, a mem feszt meg felrkahatod 1.95-re annyi a max ezen a lapon sajna
-
JoHnni
senior tag
válasz
Ace Ventura #919 üzenetére
lényegében ennyi, persze feszemeléssel óvatosan, ha már nem stabil fsb emeléssel akkor adj neki egy kis feszt, memóriáknak is
-
frizso
senior tag
válasz
Ace Ventura #919 üzenetére
Leegyszerűsítve igen!
-
JoHnni
senior tag
válasz
Ace Ventura #916 üzenetére
ne az fsb-t ne tedd fel 333-ra, az kicsit sok lenne neki, van egy fsb/memory ratio(nembiztos hogy igy hívják) és a proci órajeléből lehet kiszámolni a memória órajelét. a bus speed az fsb, ha összeszorzod az fsbt meg a szorzót megkapod az órajelet.Tuningnál fsb-t kell emelned és vele párhuzamosna ha kell akkor a feszt is, ezzel emelkedik a memória órajele is. Sztem a szorzót nemtudod feljebb tenni, mert én se tudom ennél a lapnál. Jah és emelni kell a memória feszt is, ennél a lapnál sajna max az 1.95V. én a 667-es samsung ramokkal 1.95V-on egészen 770-ig tudtam elmenni, tovább még nem sikerült.
-
JoHnni
senior tag
válasz
Ace Ventura #913 üzenetére
nekem vmi nem stimmel, egy 3800+ os procinak nem 2000-en kéne mennie, nekem ugyanilyen konfigom van mint neked, csak a proci nekem 3500+ és gyárilag meg 2200-on, a memóriák mennyin mennek neked? egyébként a lappal jól lehet tuningoldni, advanced menüpont alatt van egy olyan hogy jumperfree configuration, ott lehet állítani az fsb-t szorzót, feszt. Nemlehet feltetttél vmi asus féle optimalizáló progit? és leszabályoz??
-
frizso
senior tag
válasz
Ace Ventura #913 üzenetére
A memód 667-es!
Akkor nyugodtan tudod az FSB-t állítani szépen egészen 333-ig!
Ez lenne a memó optimális kihasználtsága!
A szorzót nem is kell elöször piszkálni, csak az FSB-t kezd el felfele állítani!
Kezdetben 10-es ugrásokkal, és alap feszültségen, ha jól tudom 1,35volt a CPU-d alap fesze.
A fesz állítás csak a következő lépés lecc miután megtaláltad a max FSB-beállítást alap fesznél! PL: 220*10=2200 Valószínű 10%-os húzást simán bír alap fesznél, de ez lehet akár 50% is!
Belépsz a biosba ott megkeresed a CPU beállításokat, ez eddig még menne? -
frizso
senior tag
válasz
Ace Ventura #911 üzenetére
Ha a Bios nem megy, akkor nem lecc könnyű dolgunk
Na először is, a konfig alkalmas a tuningra, bár az alaplapod nem nagyon tudom mennyire tuning barát, de az gyorsan kiderül?!
Mennyin megy a procid most és milyen beállítások mellett?
CPU speed? CPU FSB? CPU szorzó?
A kezdölökést meg tudom adni, de a többit már neked kell majd kitapasztalnod! -
frizso
senior tag
válasz
Ace Ventura #907 üzenetére
Milyen a proci hűtésed?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Windows 10
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Intel I5-8600K / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest