- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Backspace #2692 üzenetére
Hja, tényleg, ha így vesszük akkor pl. az RSA faktorkeresője is pénzdíjas. A BOINC alatt a PrimeGrid foglalkozik avval hogy valamelyik prímszámszorzatot felbontsa az eredeti két számra. Egy időben foglalkoztam vele, sőt írtam is egy több ezerszer gyorsabb kereső programot, de úgy is sok milliárd év kellett volna a megoldáshoz a durcimnak. De van egy-két matek prof. akik nagyon járatosak a témában, tutira ők fogják feltörni az összes kulcsot, már az első kettővel végeztek is. Azt hiszem a 640 bites számot úgy 5-6 hónap alatt törték fel egy 80 darab opteronos szervert számláló gépparkkal... $20.000-ért...
Mondjuk a 2048 bites már busásan fizetne... ($200.000) -
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2686 üzenetére
Petya, a SETI egy lehetőség hogy egyszerűen, önkéntesen részt vehessél az űrkutatásban. Bennem még csak fel sem merült a gondolat hogy pénzt kérjek azért mert lehetőséget biztosítanak arra hogy avval foglalatoskodjam ami engem érdekel. Sőt, még anyagilag is támogattam a projektet...
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur #2679 üzenetére
Igen.
-
törölt tag
Róland, a rossz hír nincs esély befogni a hwsw csapatot, pedig már én sem gyártok nekik crediteket.
Prohardver!
total credit: 1,583,878.89
recent a.c: 12,847.23
members: 92 / active: 16
hwsw
total credit: 9,161,792.03
recent a.c: 36,699.16
members: 440 / active: 150
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Motion_Blur #2657 üzenetére
A 2Mbit-es ADSL túl sok lesz, valahogy vegyél vissza belőle.
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2646 üzenetére
Jelenleg csak valamiféle energiával rendelkező részecskékből / hullámokból álló jeleket tudunk detektálni. Ezekből pedig viszonylag kis energivál csak a nagy frekvenciájú jelek juthatnak el messzire, tehát maradnak a rádiójelek...
A tudósok szerint Voyager-1 tavaly évvégén lépett ki a naprendszert körülölelő, ide-oda hullámzó napszél buborékból. Ha ET ilyen közel járna hozzánk, akkor biztosra venném hogy már beugrott volna hozzánk...
Remélem az optimalizált einstein alkalmazást futtatod... hajrá!! -
törölt tag
válasz
Petya25 #2642 üzenetére
Remélem hogy hamarosan majd az a kérdéskör foglalkoztat minket hogy ET több millió fényév távolságából vett jeleinek forrásához hogy jutunk majd el. Szerinted hány évtized kell majd egy amolyan ''térugró'' technika kifejlesztéséhez? És ha ET rádiójelei már több millió éve úton vannak hozzánk, akkor ők milyen technikai szinten lehetnek jelenleg?
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2640 üzenetére
Nem tudom hogy te hogy vagy vele, de egy idő után már nem lehet tovább optimalizálni egy kódot (miután felhasználtad a teljes tudásanyagot és az összes használható lehetőséget). Az új kliens tudtommal már nem is lesz nyílt forráskódú, ugyanis az egyik legjobb FFT algoritmusgyűjteményből fog építkezni (FFTW3) valamint automatikusan fogja detektálni és használni az SSE utasításokat is.
-
törölt tag
SZTAKI-nál nehéz előre megmondani hogy egy-egy csomag mennyi ideig fog tartani, ezért előfordulhatnak extra rövid idejű csomagok is. Értsd ez alatt azt hogy ahhoz hogy megtudd mondani egy csomag hosszát előtte végig kell számolni, de ha végiszámolnák mielőtt kiküldik, akkor...
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2636 üzenetére
Ez eddigi ''szisztémán'' nincs mit felrúgni, a BOINC-nak eddig is része volt hogy a frissített alkalmazás automatikusan települjön. Többször történt is már ilyen, gondolom sokan észre sem vették. De ebben épp ez a lényeg hogy neked a legkevesebbet kelljen törődnöd vele.
A csomagok mérete változni fog, valószínűleg többféle méretű lesz. Attól függ majd hogy melyik deketorról származik majd illetve lehetséges az is hogy különböző méretre bontják fel őket attól függően hogy milyen analízisnek akarják majd alávetni (tkp. milyen módon szedték ki az eredeti jelfolyamból). A feldolgozási idő nőni fog, kevesebb lesz a hálózati tranzakciók száma. Mi evvel a probléma?
A kreditrendszer a jelenlegi tervek szerint marad, tehát nem lesz változás a RAC-ban, ugyanannyi processzoridőért ugyanannyi pontott fogsz kapni. Érdekes hogy régebben szó volt valamiféle egységes pontozásról, lehet hogy gondjaik támadtak vele? -
törölt tag
válasz
Petya25 #2634 üzenetére
Nem hallottál még róla? Részben a szervereket terhelő túl nagy adatforgalom miatt illetve most hogy hatalmas számítási kapacitás áll a SETI rendelkezésére átdolgozzák a programot. Sokkal részletesebben fogja elemezni a rádiójeleket illetve bonyolultabbak lesznek a csomagok is (pl. a kétkoordinátás tájolás miatt). Az új alkalmazás automatikusan fog majd telepedni a gépekre és várhatóan a feldolgozási idő növekedni fog. Olyan 8-10 órás csomagok rémlenek. Egyébként már jópáran futtatják az alfa tesztet...
Szerk.: csomagok szerkezete főképp az új, sokkal érzékenyebb és modernebb detektor miatt módosul.
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2621 üzenetére
A limit nem állítható, ez biztonsági funkció. Arra jó hogy a hibás hostokat semlegesítsék. Vagyis a limit elérése után a host nem fogja tovább fogni a szervert. A 100 nap / wu / cpu limit elméletileg kellően nagy. (1 nap = 86400 mp -> 864 mp / wu átlagidővel érhető el).
Szerintem más probléma lesz nálad... hogy állsz hibás csomagokkal? -
törölt tag
Nem tudom miért tűnik olyan lehetlennek. Ha utánaszámolsz hogy egy SSE utasítás átlagosan 4 órajel alatt 16 bájtnyi adatot emészt meg, akkor ez egy 2,2GHz-es processzor esetén 8,2GB/s sebességet jelent. Ráadásul a RAM-jaid elméleti 8GB/s-os sebességén 2 processzormag osztozik...
Egyébként az einstein egyszerre kisebb adatblokkokkal dolgozik, főképp a cache-ből, aminek a sebessége a mostani K8-as magokban elérheti a 40GB/s-et is... -
törölt tag
Az optimalizált SETI kliensek erősen memória sávszélesség / cache méret függők, ugyanis hihetetlen gyors a kód, nehéz etetni a processzort adatokkal. Valahol itt keresném a megoldást... ( közös cache használat, lassú memória )
Az Einstein sokkal kevésbé igényli ezt a két dolgot, ráadásul sokkal lassabban dolgozik. Mondjuk most az SSE optimalizált kódom 268%-ot produkál sebességben az eredetihez képest, de egyelőre még így sem limitálja a Duronomat a memória...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ha megvan még a webes adatbázisba annak a csomagnak az adatai, akkor utána lehet nézni hogy mi volt a baj. Szerintem rosszat töltöttél le. Jellemzően akkor jelentkezik efféle ha újabb processzora fordított kódot próbál meg futtani az ember. Pl. az SSE3 utasítások nem fognak futni egy SocketA tokozású procin...
-
törölt tag
Kicsit körülírhatnád hogy mit takar a ''nem történt semmi''...
Ha van feldolgozandó csomagod és elindítod a setit, akkor a ctrl+alt+del billentyűk lenyomása után behívhatod a Feladatkezelőt, ahol a látnod kellene egy ''setiathome_4.11''-ot a futó taszkok közt...
A Crunch3r féle klienshez tudok közvetlen letöltési [link]-et adni. Nem a leggyorsabb, de gyors...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Azt nyugodtan hagyhatod ott ahol van. A 4.18 a központi kliens verzió száma, ez töltödik le minden gépre először. Jellemzője hogy még 386-oson is elfut ezért nem használja ki az újabb processzorok lehetőségeit (MMX,SSE,...), ezért meglehetősen lassú. A 4.11-es verziószám alatt futnak az optimalizált kliensek. Ennek az az oka hogy mikor elkezdték optimalizálni a forráskódot, akkor még csak 4.09-nél járt a központi kliens verziószáma, így ezt kapta, majd nem változott többet...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Chieftec #2579 üzenetére
A BOINC egy keretprogram, ez alatt futnak a különféle tudományos és tudománytalan projektek kliensei. Legalább 8-10 élő projekt van. Legkönnyebben talán erről a statiszkákat mutató oldalról tudod elérni a honlapokat. [link]
Ha jól értem a kérdést, akkor a 3700+ procidon az javított SSE kliensemet futtatod?
Szerintem a Crunch3r féle SSE3 klienssel egy picit jobban jársz.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Az einstein nem nyílt forráskódú, így csak illegálisan lehetséges optimalizálni. Ahogy nézegettem a kódot, bőven van benne tartalék. Pl. az a csomag ami nálad négy óra, az nálam kevesebb mint kettő (Duron2000). Az egyik fejlesztő már jelezte hogy megkeres a dologgal kapcsolatban, így várhatóan központilag fogják optimalizálni a dolgot. Mondjuk megkereshetne az AMD is, mert pl. a fsincos utasításukat közel 30%-kal verem egy emulációval (sse és 3dnow! nélkül)...
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2562 üzenetére
Ha eredeti kliens futása közben nem volt baj, akkor az alábbi módon tudsz átállni egyszerűen az optimalizált kliensre:
1, leállítod a boinc-ot, seti-t...
2, bemásolod az optimalizált klienst (4.11) és a hozzá tartozó fájlt (app_info.xml) a C:\Program Files\projects\setiathome.berkeley.edu könyvtárba
3, elindítod a boinc-ot...
Ha nem működik a P4SSE3 kliens akkor vagy a P4-ed nem Prescott magos és nem tudja az SSE3-at, vagy hibás kódot töltöttél le. Használd a Crunc3r féle klienst, az a leggyorsabb és már sokan kipróbálták. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2560 üzenetére
Az igazság az hogy nálam két laptopra van csak feltelepítve a seti és azokon is csak hébe-hóba fut. Mostanában a einstein illetve az sse-t használó seti kliens optimalizációjával foglalkozom, ami amúgy sem hoz creditet. Ráadásul szerintem az einstein@home-nak több létjogosultsága (haszna) van, így inkább arra fordítom az ''erőket''.
SETI total position: 4948
SETI RAC: 664 credit/nap
EINSTEIN total position: 16188
EINSTEIN RAC: 469 credit/nap
Megj.: Úgy tűnik jelenleg az általam összeeszkábált seti sse kliens a leggyorsabb, sőt az Athlon64-ek kivételével sebességben vetekszik az sse2/sse3 optimalizáltakkal is.
Megj.2: Az einstein kliensem is (egyszerű fpu-t használ) kb. 110%-kal gyorsabb a ''gyári'' windowsosnál, sőt gyorsabb a linuxos sse optimalizáltnál, de még az powermac altivec optimalizált kódot is állva hagyja... -
törölt tag
válasz
Forest_roby #2553 üzenetére
A kreditrendszert azért vezették be hogy összehasonlíthatóak legyenek a különböző projektekben résztvevő számítógépek teljesítményei. Szóval nem úgy kell gondolni rá mint a smart pontokra...
Pl.: Ha megnézed hogy mit teljesít egy intel vagy amd processzor a seti@home illetve az einstein@home alatt, akkor hamar kiderül hogy az intel a seti alatt jobb, míg amd az einsteinben.
Egyébként vannak olyan összesítések is ahol az összegzik a különféle boinc-os projektben elért eredményeidet. (Pl.: [link]) -
törölt tag
Szerintem logout-olj a weboldalon, majd újra login. Akkor megkérdezi a jelszót és egyben felajánlja a lehetőséget hogy az ''elfelejtett'' jelszót elküldje újra.
Szerk.: most látom a második hozzászólást, ez alapján komolyabbnak tűnik a dolog. ami módszert írtam az akkor jó ha szeretné az ember újra beszerezni az accountját, mondjuk egy újabb gép beüzemelése miatt.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ezen a nem működő linken a Seti classic-os Hungary csapat eredményeit kellene látni, de azt valójában itt lehet elérni: [link]
Egyébként még mindig nem teljesen értem a dolgot. Hogy kellene értékelnie a Seti Hungarynak a ''versenyzőit''?. Nem olyan régen váltottam levelet a csapatalapító vbali-val, megoldotta hogy a BOINC alá átvitt Hungary csapat neve mellett a magyar zászló ékeskedjen. Sokan evvel a kifogással jöttek hogy ez miatt nem BOINC-olnak... hát megoldódott.
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2524 üzenetére
Hm, na igen, lehet tekinteni szívügynek. Egyébként már több mint két éve indították a BOINC-ot (valamikor 2003 novemberében)!
Nem működik... Nálad melyik része nem működik? Szívesen segítek ha kell! Nálam már lassan egy éve megy és nem volt vele gondom. Egyedül a pontozási rendszerre fújok egy kicsit, kicsit felemás, de megvan az oka hogy miért olyan amilyen. Másfelől egy tudományos projektet támogató rednszert nem puszta pontvadászatnak kell tekinteni.
Tipp: Van egy rakás GYIK / FAQ megválaszolva a neten is meg sokminden más...
Eredményesség... Te mivel méred? Mert ha a BOINC-ról beszélsz, az igazán eredményes! Hiszen már 10-12 projekt fut alatta, és elhiheted nem kis szellemi tőke van bennük és vele együtt a BOINC mögött is. Ismersz valami hasonló rendszert ami ennél többet tud felmutatni?
Fejfájás... még ha nőkről lenne szó, de egy program miatt? Windowst ismered? ;)
Egyébként részemről megéri az egész a fáradozást, mert úgy érzem mintha lenne értelme. Ráadásul mások gondolkodnak helyettem, én csak a gépidőt adom...
Cacheméret... A webes felületen. ( Your account / Prefences / View or edit general preferences / Connect to network about every X.XX days ). Itt adhatod meg hogy a benchmark alapján számolva hány napra elegendő munkát töltsön le. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2521 üzenetére
Előfordul hogy leállnak a szerverek pár napra (pl. szerda karbantartási nap), ilyen esetben előre tartalékolni kell megfelelő mennyiségű munkaegységet (beállítható akár 10 napos cache is) vagy futtatni kell mellette másik projekteket is. Ha nincs munka akkor addig átáll a gép a másodlagos, harmadlagos, stb... projektre. A csomagok kiértékelése szerintem sem tökéletes (a benchmark redszer kiforratlansága miatt), de azért nem mondanám hogy katasztrófa. Az egységes pontrendszer segít abban hogy a különböző projektekben szerzett pontjaidat összehasonlíthasd, vagy összegezzék a neved alatt! [link] [link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Petya25 #2505 üzenetére
A legjobb optimalizált klienseket itt találod: [link]
Igen, érdemesebb gyorsabban feldolgozni a gyomagokat, hiszen ha találunk valamit akkor hamarabb fogjuk megtalálni.
Gyorsabb munka esetén csak a javasolt credit értéke alacsonyabb, mivel összesen 3 gép creditjeiből számolja a tényleges credit értéket a rendszer ez kiegyenlíti a különbségeket.
A ratyi P1-es gép egy hét alatt szerez 20-30 creditet, egy jobb gép meg óránként. Egy hét az hány óra? 168? Felénk 168x25 picivel több mint 1x25.
Mi nem fair? -
törölt tag
-
törölt tag
A whetsone a processzorod lebegőpontos műveletvégzési sebessége, a dryhstone pedig az integer típusú műveletekre vonatkozik. Ez tulajdonképpen nem más mint egy a processzor teljesítményét tesztelő program eredménye.
A többi amit írtál nem túl kézzelfogható.
Kik előznek meg? Hol? Milyen értékek magasabbak?
Ha jól sejtem akkor a neten böngészve jutottál a megállapításaidra, így szerintem megoldható hogy bemásolnád ide a kérdéses lapoknak az URL-jét ahol ezeket láttad. Akkor mi is jobban megismerhetnénk a problémát. -
törölt tag
Előrevetíteném hogy a 20 körüli átlagérték teljesen normális.
A BOINC-os SETI-nek van egyfajta pontozási rendszere. Először is a szerver egy munkacsomagot elküld több helyre és addig várakozik míg legaláb 3 közel egyező eredményt nem kap vissza. Ilynekor fordul elő az hogy ha te gyorsabban végzel a csomaggal akkor ''pending'' (várakozó) állapotba kerül a csomagod.
A pontozás úgy történik hogy mindegyik gép kiszámol a benchmark értékeiből és az aktuális munkaegység feldolgozásához szükséges időből egy ''claimed credit'' (jósolt) értéket. Amint a szerver megkapta a három jó eredményt, megnézi a három gép jósolt értékeit és a középső értéket adja oda mindhárom gépnek. Ez egy platformok közti átlagolásnak fogható fel, valójában arra alkalmas hogy megköti a benchmark vagy az idő értékekkel manipuláló egyének kezét.
A claimed credit számolási képlete:
claimed credit = ([whetstone]+[dhrystone]) * wu_cpu_time_in_sec / 1728000
Ha van kedved, számolgasd ki pár csomagra és meglátod hogy olyan 20 körüli átlagértéket fogsz kapni... -
törölt tag
Tegnap láttam az új Naparst-féle forráson alapuló windows-os SETI kliens eredményeit. Lenyűgöző... 2000 sec/wu körül muzsikált egy 3200+ AthlonXP-n.
-
törölt tag
A classic SETI-t előbb vagy utóbb kénytelenek lesznek leállítani mert már annyi a hamis csomag hogy a classic elvesztette a tudományos jelentőségét. Az hogy nem minden SETI classicos áll át egy-egy BOINC-os projektre, az is biztos. De ez csak rajtuk múlik, a lehetőség adott a továbblépésre. Annyit még azonban hozzátennék hogy a SETI classic eredményeinek több mint 99%-át alig pár ezer account adta. Iskolák, cégek, lelkes csapatok. Ők pedig szinte biztos átállnak, sőt nagy részük már át is állt. A hat év alatt elért majdnem 5,5 milliós felhasználói tábor pedig szép szám. Gondolom ennyi idő alatt a BOINC támogatottsága is eléri ezt a szintet. Másfelöl természetes dolog hogy az orvosolandó hibák akkor jönnek elő ha valamit használnak, fejlesztenek. Ez pedig igaz a BOINC-ra. Azt hiszem elmondható hogy sok lelkes támogatója van...
-
törölt tag
Hih, tegnap kaptam levélkét a Berkleyről. Köszönik a hozzájárulást.
más...
2005.november.25-én lesz előadás SETI-vel kapcsolatosan. Bővebben: link
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
KPepe,
jelenleg ezek a szalagok vannak a splietterekben:
14au03aa sagan
01oc03ab galileo
01my04aa kosh
12mr04aa philmor
02my04aa milkyway
igaz hogy csak 506,232 result várakozik kiküldésre, de nem lehet hogy azért mert nem darabolnak többet annál mint ami folyamatosan fogy? a fenti szalagok közül a legfrissebb is 2004 május 2-i...
[Szerkesztve] -
törölt tag
A több millió aktív tag túlzás. Bővebben: link
Ezek szerint 250.000 és kb. havi 20.000-rel csökken.
A BOINC-os aktív tagok száma csak 200.000 körüli, de havi 40.000-rel nő!
Bővebben: link
szerk.: ez a BOINC-os dolog csak a BOINC-os SETI-re vonatkozik.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Egyik forrásban találtam egy config.h fájlt. Az nulla bájt méretű volt, így ezt a fájlt nem túl nehéz reprodukálni.
A BOINC és a SETI zip-jeinek tartalmát kell ugyanarra a helyre másolni. Előszőr a BOINC-ot, aztán rá a SETI-t. Sajnos azt hogy dátumok meg verziók szerint mi mivel passzol nem nagyon lehet kideríteni. Ezt onnan veszem hogy a seti forráskódjában olyan hivatkozások vannak (függvényhívások) amelyek a BOINC-os forrásban vannak kifejtve. Egyébként ha megnézed a zip-ek tartalmának struktúráját, rögtön rájössz. Ugyanazok a könyvtárakat tartalmazzák, csak hol ez, hol az üres egyiknél-másiknál...
Két olyan header fájlt (nem) találtam amelyek a fordító (DevC) saját header fájljai mellé kellett bemásolnom. Ilyen a crtdbg.h és a delayimp.h. Ezek elvileg a MSVC fájljai. Ennek ellenére még mindig nem sikerült fordítanom... -
törölt tag
Közbe rájöttem mit szeretnél.
Ha debuggerrel nyitod meg, akkor az ugye az a kódokat átfordítja assembly mnemonic-okra, viszont itt nem tudsz szerkeszteni. Erre szerintem a Turbo Debugger 32 az egyik legalkalmasabb program. Ez is freeware, a Borland honlapjáról le is tölthető. -
törölt tag
Lehet on-line utalni a SETI-nek, állítólag a cash 93%-a közvetlenül a projekt támogatására megy. Követendő példaként másoltam ide...
Fordítás. A win-es fordítás nekem sem jött össze. Az oké hogy összekell másolni a boinc forrást a seti forrással, de utána is rengeteg hibát ad még...
Linux-os sikerült? Mesélhetnél róla, hogy mit hogyan. Vasárnap felrakom egyik gépre az UHU-t. Kipróbálnám a dolgot. -
törölt tag
Thank you for gift of $100 for SETI@home.
Your confirmation number is: 11036 -
törölt tag
válasz
concret_hp #2344 üzenetére
Na ácsi...
Vannak BOINC beállítások, a SETI-s oldalon ez a ''general preferences'' amelyek arra vonatkoznak hogy milyen gyakran kapcsolódjon, mennyi munkaanyagot töltsön le a BOINC, hány procit használjon multiprocesszoros gépen, mennyi időnként váltson a projektek közt, memóriakorlátozás, fel-le töltési sebességek...
Ezt akármelyik projekt oldalán keresztül is éred el, akkor is KÖZÖS hiszen ez a keretprogramra vonatkozik, nem a projektre.
Aztán vannak a projektenkénti beállítások. Mint például a felhasználói név, a grafikai beállítások (képernyővédő), hírlevél beállítások, 'computer location'.
Valamint ezen kívűl minden projekt honlapján saját profilt adhatsz meg.
[Szerkesztve] -
törölt tag
A dolog egyszerű... a SCHEDULER nevű szerver (ami a csomagokat küldi a hostoknak illetve veszi tőlük) nincs elindítva. A SETI honlapján azt írják hogy leghamarabb csütörtök reggel (nálunk az este) kapcsoláják vissza. Jelenleg még mindig van egy rakás problémájuk...
Szerintem a legjobb amit tehetsz hogy felveszel egy másik projektet is a SETI mellé, mondjuk 1%-os ''erőforrásmegosztással''. így ha nem megy a SETI akkor is csinál valami hasznosat a géped. Aztán ha elindul, akkor meg behozza a rendszered a 99:1-es megosztást....
Van egy magyar projekt is, amit felvehetsz a BOINC alá... a SZTAKI GRID-je... -
törölt tag
Tudtommal csak itt lehet regelni: Bővebben: link
Egy nevet meg egy még nem regisztrált e-mail címet kell megadni. Utána kapsz egy azonosító kódot és egy URL-t. Ezeket kell felhasználni a BOINC futtatásákor arra hogy felvedd a keretprogramba a SETI-t mint futó projektet. -
törölt tag
Üdv!
Hamár úgy is állunk... megköszönném ha valaki elküldené a ''C:\Program Files\Boinc\projects\setiathome.berkeley.edu\'' könyvtárából a ''_0'' végre végződő kész eredményfájljait. Ezek az ebben a könyvtárban lévő 5-30kB méretű fájlok lesznek. Köszi!
Hogy miért is? Szeretném kideríteni hogy pontosan mi is a fájlformátuma az eredemény fájlnak, illetve érdekelnének a különböző ''/best'' értékek értéktartománya. Főképp a spike és tripplet értékek... -
törölt tag
Érdekes hogy az ember ránéz a server statusra és egy csomó zöldet lát, közben nincs se letöltés, se feltöltés, se validálásra váró csomagok száma nem csökken.
Persze ha valaki alaposabban megnézi akkor csak a ''penguin'' dolgozik. Törli illetve ''asszimilálja'' a fájlokat. Bár ahogy nézegettem a régi csomagjaim állapotát napközben, még látszott hogy van mit tennie. -
törölt tag
Hi KPepe!
Találkoztál te valahol a crtdbg.h és delayimp.h fájlokkal?
Ha meglennének, átküldhetnéd. -
törölt tag
Nah, megpróbáltam DevC++ -szal fordítani a Tetsuji féle forrást... meg ne próbáljátok, újabb hajtépés az eredménye.
-
törölt tag
Hi KPepe!
Bővebben: link
Ellenőrizd le ezt a thread-et, azt hiszem valahol ott van Tetsuji forrásai is valamelyik hozzászólsában. Bocs, rohanok... -
törölt tag
válasz
Starsky72 #2287 üzenetére
tipp: Bővebben: link
szerk.: valahol olvastam hogy a classic setinél előfordult olyan is hogy több mint 100 millió result várakozott validálásra, ehhez képest a népek már most aggódnak amikor csak 1 millió várakozik.... mekkor különbség hogy akkor ész nélkül mindenki kapta a pontot... szinte senki nem kérdezősködött a validálás után...
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
szilchi #2276 üzenetére
Ember... a leszólást megérdemelted.
Ugyanis azt véleményezted hogy értelmetlen egy jó pár éve fejlődő projekt, aminek több millió tagja van.
Ha kérdésed van a SETI-vel kapcsolatosan akkor azt tedd fel nyugodtan.
Avval meg ne takarózz hogy azért szóltad le az egészet mert kezdő vagy.
Leszóltad és kész... nem haragszom, már mások is megtették...
szerk.: lehet hogy megvernek érte () de van pár nagyon jó magyar nyelvű seti-s oldal. pl. a gyöngyösi csapaté vagy a seti.hwsw.hu... (tipp)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest