- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Aktív témák
-
kokesz2
csendes tag
Ja csak a genius honlapján nincs progi a régi scenrehez. Úgy néz ki sikerült összetákolni valamit, indenkinek köszi a segítséget.
Üdv, Kokesz -
nap
addikt
Megnezed milyen scanner (gyarto/tipus). Felmesz a gyarto honlapjara, kikeresed a tipusnak megfelelo drivert, letoltod, telepited, boldog vagy. A regebbi scannerekhez meg nem volt alapbol karakterfelismeres, erre jo a recognita, vagy az office xp reszekent van segedprogram, ami beolvassa wordbe a scannerrol a doksit.
-
Adrian Mole
senior tag
Ha jól emlékszem, 4.0 Recognita felett él az a lehetőség, hogy az előnézeti képben lehet ''szerkeszteni'', tehát megadni, hogy melyik részeket ismerje fel, milyen sorrendben, illetve milyen képeket is importáljon wordbe.
-
kokesz2
csendes tag
Ja a recognitába megadom, hogy magyar szótárt használjon, de ha fájnévvel együtt szeretném megadni akkor nincs fájl.:F -
kokesz2
csendes tag
Jó lenne a fenti link köszi, csak valamiért nem jeleníthető meg az oldal ahonnan letölteném..:((( -
-
Adrian Mole
senior tag
ja, kép scanneléshez bármilyen képfeldolgozó jó (akár ingyenes lview), amiben van twain támogatás (gondolom a scannerhez van twain modul installálva - ha nem, nézd meg a gyártó honlapján).
Itt sem érdemes 300 dpi fölé menni, color, színes módban. Ha a könyv nyomdatechnikája megkívánja, érdemes descreen, vagy valami hasonló opciót is használni, hogy a nyomdai apró pöttyök ne okozzanak a scannernek interferenciát. -
Adrian Mole
senior tag
A 3.2 nem a legfrissebb, de a scannert megfelelően beállítva azzal is lehet szépen dolgozni. Lineart módban scannelj, a felbontást pedig nem érdemes 300 dpi-nél nagyobbra venni (sőt, ha lehet minél kisebbre, ne kavarjon be a légysz@r). Kis próbálkozással megy az (nekem legalábbis anno ment).
-
rog
addikt
nem ismerem azt a verziot. de ha a sajat editor-aban jo a szoveg, akkor valoszinuleg a felismeres nyelvet kene atallitani, vagy az exportalaskor a kodkeszletet.
azota mar omnipage-nek hivjak a programot es a 12 az utolso verzioja. illetve ha minden jol megy meg iden lesz 14-es is .. -
Rox
tag
Véletlenül nem szakdolgozatírás előtt állsz. ;]
bocs. -
kokesz2
csendes tag
egyébként 3.2 es a recognitám
-
kokesz2
csendes tag
A probléma a következő:
-van egy scennerem amivel könyvekből szeretnék scennelni és azt szeretném ha a szöveghez hozzá tudnék nyúlni kiegészíeni/törölni stb. Erre elvileg jó a recognita viszont miútán átteszi a szöveget a worldbe teljesen értelmetlen lesz ¤×$ŁłđĐđÍŁ<đ#& kb ilyen szintű.Melyik verzíó jó?
Másik gond, adott egy szines kép szintén be kéne scennelni, de melyik progi jó ilyen célra. A scennert használtan vettem nem kaptam hozzá progit egyébként egy régi Genius. -
kokesz2
csendes tag
Ja a recognita nekem is megvan, de nem jó, mert nem képként kezeli a bescnnelt képet, nekem nem lényeg hogy felismerje a karaktereket, ja és nem tudja betenni a szöveget worldbe, ha betenné megoldódna a problémám:O.
-
WN31RD
addikt
Feltételezem, hogy karakterfelismerő programra gondolsz, tehát olyanra, amely a beszkennelt képet szöveggé alakítja. Erre kiváló a magyar fejlesztésű Recognita, egy ismerősömnek is ez van, és meg van elégedve vele (nekem nincs scannerem, tehát én nem használok ilyesmit). De a Recognita nem ingyenes program...
Igen, régen volt keresés, de mivel most az új fórummotor (RI/OS R3) bétatesztelése folyik (már igen hosszú ideje egyébként), egyelőre nincsen kereső. Remélhetőleg belátható időn belül lesz, de ebben nem én vagyok az illetékes.
Nézd meg a következő topicot:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=21090[/L] -
kokesz2
csendes tag
HAli!
Azt szeretném megtudakolni, ki mivel scennel, márka/progi. Nekem valami olyasmire lenne szükségem amivel lehet könyveket szkennelni, majd az oldalakkal/bekezdésekkel variálni.:F
üdv
u.i.:Régen nem lehetett a keresni a hozzászólások között?
Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Macska topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest