- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- iPhone topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
A lemez0 a SATA v. az az IDE?
Megjegyzem hogy szerintem valami progi /az XP modszere/ dinamikus tárolót csinált a vinyodból!
Kezdhetsz aggodni az adataidért!-..szerintem
Talán valaki tud valmi okosat hogy hogy lehet dinamikus tárolóból visszavarázsolni adatvesztés nélkül.
Szerintem valami még történt vele lehuzáson kivül....
[Szerkesztve] -
Imco
őstag
Megformáztad a vinyót? Ha NTFS v. FAT és nem láccccik akkor az gáz mert akkor lehet, /valószinű/ hogy a GHOST-nál sem fog látszani! Valamint arra is vigyázz hogy ne az új c:\-re mentsd a gho fájlt!
Alaplap másik SATA vinyóval müxik? SATA vinyó másik lapppal müxik?
Javasolnám hogy ha format volt és mégsem látszik, akkor formázd ill. particináld újra!
Feltéve, hogy jó minden!
[Szerkesztve] -
Imco
őstag
Hi!
Igazából nem tudom mi a problémád, de...
Van egy hasonló sztorim.
A7N8X-E Deluxe lap a lányom gépébe és semmi pézért nem ismeri fel a vinyót.
Siil 3112 driverből már a jövő éviis meg van! ...és mégsem. F6 stb. ahogy kell és nem látja a vinyót. Saját készitésű XP-m van még soha sem kért F6-ot ezen kivűl. 1x már megjártam szintén egy ilyen lappal. Vagy egy napig büvészkedtem vele!
A lényeg a lényeg hogy én betettem egy ide vinyót amire simán installtam a rendszert.
Majd PM-vel felosztottam az új vinyót ahogy szeretném. Majd ezután átghostoltam az installt az újra. Nem biztos hogy ''szakszerű'', de hatékony és müxik!
+ nem kell flopi neki!!!!
Üdv!
Imco -
Imco
őstag
válasz
metaldog #2621 üzenetére
Hi!
A tipusa jó lett volna, bár másodlagos.
A maxtort nem nagyon kedvelem...
A kérdésedre a válaszom hogy igen.
A kattogás nem jó jel a vinyoknál.
Ez egy folyamat kezdete tapasztalatom szerint.
Az időtartam szélsőségesen változó.
Ami még előfordulhat mellé, -hozzá , pl.
-menetközben ''lefagy'' a vinyó néhány másodpercre. Utána megy minden tovább.... Ha rendszer vinyó akkor látványosabb, ha nem az, akkor lehet hogy észre sem veszed....
-A bootolási folyamat a többszörösére nő /Volt olyan vinyóm amivel egy izom konfig 3' alattjutott az asztalig! / KV megisz és után müxik!
-Másolásba belefagy.
Hosszútávon szerintem mindenképp megdöglik.
Ha garis akkor probáld meg kicseréltetni. Van olyan szerviz ahol simán elismerik hibának a kattogást! Nem ez a jellemző még!!!!
Ha nem garis az gáz! Akkor ments és ne nagyon használd!
Üdv!
Imco
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Imco
őstag
válasz
hehehehe #2541 üzenetére
Szerintem a 60 fok önmagában még nem gáz.
Lehet hogy a procit is befüti vagy valamit még.
Nálam 50-60 fok között vannak folyamatosan a satás vinyók.
A helyedben újra tenném a wint hogy kizárjam a szoftver hibát / virust/. Utána new winnel megtesztelném net nélkül, a lehető legkevesebb külső hardverrel.
Ha ezután is produkálja a hibát akkor baj van! -
Imco
őstag
Millenium? Az meg mi?
Bocsi nem birtam kihagyni!
Gondolom XP-d van, csak a dos miatt milleniumozol.
Az a rossz érzésem van, hogy a millenium nem támogatja a sata cuccokat.
Ecccerűen azért -szerintem- mert mikor még millenium volt nem volt sata.
Mióta sata van már rég nincs millenium támogatás.
Van mellette másik vinyó?
XP-t akarsz rá tenni?
XP cd-d van? -
Imco
őstag
-
Imco
őstag
A konfigod jó. Szerintem probáld ki a többi javaslatomat is. Ugy mint másik gépbe tesztelni. Ill. ha van akkor a jumpert feltenni mert pl. a samsungnál van valami ilyesmi is.
Az oprendszert szerintem teljesen felesleges újra tenni. Főleg mert ha jól sejtem nem is ezen fut. HA másik gépbe is ezt hozza a teszt akkor rossz a vinyó sztem.
Egyébként a maxtor nem véletlen a legolcsobb. Ha teheted és cserélik akkor samsungra v. WD-re szavazz. Ez a privát véleményem. -
Imco
őstag
Hát szerintem ha 486-nál jobb a géped -feltételezem-
, akkor az a 99% cpu gáz.
Hajts rá valami hdd diagnosztizálót, talán okosabb leszel.
Egyébként a samsung vinyokkal voltak ilyen tréfáim nekem is. Pl. a Sata2-t támogatja az alaplap? Ha nem, akkor nyomd fel a jumpert a hátuljára és futtasd megint a tesztet.
Ill. átmozgathatod a kábeleket is, bár gondolom ezen már túl vagy.
Probáld ki másik gépbe, hogy ott mit művel a teszttel. -
Imco
őstag
-
Imco
őstag
Hi!
A nevezett progit nem ismerem. HA ez az átlag sebesség egy másolásra akkor szerintem király.VAlahol lentebb közöltem adatokat a saját vinyoimról. A lényeg hogy a csúcs 50 Mb/s és az átlag 25-30 körül van vinyorol vinyora. Persze ez függ a másolt fájloktol is.
A laptopokba 5400-as vinyok vannak általában, tehát lassab. Persze ez is tipus függő, tipus szám alapján ellenörizheted! -
Imco
őstag
válasz
petikeke #2508 üzenetére
Erre már 2x ráment egy fél napom. VAlamiért nem kedveljük egymást ezzel a lappal!
Elsőnél a megoldás: sikerült olyan sata drivert találnom ami F6-nál betöltödött. Ez a szerencsésebb megoldás!
Másodszor nem találtam a sata drivert. Van vagy 20 féle 3112 3114 és hasonló sil driverem. Ezután beszurtam egy sima ide vinyot. Install és átmásoltam a particiot.
Ez a már igényel némi rutint és a winnek is szolni kell hogy másik a vinyo. -
Imco
őstag
Hi!
Amig az ''okosok'' ideérnek.
Függhet az Oprendszertől, a partició tipusától, a cluster mérettől és a winyo tipusátol is.
Az 50 GB nagyon soknak tünik nekem is. A ketté osztott 320-as WD-met a TC 311-nek látja, de win már csak 297-nek.
Tudom, tudom, de azért csak megkérdem! Nincs véletlen elfelezve, elrejtve, vagy csak simán formázatlan egy része és a win nem látja ezért?
[Szerkesztve] -
Imco
őstag
Hi!
Szerintem teljesen természetes! Én akkoriban ''szoktam'' rá a külön vinyokra amikor igy jártam.
Képzeld el, hogy lehet hogy ua. a fej ugyanarra a lemezre másol egymás melletti szektorokba.
Mert ugye logikai particiokrol beszélünk. Tehát csak Te látod külön, valojában nem ugy van.
''Jó'' winyokkal 50MB/s csúcs sebességet is elérek.
A lent irt problémásról tegnap 27 MB/s átlaggal vettem le 133 GB-t.
Terámészetesen egy rakás dolog függvénye még / lap proci ram stb./ , de a régi 3GHZ-vel is 25-30 MB volt a csúcs.
Remélem, hogy hiteles az infom! -
Imco
őstag
válasz
lazydog #2440 üzenetére
Valószinü hogy igazad lesz, más forumon is ezt javasolták.
Számomra érthetelen a dolog, de mivel tavaly szeptember óta ez a 4. v. 5. ami behal -és a régi gépből csak a táp van- ezért kénytelen vagyok beletörödni!
Csak megjegyzem, hogy semmi jel nem utal hibára.
Napokig Működik minden rendesen.
Ezek örömére ma beruháztam egy 480W Codegenbe.
Tudom, tudom nem egy Chieftech....
Köszönöm a válaszod! -
Imco
őstag
Sziasztok!
Kifejezetten WD raid edition winyokat vásároltam a biztonság kedvéért. /5év gari/
A februári 160gb-s aprilis 10-ig birta és a mostani 320-asok sem öregebbek 6 hónapnál! -azt hiszem az egyik 2 honapos sincs! Szép kis házban /Codegen 9011/ laknak, nincs rugdosva, dobálva stb.
Sorba elhalnak a winyóim! Mi lehet ennek az oka???
Az egyik 320-on most megy a teszt.
Idáig 36 bad sectort talált és még kb a fele és 41' hátra van.
A másik kattog. Azt ma átmentettem egy new 320-ra, de még nem teszteltem.
Elég szomorú vagyok mert elég gáz ennyi adatot pakolászni, hiába cserélik a winyot!
Most tettem new alaplapot a gépbe, május 1 elött másik volt.
Ami régi az a tápom /350w codegen/, de nem hiszem hogy az ilyet okozna.
Mindennek tudok örülni!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest