- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Winne
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
Nagyon egyszerű.
Sok 2600K-t? Talán az összeset, mivel kihasználom a sok magot, ráadásul 24/7 4.6GHz-n megy a kicsike, most belőttem neki egy 4.7GHz-s beállítást is, ma már úgy nyúztam. Nem a teljesítmény miatt vagyok elégedetlen, abból rengeteg van, fogok én még sírni az SB mellett. De most árában eltudom adni, pontosan 160k-ért viszik a köv. héten. Így alapból a vásárláson nyertem rengeteget. Csak az LGA2011 miatt...még egyszer nem fogok belefutni olyanba, hogy árában eladhatatlanná válik a rendszerem, mert kijött egy új generáció.
-
MPowerPH
félisten
Szerintem a GB UD7-hez lesz igazítva, még a visszahívás előtt láttam árlistában, ha jól emléxem 82k volt.
AirBooms: Na igen, ez is igaz, pont ezért kérdeztem. Nem tudom mi lesz, megvárom míg árlistába kerülnek, és elválik. De lehet most downgrade lesz, úgyis a vizet is be akarom vezetni, az meg költséges, főleg, hogy csak átmeneti megoldás lesz. Csak ugye bennem van a kisördög a ROG kapcsán, nagyon megszerettem az R3E-t.
-
fsb1000
nagyúr
Landon, biztos igaza van, mi csak kezdők vagyunk hozzá képest.
De én úgy olvasom, hogy elég sokaknak az a koncepciója ami nekem:
Egy komprommiszumos megoldás, ahol a cpu-t túlhajtjuk, de takarékoskodunk is az enegiával.Ha a gép egész nap megy, akkor az a 5-10-20W egyáltalán nem mindegy.
És nem csak az éves villanyszámla miatt... egyre többen érezzük, hogy feleslegesen fogyasztunk, és ezzel valahol deficit keletkezik a körmyezetben.Hat a zöldek propagandája.... de az automenergiával kapcsolatban nincs igazuk.
-
omikron23
senior tag
Ez azért nem teljesen így van. Kipróbáltam már jópár platformot, köztük volt Asus és Gigabyte is. Amióta van Gigánál az @bios, én azóta azt használom, és eddig soha nem okozott problémát, egy lapot sem "gyilkolt" meg. Kényelmes, gyors. Amikor még anno floppy-ról frissítettem a PIII-as asus lapomon a Bios-t, akkor levert a víz. Azóta sem.
Főleg, hogy ott a szinte bolondbiztos dual bios giga lapoknál...
-
XaraX
addikt
Anno az Abit Win frissítő progija nagyon gáz volt, elég sűrűn belefagyott.
De érdekes módon nekem egyszer sem szállt el, reset után működött ....
Most az Asrocknál használtam többször, gond nélkül ment.
Igaz, egy exe.-t töltesz le, ami tartalmaz mindent, azaz elindítod, és lefrissíti, nincs külön progi. -
N_A_S
veterán
Én ma már kicseréltem a lapomat. Ez egy mai UD3P és ezt már nem akarom gariztatni, XaraX-nak írtam hogy lehet eladom, és veszek egy ASRockot. Azt meg már neked írtam hogy várok még 1 vagy 2 BIOS-t.
Fail Safe bootol, de azzal mit csináljak? UD3P (B2-be) még 5GHz-es 24/7 profilom is volt papa
Tehát ezt egy új BIOS tudja elvben orvosolni. B2 is csinált ilyet kezdetekben, úgyhogy nem ijedtem meg, de ott F6-tól fölfelé megszűnt ez a probléma.
-
N_A_S
veterán
ott igen, de itt van már F3b is:
GIGABYTE Legfrissebb Béta BIOS / GIGABYTE Latest Beta BIOS -
fsb1000
nagyúr
Igen, auton megy 44-45x-ig a 2500K (meg gondolom a 2600K is), de hozzátettem egyik hsz-emben, hogy az alaplap elég magas Vcore-t állit be. Tehát aki szereti piszkálni a feszeket kicsit állíthat rajta
Az én példámban 45x-nél 30mV-tal lehetett csökkenteni a lap által adott CPU feszt.
Nem sok.... de a gép 90%-ban idle-ben megy és az is lecsökkent.----
Ebben a fórumban sok hibát meg kinlódást leírunk és olvasunk.
De azt ne felejtsük el, hogy szinte mindannyian a tuning határait feszegetjük, meg piszkálgatjuk a beállításokat kedvünkre és messze az átlag mag-hőfok felett extrém terhelést adó szoftverekkel tesztelünk..
Aki vesz egy 1155-ös bármilyen lapot + bele egy Sandy procit annak biztos nincs több gondja, mint más platformmal.
Régebben beszereztem egy giga H-s lapot meg 2300-as procit, amióta összeraktam nem kellett hozzá nyúlni. HyperX 1333-on megy benne oszt jónapot! -
MrTwister
őstag
Én ha emlékeztek akkor rengeteget szívtam a B2-es UD4-emmel és az 1600-as Vengeance ramokkal. Most a kis Kingmaxokkal(igaz csak 4 Giga) duál chanelben gyönyörűen megy a gép lassan egy szűk hete! Ki érti ezt?
Eltűnt mindenféle nem indulok csak 1 db rammal, checksum error, 100-adjára is visszarakom az F2-es BIOS-t a backup biosból, stb. Egyetlen kínom, hogy ha F12-t nyomok neki akkor néha kikapcsol(BIOS bug lehet?)ill. ALT+F12-re ugyanezt csinálja. Miért? Passz. Nem is érdekel!
Abban kérném a segítségeteket, hogy ha garban sikerül cseréltetni egyik lehetőségként a ramokat akkor mire cseréltessem!? Próbáljam meg az 1866-os CL9-es Vengeancékat, esetleg G-Skill Ripjaw? Esetleg Kingston HyperX bár ezt azért nem szeretném mert 1.65V-osak! G-Skill Ripjaw-ból melyik az a típus ami tutira megy a Gigabyte lapokkal? Nem akarok megint inkompatibilitásba futni! Más márkás típus is jöhet ami itthon beszerezhető!
Másik lehetőségként előttem áll a B2-es lapom miatt az "ingyenes" lapcsere! Ebben az esetben kapnék ugye egy B3-as UD4-es Gigabyteot. Ehhez N.A.S. kollega szerint van már F3-as bios(hivatalos oldalon nem találom gondolom béta). Elképzelhető, hogy ezzel már szépen muzsikálnának a meglévő 1600-as Vengeance ramjaim? 1.1-es revision vs. 1.0-ás revision, B2-es déli híd vs. B3-as déli híd, más BIOS. Lehet ez is elég a barátságukhoz?Esetleg váltsak Asusra(P8P67 EVO)? Bár Landon szerint külföldön erre is sok a panasz ha Vengeancéval házasítjuk bár ennek ellentmond a helyi szervizes véleménye aki "bevizsgálta" a ramjaim és beletette egy Giga lapba: be se kapcsolt vele a gép, átrakta egy Asus lapba vígan muzsikált vele! Végső lehetőségként esetleg egy Asrock Fatality szintén Landon kolléga ajánlására? Megnéztem a kicsikét és tényleg csodaszép, amit nem látni a "külcsíntől" az a tuningos kollégák tapasztalata és a gyári alkatrészek minősége! BIOS fejlesztés hát hmmm. UEFI-ben egérlagot javítottak vagy mi meg lecserélték a boot képernyőt 3-4 BIOS kiadás óta. Szép, grat Asrock mérnökök.
Ti melyik lehetőséget választanátok a helyemben?Kérlek segítsetek dönteni, mert zsong a fejem a dologtól!Köszi!
-
N_A_S
veterán
én csak addig szoktam emelni a BCLK-t ameddig ki nem jön a kerek 100MHz. tizedeket emeltem, és valaki elmegy 104 vagy akár fölé is 24/7 -re
SVID gigánál nincs. Mindent hagyhatsz auton-n de én Inkább Normal-ra tennék mindent (pl a DVID- csak így működik)
Ha indul normálon, utána meg ki kell tapasztalnod hogy meddig mehetsz mínuszba
LLC-t nem tudom hogy lehet-e UD4-nél Levelenként állítani (szerintem csak kikapcs bekapcs van itt is, és UD5 + UD7-be van Level1/2/3)
-
kusziPS3
csendes tag
Szerdán szeretném megrendelni, ami ugye csüt. már itt lenne mivel én be mennék a lapért, de nem tudom mit csináljak mostmár
mert ha már veszek egy lapot 45k ért elvárom hogy működjön, és ne keljen vásárlás után vissza vinnem rögtön, lehet hogy még is ASRock P67 EXTREME 4 lesz belőle, Fata1ty-re nincs pénzem
-
N_A_S
veterán
Köszönöm!
btw ezt már korábban is akartam írni, ha valamit találunk külföldi fórumon azt ne Copy-Paste -zzuk már be, ha lehet, hanem lehet a lényeget szürjük le és azt magyarul postoljuk.
Tudom, 2011, meg uEFI, meg stb.. de sokan nem tudnak angolul. Nekem sincs nyelvvizsgám
Ami nem tiszta nekem, hogy amit copyztál annak az embernek bejön a boot screen, és utána indulgat újra, mert nálam csak 1mp-re kapcsol be, aztán egyből ki
-
fsb1000
nagyúr
Erre valaki?:
Már elötted leírtam pár hsz-el, kivéve az 1,25-öt, amiben nem hiszek: [link]
Meg korábban is ezt írtam egy kérdésedre, annak most nem túrok utánaDe már az elöző Giga lapommal is ezt tapasztaltam, ahogy sokan mások laptól függetlenül. 4,4-4,5-ig csak a szorzót kell emeleni.
-----
tomix, Airbooms: Asrock E6 lapom van és egy HyperX 1600 CL9 van benne ideiglenesen.
-----
3. nekifutásra leállt a Vantage:, és egy üzenet jelent meg "Flasplayer Túl lassan fut"
Ez milyen hibaüzenet????? Ez vajon VGA hiba? (kicsit húztam a 460-akat) -
rankesz
veterán
4.5-höz kevés lesz az 1.25 volt, vagy ha mégsem akkor elég nagy mákod van...
A többi része kb stimmel.
Még annyi hogy ha fix feszt állítasz be akkor mindig a max feszkót kapja, viszont ha rászánod az időt akkor célszerű az offset módban megtalálni a stabilat, és akkor ha nincs terhelés akkor nem is kajál hanem visszavesz -
fsb1000
nagyúr
Szerintem nem felesleges, mert a Prime-ot be lehet állítani úgy, hogy RAM-ot vagy CPU-t terheljen. Default a blend, ami inkább a Ram-ot teszteli.
A LInxel is biztos vannak variációk, de alaphelyzetben a CPU-t fűti fel, annak a stabilitását lehet vele ellenőrizni.Nálam a végső teszt 5-6 óra GTA4.... ami azt túléli az már stabil beállítás.
----------------------
Javitás (rankesz szólt, hogy eggyel töb paraméter volt,,,):
HyperX1600 Blue ->2133MHz CL10,12,12, 27 .... 82 1T
-
XaraX
addikt
Minden hardverről találni jót is , rosszat is.
Én csak azt írtam le, amit tapasztaltam.
(#5995) Winne
Elvileg ott nincs mit szigetelni, problémát nem okozhat.
(#5996) kogyu
Ha nem a integrált vga-t akarod használni, a lap+ cpu kombot érdemes átgondolni.
Ramra meg kicsit olvass vissza. -
Köszi a választ
Amit még hozzátennék: a számítástechnika álmoskönyve szerint msi lapot soha.
Ez kb a 775-s foglalatig igaz volt, de nem tudom érvényes-e még a core i7-i5 villágában. A másik, most kapható az iponban giga ud3p és ud4 b3. Elgondolkodtató.
Először asus pro-t akartam, aztán evo-t. Most inkább evo. Asrockból a fatal1ty nagyon tetszik, de drága, vajon stabil-e minden szempontól, hogy érdemes legyen annyit kiadni érte. 3 évre szoktam lapot venni. Az abit-tal mindig lazán el lehetett lenni éveket a stabilitása meg a jó tuningolhatósága miatt, de az már csak történelem.
Na , mindjárt szétnézek, a Tomato gyárt-e még lapokat... -
XaraX
addikt
Minden felhasználó kicsit a magáé mellett próbál érvelni...
Asrock esetében nekem konkrétan a cmos clear utáni mentett beállítások törlődése nem tetszik( ez egy idiótaság, azt gondolom), és a venti vezérlés késve reagálása negatívum.
Ezeket leszámítva, más nem jött elő.
Tuning terén, azt hiszem, bizonyított kellőképpen, 2500K és 2600K esetén is.
Ram kezelése ugyancsak rendben van ( szerintem olyat sem láttam, hogy valamilyen ramokkal problémázott volna), PCI probléma merült fel itt, de lehet, csak egyedi eset.
Szóval ár/ érték arányban szerintem mindenképpen ajánlott kategória.
Persze, tudom, csak 2 év gari, de az itt lévő emberek kis százaléka hesznál addig egy alaplapot. -
XaraX
addikt
Nem tisztem sem védeni, sem ócsárolni egyetlen gyártó termékét sem.
De:
Hány Giga és Asus lapot használó van?
És mennyi MSI?
Itt konkrétan senkiről nem tudok, aki MSI-t használna...
Persze, tudom, nem a PH. a világ, de ha valamit kevesen használnak, kevesebb negatív vélemény is található róla.
Ettől függetlenül lehet, hogy tényleg jók manapság az MSI lapok.....
Látom, közben más is megelőzött, mindegy, most már marad.
(#5989) Landon
Olvasok Én is teszteket, tény, hogy P55 óta javulás tapasztalható az MSI-nél.. -
MrTwister
őstag
Semmilyen BIOS-sal nem bírta "hangsúlyozom" nálam! a P67-UD4 B2-es lapom a a Vengeancekat(próbáltam gyári F2-t,F7 és F8i-t!). A B2 Intelnél a déli híd revizióját jelöli amiben található a sajnos hibás Sata-2-es vezérlő, aminek javítása a B3-as az Inteltől. A lapok revíziója az egy másik dolog, az enyém pl. rev 1.0-ás, de van rev. 1.1-es ami szintén B2-es! Aztán gondolom majd B3-asból is lesz rev 1.1-es és így tovább. Nem állítom, hogy a rev 1.1-es B2-es v. rev 1.0-ás B3-as lapok nem komálják jobban a Vengeancekat mint az én lapom, sőt azt is meg merem kockáztatni, hogy sok rev. 1.0-ás lappal gyönyörűen megy a Corsaire ezen ram csodája. Én mindenestre most nagyot csalódtam a Gigában és a Corsaireban is. Eleddig Abit lapjaim voltak, szinte mind tökéletes volt(BH6,TH7-II,IP35 Pro)! Ramjaim Geilek voltak DDR1 és 2 is (Black Dragon) és soha semmilyen gond nem volt velük! Ezek meg....pfff...na hagyjuk!
-
Winne
nagyúr
Végülis a gyári hűtőn is kör alakban volt ugye egy fura alakzatban a paszta, csodálkoztam is kicsit, de holnap látni fogom, hogy mi sült ki belőle, amint leszedem róla.
Azon azért elgondolkodtam, hogy ha középre tolod a "kicsi gombócot", akkor kör alakban terül jobbára, ami meg nem fedi le az egész kupakot, nemde?
(#5638) N_A_S: nincs mit, nem erőssége ennek a lapnak, de lehet nem szereti csak a "régi típusú" házamat.
-
warcat
veterán
Ahogy írtad is , vétek nem kihasználni,megfelelő hűtés mellett miért zéró a különbség élettartam szempontjából, Ferrarival se 120al mennék autópályán
tomic : nem figyeltem ,így más
kép a biosról
lusta dög vagyok sajátot feltöltögetni de ezen is látszik
VCCSA ez a system agent ,nálam auton van lubickál 0.9 akármennyin,úgy tudom érdemes szépen békénhagyni
VCCIO: na ezt kell megemelni egy kicsit,nálam 1.125,bár pl Overlocker szerint inkább instabilitást okoz? De mindenesetre ha nem 1.5ös a ram,jobb ha meg van emelve ugyebár..
felettük ott a ram fesz az egyértelmű
CPU voltage isAmúgy kinek milyen tapasztalatai vannak az offsetes megoldásról? sikerült belőni hogy a nekem tetsző feszt adja,de instabilabbnak tünt a végeredmény.Még az additional turbo voltages megoldást nem próbáltam ki.
-
dime27
őstag
Hát ki kell próbálni sztem én ki fogom azért próbálni alapfeszen is alulfeszelve h meddig lehet csökkenteni a feszeket és 4ghzen ill 4.2ghzen is egy 24/7ben a 4-4.2ghz a 2500knak ill 2600knak meg sem kottyan és bőven elég sztem h kihajtson egy durva vgat de lehet sli-s ill cf rendszert is!
-
N_A_S
veterán
Jó lesz az ne aggódj, Gigánál kezdetben mindig van ilyen BIOS para. majd olyan F5 felé stabil lesz
Nekem UD3P-B3 van, nem sikerült lebizniszelni az UD4-et, mert akkor levásárolhattam volna a régi lapomat.
régi: netto 31200 Ft
új: netto 35800 FtUD4-B3: netto 38000 Ft
Megkaptam az újat úgy hogy nem kellett rádobni (még szép!), de mondjuk ehhez hozzá tartozik hogy én voltam az első aki gariba vitte a B2-es lapját, és nem tudták hogy ez kötelező újra kicserélni.
-
jeni
félisten
-
Winne
nagyúr
Nekem onnan jött az új gép 5lete, hogy az előzőben a Q6600 alatt meghalt a lap és normális tápellátású lap már nem volt Iponnál 775-ben, és hát körülnéztem. A tesztek meggyőztek, a cuccaimat kiárultam, kb 30 bukóban cseréltem, ami szerintem elég korrekt. Így minden főbb cuccom új, vagy legalábbis garos.
A 4850 egyelőre maradék, gondolkodom a cserén, de ahhoz el kellene tudnom adni a 3850-et és a 4850-et is, együtt ha 30 körül elmenne, akkor jönne egy 5850, ha nem és a 3850 elmegy egy 10-esért, akkor meg valszeg beleteszek egy használt 4850-et emellé CF-be. Ez a rész még kicsit homályos, a MW2-höz egyelőre elég ez bőven, full grafon stabil 91 fps a multi.
-
N_A_S
veterán
Egyszerű oka van: mert nem tetszik
Bővebben: engem a Kingston annyira nem győzött meg. DDR2-be is HyperX-em volt. Kb azt tudják ami rájuk van írva, húzni nem lehet őket annyira (ez főleg a DDR2-re igaz).Az ADATA is örökélet garos, 1-2 ezeressel olcsóbb, és jobban is néz ki szerintem.
-
warcat
veterán
Hardverkert drágának találom,de egyébként most van nekik a honlap szerint egy g-skill ripjaws 9-9-9-24 es 1.5 voltos 27ért ami elfogadható ha tényleg meg is vehető.
Vagy a grey kit 25 ért iponon, de az rosszabb vétel mert 1.65 ös, azért elbattyog nálam 1866on de nem vagyok lenyügözve tőle,viszont ha nem tuningolod megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Battlefield 6
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Háború Izraelben
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hardcore café
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest