- Yettel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
dime27 #11942 üzenetére
Semmi köze az SSD -hez, nem azon múlik. Nálam Stalker és rFactor közben is mindig kidobálta, hogy kevés a memória. Mikor átmenetileg 6Gb volt benne, ilyen gond nem volt. Sőt, LinX indításra is egyből jött az üzi, hogy kevés a memória. ALL memory módban nem is akart elindulni. Szerintem manapság már a 4GB kevés, én túl naív voltam, mikor azt vettem a 8Gb-s kit helyett. 7k vs. 14k, és skót voltam.
-
warcat
veterán
válasz
dime27 #10729 üzenetére
Miért lenne ettől kaki? Az én 2500k-m 1,312 ön lett stabil(4.5 Ghz), offset belövése után meg 1,32-őt kap átlagos terhelés(játék) mellett.De ezen atomstabil,márciusban még állítgattam míg meglett a végleges, azóta semmiféle bsod ,vagy más instabilitás nem jött elő.
Igen ,ez gyengébb eredmény nabumm,simán van ennyi különbség egy jobb meg rosszabb darab között,ez max akkor probléma ha 5 Ghz-re gyúrnál.
Ezzel nem azt mondom,hogy ne böngészd át mit lehet még beállítani,csak épp simán megeshet,hogy ilyen. -
TomiLi
addikt
válasz
dime27 #10421 üzenetére
Állat nagyon!
Gratulálok hozzá!
Nagyon kíváncsi leszek a ramokra! Persze a lapra is!
(#10424) Sefi84
Gigabyte teljesen átáll a z68-ra, szép lassan csak z68-as lapjaik lesznek! Ennek is marad előnye a p67-tel szemben, a hdd-sdd kombó. (ahol az ssd a hdd gyórsítótára talán, magyarul gyorsabb lesz a hdd)Érdekes, hogy a Giga-nak is csak négy lapja van amin van vga kimenet, és a többi gyártó sem lelkesedett nagyon ezért az újításért! Talán, mert tisztában vannak vele, hogy az egész ötlet addig halott, amíg a diszkrét vga-t nem lehet teljesen "áramtalanítani" üzem közben.
-
-
boogie84
veterán
válasz
dime27 #10209 üzenetére
Próbáltad már alapon a ramokat?
CAS Latency 6-8-6-24-2N
Speed DDR3-1600 (PC3 12800)
Test Voltage 1.5 VoltsSőt én még az 1333-at is kipróbálnám. Ha ezeken a frekvenciákon nem hibázik akkor világos a dolog és nem lap hiba, sem memória hiba...
Nem kötelező mennie 2133-on az 1600as ramoknak.(#10211) whitehand: Úgy tudom nincs elég rég óta Asus P67, vagy Z68... Ergo nem ismered ezeket a lapokat ,és tapasztalatod sincs velük!
Én április 7-én vettem meg a lapom, azóta van tapasztalatom és csak azokat írom!
-
dime27
őstag
válasz
dime27 #10161 üzenetére
Sajna a fekete slotokban sem jutottam sokkal többre a lInx hibát dobott ki:
bár ahogy látszik pár kör lefutott most azt nem tudom h ez a laphibának tudható be vagy esetleg adjak neki a ramnak pl nagyobb feszt?!
Nem lehetséges h a prociban hallt meg a memoriavezérlő vagy vmi ilyesmi?
-
Sefi84
senior tag
válasz
dime27 #10131 üzenetére
Ugyan ezek vannak, az adatlapomon meg is találod!
Azért írtam pontosan le, mit állíts be.LinX, itt mindig frissíti a csóka!
A pakkot bele kell tenni a feltelepített LinX-be, a legfrissebbet persze, csak úgy fog megfelelően működni! -
Sefi84
senior tag
válasz
dime27 #10129 üzenetére
A ramot vedd le 1.5V-ra és az időzítést 9-10-9-28-1T
A CPU PLL-t pedig 1.7V-ra, nem 1.79V-ra
VTT pedig 1.051VPróbáld meg biosból a bios frissítést pendrive-val!
Ha ezek után is szar akkor tedd fel a procit 1.35V-ra és ha ezek után is akkor lap hiba vagy nem tom!
Frissítsd az adatlapod, ha lehet
-
Sefi84
senior tag
válasz
dime27 #10031 üzenetére
Nem a ramoknak kell emelned a feszt hanem a VCCSA-nak adj egyel többet, mert az felel a vezérlésért!
A CPU PLL-t meg vedd lejjebb, mert ekkora fesz már 5000Mhz-hez kellA képen meglátod pontosan mit hogyan állíts be és ha ezek után sem stabil, akkor adj egyel többet a procinak is, akkor már jó lesz
-
XaraX
addikt
-
-
-
Qru
MODERÁTOR
Hivatalosan max 1,57V (Intel ajánlás) de valószínűleg 1,6-1,65V-tól sem lesz baja max nagyon hosszú távon előbb fárad el a proci. De addigra már rég elavult lesz ez a cucc...
Döntsön ki-ki vérmérséklete szerint.mod:
Peace: Azért ez még nagyon messze van a káros hőfoktól. A lényeg, hogy 80-85 fölé ne menjen terhelve.
-
Sefi84
senior tag
Vagy inkább futassak sokablakos memtestet a memória tuninghoz?
Én inkább Hyper PI-t futtatnék a RAM-VTT párosnak, biztos megbízható 32M-et és kész is!
A kettő közötti érték ne legyen nagyobb, mint 0.5, ez tényleg fontos, inkább adj többet a VVT-nek max 1.2V a vége, annál többet ne!
Pl 1.6V ram mellé 1.116V VTT-t, különben eldobja magát! -
N_A_S
veterán
Van amikor érdemes. Ebből elég sok minden kiderül: BSOD error codes.
Én pl mára is 0x124-et kaptam, tegnap már emeltem a vCore-t, ma tettem a QPI/VTT-re is (1.08-at)
szerk.: 4600-hoz
-
N_A_S
veterán
Működik, csak HT off nagyobb Gfloppokat dobál (és jobban is fűt így a Linx).
HTon a Prime fűt jobban (SmallFFT)
Kikapcsolt HT-val kevesebb fesz is elég a procinak, de nem mondom hogy kapcsold ki 24/7 mert megköveznek
Nekem ki van kapcsolva, de "ha már fizettél érte" kapcsold be
-
Landon
addikt
Tudom. A TRUE és a D14 kb pariban vannak. Anno én is néztem teszteket.
Nem tudom nekem mikor érkezik meg a csomag
Ha neked meg van már és összedobtad akkor osztd meg kérlek a tapasztalataid!
Egyáltalán értelme van húzni ezeket a procikat? :S Mármint nem elég erős alapból is a 2500K/2600K? Bár vétek azt a "K"-t nem kihasználni.
-
rankesz
veterán
Nekem holnap jön meg az akciós Matterhorn-om, meg rá a swif2 120p. és indulhat végre az OC! Eredetileg Coolink D14-et akartam de nem volt rá keret, meg ezt sikerült jó áron megcsípni Másfél hónapja alapórajelen "döcögök", tiszta szégyen! (Na nem mintha így lassú lenne...)
-
boogie84
veterán
Vizet nem tervezek
Uh nyáron is marad a Noctua NBH-U12P SE1366 + CM HAF932. Ami igencsak szellős házikó!
Azt hiszem akk maradok a 2500K-nál. Remélem elég lesz hozzá a noctua 4GHz-re. Csak játék lesz, és a lényeg h egy GTX 570 mellé kell. Azt tervezek. Összhangot szeretnék a gépben, semmi felesleges kütyü aminél úgyis lesz vmi szűk keresztmetszet.(#4841) medvezsolt: Félretettem rá a zsét.
(#4840) Winne: Picit próbálok előre látó lenni, bár a sz.technikában nyilván nehéz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest