- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uchimata
tag
de végülis, mint írtam, elégedett vagyok az eredménnyel, ennél sokkal rosszabbra számítottam képminőség terén.
Ennek örülök, egyébként a tn-film tényleg sokat fejlődött, pont most hétvégén tettem egy körutat az egyik S*turn-ban. De még mindig úgy vagyok, ha nem lesz heteken belül valami nagyon jó árú 24 colinger DVI, xVA, és egyéb nyalánkságokkal, csak akkor választom ezt a 2493HM-et én is.
Addig is a "Lepényhal meg utoljára..."
ui. a 245B-re gondoltam én is ;), remélem hamarosan tesztelik a 2493HM-et itt: TN-filmes 24"-osok
-
Uchimata
tag
Minden elismerésem a leírtakért, köszönöm a türelmet és a jótanácsokat!
Kiegészíteném az általad írtakat néhány dologgal, hátha másnak is jól jön az info. Bár megjegyzed, hogy az LCD neked úgy általában nem szimpi a sajátosságai miatt, ezt csak azért értem meg, mert ahogy írtad is, még nem nagyon van összehasonlítási alapod. Ha beleolvasol néhány monitortesztelő cikkbe (inkább "Round-up" jellegűekbe, ahol sokat tesztelnek egyszerre, egymást összehasonlítva), akkor bizony kiderül, hogy azonos technológiájú LCD és LCD között is fényévnyi különbségek lehetnek. Ilyen tulajdonság a natív felbontástól eltérő képfelbontás megjelenítése. Van olyan monitor, ami tartalmaz elektronikát, hogy az ilyen felbontásokat is jól kezelje, és van ami nem. Számos ilyen jellemzője van még egy monitornak.
Aztán jön az említett (és jómagam által legproblematikusabb dolognak tartott) látószög kérdése. A 2493HM és a 246BW is TN-Film panelt tartalmaz, ami egyértelműen a leggyengébb a témában. Semmilyen előnyt nem tudok a TN-Filmnél más megoldásokkal szemben, ami engem érdekelne, egyedül a jó ára (ami sajnos 24"-ban már kardinális). Egy MVA, PVA vagy IPS panellel szerelt kijelző képminősége NAGYSÁGRENDDEL jobb (persze itt is vannak gagyik, de nem az a jellemző). Akinek nincs rá pénze, vagy nem tartja elengedhetetlennek a jó képminőséget az TN-Filmeset vesz, mindenki más a többiből választ.
Én azért szemezgetek a 2493HM-mel, mert a "gagyi" TN-Filmek között eddig az egyik legjobb kritikát kapta, amit a viszonylag megfizethető ár mellé téve örvendetes volt olvasni. Nekem kicsit drága volna az említett jobb paneltípusok közül választani monitort, ezért vagyok annyira kiváncsi a fórumokban a felhasználók erősen szubjektív véleményére a monitorral kapcsolatban. Ha érdekel egy nem TN-Filmes monitor tesztje amiben a paneltípusok is összehasonlításra kerülnek, emberi nyelven, akkor az említett LG cikket ajánlom figyelmedbe, sok érdekesség van benne.
Köszi mégegyszer a fáradtságot.
-
Uchimata
tag
Figyu bsh! Nincs kedved az LG L245WP-BN-ről szóló cikkhez hasonló részletességgel kitárgyalni a Samu 2493HM monitoroddal kapcsolatosakat? Hálám a sírig üldözne érte. Amúgy köszi azt is, amit eddig írtál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte Aorus FV43U 43 hüvelykes, 144Hz, 4K UHD monitor
- Dell Alienware AW3225QF - Új, Bontatlan - 31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC -
- ASUS PB238Q Monitor! 24"/FHD/IPS/Pivot Mode/Hangszóró
- új LG UltraGear OLED 45GS95QE 45 240Hz WQHD+
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged