- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Yettel topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
Sziasztok!
pár év eltelt közben, és felraktam a 7-es windows-t.
És azóta nem működik a magic tune, ergo nem tudok se fényerőt, se kontrasztot állítani... Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném.üdv,
@
-
ddekany
veterán
Hát akkor nem tudom... én 970p monitor kapcsán kerültem kapcsolatba a MagicTune nevű ürülék heggyel. Az egy újabb típus mint a 193P, és az akkori MT4 már túl új volt hozzá, szóval azért én mégis utánanéznék a helyedben (ha még nem tetted), hogy mivel kompatibilis hivatalosan a monitor, és akkor elsősorban azzal az MT verzióval variálnék.
Amúgy videó kártya driver frissít, XP SP2, stb... de attól tartok ezzel nem mondtam újat. Meg persze MT leszed, újraindít, MT feltesz és egyéb hasznos időtöltések. Aztán jöhet a haverok videókártyájának kölcsönkérése, reményvesztettség, depresszió, öngyilkosság...(A Samsung meg lassan azért fevehetne néhány tökösebb programozót... ja gondolom nincs rá pénzük. De ebben az esetben ha netán lennének szivesek a gombokat visszatenni a monitoraikra...)
-
OTee
aktív tag
Hi!
Nos:
3.5 nem műxik, nem támogatott monitor=exit
3.6 a color beállításokra kattintva kilép
4.0 változatlanul #341 hiba
SoftMCCS semmi extra, csak a fényerő ill kontraszt állítható, viszont rengeteg kiszürkített (halványított) adatot tartalmaz, illetve tudna adni.
Magyarul: a Helyzet változatlanul szar.
THX: OTee -
OTee
aktív tag
Először is köszönöm, hogy válaszoltál.
A MT 4 féle (2.5, 3.6, 4.0/1, 4.0/2) változatát próbáltam, szinte azonos eredménnyel.
a 4.0/1-t kaptam attól akitől a monitort vettem (eredeti CD-t nem kaptam) a /2-t és a többit a Samsung oldaláról töltöttem le.
Taláén a 2.5-nél volt 1-2 alkalom, hogy a színhőmérsékletre adott 3 lehetőséget- cold, normal, warm- de rákattintva semmi sem történt.
Most leszedem a 3.5-t (THX NEKED) és kipróbálom, majr referálok.
Köszi még1szer: OTee -
ddekany
veterán
-
OTee
aktív tag
Hi!
Nos megvettem ezt a szépséget. (193P)
Az LG 1915S mellé téve, hát van különbség!
A gondom viszont az, hogy feltettem az összes Magic Tunet-t amit csak találtam, de a színhőmérsékletet és pl a kép paramétereit nem engedi állítani (not available)
1szer-1szer megjelent a színhőmérsékletnél a cold-warm gomb, de nem változtatott semmit, aztán újra nem elérhető a funkció.
THX ha vki tud rá +oldást
OTee -
joshua7
veterán
Az enyém 5 hónapos.
Pixelhiba nincs.
Utánhúzást nem vettem észre semmit. Előtte jó 10 évig crt-m volt, de simán ment a váltás, semmit nem vettem észre játékokban.
A sima 193P MVA paneles, 20 vagy 25ms-os. Az enyém 193P plus, ami már csak 8ms-os. A sima 193P-nél lehet, h látnál utánhúzást. Ki kellene próbálnod.
Ha nem pixelhibás, simán megveheted. -
OTee
aktív tag
Tisztelt 193P Tulajdonosok!
A következő kérdéseket szegezném néktek:
Tisztelve a fórum szabályait, természetesen végigolvastam ezt is és több mási fórumot is, ami a TFt monitorokkal kapcsolatos.
Hogy mégis ide írok, annak oka az, hogy látókörömbe került 1 ilyen monitor, amit szívesen megvennék ha minden összejön.
A készülék:
Képernyő neve Samsung SyncMaster 193P/MagicSyncMaster CX910P (Digital)
Képernyő azonosítója SAM00ED
Modell SyncMaster
Képernyő típusa 19'' LCD
Gyártás ideje 45. hét / 2004
Sorozatszám H4JXB04488
Maximális látható kijelző méret 38 cm x 30 cm (19.1'')
Képarány 4:3
Vízszintes frekvencia 30 - 81 kHz
Függőleges frekvencia 56 - 75 Hz
Maximális felbontás 1280 x 1024
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás Active-Off
Tehát kb. 1.5 éves, a jelenlegi új árához képest igen jó áron juthatok hozzá.
Kérdéseim:
-Mik a tapasztalatok a pixelhibákkal kapcsolatban? Kialakult vkinél az első bekapcsolást követő 1-2 hónap után? Várható hogy ez majd nálam jön elő?
-Háttérvilágítás fényereje, összességében a képe, kontrasztja romlott-e 1-1,5 év után?
-Nem jött le 1értelműen az utánhúzás mértéke sem. Nem vok ún. harcore játékos, de heti 3-4, esetleg 7-10 órát játszom, CS Source, BF2, Wolfenstein ET, illetve NFS MW valamelyikével. Eddig 1 19'' Eizot és 1 21'' Compaq (SONY) CRT-t használtam, de nemrégen a gyereknek vettem 1 LG 1915S 19'' TFT-t és ezen vígan játszom. Vajon ehez képest milyen lesz? Sajna nem tudom összehasonlítani a 2-t, mert vidéki az eladó.
-Meg szabad venni 1 ilyen 1,5 éves moncsit?!
-Tekintettel a technológia fejlődési ütemére, MOST MÉG nem invesztálnék nagyobb lóvét TFT-be, hiszen mindenki tudja, hogy ez még nem a csúcs. Nem a játék a legeslegfontosabb, hiszen képszerkesztés, videovágás, filmnézegetés....is ezen történne.
Ezért szeretnék nem TN-Film-s, viszont DVI-s monitort.
-Az Everst adatokból kiderül vmi a panellel kapcsolatban?
-Mire számíthatok?
Előre is köszönöm, ha vki válaszol, hiszen azért nem mai a topic utolsó hozzászólása
OTee -
ddekany
veterán
válasz
Puncipocak #329 üzenetére
Nincs olyan, hogy optimális beállítás... attól függ kinek, hol, és főleg hogy mire kell. (Amúgy a fent említett linkeken van erről is egy 970P centrikus oldal, igaz csak angolul...)
Mondjuk általában minden TFT-nél érdemes arra figyelni, hogy nagyon világos szürkék ne legyenek teljesen fehérek, és hogy a nagyon sötét szürkék ne váljanak teljesen feketévé. Utóbbi nagyon idegesítő tud lenni filmeknél, meg gondolom sötétebb játékoknál, mert lazán nem látsz csomó dolgot a sötétebb jelenetekben. Amúgy, szerintem fogj egy szürke grádienst (pl. [link]), és akkor látod hogy mi veszik el, meg mi marad meg.
A másik fő szempont meg, hogy a munkára használt beállítások elég sötétek és fakók legyenek (kivéve ha grafikai munkád van), különben kifolyik az ember szeme... Ezzel ellentéteben a filmeket (meg gondolom többnyire a játékokat is) szerintem érdemes minél kontrasztosabb/világosabb beállítással nézni, de úgy hogy még ne fehérdejenek ki a világosszürkék. Esetleg egy kis pozitív gamma sem árt, ha valamiben dominálnak a sötét részek, ahol nehéz látni.
Plusz, a TFT-k elég sárgásak szoktak lenni, szóval szórakozásos beállításoknál szerintem jobb kicsi hidegebre venni a színhőmérsékletet. Munkár azért nem, mert kevésbé kellemes a szemnek, mint a besárgult kép... na legalábbis az enyémnek, nem tudom más hogyan van ezzel.
[Szerkesztve] -
Puncipocak
tag
Hali! Próbálkozom ezzel a MagicTune okossággal, de nem jutok dűlőre.
Automata beállítás híján, tudtok mondani valami optimális behangolási konfigot, amit ajánlotok, hogy abban fasza lesz a szín/fény/kontraszt stb. ? -
ddekany
veterán
OK, már nem kell, megoldódott...
Két link, ami bizonyosan a 193P/193P+ tulajdonosokat is érinti:
- Fotón úgy láttam, hogy a 193P/193P+ monitor sem 8 bites, csak 6, akár csak a 970P. Pedig erre is 16,7M színt írt a Samsung... hát úgy néz ki, hogy hazudtak: [link] (tükör: [link])
- MagicTune rohadás kijavítására tippek: [link] (tükör: [link])
[Szerkesztve] -
ddekany
veterán
Egy közérdekű kérés...
Tudtommal ezt a monitort valaha MagicTune 3.5x-el adták és MagicPivot-al (nem MagicRotation-al). Ha valakinek ezek bármelyika megvan:
1) Ha 2005.02.28 utáni MagicTune-d van (a MagicTune ablakban ki van írva), de 3.6 előtti, akkor légyszi tőltse már fel vhova, vagy szólj és csinálok valahol FTP helyet a feltöltéshez. Vagy, adok e-mail címet ahova lehet bazinagy dolgokat küldeni.
2) A MagicPivot tud olyat, hogy automatikusan elforgatja a képet, ha elforgatod a monitort? És ha igen, arra is lenne érdeklődés... feltölteni vhova, vagy eljuttatni hozzám mint az előző pointban.
Köszi! -
D.Istvan
csendes tag
Sziasztok. Remélem tud valaki segíteni vagy tanácsot adni. Eddig Samsung 959 NF monitort használtam ami szerintem profi volt egyetlen dolog kivételével hogy nehéz és méretes volt. Nemrég vásároltam egy samsung 193 P+ TFT-t sulineten belül és rövid használat után megfájdult tőle a szemem. A CRT monitornál soha nem fájt a szemem. Valaki tudja hogy mitől van ez és esetleg valaki tud tanácsot adni hogy hogyan lehet beállítani rendesen ezt a monitort hogy ne égjen ki a szemem. Továbbá nem találtam meg a szin erősségének beállítását az alapmenüben csak a Magic Zone-ban. Létszives adjatok egy games beállítást (értékekkel mi mennyi) vagy valami segédprogramot amivel hangulatos és kellemes összképet lehet összehozni. Köszi
-
Racecam
nagyúr
Én nem azt mondtam, hogy ilyen nincs!
Bent a melóhelyen is van egy 193P, annak sincsen gombja, de minden további nélkül be lehet állítani hozzá felhasználói profilokat a MagicTune-ban. (Nemrég volt róla szó egy másik fórumban, hogy mit is állítunk a MagicTune-al, a videókártyát, vagy a monitort, akkor próbáltam legutóbb bizonyításképpen, és mentettem profilokat különböző néven.) Az FSC P19-2-höz adott DisplayView is tudja ezt egyébként. Két kattintás, és máris az esti beállításokban vagyok.
u.i.: Majd ha bemegyek dolgozni megnézem Neked pontosan, hogy hogy van ez a MagicTune-ban, ha addig nem találod, mert fejből nem emlékszem. (Mondjuk az legközelebb pénteken lesz!)
u.i.2: Nem csesztetjük a koreai mérnököket, nem is olyan hülyék!
[Szerkesztve] -
Strech
csendes tag
-
[CaveMaN]
csendes tag
MagicTune-al nem lehet profilozni, az a gépre ''szerelt'' gombokat helyetesíti. Színprofilt a windowsban tudsz állítani a monitorhoz, azokat amiket adnak hozzá, vagy: MagicTune-al csinálsz magadnak sajátot (nekem eddig korrektet nem sikerült összehozni), vagy: egy megfelelő célszerszámmal bekalibráltatod a monitort.
DE: alapból a windows, legalábbis ahogy én nézem nagyon magasról .... a színprofilt. Ha a program amit használsz használja, akkor alkalmazva vagyon, ha nem, akkor gatter. -
Strech
csendes tag
Hello!
Végignéztem mindent, mikor felraktam, és sehol egy szó sincs erről. ha ennyire tudod, talán leírhatnád hogy van-e valami gyorsbillentyű vagy ilyesmi, illetve hol kéne bármi utalásnak lennie erre a funkcióra. 3.6 a magic tune, és ebben sehol semmi profile allítás nincs, amit be lehetne hívni... csak az előre beállítottak, ami nem sok.
csé
mellesleg csalódtam de nagyon a 173p+-ban. minden tökéletes rajta, de az agyon dícsért feketéje... hát... négy íves világos folt a közepétól kb 6 cm-re ÉK, DK, DNY, ENY irányban...
DVI-n van rákötve... nem hiszem hogy ezen lehetne bármit állítani. kis brightnessen is látszik...
és ennél nagyobb baromságot, mint hogy nem lehet a monitoron állítani... lol aki ezt kitalálta.. legalább rejtett gombok lennének, minden jel nélkül. 10 perc után úgyis vakon használja az ember ezeket... namind1, azért nem rossz a monitor. szép éles a képe -
Máté911
csendes tag
Szerintetek normális, hogy amikor pl. civ IV-el játszok és vándorolok a térképen, akkor nem tudom pl. elolvasni a városok nevét, meg egyébként is nehezebb mindent meglátni (elmosodik a kép) Ezt hívnák utánhúzásnak, vagy ez így normális? Sajna crt-vel nem volt alkalmam kipróbálni. Lehet ezen segíteni valahogy? Kérlek informáljatok. Köszi
-
TibiVan
tag
Hy
A driver CDn amit kaptál a P+ hoz
részletes leirás van rajta, képekkel.
nézd meg.Magyar is.
Remélem ez segit. -
Alex91
félisten
válasz
Puncipocak #313 üzenetére
Volt...
-
highlander81
tag
Sziasztok!
Nálam szinte semmi utánhúzás nem tapasztalható. Fifa és Fear játékokkal játszom (szeretem az F betűs játékokat)
A progi sem fagyott még ki soha (kopp-kopp)
Mondjuk nem is nagyon buzerálom/állítgatom -
joshua7
veterán
Nem tudom, miért szívtok annyit a MT-nal.
Nálam is a 3.6-os van fönt, de semmi gond nincs vele, egyszer sem fagyott. Játékot is néztem néhányat (CoD2, BiA: EiB), de semmi utánhúzást nem láttam.
-
TibiVan
tag
Hy
Felraktam a MegicTune4.0át és most nem fagy le ugyan de e helyett most indulásnál elcsúszik a kép nálam, és áligathatom a felbontást mindig. Szóval Szar az egész már unom a gondokat. Egy fenét Gombtalan Gombtalanság -
Alex91
félisten
Az eboltban ennyiert van 193p+, es ha minden igaz raktaron is van!
brutto: 128,750 Ft -
Alex91
félisten
válasz
Puncipocak #299 üzenetére
Akkor jo boltban vasaroltal
! (Egyebkent a Samsung hivatalosan a 3 napos cseregaranciat a pixelhibanal adja.) Anno en ket 173P-t hoztam el megtekintes nelkul. Mindketto pixel es egyeb hiba mentes (kopogjam le). Hiaba, premium kategoria
!
-
Wajk
addikt
jah, nagy poén lenne ha a hz-el változna a válaszidő is
nekem inkább az a kérdésem, hogy a V-sync mennyire fontos, mert nekem nem nagyon esik szét a kép, VSyncel biztos szebb lenne, semmi elcsúszás, de mintha megfelezné az FPS-t. ez pontosan így is van? a Vsync leredukálja az FPS-t? kb hány százalékkal kellene?, mert nekem szinte megfelezi... -
Racecam
nagyúr
válasz
Puncipocak #301 üzenetére
Én mindenkinek azt javaslom, hogy a gyártó álltal ajánlott frissítésen használja a monitort.
A kérdésed nem butaság, de én nem tudok róla, hogy befolyásolná az élettartamot. -
-
Puncipocak
tag
jól értesült vagy... bizonyára te vásároltál helyettem
ahol én vettem ott a 3nap arra vonatkozik, hogy bármi jellegű hiba esetében cserélnek, legalább is az eladók így tájékoztattak (kétszer is rákérdeztem)
mondjuk azt nem értem miért kell ezen a 3 napon lovagolni, ahelyett hogy segítőkész/értelmes infót írnál... de nem fogunk sztem emiatt vitatkozni -
r4pt0r
tag
Szeretném megkérdezni hogy jó e az elméltem: (amúgy 193p+om van ha az segít)
Na szóval én ezt így gonolom:
max felbontás hertz előny
1280*1024 60 kíváló kéminőség
1280*1024 75 kisebb a válaszidő
remélem értitek egyszerű kérdésemet -
Alex91
félisten
válasz
Puncipocak #290 üzenetére
A 3 nap CSAK a pixelre vonatkozik! 3 napon belul 1 pixel hibanal is cserelnek. 3 nap utan pedig ennel tobb kell
! A tobbi, esetleges meghibasodasra pedig ott a 3 ev gari. kapizs?
-
Puncipocak
tag
Valakinek van tapasztalata a színbeállítások tekintetében vagy Magic Tune konfigurálás terén (ugye nincs ilyen opció, hogy autómata beáll, szóval nem tudom mi az optimális.... ami kellemes a szememnek? v mi)
-
Puncipocak
tag
mai nap végigtoltam a quake 4-et... ami elég sötét játéknak számít
nem mondom azt, hogy nem volt semmi húzás, mert minden tft monyának van utánhúzása, de elég gyors panel van benne ahhoz, hogy ez ne tűnjön fel
nálam a sötét részek+robbanásnál nem jelentkezik jelentős húzás, vagyis nincs eltérés más környezethez képest -
TibiVan
tag
Nekem 193P+ om van és Kipróbáltam több FPS játékkal is a sötétben a lőfegyverek torkolattüze Után húzást eredményezet illetve ha valami sötétben hirtelen robban. Ez nálad is igy van Puncipocak???
-
Racecam
nagyúr
válasz
Puncipocak #290 üzenetére
Ne parázz!
Használd a monitort, ahogy egyébként is használnád. Játék, internet stb.
Ne keress folyton hibát, mert akkor biztosan találni is fogsz! Csak használd! -
Puncipocak
tag
-
Alex91
félisten
válasz
Puncipocak #288 üzenetére
Miert, eddig mit neztel rajta? Jo a kepe, nincs rajta xar pixel? Akkor meg mit kell parazni, ha semmi gond nincs vele?
-
Puncipocak
tag
valaki más hasznosabb hozzászólással ?
-
Alex91
félisten
válasz
Puncipocak #286 üzenetére
A ket szep szemeddel
. Es szerezz be egy mikroszkopot is, hogy jobban lass!
-
Puncipocak
tag
Yup... szeretném még megkérdezni, hogy amíg tart a 3nap, mivel kellene megnézni még a monitort, vagy mit kéne ellenőriznem rajta, hogy nyugodt szívvel dőlhessen hátra egy egészséges monitorral szemben. Esetleg milyen negatív tapasztalatok vagy milyen hibák vannak amit észre lehet venni és időn belül eszközölni ???
-
Puncipocak
tag
Sziasztok kedves mindenki!
Boldog 193P+ tulaj lettem hétfő óta! Nagyban el is kezdtem nyúzni a tüneményt... nekem is volt gondom a Magic Tune 3.6-tal amit alapból adnak a monyához, állandó jelleggel olyanra fagyasztotta a gépet, hogy még a feladatkezelő sem jött elő... azt hittem már hogy az összes hajam kitépem... aztán találtam megoldást Magic Tune 4.0
Tehát akinek fagyott a cd-n található Magic Tune 3.6-tal a gépe, annak melegen ajánlom hogy próbálja ki a samsung oldaláról([link]) letölthető Magic Tune 4.0-t
Már csak azt nem értem hogy miért van odaírva a 4.0 mellé, hogy ''(only 204Ts, 214T)'' -
[CaveMaN]
csendes tag
válasz
djjanesz #279 üzenetére
Hát , hogy őszinte legyek fingom nincs
Igazából 70 v. 75 a max a driver szerint, de automatikusan lebutitja magát, mert akár 100-at is állíthatok, akkor is van kép, de azt tuti nem tudja.
800x600-ban nyomom a CS-t és szar a minősége, mert a videokártyám okádékWindowsban betűknél láccik valamennyire, ha kisebb a felbontás, játékban nem vettem észre, illetve sztem ha direkt figyelsz rá, akkor biztos észreveszed, de az már kákán csomókeresés.
-
TibiVan
tag
Hy ezt egyszerűen nem értem
Nekem 193P+ om van és Kipróbáltam több FPS játékkal is a sötétben a lőfegyverek torkolattüze Után húzást eredményezet illetve ha valami sötétben hirtelen robban??
Ezt nem értem??
Úgy gondoltam hogy egy 8ms es monitornak ez nem gond. -
TibiVan
tag
Hy djjanesz nekem 193p+ om van 70Hz a max 1280x1024be de az ajánlott a 60Hz
És én úgy tudom az LCD csak az ajánlott felbontásban és frekvencián adja a legjobb képet.
Ha ezek változnak romlik a képminőség és ez nálam így is van. -
TibiVan
tag
Hi nekem is 193P+om van
Eza monitor szerintem van olyan király mint a C19-2 söt szerintem dizájnossab is.
nos http://www.tftpanel.hu/article.php/20051010151107237 itt mindent megtalálsz rola[link] -
Kq
csendes tag
Sziasztok!
Samsung 193P+, vagy Fujitsu-Siemens 19-2 ?
Találtam teszteket, ahol a 19-2-t jobbnak hozták ki, mint a 193P-t, de a Plus-ról nem tudok semmit.
Tudtok segíteni? Sürgős lenne, mert holnap el kell döntenem. -
TibiVan
tag
Ok Tenx a jotanácsokér igy mostmár megy és mindent értek Kivéve a q3at.
De az anyira nem aggaszt mer másba mindenbe tökéletes. -
[CaveMaN]
csendes tag
Fagyi volt nálam is, ha ügyes és gyors vagy 2-3ból megvan a beállítás, én uninstalltam is utána a progit. 16ms helyén van, mert a frissitési frekit méri, több topikban is volt már róla szó (Milyen 19'' tft- archivum 2. rész pl) -> nem azt mutatja amire kiváncsiak vagyunk, a válaszidőt csak spec műszerrel lehet mérni.
Quake-hez nem tudok hozzászólni, nem ismerem. Nálam cs-vel semmi gond, kivéve ha felpakolom natívba, de ahhoz meg kevés a vga-m. -
TibiVan
tag
Sziasztok van egykét gondom
Megvan az Új 193 P+ om
Szoval MagicTune kopogosra fagyasztja a gápem
A Q3 - ban a a gépuskával mikor lövök elindul a diavetités ''Igy kell enek lenni P+ osok???''Ja és a tftpanel.hu tesztprogi a teszt közben 16-13ms ir Hején van ez igy???
Help P+ osok segitsetek.
Mit tegyek?? -
joshua7
veterán
-
joshua7
veterán
Elhoztam végre...
Most raktam össze, hát valami eszméleten zsír.Clone módban használom, mellette a kis 15-ös crt-m is ugyanazt a képet adja. Van különbség bőven. Ezt bizony jóval messzebbről kell nézni. Mindjárt nézek 1-2 játékot is.
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
válasz
Liv_Tyler #258 üzenetére
Hi!
NA volan 10szabad perem abban a pill valszonek... ha megnezed a tegnapi es mai termesem ezzelegyutt 3db hozzasozlas ami a ket napot osszeadva sem otbb 2 percnel...
amugy en elgondolkoznek azon, hogy mig a fektevew a monitornal a 3 szubpixel 1 magas. de csak 1/3-as szeles addig allitva mindez megvaltozik... /felteve ha negyzet a pixel.../ es aszem ez sok mindent megmagyaraz, teremszetesen ha nem negyzet egy pixel az meg inkabb:- ))) /de lcd-n leginkabb az: -)))/
udv
neduddki
p.s a sulietnegy bomyolut allat nem egy szallitoes nem egy arlist avan... -
[CaveMaN]
csendes tag
-
Racecam
nagyúr
válasz
[CaveMaN] #261 üzenetére
Menthetetlen vagy!
Olvasd el időrend szerint szépen a hozzászólásokat és akkor rájössz, hogy igazam van. Először Te is elkezdtél parázni, amikor már be volt írva a válasz. (Azt is nézd mire válaszoltam és akkor látod, hogy ott pontosan le volt írva, hogy milyen lilásodás a probléma.
De szerintem lépjünk tovább! -
[CaveMaN]
csendes tag
Nyeh, jah
de te is olvashatnál figyelmesebben akkor (mellesleg láttam mit írtál), ui én kiegészítettem a te válaszodat. A korábbiak alapján ugyanis csak az jön le, hogy van ott valami lilásodás, de hol mi kicsoda, arról semmi. Ugygondoltam, tán hasznos az info, amit pluszban hozzátettem, hogy egész pontos mi a lila és miért. Nem kell mindenkit gondolatolvasónak nézni!
-
Racecam
nagyúr
Bakker [CaveMaN], highlander81, válaszoltam pár hozzászólással ezelőtt!!!!!
[link]
Miért nem lehet olvasni is!!! -
gyilkos répa
tag
bal felső sarokban nekem tovabbra is kicsit sotetebb a kep
a saroktol kb 1 centire kezdodik. lassan betegsegge valik, hogy allandoan azt nezem
[Szerkesztve] -
Liv_Tyler
csendes tag
válasz
neduddki #248 üzenetére
Nő vagyok, és ha olyan okos vagy, akkor válaszolhattál volna a pivottal kapcsolatos kérdésemre.
Természetesen én is a legjobb tudásom szerint válaszoltam, és sem a kinyomtatott Sulinet katalógusban nem volt a 193PPlus, ill. a Komelnél is erről tájékoztattak.
Hát, akkor én szívtam, ha mégis.
Az előfordulhat, hogy én rossz információt közlök, és Joshua újból megkérdezi a többiektől, hogy mi a helyzet, de miután már egyszer leírtam, hogy én nem Sulinetben vettem és tudomásom szerint nem is adják, erre ne tőlem (!!!) kérdezze meg újból, hogy vajon Sulinetben vettem-e.
Na mindegy, minden jót!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
[CaveMaN]
csendes tag
Mit akarsz tudni?
Szuper
Enyém egyelőre pixelhibamentes, remélhetőleg így is marad
Falra szereléssel kicsit megszivatott, gyakorlatilag teljesen ki kellett hozzá fordítani a monitort, picit több mint 180 fokot lehet forgatni, fel is ragasztottam a szekrény hátlapjáraEgyébként azokhoz a tft-khez képest amikhez én szoktam, bitang nehéz
De ez legyen a legnagyobb baja. (Céges 19 collhoz mérve, majd 1,5 centivel nagyobb a rövidebb oldala a látható képnek
)
Színek szépek, magic tune suxxValszeg egyszer szánok rá időt beállítom aztán uninstall. -> Ez részben jó hír azoknak a kollégáknak, akik linux mellett akarják használni, ringyoz telepít magictune használ, aztán az egész mehet a kukába, csak nem árt ha a distrib tudja használni a generált colorprofile-t
Magamtól ennyi, ha van kérdés válaszolok
[Szerkesztve] -
[CaveMaN]
csendes tag
válasz
highlander81 #253 üzenetére
Yepp, este csekkoltam, a fehér feliratnak csináltak dizájn karimát
Crtn sztem azért nem látszik, mert nagyon sötét lila
-
Lacix29
őstag
válasz
highlander81 #253 üzenetére
A win xp amikor betöltődik a bal sarokban ''lilás'' a kép. De csak akkor!!!
Bruhahaha, az direkt lilás.
Csinálj akkor screen-shot-ot (PrintScreen gombés nézd meg képnézegetővel.
A bal felső sarokban nem tünt fel a világosabb folt? -
Racecam
nagyúr
válasz
highlander81 #236 üzenetére
Jesszusom, elfelejtettem válaszolni Neked!!
Igen nálam is és mindenkinél. No para! -
Liv_Tyler
csendes tag
Kedves joshua7,
Te olvasol is vagy csak kérdezel?
Már egyszer írtam, hogy nem, és csak a Samsung 173PPlust adják Sulinetben ebből a Samsung szériából.
Sziasztok, minden jót, én asszem megoldottam a monitorproblémáimat!
Sok sikert a jövőben vásárlóknak na és sok szerencsét is (ilyen pixelhibás időkben az sem árt...)!!!
-
Daveeboy
tag
válasz
highlander81 #236 üzenetére
Nekem is!!
Egy kicsit, meg is ijedtem.
Nekem 173p+ (neked 193p+ ugye)
Valszeg ilyen csak itt látni is.
Szerintem egyébként gyönyörü szinei vannak.
[Szerkesztve] -
highlander81
tag
Nekem amikorbetöltődik a Win Xp a bal alsó sarok mintha lila színű lenne. Nektek is?
-
Liv_Tyler
csendes tag
válasz
Liv_Tyler #231 üzenetére
Valamelyik fórumban láttam egy monitorállvány (magasító) linket. Tudd valaki segíteni, hogy ne kelljen megint átnézni az egészet? (Annyiban a témába vág, hogy egyelőre ez a 193P+ egyetlen tapasztalt hiányossága.) Előre is köszönöm!
És még egy kérdés, neduddki biztos tudja a választ.
Vajon jól látom, hogy amikor elfordítok egy TFT monitort portrait állásba, a pixelek közti vízszintes távolságok mintha nagyobbak lennének, mint landscape állásban? Elképzelhető, hogy a megszokott landscape állásban a pixelek közti függőleges távolság nagyobb, és már hozzászoktunk, és ettől tűnik vízszintesen töredezettebnek a kép, ha 90 fokkal elfordítjuk? -
neduddki
nagyúr
válasz
Liv_Tyler #227 üzenetére
Hi!
[link] lap kozepe kornyek....
amugy hozhatnam a tftpanel.hu-t is ha a eppen nem lenne doglott a debreceni egyetem netje:- (((
mas kerdes hogy a hozzajutas soha nem votl egyszeru...
udv
neduddki
he7edik.: . a rami-bol tegnap nekem feheret hoztak, pedig ojjan embot tette aki tugya hogy a feketeket kedvelem...
he7edik.: -
he7edik.
addikt
Lehet itthon kapni fekete színben 193P vagy 193P+t?
-
neduddki
nagyúr
HI!
Foltettem az asztalr eas bakapcsolram, es tugyatok mi volt az eso reakcio???
hu de kicsi ennek akepe:- ))) /de hozzaszoktam ahhoz a franya 55cm-hez:- )))/
udv
neduddki -
Liv_Tyler
csendes tag
Sziasztok,
tegnap vettem egy 193PPlus-t. Be is üzemelten rögtön, minden rendben volt. Ma reggel, amikor bekapcsoltam és magára hagytam, egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy egy vízszintes csík időnként felvillan a közepén és elmegy a kép, majd visszajön. Ezt ismételte úgy, hogy egyre többször volt fekete és egyre rövidebb időre jött vissza a kép, majd végleg elsötétült.
Kikapcsoltam a gépet a főkapcsolóval, újraindítottam, ugyanez a hiba jelentkezett másodszor is.
Újra kikapcsoltam, DVI bemeneteket kihúztam, visszadugtam, jó erősen rácsatoltam és most úgy kapcsoltam be, hogy előbb a monitort és utána a gépet.
Most megint minden rendben lévőnek tűnik.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehetett a baj? (pláne, hogy olvasom, hogy ez már többeknél előfordult)
Lehet az az ok, hogy szigorúan előbb a monitort kell bekapcsolni és utána a gépet?
Vagy az is okozhatja, ha nincs egérmozgás vagy billentyű leütés egy ideig?
ATI Radeon 9200-es videókártyám van nekem is, és nem szeretnék videókártyát cseréni.
Előre is köszönöm, ha valaki segít a megoldásban! -
neduddki
nagyúr
HI!
Ramiris-ben meg van 193p+!!!!!!! /NEM sulinet/
Tehat aki-nek szmaaval megfelel az kerem siessen es kugye oda kedvenc kiskerskedojet!!!
udv
neduddki -
DummyBoy
senior tag
Én is úgy csináltam az előrendelést, hogy 193p+ , ha az nem várható akkor helyette 930bf...
Aztán felhívtak, hogy 930BF jött, de nem biztos hogy marad ... 193p+ elméletileg szerda magasságában jön, de az sem biztos ...
Ezért én úgy döntöttem inkább legyen a biztos ... elmentem 930BF-ért ... (Egy futó pillanatra össze is tudtam hasonlítani a képét egy 173p+-al .... nekem nem tűnt fel nagy különbség ... bár csak futólag néztem ...)
De ahogy hallom nem fogom megbánni, mert csak lemaradtam volna mindkettőről -
joshua7
veterán
Ma hívtak a Mikland-ból. Az esély, h lesz ilyen moncsim Sulinetben nagyjából zéróra csökkent.
-
kreten
csendes tag
válasz
Cyberslider #218 üzenetére
Résen leszek
-
kreten
csendes tag
Hi!
Megjött a 193p+ kistestvére....173p+!!
Sulinetben...Hurrá.
Ma hívtak a Mi*landból hogy mehetek érte.
Nagyon örülök, mert hát elég necces volt a dolog, hiszen 3 nap múlva vége a snet-nek.
Bocs de meg kellett osztanom mert majd kiugrom a bőrömből!
Majd megírom milyen. -
gyilkos répa
tag
sziasztok, nekem is megvan a 193p+om egy ideje. minden rendben vele, a bal felso es also sarkokban azonban enyhen sotetebb a kep, mint mashol. szurkenel, fehernel, sarganal latszik elsosorban. nem tapasztaltatok hasonlot?
nem egy halalos hiba, de amilyen majom vagyok, miota eszrevettem, csak azt nezem. -
highlander81
tag
Sajnos az új mellett visszatért a régi csík is.
Szóval most már 2 csík ékesíti a monitort, és már 3 napja ott vannak
Már csak azt nem tudom, hogy a Miklandba kell visszavinni vagy itt Szegeden is van valami márkaszervíz. -
joshua7
veterán
válasz
highlander81 #210 üzenetére
Mikland-os? Mikor rendelted, ha 15-én jött?
-
highlander81
tag
Természetesen sulinetes. Amúgy nem vettem volna ilyen drágát
-
highlander81
tag
A sárga csík ismét megjelent
Most a monitor közepén.
Egyébként 2-3 hét alatt jött meg.
Telefonáltak (2* is), hogy mehetek érte. Mikor szombaton (10.15) felmentem 2 órát vártam bejelentették, hogy NINCS. Azután lett (20 perc múlva).
De ez a fránya csík marhára idegesít. Szombaton volt aztán meg ma jelent meg ismét.
Játékra, netre (most is azt csinálom) filmre használom. A divx tényleg kockás egy kicsit.
Ha van kérdés jöhet. Megpróbálok válaszolni. -
joshua7
veterán
válasz
highlander81 #202 üzenetére
Remélem 7en nekem is szólnak h mehetek.
-
Daveeboy
tag
válasz
Hi!
Gratula
Sulinetes vagy sima?
Mikor rendelted és mikor jött meg?
[Szerkesztve] -
Wajk
addikt
válasz
kis infót is nyöghetnél róla, mire használod? megfelel-e stb
élményeket ;) -
Racecam
nagyúr
válasz
Megkérem majd a moderátorokat, hogy javítsák ki a topik címét ilyenre: ''Samsung SyncMaster 193P és 193P+''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Diablo IV
- War Thunder - MMO Combat Game
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Samsung Odyssey 49" Ívelt Gaming VA Monitor! 5120x1440 / 120Hz / 4ms
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest