- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz
Puncipocak #329 üzenetére
Nincs olyan, hogy optimális beállítás... attól függ kinek, hol, és főleg hogy mire kell. (Amúgy a fent említett linkeken van erről is egy 970P centrikus oldal, igaz csak angolul...)
Mondjuk általában minden TFT-nél érdemes arra figyelni, hogy nagyon világos szürkék ne legyenek teljesen fehérek, és hogy a nagyon sötét szürkék ne váljanak teljesen feketévé. Utóbbi nagyon idegesítő tud lenni filmeknél, meg gondolom sötétebb játékoknál, mert lazán nem látsz csomó dolgot a sötétebb jelenetekben. Amúgy, szerintem fogj egy szürke grádienst (pl. [link]), és akkor látod hogy mi veszik el, meg mi marad meg.
A másik fő szempont meg, hogy a munkára használt beállítások elég sötétek és fakók legyenek (kivéve ha grafikai munkád van), különben kifolyik az ember szeme... Ezzel ellentéteben a filmeket (meg gondolom többnyire a játékokat is) szerintem érdemes minél kontrasztosabb/világosabb beállítással nézni, de úgy hogy még ne fehérdejenek ki a világosszürkék. Esetleg egy kis pozitív gamma sem árt, ha valamiben dominálnak a sötét részek, ahol nehéz látni.
Plusz, a TFT-k elég sárgásak szoktak lenni, szóval szórakozásos beállításoknál szerintem jobb kicsi hidegebre venni a színhőmérsékletet. Munkár azért nem, mert kevésbé kellemes a szemnek, mint a besárgult kép... na legalábbis az enyémnek, nem tudom más hogyan van ezzel.
[Szerkesztve] -
Alex91
félisten
válasz
Puncipocak #313 üzenetére
Volt...
-
Alex91
félisten
válasz
Puncipocak #299 üzenetére
Akkor jo boltban vasaroltal
! (Egyebkent a Samsung hivatalosan a 3 napos cseregaranciat a pixelhibanal adja.) Anno en ket 173P-t hoztam el megtekintes nelkul. Mindketto pixel es egyeb hiba mentes (kopogjam le). Hiaba, premium kategoria
!
-
Racecam
nagyúr
válasz
Puncipocak #301 üzenetére
Én mindenkinek azt javaslom, hogy a gyártó álltal ajánlott frissítésen használja a monitort.
A kérdésed nem butaság, de én nem tudok róla, hogy befolyásolná az élettartamot. -
Alex91
félisten
válasz
Puncipocak #290 üzenetére
A 3 nap CSAK a pixelre vonatkozik! 3 napon belul 1 pixel hibanal is cserelnek. 3 nap utan pedig ennel tobb kell
! A tobbi, esetleges meghibasodasra pedig ott a 3 ev gari. kapizs?
-
Racecam
nagyúr
válasz
Puncipocak #290 üzenetére
Ne parázz!
Használd a monitort, ahogy egyébként is használnád. Játék, internet stb.
Ne keress folyton hibát, mert akkor biztosan találni is fogsz! Csak használd! -
Alex91
félisten
válasz
Puncipocak #288 üzenetére
Miert, eddig mit neztel rajta? Jo a kepe, nincs rajta xar pixel? Akkor meg mit kell parazni, ha semmi gond nincs vele?
-
Alex91
félisten
válasz
Puncipocak #286 üzenetére
A ket szep szemeddel
. Es szerezz be egy mikroszkopot is, hogy jobban lass!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER SMART ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (LS32D800UAUXEN) 4K GAMER MONITOR AKCIÓ!! UJ MODELL!
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest