- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Hát akkor nem tudom... én 970p monitor kapcsán kerültem kapcsolatba a MagicTune nevű ürülék heggyel. Az egy újabb típus mint a 193P, és az akkori MT4 már túl új volt hozzá, szóval azért én mégis utánanéznék a helyedben (ha még nem tetted), hogy mivel kompatibilis hivatalosan a monitor, és akkor elsősorban azzal az MT verzióval variálnék.
Amúgy videó kártya driver frissít, XP SP2, stb... de attól tartok ezzel nem mondtam újat. Meg persze MT leszed, újraindít, MT feltesz és egyéb hasznos időtöltések. Aztán jöhet a haverok videókártyájának kölcsönkérése, reményvesztettség, depresszió, öngyilkosság...(A Samsung meg lassan azért fevehetne néhány tökösebb programozót... ja gondolom nincs rá pénzük. De ebben az esetben ha netán lennének szivesek a gombokat visszatenni a monitoraikra...)
-
ddekany
veterán
-
ddekany
veterán
válasz
Puncipocak #329 üzenetére
Nincs olyan, hogy optimális beállítás... attól függ kinek, hol, és főleg hogy mire kell. (Amúgy a fent említett linkeken van erről is egy 970P centrikus oldal, igaz csak angolul...)
Mondjuk általában minden TFT-nél érdemes arra figyelni, hogy nagyon világos szürkék ne legyenek teljesen fehérek, és hogy a nagyon sötét szürkék ne váljanak teljesen feketévé. Utóbbi nagyon idegesítő tud lenni filmeknél, meg gondolom sötétebb játékoknál, mert lazán nem látsz csomó dolgot a sötétebb jelenetekben. Amúgy, szerintem fogj egy szürke grádienst (pl. [link]), és akkor látod hogy mi veszik el, meg mi marad meg.
A másik fő szempont meg, hogy a munkára használt beállítások elég sötétek és fakók legyenek (kivéve ha grafikai munkád van), különben kifolyik az ember szeme... Ezzel ellentéteben a filmeket (meg gondolom többnyire a játékokat is) szerintem érdemes minél kontrasztosabb/világosabb beállítással nézni, de úgy hogy még ne fehérdejenek ki a világosszürkék. Esetleg egy kis pozitív gamma sem árt, ha valamiben dominálnak a sötét részek, ahol nehéz látni.
Plusz, a TFT-k elég sárgásak szoktak lenni, szóval szórakozásos beállításoknál szerintem jobb kicsi hidegebre venni a színhőmérsékletet. Munkár azért nem, mert kevésbé kellemes a szemnek, mint a besárgult kép... na legalábbis az enyémnek, nem tudom más hogyan van ezzel.
[Szerkesztve] -
ddekany
veterán
OK, már nem kell, megoldódott...
Két link, ami bizonyosan a 193P/193P+ tulajdonosokat is érinti:
- Fotón úgy láttam, hogy a 193P/193P+ monitor sem 8 bites, csak 6, akár csak a 970P. Pedig erre is 16,7M színt írt a Samsung... hát úgy néz ki, hogy hazudtak: [link] (tükör: [link])
- MagicTune rohadás kijavítására tippek: [link] (tükör: [link])
[Szerkesztve] -
ddekany
veterán
Egy közérdekű kérés...
Tudtommal ezt a monitort valaha MagicTune 3.5x-el adták és MagicPivot-al (nem MagicRotation-al). Ha valakinek ezek bármelyika megvan:
1) Ha 2005.02.28 utáni MagicTune-d van (a MagicTune ablakban ki van írva), de 3.6 előtti, akkor légyszi tőltse már fel vhova, vagy szólj és csinálok valahol FTP helyet a feltöltéshez. Vagy, adok e-mail címet ahova lehet bazinagy dolgokat küldeni.
2) A MagicPivot tud olyat, hogy automatikusan elforgatja a képet, ha elforgatod a monitort? És ha igen, arra is lenne érdeklődés... feltölteni vhova, vagy eljuttatni hozzám mint az előző pointban.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest