Hirdetés
Aktív témák
-
Bela52
tag
Ezt látta már valaki? http://hardverapro.hu/apro/zte_skate_el_adnam_mert_kicsi/hsz_1-50.html
-
Grande Ale
őstag
Meg lehet nézni valahogy a gyártási évet, hónapot?
-
ferrari1
őstag
Ha annyira hiányzik a kék téma miért nem rakod bele. Nem, nagy meló ezt Te is tudod, 2 perc és meg is van az áhított kékség
-
zack
nagyúr
Köszi, de ennyit nekem egyik főzött se ér meg, hogy még a témát is külön én aplikáljam bele.
Ráadásul ez LPT-re készült elvileg, de működik LPU-n is. Ki tudja LPX-en hogy muzsikálna.
Azért használok custom romot elsősorban, mert szebb és változatosabb témákkal jönnek ki, mint a gyári megoldások. Ha még a témát is nekem kell kukázni hozzá, az a rommer húzza le magát a wc-n.
Egyszerű. Ha már stock kinézet, akkor mindenképpen gyári LPX-et tennék fel. Lehet ez lesz a vége, mert a pöcsöm kivan, hogy mindegyikkel van valami. CM10 még felejtő, bár szerintem ez is hasonló sorsra fog jutni mint a CM9, hogy nem lesz normális, szinte tökéletes verzió belőle. Szerintem felteszek JB-ig gyári LPX-et, aztán ha jön a JB, akkor abból is a gyári kiadásokat fogom eröltetni. Ez a Portal ROM elég jó egyébként, de ezek a hálózat eldobások pont abban teszik instabillá, ami a fő funkciója.
Egyébként a zajszűrés az LPX-ből ki van véve? Jó lenne egy olyan ROM amiből ki van véve. -
Rotate
veterán
pontosan
ha szükség lenne 4.0.4 alatt factory resetre, akkor felraksz egy másik kernel-t, és akkor azt is lehet
de magához a használathoz nem kell kernelt sem cserélni, ha még felrakás előtt megcsinálod a factory resetet
semmit nem csinál a telefonnal, ha csak használod
-
gofry
senior tag
válasz
Pszihonaranc #39866 üzenetére
Tipikus hiba a fujitsu csoda optikával szerelt kamerák esetében. A sonyknál (hozzánk ebből kevés jutott) nem igazán van ezzel gond sajnos a fujitsunál jelemző. Gariban a kamera modul cseréjével javítható vagy sokszor egy kamera fw csere is megoldja.
-
Richard!
addikt
Akkor lehet h az újabb telóknál már kiküszöbölték ezt a hibát.mind1 engem nem zavar
-
törölt tag
válasz
Pszihonaranc #39866 üzenetére
Nekem sincs, vidd gariba, ez nem normális dolog.
-
futor
aktív tag
WanamLite ICS XWLPX V12.5
-
MuKi^
csendes tag
válasz
Rotate #39856 üzenetére
Szia Rotate!
Ha jól értem és szeretnék 4.0.4-et, akkor csinálok egy factory resetet, odinnal felteszem a 4.0.4es romot és örülök?
Max ha új romot szeretnék feltenni, akkor recovery módban kicserélem a kernelt és csak utána wipolgatok.
4.0.4 alatt ha esetleg szükség van rá, akkor factory resetet lehet csinálni?
Jelenleg 4.0.3-as stock rom van rajta.
Köszönöm!
-
BigT
senior tag
válasz
Pszihonaranc #39867 üzenetére
Nekem semmi ilyen foltom nincs. Ha lenne, már menne is szervízbe, az tuti.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Pszihonaranc #39860 üzenetére
ilyen a videó
-
Richard!
addikt
válasz
Pszihonaranc #39862 üzenetére
Nekem amikor megvettem,akkor is ilyen volt.bár nem ennyire,mint neked,hnem sokkal halványabb,de látszódott már akkor is.és most is látszódik.bár ez lehet h hülyeség,de ics alatt jobban látszódik.tavaly júniusi a teló.
Sztem nem javítják gariban.ez a kamera ilyen.de mehpróbálhatod.Őstag lettem
-
vfeco
aktív tag
Nincs valahol a romokról egy összefoglaló írás? Milyenek lézetnek, mit mikor érdemes feltenni, milyen kernelt kell alápakolni stb, stb...
Én most gondoltam ki, hogy cserélek gyári ICS 4.0.3-ról, de miután rootoltam és feltettem a CWM-et konkrétan foggalmam nincs hogyan tovább... Azt tudom, hogy ODIN-ból és Recovery-ből is lehetséges ROM-ot frissíteni, azt is elolvastam hogy ezeket hogyan kell, de hogy melyik romot és kernelt (kell-e egyáltalán a kernelekre figyelni) arról semmit nem találok... Annyit látok, hogy egymillió ROM van és gőzöm nincs mit tegyek fel.
Ha valaki tudna segíteni megköszönném. -
Richard!
addikt
válasz
Pszihonaranc #39860 üzenetére
ez sajna a teló gyermekbetegsége :/ szinte mindenkinél jelen van az a rózsaszín folt.még ha nem is akarják elmondani
-
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném.
Az utóbbi időkben felfigyeltem arra, hogy a telefon kamerája torzítja a képeket amit csinálok.
Tesztelgettem, hogy vajon mi lehet az oka, és arra jöttem rá, hogy bárhol, bármit is fényképezzek egy nagyon halvány narancs/piros fátyol van a képeken, főleg a kép közepén.
És dettó ugyan ez van ha kamerázom vele. (minden felbontásban).
Ez főleg fehér háttérrel látható, így csináltam néhány képet és egy videót. Remélem ez alapján tudtok segíteni.Köszi
-
Arcanis
aktív tag
Igen, lényegében az a helyzet amit kungzi ír: Amíg 4.0.4-es gyári romhoz tartozó kernel van fenn, addig nem szabad wipeolni.
Tehát amint másik romot szeretnél felrakni, vagy wipe-olni, le kell cserélni a kernelt nem-gyárira. (Fontos továbbá, hogy bizonyos recoveryből felrakható zipek wipeolnak, tehát mielőtt akármilyen recoverys update-et raksz fel bizonyosodj meg arról, hogy nem wipeol semmiféle particiót)(#39849) kungzi: SuperVerda87 részemről már nem vicces, több okból kifolyólag is úgy gondolom, hogy valaki szórakozik:
- Egyrészt: eleinte olyan igazi balfas*ságokat írt, mostanra meg az "érded" szó ismétlése, a mondatvégi írásjelek utáni szóköz elhagyása és a szándékos elgépelések adják hozzászólásainak "humor"-tartalmát.
- Másrész: a hozzászólások kronológiai sorrendben túlzottan nagymértékű elbutulást mutatnak, ami azért még a hülye emberekre sem jellemző... Pl [2012.06.24től] és most -
zso73
veterán
válasz
kungzi #39853 üzenetére
Nem akarok romolni... Elég volt az előző telefonnál..... Soha nem volt stabil tőle. Valami baj mindig volt vele. A CM is egy rakás volt rajta..... Most végre kijött egy jó rom rá. Erre nem akarok CM-et tenni............
Ha kijön a JB csak azt akarom felrakni, és ennyi. Az max 2 hónap múlva itt van. ( remélem. ) Addig meg elvagyok a 4.03-al. Energiatakarékossággal kikapcsolom a wifit, és talán így nem ragad be...
-
kungzi
veterán
majdnem az összes európai verzióban van, ebben van
a gyári romokban van brick bugos gyári kernel, a custom romok legtöbbször custom kernellel vannak ellátva, tehát azok nem tartalmazzák ezt a hibát
de nyugodtan felrakhatod a gyári 4.0.4 romot is, csak egyből tegyél fel custom kernelt, siyah stb...
-
zso73
veterán
válasz
Arcanis #39845 üzenetére
"Ezután már nem szabad gyári kernellel wipe-olni, mert a 4.0.4-es gyári kernelek rendelkeznek az ún. "brickbug"-al"
Ez azt jelenti, hgoy, ha felrakom a 4.04-et ( gyári, nem gyári) akkor hozza a hibát magával ?
A linkelt LPX-ben van magyar nyelv ? A most megjelent Nordic countries LPX-ben van magyar ? -
kungzi
veterán
SuperVerda87 hozzászólása a Note topikba
mintha Google fordítóval írná ezeket
-
rauley
tag
válasz
happy555 #39841 üzenetére
Szia!
Cirka 1 éves,mint a teló. Nagyon sok múlik a romon az akksi időben,az a tapasztalat.Volt fent nekem olyan rom (például CM10 vagy Resurrection),ami készenlétben iszonyat jól teljesített,de ha ment a képernyő is,akkor merült,mint a Vörös Október.
Ezek a 4.0.4-es romok,mint az LPX,ilyen szempontból kiegyenlítettebbnek tűnnek,kevesebbet merülnek képernyő használat mellett,viszont mintha készenlétben egy icipicit,pár százalékkal jobban merülnének. Összességében viszont lényegesen jobb üzemidőket produkálnak,mint a CM.Ja,azt még hozzátenném,hogy ez a fenti üzemidő nekem most rootolatlanul,a gyári kernellel jött össze.
Weeman: Köszi,szerintem se rossz.Csak mikor olvasok itt 2-3 napos üzemidőkről,meg 5-6 órás képernyőidőkről (jó,mondjuk általában 2000-es akksival...),akkor kicsit összemegyek.
-
Arcanis
aktív tag
válasz
adamhun94 #39823 üzenetére
Szia!
Először is: gratula a telefonhoz, jó kis készülék ez!
Első probléma: [gyorskeresés itt: wifi beragad]
Szóval igen, előfordult, mondhatni gyakran, megoldás: 4.0.4-es romok. Például a gyári LPX. (A hárombetűs rövidítés egyébként az alapsáv-verzió utolsó betűi)
Második probléma:
A 10% / éjszaka nagyon sok. Nézd meg az Akkumulátorhasználat diagramját, hogy volt-e valami ami ébresztgette a telefont (pl Facebook app szokott ludas lenni, vagy akármi ami feleslegesen nagy erőforráshasználattal sync-el)
Rootolás: szerintem nem veszélyes dolog, nyom nélkül el lehet tüntetni.
USB-host: Ahogy emlékszem 4.0.3-on sok esetben nem akart host-ként működni a telefon (gyakorlatilag az USB OTG funkció teljesen ki lett herélve), viszont 4.0.4-en ez ki lett javítva.Tehát amit ajánlanék:
Első hsz tüzetes tanulmányozása
+ Rövid Android szótár
Majd Sammobile-ról I9100XWLPX letöltése
A mostani 4.0.3-on mindenféle wipe, gyári visszaállítás, takarítás.
Majd odinnal a 4.0.4 LPX felrakása.
Ezután már nem szabad gyári kernellel wipe-olni, mert a 4.0.4-es gyári kernelek rendelkeznek az ún. "brickbug"-al
>>> Az ekkori állapot egy tök szűz rendszer lesz, amiben nem fog előfordulni az idegesítő wifi beragadás, működni fog az OTG, gyorsabb és kisebb fogyasztású lesz mint a 4.0.3. DE: Ugyebár minden programod elveszett, ezeket egyesével újra kell rakni!Végül opcionálisan egy CF-root applikálása. Root után pedig ha valamilyen program beragad és szívja az akksit, a BetterBatteryStats használatával ki lehet logikázni a hunyót!
-
matyi19
őstag
válasz
marciart11 #39839 üzenetére
Nem tudom, én csak cm10-et használtam, illetve használok is...
-
-
-
rauley
tag
Szerintetek ez jó akkuidőnek számít?
-gyári LPX rom,1650-es akksi.
-1 nap 22 óra 46 perc akkuhasználat
-kerek 3 óra kijelző idő
-Mobil adatforgalom nélkül,simán wifivel,viszont a wifi végig,folyamatosan ment kikapcsolás nélkül,éjszakára sem kapcsoltam ki. Szinkronizáltam két mail fiókot,és a facebookot.
Minimális videónézés volt csak benne,inkább netezés gyári böngészővel.Meg fotóztam egy jópárat,vaku használattal.Rádió és zenehallgatás semmi. -
BigT
senior tag
LPU használókat kérdezném, hogy a modemmel elégedettek-e, mert nekem alkalmanként igen gyenge a hálózat, ma el is dobta, ami különösen rossz volt, mert nem tudtam róla, csak megláttam a kört áthúzva....csak a restart segített.
LPU alá másik modem felrakható? Mit javasoltok?
-
Rotate
veterán
válasz
Grande Ale #39834 üzenetére
mert ez Samsung ICS...
-
Grande Ale
őstag
ICS-től az android hívásnál a képeket teljes képernyőn jeleníti meg. A Mini pro-nál is így volt, a barátom nexusán is így van. Az S2 kettőn kis képet jelenít meg, akkor is, ha új képet készítettem. Miért?
-
matyi19
őstag
válasz
marciart11 #39832 üzenetére
-
marciart11
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok javasolni valami stabil jól működő JB romot?
-
crm
csendes tag
válasz
korpicschess #39830 üzenetére
Köszi.
-
crm
csendes tag
Most készülök S2-t venni és lenne egy-két kérdésem. Romolás szempontjából jár valamilyen hátránnyal, ha a T-Mobile-nál veszem? A szervízfutár a T-Mobile-os készülékekre is érvényes? Ha custom romot teszek fel, a függősége megmarad a telefonnak? Az utolsó kérdésre megköszönném, ha valaki priviben írna. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
csabika69
tag
Sziasztok! Érdeklődnék h a hivatalos Samsung Garancia 1 vagy 2 év? Mert most nézek meg egyet és azt mondja neki hivatalos Samsung gari van rá de 1 év ami most fog lejárni..
-
adamhun94
tag
Na akkor kezdjünk bele!
Immáron több mint 2 hete vagyok boldog tulajdonosa a mobilnak, bár már volt némi fogalmam az androidról, igazából symbianról tértem át, szóval viszonylag nagy volt a lépés.(sokáig gondolkoztam egy sensation-ön, de végül ez lett belőle, remélem nem bánom meg..
)
Na szóval: a telefon nagyon tetszik tetszik, de van 1-2 problémám, és kérdésem is.
szoftver részről 4.0.3 van fent, annyi a problémám vele, hogy a wifi kapcsoló időnként beragad. Nem tudom kinél fordult már ez elő, és hogy van-e megoldás erre a problémára?
Hardver esetén az akksi gyors merülése vethető fel. Tudom, hogy erős a vas, de szerintem gyorsabban merül mint kéne. Pl. éjszaka is egy 10-15%ot merült, úgy hogy 2G-n van, mobilnet/wifi kikapcsolva, feladatkezelő és ram kiürítve. De gondolom nem minden záródik be teljesen. Ugyanis egyik játék, amit azelőtt csak 1x próbáltam ki, egyik nap csak küldött egy értesítést. Nem tudom van-e mód teljes bezárásra (még egy példa: minden bekapcsoláskor asphalt 7 leállt hibaüzenet fogad).
Az automatikusan induló alkalmazások szabályozására már tettem fel egy progit, de ahhoz root használata ajánlott, nem is tudom kizárni az asphaltot.
És itt jön a másik rész, a root. Tudom, hogy sokszor le volt írva, de számomra nem világos, és egy ilyen új telefonnál nem szeretnék garit elveszíteni. Szóval egy root és unroot után garanciában javítani fogják (persze a garancia keretein belül)?
Mert szívesen cserélnék kernelt is az USB-host funkciók aktiválása miatt, nem tudom azzal mi a helyzet? A telefon egyébként Telenor függő, nem tudom számít-e ez valamit.
A válaszokat előre is köszi! -
matyi19
őstag
Milyen bankkàrtyával lehet fizetni Play-en...
Én már kettõvel is bróbáltam, egyik sem ment.
Az egyik Visa a másik MasterCard volt. -
pzstm
titán
Wanam @karamimed
WanamLite v12.5 based on LPX uploaded, i will post links tonight. #GalaxyS2 http://pic.twitter.com/7PXqUzyQ
Ha valakit még érdekel ICS
-
Oldman2
nagyúr
Nem így van.
A Download ROM menüpontban (ami kiválasztható a normál verzióban is), a Free szekcióban kiválasztható a Cyanogenmod Nightlies.
Ezen keresztül eddig 2 alkalommal frissítettem az aktuális NIGHTLY kiadásra.
Bár most érdekes módon üres a lista.
De a belső SD-Card cyanogenmod/download/ mappájában ott van mindkét WiFi-n keresztül letöltött fájl, konkrétan:
cm-10-20120907-NIGHTLY-i9100.zip
cm-10-20120908-NIGHTLY-i9100.zip -
pzstm
titán
-
highness
tag
Korábban [link]elte már valaki a Note video player-ét. Most tettem fel, de elsőre fekete képernyő fogadott. (XWLPX NEE 4.0.4) Ha esetleg hasonló problémába ütközne valaki, a sistem/app/videoplayer.odex törlése után újraindítás megoldhatja a dolgot. Nagyon tetszik ez a bélyeg nézet.
-
Oldman2
nagyúr
Én az ilyesmit és a frissítést is a Rom Manager segítségével oldom meg.
Ez letölti az Updateket és ha kérem a GApps csomagot is.
Mivel alapértelmezésben csak a cache-ek törlését ajánlja fel, hagyom azon. Egy reboot után felmegy az update, miközben a beállítások/adatok megmaradnak...
-
GJ70
tag
Köszönöm
!
Minden új megjelenő romot fel szoktál tenni - merthogy szinte 2 naponta jelennek meg, érdemes ezeket mindig frissíteni ?
Saját nyelvemre fordítva: olyan ez mint a windows update, ami szinte kötelező ?Ha nem jó valamelyik rom - márhogy valami nem klappol benne, akkor az előző stabil működő romot vissza lehet pakolni, vagy minden rom telepítés után legyen a cwm backup ?
Üdv.
-
GJ70
tag
Helló.
A hozzáértőktől kérdezném, hogy ha cm10 nightly verzió van fenn, mit kell tenni az új verziók frissítésekor előtte és utánna, hogy az adataim : névjegyek,eddig letöltött és telepített programok megmaradjanak.
Gapp-ot is ujra kell-e rakni, vagy marad minden a régiben, csak a rom megy fel ?Üdv.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Automobilista 2
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip5 8/256 karcmentes
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- 4/8/16 Gbps FC HBA-k, transceiverek készletről (áfás számla, 1 év garancia)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest