- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fura kódnéven készül a HMD új készüléke
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shield
Topikgazda
válasz
shield
üzenetére
Úgy néz ki, hogy jó lesz. Kordonon keresem az orvlövészt, jól elbújt a szemét. Itt elég borús az idő így napfényen még nem tudtam megnézni.
Van egy kis szívatás benne, hogy újra lesz akna ott, ahol nem rég már semlegesítettem. Kordon egy aknamező. Múltkor hülyeséget írtam, hogy nem lehet aludni. Később vettem észre a gombokat.
Eddig jó a hangulata a modnak és vannak meglepetések, résen kell lenni. Nagyon örülök, hogy lefordítottad. -
SaGa59
őstag
válasz
shield
üzenetére
A billentyüzet ilyen, de a kiosztása azóta, a használati tapasztalatok alapján megváltozott. Meg azt is tudom, ha újra elkészíteném, nem dönteném meg 20 fokban, csak 15-ben és a kapcsolókat mindkét irányban 1-1 miliméterrel közelebb tenném egymáshoz.
A kiosztás ahhoz igazodik, hogy főleg irodalmi szövegeket (pl a fordításokat) gépelem rajta, emiatt nekem a programozáshoz szükséges karakterek egy része másodlagos, ellenben pl egy triplapont, vagy normális idézőjel, kettős kacsacsőr, ilyesmik az elsődleges karakterek között kell szerepeljen. Meg elérhető kell legyen sok olyan jel, ami egy normális billentyűzeten nincs rajta egyáltalán. Pl modok fordítása miatt a № karakter.
Játéknál ami "normálisan" WASD, az nálam az NLVT, oda definiáltam a második "rétegben" a kurzornyilakat.
A képen szereplőnek még csak két "rétege" volt, mára ez háromra nőtt. Az enter gombok lekerültek az alsó sorba, a helyükre ment két "rétegváltó". AltGr-ből csak egy maradt, az X külön billentyűt kapott (a Ctrl-X kombináció miatt), az öő és üű átkerültek az aá és eé mellé altgr-es előcsalhatóságra. Most inkább nem csinálnék fotót, mert a változásokat csak átfirkáltam filccel. Újramatrivázni egy nap és nem akartam a fordítástól ennyit elvenni. Most, hogy ez kés, talán a hát végén újramatricázom az aktuális állapotnak megfelelően. Igaz, még mindig van egy-két olyan billentyű, amit talán átraknék máshova.
Még tanulgatom. Vakon gépelek rajta és hamar észreveszem, mikor fáradok, olyankor rengeteget tévesztek. Viszont gépelés közben gyakorlatilag csak az ulyaim mozognak, a tenyerem alső éle le van támasztva a párnákra és szinte soha nem kell elmozdatani gépelés közben. Ha nem kellene egeret használni (az egérszimulátor réteget még be kellene gyakorolnom), el se kellene mozdatani szövegek írása közben.A kiosztás alapelve: gyakran használt betűk az alapsorban, az összes magánahngzó jobb oldalt, az S és az Y is, az összes olyan mássalhangzó, ami e kettővel párbantud szerepelni a kettősbetűkben, a baloldalon. Az ősszes "javító" hotkey (ctrl, c, v, z, h, x,) balra, ez alól az S kivétel, mert gépelés közben jobb, ha a másik oldalon van, ritkán mentek így. A váltó gombok között van olan, ami úgy működik mint a shift, azaz amíg nyomom, aig hat, de olyan is, ami a capslock mintájára átvált, majd újra lenyomáskor vissza. Így tudom pl a számbillentyűzetet szimulálni.
Én még nem jutottam ki az Osztályozóról és gyanítom, mostanában nem is fogok. Hajlok rá, hogy előszedem a halál ellen 2-t, megpróbálom annak a fordítását is befejezni, még mielőtt egy újabb könyvet kapnék...
Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 7330 27% 13.3" FHD IPS i5-1245U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 17ACH6H 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Acer Nitro AN16-41 16" FHD+ IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő