Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PeL

addikt

Találtam egy nagyon jó kis modot :) Pripyat Gameplay Rebalance (P.G.R.) a project neve.
    Gyakorlatilag mindent megnehezít amennyire csak lehet. Igazi Hardcore mod, egyfajta realisztikára hajtó cucc :)

Pár fícsör amit tapasztaltam:

- nem tudom hogy modolatlan fegyvereknél van-e csak ez, de karabélyokkal szinte lehetetlen sorozatot lőni (AK-val pl.) mert 1-1 lövés után annyira felránt a fegyver hogy minden lövés után szinte újra kell célozni olyan célpontokra amik nem közvetlen közel vannak...
    - Meggazdagodni tuti nem fogsz a játék korai szakaszában mert az ellenfelek hihetetlen rossz állapotú fegyvereket dobnak el, amiket senki nem venne meg, a javítás is drágább az alapjátékhoz képest és a modolás is, viszont könnyen szert tehetsz jobb fegyverekre mert változatos felszerelésekkel rohangálnak az NPC-k, de fel kell javítani őket hogy használni lehessen.
    - az Anti-Rad -nak van egy olyan mellékhatása mintha lerészegednél tőle több percre, tehát meggondolandó milyen pillanatokban használod őket :D Plusz medkit használata közben elrakod a fegyvered néhány pillanatra, ezzel is a realisztikusságot növelve ugye, mert belegondolva magától nem mászik beléd a gyógyszeres láda tartalma :D
    - A gáz maszk védőtulajdonságai erősítve lettek viszont már nem érdemes tűzharcok közben használni, csak radioaktivitás és egyéb kémiai behatások alatt mert 2-3 beszedett találattól teljesen tönkremegy, rákényszerülsz hogy fegyveres harcokra szerezz oda való felszerelést (rendes páncélozott sisak és ruha), az anomáliákban könnyebben tönkremennek a nem oda való cuccok, az ökológus ruhák pl. sokkal jobban bírják az anomália mezőkön való mászkálást mint a stalkerruha pl.
    - Mivel a talált rossz állapotú fegyverek cipelése teljesen hasztalan már, a fő pénzbevételi forrás így az artifaktok vadászata és a felesleges lőszerek, egyéb cuccok eladása lett.

- És ezen kívül még tonnányi mindenre kiterjedő finomhangolás, a frakcióktól kezdve a mutánsokig, spawnolások, a kipucolt helyeket is átveszik más frakciók, a Monolith foglalja el pl. a vízfeldolgozót a zsoldosok kipucolása után, akik éjszakánként portyázni is indulnak és náluk is lehet eladható fegyvereket találni. Tehát sokkal mozgalmasabb, élőbb lesz a Zóna a moddal.

Szerintem érdemes próbát tenni vele azoknak akik túl könnyűnek találják az alapjátékot :)

BETA verzió, szóval még bőven lesz benne majd változtatás

P.G.R. v0.9.7. - Open BETA
    P.G.R. v0.9.8. patch

Új hozzászólás Aktív témák