- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
perfegor17 #38052 üzenetére
Pontosan milyen típusú a router?
Pontosan milyen megosztás szeretnél és milyen célból? -
válasz
perfegor17 #34670 üzenetére
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
-
válasz
perfegor17 #34653 üzenetére
A Tenda-nak csak 100-as LAN portjai vannak így emiatt méred a 90 Mbps-es értéket, Gigabites portokkal rendelkező eszközt kellene beszerezned.
A 300 Mbps a wifi link sebessége. -
mezis
félisten
válasz
perfegor17 #34650 üzenetére
Üdv Telekomos dobozba a PC-t csatlakoztatva mennyi az annyi ?
-
norbert400
tag
válasz
perfegor17 #34650 üzenetére
mindent jól csináltál. Viszont elég olcsó router így nem elvárandó hogy ki is hozza a papíron lévőt.
-
válasz
perfegor17 #21236 üzenetére
-
zaza99
csendes tag
válasz
perfegor17 #13739 üzenetére
Network - Wan - Dynamic Ip
ennyi -
zaza99
csendes tag
válasz
perfegor17 #13733 üzenetére
Kellene tudni, hogy a rendszer automatikus vagy statikus ip-címekre van állítva. Nézd meg a géped hálókártyáján az ip kiosztást.
Ha DHCP -s akkor a router WAN részét állítsd DHCP-re, ha statikus ip-t ír akkor meg statikus ip-re.
De közel se biztos, hogy így menni fog mert lehet hogy mac címet is figyel a szerver. A rendszergazda se fog örülni a wifinek, főleg ha nyitva hagyod. Ha olyan cégnél dolgozol ahol a gépeken a cég számára titkos adatok vannak akkor ezért a manőverért ki is rugnak meg feljelentenek. -
válasz
perfegor17 #10134 üzenetére
Szerintem az kéri magától, ha nem tud csatlakozni... De egyébként meg nem használok WiFi-t!
-
válasz
perfegor17 #10132 üzenetére
Hmm? Ezt nem értem!
A net jelszót szerintem Te a routerben sem tudod megváltoztatni, azt csak a szolgáltatónál lehet kérelmezni! Vagy nem az ADSL jelszóra gondoltál?
-
válasz
perfegor17 #10127 üzenetére
Akkor az minden bizonnyal a r15778 verzió... Próbáld meg az utolsó tavalyit! Ha jól tudom, akkor a routered TP-LINK WR841ND v7 Az újabbakat nem akarom javasolni, mert azok már a hármas kernelre épülnek, ha jól tudom, és arról nem tudok semmit sem!
-
válasz
perfegor17 #10125 üzenetére
Ja igen...!
DD-WRT-ből melyik van fent? Stabil verzió, vagy beta?
-
válasz
perfegor17 #10122 üzenetére
Szia!
Véletlenül nem ilyen modemed van?
D-Link DSL-360R
-
perfegor17
senior tag
válasz
perfegor17 #10015 üzenetére
modem kicserélve és tökéletesen megy thx a segítséget.
-
válasz
perfegor17 #10015 üzenetére
OK, azzal szerintem menni fog!
-
válasz
perfegor17 #10013 üzenetére
Pedig a routerben mást nem tudsz tenni!
A TP-LINK routerek közt elég gyakran előfordul, hogy nem férnek össze a DSL modemmel, és egy olyan olyan példánnyal, ami a PC-vel, vagy más routerrel még simán megy, azok nem hajlandóak működni. Ez leginkább a régi típusú DSL-360R-nél szokott előfordulni, főleg ha az már egy kicsit fárad is, ilyen esetben csak a modem vagy a router cseréje fog segíteni.
-
válasz
perfegor17 #10011 üzenetére
Jaa.... Kora este még gyárit akartál feltenni!
Setup - Basic Setup - Wan Setup
Connection Type PPPoE
Username
Passwordmás itt sem kell!
-
válasz
perfegor17 #10009 üzenetére
-
válasz
perfegor17 #10007 üzenetére
Milyen neted van?
-
válasz
perfegor17 #10005 üzenetére
Szerintem pedig nem kell más...
-
válasz
perfegor17 #10003 üzenetére
Fix IP beállítását ITT találod!
-
válasz
perfegor17 #10001 üzenetére
-
válasz
perfegor17 #9999 üzenetére
Ennek semmi köze nincsen az SSH-hoz...
-
válasz
perfegor17 #9997 üzenetére
Akkor HFS szerver, amit múltkor linkeltem... Más megoldás nincs!
-
válasz
perfegor17 #9995 üzenetére
A művelet ugyanaz, csak a gyári fw-t használod!
-
válasz
perfegor17 #9973 üzenetére
Én elindítottam, és azonnal megy! Állíts be egy fix IP címet addig a helyi kapcsolatra, és kész.
Bár pontosan nem értem, hogy mi nem található...
-
válasz
perfegor17 #9970 üzenetére
Hát ez gáz... Akkor azt tudom ajánlani, hogy töltsd le ezt a HFS nevű kicsi fileszervert, a firmware-t tedd a megosztott mappába, majd ezen keresztül le tudod tölteni a routered /tmp mappájába, csak tudnod kell a géped LAN IP címét.
cd /tmp
wget http://192.168.1.10/factory-to-ddwrt.bin
md5sum factory-to-ddwrt.bin
mtd -r write factory-to-ddwrt.bin firmwareAz md5sum ellenőrzés ezután is fontos! IP cím helyére a Te géped LAN IP címét írd.
-
perfegor17
senior tag
válasz
perfegor17 #9969 üzenetére
ja és putty ban csak telnettel tudok belépni ssh-val nem.
-
válasz
perfegor17 #9967 üzenetére
Azt is meg lehet csinálni, de akkor egyszerűbb ez a WinSCP-s megoldás...
-
válasz
perfegor17 #9965 üzenetére
Rá van kötve netre az a router? Ha nincs, akkor esetleg WinSCP-vel is felmásolhatod rá a letöltött firmware-t.
-
válasz
perfegor17 #9963 üzenetére
Elvileg így...
cd /tmp
wget http://www.dd-wrt.com/routerdb/de/download/TP-Link/WR841ND/7.0/factory-to-ddwrt.bin/3849
md5sum factory-to-ddwrt.bin
mtd -r write factory-to-ddwrt.bin firmwareDe mielőtt az utolsó parancsot kiadod, feltétlenül ellenőrizd a letöltött fw-t, az md5sum paranccsal. Ezt az értéket kell kapd eredményül...
374336e05dc37fca36600badbe5c9e3b
Ha nem egyezik, ne add ki az mtd parancsot!
-
válasz
perfegor17 #9961 üzenetére
-
válasz
perfegor17 #9958 üzenetére
Milyen verziószámú a routered? Az oké, hogy 841ND, de kell lennie verziószámnak is rajta!
-
válasz
perfegor17 #9956 üzenetére
Esetleg próbáld meg így...
opkg update
opkg install luci-admin-full luci-theme-openwrt luci-fastindex luci-app-firewall luci-app-qos luci luci-app-initmgrHa nem segít, akkor sajnos nem tudok segíteni, és javaslom kérdezz rá a 1043-as topikban, vagy keresd meg vargalex-et, Ő profi OpenWrt-ben!
-
válasz
perfegor17 #9954 üzenetére
ITT megtalálod azt is...
-
válasz
perfegor17 #9952 üzenetére
Akkor csinálj egy visszaállítást, hogy elérd ismét!
-
válasz
perfegor17 #9950 üzenetére
Min volt alapból? Most vagy Te nem értesz engem, vagy én Téged!
Amikor először csatlakozol rá, akkor telnet-et használsz...
Miután megadtad a jelszót, onnantól már csak SSH-n lehet elérni!
-
válasz
perfegor17 #9948 üzenetére
SSH-n próbálod? Csak mert miután megadtad az új jelszót, a telnet-et letiltja, és onnantól csak SSH használható!
-
válasz
perfegor17 #9946 üzenetére
Az a baj, hogy az eredeti fw visszarakásához is el kell, hogy érd PUTTY-al, vagy webes felületen!
-
válasz
perfegor17 #9942 üzenetére
Szia!
Nem tudom milyen OpenWrt-t tettél rá, de vannak olyan verziók is, amiben nincs is webes felület, hanem Neked kell utólag feltenni! Ha PUTTY-al be tudsz lépni telnet-en vagy SSH-n, akkor add ki a ps parancsot, és nézd meg, hogy a futó programok közt látsz-e uhttpd nevezetűt... Ez lenne ugyanis a firmware webes felületének webszervere!
-
válasz
perfegor17 #9872 üzenetére
Persze, de a router így nem router, hanem csak egy switch! Legalábbis pillanatnyi funkcionalitását tekintve mindenképpen... Ez a működés így nem üzemszerű, a modemből jövő kábelnek a WAN portban van a helye, a LAN1, LAN2, LAN3, LAN4 portokba pedig a gépeket kell dugni! A gépeken nem kell semmilyen PPPoE kapcsolat, csak a sima, DHCP-s "Helyi kapcsolat", a tárcsázást a routernek kellene elvégeznie! Ez tehát nem megoldás a problémára! Egy évvel ezelőtt még nekem is volt Invitel ADSL netem, szintén DSL-360R T1 modemmel (és előtte másokkal is), bár közben már kábelnetre váltottam, de nekem az Invitel-el sem voltak ilyen csatlakozási gondjaim. Igaz, nem TP-LINK routert használtam!
-
dr.bubo
őstag
válasz
perfegor17 #9845 üzenetére
Pontosan milyen neted van? ADSL vagy optika. Milyen modemet adott a szolgáltató?
-
dr.bubo
őstag
válasz
perfegor17 #9837 üzenetére
Mi mindent? Invitel ADSL. PPPoE kapcsolat kell, felhasz.név jelszó, secondary connection disable, connect automaticaly. Ezzel a beállítással működnie kell a kapcsolatnak. A gépen lévő PPPoE kapcsolatot pedig törölni kell, mert az bezavar a kapcsolatba.
Illetve a modem és a router között lévő utp kábelt cseréld ki, mert lehet, hogy az nem jó.szerk. Hollywoditymilyen a neted a diginél digiLan vagy modemes Kábelnet?
-
Hollywoodity
csendes tag
válasz
perfegor17 #9837 üzenetére
igen ezeket már én is probáltam semmi sikerrel
-
Hollywoodity
csendes tag
válasz
perfegor17 #9833 üzenetére
és sikerült megoldani?
-
válasz
perfegor17 #9762 üzenetére
Ez alapján be lehet állítani!
eniszNem arra, hanem a routerben, a Wireless beállításoknál van olyan, hogy Channel, és arra gondoltam!
-
válasz
perfegor17 #9759 üzenetére
A gépeden tiltsd le a PPPoE kapcsolatot, azt majd a router tárcsázza! Ha ez megvan, akkor a http://192.168.0.1 címen el kell érd a routert!
-
válasz
perfegor17 #9757 üzenetére
Windowsban a futtatásba írd be ezt...
cmd
Majd a felugró DOS ablakba ezt...
ipconfig /all
Itt mit látsz? Közben a gép legyen kábellel összekötve a router LAN portjával!
-
válasz
perfegor17 #9755 üzenetére
A különálló WAN portba kell dugni a modemet, tehát az internetet, a 4 LAN port egyikébe pedig a gépet! Mindegy, hogy melyikbe...
-
válasz
perfegor17 #9753 üzenetére
Az aljára van írva valami tp-link-login.net, vagy valami ilyesmi cím, vagy az IP címe, azt írd be egy böngészőbe...
-
válasz
perfegor17 #9751 üzenetére
Szia!
Mit látsz a router LOG-jában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Elektromos autók - motorok
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HP notebook topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest