- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
macka55
csendes tag
Miért van az, hogy ha én kezdeményezem a WAN IP cím-váltást (pl. úgy, hogy szoftver-reszetet alkalmazok a routerben, vagy egy rövíd időre áramtalanítom azt), akkor a router ddns kliense tudja frissíteni a ddns szervert, viszont ha a szolgáltató kezdeményezi a WAN IP cím váltást, akkor a router ddns kliense (akár SMC, akár D-link) nem tudja elküldeni a friss IP címet a ddns szervernek?
-
macka55
csendes tag
SMC-WBR-14G2, majd D-Link DI-624 és végül D-Link DIR-301-el mind ugyanazok a gondok voltak és vannak PPoE esetében, illetve megszüntek MAC azonosítás esetén (UPC).
A szolgáltatóváltáskor kizárólag a bejelentkezést változtattam, minden más beállítás változatlan maradt. Az említett routereket kísérleti célból néha cseréltem, és megtapasztaltam, hogy mindegyiknél adott szolgáltató esetében ugyanazok a ddns frissítési gondok merültek fel (ill. a MAC azonosításkor megszüntek). -
Nem, egy jól működő router (és jó firmware) esetén tényleg nem kell. TP-LINK-hez viszont elég sokszor szokta ezt ajánlani Beri is például... 1, 2, 3, 4, 5. De ha van jobb ötleted, akkor hajrá, daverally biztos örülni fog neki! Egyébként meg hibakeresési célra is jó, ha így működik, akkor majd lehet játszani a beállításokkal! Ha router nélkül is szakad, akkor reklamálni kell az ISP-nél, ha meg csak routerrel, akkor meg kell próbálni beállítani, illetve ha ez sem segít, akkor...
-
törölt tag
ez 2009.11.02 lett véve de azóta cserélték 2010.11.25 én mert "eldobta a kapcsolatot naponta többször" (10686.00 FT volt)
A Silvercompban lett véve és ott jelenleg 7.074 Ft + áfa 8.843 Ft ba kerül!
Akkor csak 8.843 ft adnak érte vagy 10.686 ft t?
LinkSys WRT160N wireless router : 10.986 Ft + áfa 13.732 Ft
LinkSys E1000 wireless router: 10.925 Ft + áfa 13.656 FtITT vannak 5-25 ezer között a Linksysek!
ASUS ból : ASUS WL-520GC wireless router 8.677 Ft + áfa 10.846 Ft
TP-Link TL-WR1043ND wireless router 10.367 Ft + áfa 12.959 Ft
és van pár Dlink
melyik legyen?
-
roliroller
csendes tag
-
-
allein
addikt
Nem másolgatok mert nem tudom hogyan kell és ha tudnám akkor sem másolnék,párom gépén XP megy,gyerek gépén még mindig az a Vista amivel vásárolva lett a laptop.Én csak HD filmeket töltök,kis netbookra nem másolnám át,gyerek gépe már olyan szinten xar,hogy nem mennek vele a HD filmek,kellene neki egy Win7 és akkor mennének,de nem ez a probléma itt.És ha a párom valamit meg akar nézni,akkor összekötöm a laptopot az lcd tv-vel és meg van oldva.
-
allein
addikt
Ez egy jó kérdés.De nem értem a kérdésed :-D Tehát a munkaállomások között vagyis a laptopok között van-e olyan jellegű hálozati másolgatás,ami a netes szolgáltatói hálozaton megy át?Nincsen.Páromnak egy netbookja van,ő csak levelezésre használja meg bőngészésre,semmi torrentezés.
-
allein
addikt
3 gépből egyedül enyémen volt torrent kliens.Korábbi hónapokhoz összehansolítva túlzottan nagy a különbség a feltöltött forgalom között és nem tudom miért.Idegen ip-t nem látok a routerben,jelszóval védve van.Arra gyanakszom,lehetséges-e,hogy valaki mégis felcsatlakozik a rendszeremre és használja a hálozatot tudtom nélkül.Vagy valami vírus ami ezt okozza,de időközben format hdd volt és windows újra lett telepítve.KÉPEK a forgalomról.
-
Zoli1222
addikt
-
Foximaxi101
csendes tag
Jelen esetben ez egy Acer notebook, és az acer weboldaláról letöltött driver van feltelepítve..
Egyébként a másik gépben - ami működik - is pont ilyen wifi eszköz van
Szóval nem tudom mit kéne meg kipróbálnom.Lehet, hogy ez az ARP ürítési gond nem is okoz gondot, viszont az, hogy nem érhető el a router a böngészőben már inkább érdekes.
-
v.tom
őstag
Azért zártam ki, hogy más okozza a hibát, mert amint ki és bekapcsolom a routert, jó lesz a minden, illetve amikor elmegy a net, a router adminfelületét sem tudom elérni, de ki-bekapcs után az is jó lesz. Úgy tűnik, mintha a router és a gép között időnként valamiért megszakadna minden kapcsolat.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Rendben, kipróbálom úgy is.
Ekkor kell majd valami beállítást eszközölnöm?
, mert anno mikor bekötötték akkor élből ebbe a routerbe lett a szaki által beállítva a kapcsolat.(#6284) Intruder2k5
Nem így van, hanem a következő rubrika van bepipálva az Automata csatlakózás.
-
Ezt kiegészíteném egy kicsit még... Én is a napokban tudtam meg!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_8170-8170.html
Bár hozzá tartozik, hogy a WiFi nálam csak elméleti szintű, mivel minden kábelen működik.
-
Mujke
csendes tag
üdv
itt a router leírása:http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?class=&pmodel=TL-WR340GD
természetesen kábelen keresztüli internetre gondolok nem wifi-re, annyi van ráírva a router dobozára, hogy 54M és magára a routerre is,
a belkin routerre is 54M van ráírva, de míg az előbbi csak 15-el, utóbbi bírja a 25-öt. router nélkül mind2 megy 25 megával a sebességmérők szerint -
Tosee
őstag
Tudom, hogy megoldható!
WAN portra csatlakoztatva dynamic ip-t kell kiválasztani a kapcsolat típusánál, és a dhcp servert engeléyezni!(#6171) babu87: Akkor próbáljuk ki wan portra csatlakoztatva!
Dlink: előtte engedélyezd a DHCP server-t! Majd a kapcsolat típusánál válaszd ki a dynamic ip-t! -
Lajkó
őstag
-
Igen, ezek a kifogások nekem is ismerősek... Egyszer régen, még a Pentium 4 korszak elején, amikor bejöttek a Northwood magos P4-ek, egy hozzá nem értő kollégám, és tényleg majdnem barátom megkért, hogy rakjak neki össze egy gépet, mert a régit már kinőtték... Talán valami K6-2-je volt akkoriban, de ez mindegy is most. A lényeg az, hogy mivel semmi extrém igénye nem volt, sem ő, sem más nem volt "HardCore Gamer" a családban, csupán egy kis DVD nézés, meg egyéb alap feladatok voltak a cél, mint Word, Excel, stb... Szóval átbeszéltük a lehetőségeket, elmagyaráztam a különbségeket, és mivel akkor a valós P4-nek horror ára volt, úgy döntöttünk, hogy erre a célra megfelel a Celeron is. Lényeg a lényeg, miután összeraktam a gépet, valami egyéb "rendszergazda" ismerőse megnézte, aki véletlenül náluk járt, és közölte vele, hogy én jól átb@szt@m őt, mert ebben a gépben egy hamisított P4 processzor van. A srác erre föl visszahozta, és visszakövetelte a pénzt. Ezt meg is kapta, én meg azóta nem keresem őt, és ennyi. Pedig előtte sokat jártunk össze, de engem is bántott, hogy valami barom, hozzá nem értő ember véleménye miatt így reagált. Hamis P4 processzor... Na mindegy, szóval tudom, ilyen is van.
-
Nekem ezzel sincs problémám, csak örülni tudok neki, ha másnak beválik! Nekem is van olyan ismerősöm, aki az SMC WBR14G2-EU routerére esküszik.
Viszont mint azt már leírtam az előbb, én inkább senkinek sem ajánlom, mert ha aztán mégsem tetszik, akkor "én leszek a hibás"! Ha más meri ajánlani, az az Ő dolga...
-
URH
csendes tag
-
-
-
-
-
barnati
csendes tag
Sikerült beállítanom mindent, de továbbra sincs internet. Se a nagy gépen, se a laptopon. A nagy gépen azt írja hogy Helyi kapcsolat csatlakoztatva 100,0Mbps a laptopon pedig veszi a jelet csatlakozok hozzá, be kellett állítani a kapcsolatot aminél meg kellett adni a router alján található PIN kódot. Miután kész csatlakozik is a jelhez, de a kapcsolatoknál ahol mutatja jel erősségét megjelenik egy kis sárga háromszög benne egy felkiálltójellel, hogy Nincs internetkapcsolat. A TCP/IP nél az automatikus IP cím kérés van kipipálva.
Esetleg az problémát jelent, hogy a T-Home-os routeren is osztom a jelet és azt le kellene tiltani?
-
barnati
csendes tag
Sikerült beállítanom mindent, de továbbra sincs internet. Se a nagy gépen, se a laptopon. A nagy gépen azt írja hogy Helyi kapcsolat csatlakoztatva 100,0Mbps a laptopon pedig veszi a jelet csatlakozok hozzá, be kellett állítani a kapcsolatot aminél meg kellett adni a router alján található PIN kódot. Miután kész csatlakozik is a jelhez, de a kapcsolatoknál ahol mutatja jel erősségét megjelenik egy kis sárga háromszög benne egy felkiálltójellel, hogy Nincs internetkapcsolat. A TCP/IP nél az automatikus IP cím kérés van kipipálva.
-
Barett 50cal
senior tag
A geppel noncs gond,tegnap volt itt kb 5laptop,es egyikselatta a wifit,se a kabeles internetet.
Amit meg felfedeztem hogy ugye eltunt a halozat,nrmtalalja az iPhone se,de talaltam egy olyan halozatot aminek a neve 'linksys' es a router is linksys es eddig nemvolt ilyen..de azon meg nincs net.szoval ha egy aramatalanitas miatt resetelt volna mindent,igyis kellene adnia netet,jelszo meg stb nelkul..
Szal ez elegfurcsa -
JerzyG
csendes tag
Köszi, egyelőre úgy tűnik sikerült megoldani a problémát, egy reset factory defaultra segített, bár nem vágom, hogy mi volt a gond vele, a firmware frissítésnél. Nem használtam semmi olyan extra beállítást, csak az alap net, és wifi opciókat. Na mindegy, most már a ping sem 300ms, hanem 30 körüli. Még1x köszi
-
JerzyG
csendes tag
Már volt rajta reset gyári értékekre, majd konfig a backup adatokkal, de az sem segített. Szokott menni a torrent, de általában olyankor, mikor csak egy gép megy, és akkor is korlátozott kapcsolatokkal, bár volt hogy sokáig adtuk neki a max sávszélt a 8M/768kbps-s netünkkel. Lehet, hogy megfáradt. Mindenesetre köszi a jótanácsokat.
-
baly_hu
csendes tag
Köszönöm a válaszod, most már tudom, hogy örüljek, ha 20 Mbit elérek vele.
Időközben frissitettem a wifi driverét és javult a helyzet, most már 16-17 Mbit között mérek, ami már nem olyan rossz összehasonlítva az általad linkelt táblázat 19Mbites jellemző értékével.
Szerintem ennyibe hagyom a dolgot, a routert majd akkor tudom igazán kihasználni, ha lesz hozzá egy Nes wifi modulom. A net 30Mbites jelenleg, amit vezetéken tud is, azonban ez csak félévig áll fent, utána vége az akciónak és visszamegy 15Mbitre, ami már alacsonyabb lesz mint a wifi jellemző értéke, szóval jól van ez így.
Köszönöm mégegyszer a segítséged.
-
dutsh
aktív tag
"nem a p2p gyilkoja le a böngészést? a dir-100 nem egy ütős router, nem kimondottan bírja a húzós terhelést..."
Hát minden előfordulhat; igazából tettem ezellen is: sávszél 50-60%-ára (le és fel is) le van korlátozva, + kapcsolatok száma (összes) le van véve max. 20-ra...
Esetleg van még vmi trükk, amivel lehet segíteni ezen?(Amúgy 2.5éve van meg a dir-100, eddig bírta így, csak az utóbbi időben jött ennyire elő ez a jelenség)
-
RAiN91
őstag
Nem nagyon akar összejönni, reseteltem is 1000x.
A modemen viszont villog az activity, de a számítógépet nem látja, gondolom ezért nem jön be a config menü.A másik, az SMC. Ott viszont a modemet nem látja szerintem, nem villog a config menü, viszont a gép látja, config menü be is jön, wifi-n is látni, csak éppen nem kap netet...
Valami tipp? Nem én használtam, de aki használta, ő konfigurálta be mindegyiket amíg működött, és ő mondta, hogy rossz. Jó lenne valamelyiket működésre bírni. -
RAiN91
őstag
az az ablak sem ugrik be
Chrome, és ie-ből sem jó.
Reset is meg volt.(van egy másik router is, SMC, itt be tudom konfigolni, wifi-t is látom telefonon, de a kábelmodem online led nem is világít. Dlinknél legalább világított)
kábelnetnél mire kell menni a kapcsolat típusánál? DHCP, Static, meg még van sok minden, de mindegyiknél kéri a DNS ip-jét, amit szerintem automatikusan kapok)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Gyári Apple tokok iPhone 12-13-14-15-16pm
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest