- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Claude Leon
senior tag
válasz
macka55 #7103 üzenetére
Én inkább arra gyanakodnék, hogy a DHCP szerver megoldásban kellene keresni a megoldást.
Leginkább, hogy a címfelújításkor más algoritmus szerint keresik ki a lehetséges szabad ip-címet.
Nem tartom kizártnak az m$ kontra nyílt forráskód különbséget sem, de lehet, hogy csak szimplán az egyiknél sokkal nagyobb tartomány van egy szerveren, a másik pedig elosztottabb. -
vargalex
félisten
válasz
macka55 #7103 üzenetére
Hi!
Ha a szolgáltató oldali WAN IP cserénél nem frissíti, akkor ott a router oldali ddns kliens működése nem megfelelő (nem ismerem az adott típusokat)! Ugyanis a frissítésnek normál esetben azért WAN up-kor le kellene futnia.
Egyet viszont nem értek: miből gondolod, hogy az UPC esetén egy szolgáltató által kezdeményezett IP cserénél működne a dolog? -
válasz
macka55 #7100 üzenetére
részemről már ott probléma jelentkezik abban amit leírtál, hogy a két eltérő szolgáltató/szolgáltatás miatt illett volna egy reset/gyári állapot visszaállítása, majd újrakonfig!
ja, és nem ppoe, hanem pppoe, illetve a upc egy ideje már nem erőlködik a mac adress azonosítással, pláne nem fp 30 vagy felette, mivel adott csomagok esetén 3 publikus ip cím használható azonos időben, 3 eltérő mac adress azonosítóval rendelkező munkaállomásról!
esetleg abban más a dolog a két szolgáltató között, hogy a upc bizonyos esetekben nagyon ritkán újít ip címet, én anno néha 5 - 6 hónapig is azonossal nyomultam! -
-
válasz
macka55 #7090 üzenetére
Az igaz, hogy nekem se DIGI, sem pedig UPC netem nincs, de eddig még nem hallottam, hogy bármelyik internetszolgáltatónál ilyen gond lenne, pedig pár éve jelen vagyok a routeres topikokban is. Mellesleg ezeregy dyndns szolgáltató is van, ha az egyik nem, akkor megy a másik. Nekem is van beállítva kettő, de eddig még sosem volt gond velük. Pedig van,.hogy néhány percenként cserélek IP-t, ha éppen rapidról töltök, de legkésőbb 00:00-kor minden nap bontja a kapcsolatot a router. Milyen az a bizonyos Linksys router? Nem lehet rá custom fw-t tenni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest