- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
krealon #9885 üzenetére
Köszi a gyors választ
Remélem mostantól el lesz a router a következő áramszünetig.
@Gubek-Einste: Neked is köszi. Egyenlőre maradok a t-homeosnál, és ha gebasz lesz áttérek másikra. Egyébként a linkelt oldalról melyikek a legjobbak? Érdemes kettő különböző szolgáltatóét használni? -
Blacki
tag
válasz
krealon #9655 üzenetére
Szia! Igen látszanak.
Ma így néz ki 72 óra bekapcsolással, bejövő forgalom 46 hiba kimenő forgalom 486 hiba.
"Wireless"-t használok de próbáltam a lan részt is , bár ott nem naplóz hibát a szakadások ugyanúgy jönnek. Mindkét esetben az asztali ikon is jelzi a szakadást hogy nincs internet kapcsolat/nincs hálózati kábel bedugva, de kb 2-3 ms és jó megint minden.
Üdv Blacki -
-
aveos
tag
válasz
krealon #9031 üzenetére
TNX!
Feb 24 19:46:11 (none) daemon.info pppd[3790]: LCP terminated by peer
Most ez van >>> Sajnos, torrent fel- és letöltésnél ledob, azaz megszakad a kapcsolat, ki kell kapcsolnom a klienst és újra kell indítanom a routert ezt csinálj a wifi -n és UTP -n!
Böngészni lehet vele és csak kisebb fájlok letöltésre jó!Üdv.
Edimax BR-6574n
-
aveos
tag
válasz
krealon #9029 üzenetére
Köszi a segítséget!
System log > Ez az utolsó 5 bejegyzés, a többibe sem volt hiba (error)!
Ki tudsz nézni valamit (analizálni)?Feb 24 18:07:08 (none) local0.info udhcpd[10444]: Received a SIGUSR1
Feb 24 18:07:10 (none) local0.info udhcpd[10444]: Received a SIGUSR1
Feb 24 18:08:51 (none) local6.debug upnpd[28334]: AddPortMap: DevUDN: uuid:5f75f342-9f96-4ecc-9dbd-6f981efc3f14 ServiceID: urn:upnp-org:serviceId: WANIPConn1 RemoteHost: (null) Prot: UDP ExtPort: 61541 Int: 192.168.2.103.61541
Feb 24 18:09:30 (none) local6.debug upnpd[31777]: AddPortMap: DevUDN: uuid:5f75f342-9f96-4ecc-9dbd-6f981efc3f14 ServiceID: urn:upnp-org:serviceId: WANIPConn1 RemoteHost: (null) Prot: UDP ExtPort: 61541 Int: 192.168.2.103.61541
Feb 24 18:11:18 (none) local6.debug upnpd[31777]: AddPortMap: DevUDN: uuid:5f75f342-9f96-4ecc-9dbd-6f981efc3f14 ServiceID: urn:upnp-org:serviceId: WANIPConn1 RemoteHost: (null) Prot: UDP ExtPort: 61541 Int: 192.168.2.103.61541Üdv.
-
HerrWeasel
csendes tag
válasz
krealon #9009 üzenetére
Hmm. Habár nem D-Linkes a drága, azért megnéztem. A modemem is élére állítva üzemel, csomagvesztést, nagy szórású pinget nem észleltem és hőmérsékletével se igen volt probléma, legfeljebb a nagy nyári kánikulában. (A padlástérben van, kétszintes ház, egy méternél sokkal nagyobb magasság nincs ott fenn. Igencsak be tud melegedni strandszezonra.) Mindenesetre a problémát aligha ez okozta. November óta jelentkezhet a probléma, már amennyire emlékszem rá. Utóbb vált annyira zavaróvá, hogy nem tudtam rákenni az esetleges hálózatra.
De majd az okos UPCsek megfejtik, hogy mi a gubanc remélhetőleg. -
-
-
krealon
veterán
válasz
krealon #8764 üzenetére
A video akadozast az asszimetrikus atvitel is okozhatja.
Ha a feltoltesi irany tele van tomve a kimeno video adataval, akkor a bejovo video csomagokra kuldott ACK (Acknwolege, "vettem") jelzes kesik (ki kell varnia a sorat). A videot neked kuldo ezt ugy erzekeli, hogy nem tudod eleg gyorsan fogadni az adatokat, igy lassitja a kuldest. A lassabban erkezo adat a videoban akadozasken jelentkezik.
Probald ki egyszerre csak 1 videoval tesztelni.
Igazabol lasabb net kapcsolattal is mennie gond nelkul a videotelefonnak, persze ehhez gyors processzor sem art. (Gyorsabb processzor -> jobb tomorites a skype-ban -> kisebb adatforgalom)
-
goli11
tag
válasz
krealon #8675 üzenetére
Köszi, hogy segítesz.
A böngészőben tudtommal nincs elmentve semmi.
Ha ilyen is létezik, lehetséges ...A log-ot csak holnap tudom megnézni, mert ismerősé a "probléma" én csak megpróbáltam segíteni, de el kellett jönnöm.
Az okozhat problémát, hogy előtte T-s net volt (Dynamic IP) és semmi más nem lett átállítva csak a PPPoE? Esetleg egy reset segíthet?
-
noblem1983
senior tag
válasz
krealon #8585 üzenetére
Megcsináltam amit mondtál majd késő délután kipróbálom.A letöltés értéke 2000 körül volt a kb 5000 helyett lehet ez okozott egyfajta szűk keresztmetszetet és emiatt voltak azok a pillanatnyi sebesség eséseim ami bontotta az online gaminget,böngészést,skypot.... Köszönöm a válaszod.
-
Teszla_
senior tag
válasz
krealon #8413 üzenetére
Köszönöm a segítséget
Azóta visszavittem a routert, mert nem javult semmit. Szó nélkül visszavették, le se tesztelték, levásárolhattam az árát.
Hoztam helyette egy 2.1-es hangszórót, a wifit meg azóta a barátnőméknél használom, ha le akarok valamit tölteni telefonraNem olyan, mintha itthon tenném, de jobb, mint a semmi.
-
jookomak
őstag
válasz
krealon #8297 üzenetére
Köszi főnök, ez volt a megoldás! Ahol utánaolvastam, ott csak megemlítették ezt a 30/30/30-at, de nem fejtették ki bővebben. Azt hittem, ezt csináltam, de csak sima reset volt.
De most jó minden, ez a lényeg!Intruder2k5:Neked is köszönöm a segítséget!
Asszem most már maradok a gyári fw-nél, elég volt a dd-wrtből.
-
zolee31hun
csendes tag
válasz
krealon #8142 üzenetére
beállitottam úgy ahogy irtad és egyből müködik.a wifis routernak adtam dinamikus ip-t ami szintén müködött mármint a wifi része de akármilyen kábelt beledugok nem müködik.a tipusa di-524 és nem tudom resetelni se ahogy olvasgattam másnak is volt ilyen valahol hogy lehet resetelni valaki segitsen köszi.
-
zolee31hun
csendes tag
válasz
krealon #8139 üzenetére
köszi ámbár már probálgattam ezeket.az lenne a lényeg nekem hogy ennek a modem-routernek csak a modem részét szeretném használni,mert routernek a d-linket akarom a wifi miatt azt kéne valahogy megoldanom.
de csak magát a tp-linket probálom beüzemelni a router nélkül de az se sikerül.
mindig valami ping hibát ir ki a diagnosztikánál.
nem értem miért -
Blackdevil23
csendes tag
válasz
krealon #8068 üzenetére
ÚÚÚ baxi köszi
De csak az ESS törlése oldotta meg a problémát:S
Egyet szeretnék kérdezni még, innentől ne használjak nod-ot? Vagy a 4es verzió is letiltja? Vagy valaki tudna pls ajánlani olyan megbízható vírusírtót, ami nem okoz ilyen galibát?
Válaszokat előre is köszi mindenkinek! -
Gülredy
tag
-
Adam77
csendes tag
válasz
krealon #7998 üzenetére
Hát hallod, egy huszárvágással megoldottad sokórás küszködésemet!
Valóban, a 254 végű a Telekom router címe és a Belkin tényleg 2.1 végű. Még néztem is, hogy előtte ezt csak a Conceptronic-nál láttam. De nem raktam össze, hogy ennyit kellene csinálni a boldogulásért
Hálás köszönetem, sokat segítettél!
-
medvezsolt
senior tag
válasz
krealon #7742 üzenetére
miért ne lehetne.
Planet VRT-420N
de közben megoldódott. Sikerült felcsattanni. Mégis sikerült megcsinálni, hogy 11es címet kapjanak a VPN kliensek és a belső háló gépei is.
Amúgy ha pl. 10es címet kapnának a VPN kliensek és 11es a belső háló, akkor egy static route-al kell megoldani, ugye? Azt ennél a routernél nem találtam hogyan kell..
-
InS4n3
csendes tag
válasz
krealon #7482 üzenetére
Krealon és Intruder2k5
Köszönöm szépen a segítséget
A gyári reset és újrakonfigurálás már többször megtörtént (a router reset gombjával) A Frimware frissítés egyenlőre nem de igen a kulcsszó az hogy kéneNem tudom nekem van 1 olyan tippem is hogy a modem esetleg régi típusú
mert utoljára akkor álítottam UPC internetet amikor még szintén MAC cím alapon regisztráltak de Fix IP című rendszer volt.Egyenlőre javaslom a tulajdonosnak a 20 perces áramtalanítást biztos ami biztos
Utána ha van keresek frimware-t
Ha ezek után sem működik akkor marad az hogy felutazok és megnézem személyesen a probléma forrását
Mivel a maga a Router nem kap IP címet az ISP-től biztos vagyok benne hogy nem a router és a PC között van a probléma.
Ha nem oldódik meg helyzet még jelentkezem. -
CheeseDave
csendes tag
válasz
krealon #7215 üzenetére
Update: Akkor is jön, ha egyáltalán nincs forward bekapcsolva (mostmár?).
Közvetlen kapcsolatban hibátlan, valószínűleg a routerrel van a baj.
Szétszedtem, kitisztítottam, (+contact spray). A kondenzátorok rendben vannak, egy chip tűnt fel, ami környékén elég barna lett az alaplap. Bekapcsolás után hamar felmelegedett, kis idővel ujjamat is égette. Mivel nincs hűtése, ezért elvileg elkéne hogy bírnia a hőt.
A probléma ugyan úgy jelentkezett mindezek után. -
Kube
senior tag
válasz
krealon #6983 üzenetére
Hát elméletileg "stabil", na most amíg direktbe voltam kötve nem volt sok gond, amióta router mögül vagyok azóta vannak ilyen letöltési feltöltési problémák. Azt még azért hozzá tenném hogy ahol lakom éppen holt pont található stabilitás ügyben, ez annyit jelent hogy elég gyenge maga az egész hálózat felénk. Ez általában este 6 után érezhető, folyamatos net szakadás közepette. Olyan mintha vki megnyomna egy gombot....
-
válasz
krealon #6852 üzenetére
Ha jól tudom - bár ez nem az én szakmám - ezek a routerek működnek 5V-al, meg 9V-al, de akár 12V-al is... Valami stab IC van benne, vagy nem tudom, hogy van megoldva, de annyira "nem érzékeny a feszültségre". De ez nem csak ennél van így, nekem pl. az ADSL modem-em 12V-os - ez van írva a hátuljára - és a gyári csomagolásában 9V-os táppal szállították, és azzal működik is.
De amint mondod is, 12V-ot nem nehéz előállítani egy autóban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen autót vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyaralás topik
- SSD kibeszélő
- Hobby elektronika
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 i5-4300y 4gb 128gb
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest