- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lócitrom
őstag
válasz
krealon #28828 üzenetére
nyilván. bár mivel nem vagyok programozó, így nem tudom mennyire lehet kódokat összezsúfolni ekkora memóriába. szóval engem alapvetően csak az érdekelt, hogy van-e jobb alternatíva. mondjuk a v2-t mint viszonyítást nem értem, de gondolom nem lehet v1-re ráhúzni a firmware-jét.
-
MFlipper
újonc
válasz
krealon #28825 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Az IP címek mind a PC-n mind a TV, és a My Cloud-on is ki van fixálva: 192.168.0.100, 192.168.0.101, stb.
Ha a DHCP kikapcsolom akkor is ugyan az a hibajelenség marad.
Sajna már szétszedtem és becsomagoltam, hogy visszaviszem, így nem tudok ip configot küldeni. -
kispal87
aktív tag
válasz
krealon #28191 üzenetére
Igen úgy értettem, de csak azért mert a 740-es routernek is a gép MAC címe volt klónozva.
A DHCP módot már csak holnap tudom kipróbálni, de kíváncsi leszek rá.
(Egyébként 2 óra a bérleti idő.)Köszönöm az eddigi segítséget!
Ha nem működne holnap a dolog akkor jövök vissza. -
kispal87
aktív tag
válasz
krealon #28189 üzenetére
Most úgy állítottam be, hogy először klónoztam a MAC címet.
Ha dinamikus dns-re volt állítva nem kapott IP-t, DE Statikus IP-re beírtam amit a 740-es router kapott, tehát az IP address, Subnet Mask, Default Gateway és a DNS Server-eket.
Így most működik jelenleg, csak azt nem tudom, hogy meddig. -
prtvlogan
aktív tag
válasz
krealon #28148 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ! A router 3-4 hónapos lehet, és ment közvetlen csatlakozással modem rajta, pontosan már nem emlékszem, hogy mikor kezdődött a mizéria,... A peer to peer frissítést/megosztást elvileg kikapcsoltam, de lehetséges, hogy egy ideje visszaállt alapértelmezettre, és az kavar be. Utána nézek, és majd jelentkezem!
-
-
b_alazs
tag
válasz
krealon #27485 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Holnap csekkolom a titkosítás típusát.Tiszta, hogy a stabilitása nem egyenlő a madzagoséval, de a laptoppal elérem a max sebességet 10m-re a routertől, míg mellette a telefonról az ötödét. Szerintem ez nem normális.
No, majd megírom a fejleményeket!
Üdv,
Balázs -
SAMG3
tag
válasz
krealon #27384 üzenetére
Az R1 192.168.0.1-es IP-t kapta és az R2 pedig a 192.168.1.1-et. Ez lett neki kiosztva alapból. Gépbedugva konfiguráltam, aztán kipróbáltam telóval, rácsatlakoztam ment. Utána már nem értem el se wifin se kábelen kersztül. PC amugy nincs csatlakoztatva egyikre sem mert wifiről megy minden itthon ha ez számít. (ugy értem h miután beállítgatom megy máshova ahol csak be van dugva a konektorba és szórja a jelet) Nem hinném h az lenne a gond, hogy megváltozott az IP címe a routernek ami repeaterként műxik, csak vmiért ne mérem el. Bár lehet h elbeszélünk egymás mellett mert nem vagyok egy nagy szaki
-
Soma01
veterán
válasz
krealon #27350 üzenetére
A TP-Link oldalán olvastam, hogy mentsük le a beállításokat, fel az újat, reset.
Ezek szerint arra nincs felkészítve egy fw, hogy egy régebbi fw-ból származó beállítás formátumot is tudjon kezelni legalább annyira, hogy nem hülyül meg tőle? Ez elég szomorú. Az más kérdés, hogy ha értelmezte, már az új fw-nak megfelelő formátumban mentse le. De ne legyen már szentírás, pláne ne hibaforrás (ha értelmezhetetlen) egy konfig fájl formátuma. Értelmezze a régit, mert azt tudja, hogy régi és írja át új formátumba. Ha nem tudja értelmezni, álljon be alapja.
De ha így van, hogy nem tudja, akkor ennyi.
-
-
magmakocka
aktív tag
válasz
krealon #26793 üzenetére
A routerben jelenleg kivan kapcsolva a log.
"Sziasztok, nagy gondom lenne. Van egy készülékem Swees X506-3G.
Felcsatlakozok a netemre akkor minden rendben van sőt még használni is tudom.
Azzal a problémával küszködök hogy vannak online játékok, alkalmazások amik nem hajlandóak elindulni.
Pl:agar.io=Folyton leáll, youtube=Hiba történt üzenettel fogad, vannak olyan alkalmazások amik töltenek és megállnak. Nem készülékkel van a gond mivel más eszközön is ugyanez a gond. (Kivéve a youtube)
Adatforgalman megkapom az értesítést de ezen a neten meg nem.
Valako tudna segíteni?
Üdv!
Ja meg itt van egy kis router inf.
Modell: ZTE ZXHN H108L"
Itt van
Üdv -
krealon
veterán
válasz
krealon #26791 üzenetére
Helyesbitenem kell.
A kepen a kulonbozo prioritasu adatcsomag-tipusok aranya allithato. Valoszinuleg hasonloan az OprnWRT luci-app-qos -hez [link]
Ez nem a kliensenkenti elerheto savszelesseg.
Igy mindamellett, hogy a megallapitasom helyes, a felvetett problemara nem megoldas.
Sajnos megkevert a mellekelt leiras.Elnezest!
-
Bence01
tag
válasz
krealon #26764 üzenetére
Átállítottam a wifi-t 20MHz-ra, de nem oldódott meg a probléma, továbbra is jön ilyen hibaüzenet a logban.
Advanced beállításokat néztem ami még plusz hogy az IGMP snooping engedélyezve van. Ezt az iptv miatt engedélyeztem, igaz nem erről a routerről megy, de ha nincs bekapcsolva akkor megállt a tv a hwg-n. -
kerlac
őstag
válasz
krealon #26764 üzenetére
Szia!
Hát, ez az összetett hálózat az én verejtékes munkám eredménye, amellett, hogy nem igen értek ezekhez a dolgokhoz. Viszont magával a Thome routerrel már semmi gond, azt pikkpakk átállítottam az általam kívánt névre és jelszóval is sajáttal levédtem, viszont az általam beiktatott Dlink DIR-600 router nem hajlandó elfogadni a felületén szintén beállított egyedi jelszót. Ha kilövöm a titkosítást, akkor szépen lehet használni, de azért még ha a hatótáv nem is eget rengető, mégsem a szomszédnak van a netem.... erről nyilván a thome-nál nincs leírás, mert ez már plusz eszköz, aminek a leírása alapján passzintottam össze, de mégsenemmüxik...
-
lezerkard
csendes tag
válasz
krealon #26326 üzenetére
Torrent terén a 2.2.1-es verziót használom, nem a legújabbat. Egy ismerősöm adott egy + wincsesztert, hogy csináljak rá új telepítést. lehúztam az előző vinyókat és úgy. megcsinálétam. Felraktam a Win7-et, drivereket, steamet és uplayt. Ezekre az AC Brotherhood-ot és semmi. Ugyan az a problémám van vele. A szeverekre akar kapcsolódni, de azt írja nem lehet, próbáljam később. Megnéztem ezt a UpnP dolgot. Kikapcsoltam. megpróbáltam így és semmi.
És a kéretlen programokkal én is vigyázok. nem rakok fel minden szart. megnéztem a telepített programokat, de semmi olyan amit én ne kértem volna.
És igen eredeti a játék. Egy ismerősöm megpróbál szerezni egy másik routert. Azt bekötjük és azzal próbálkozunk. Ha úgy megy akkor a router kuka és jöhet egy új és jobb. Jelenleg itt tartok. De meg fogom kérdezni a ubi supportját, hogy nem vagyok-e náluk tiltva véletlenül. Mert ez azért érdekes, hogy másnál működik, de nálam nem. -
magyar1997
tag
válasz
krealon #25852 üzenetére
Üdv!
2-3 éves a router. A gondok mindkét esetben jelentkeznek.. a gyárival se kábelről, sem pedig wifin keresztűl nem tudtam elérni a router admin felületét. Amint újraindítottam a routert, gond nélkül ment pár napig. A jelerősség max, ám a DD-WRT azt jelzi a kapcsolat minőségére, hogy: 40-60% között. Tehát ezért jöhet csak a fele, amit eddig mértem.
Ui: Állítottam egy kicsit a wifin, és mostmár 60 megát mérek.. De a kapcsolat minősége még így is 40-60% között mozog.
-
válasz
krealon #25628 üzenetére
Mivel a meglévő router egy Asus N66U (konkrétan azt hiszem nem írta de lehet, hogy Tomato van rajta) így a WDS nem opció nála.
#25629 Sur1G
Androidos eszközre Wifi Analyzer, Windows-on inSSIDer3, OSX-n ezek, Linux-on LinSSID, iOS-n Network Analyzer Lite.
Néha vannak ilyen "kompatibilitási hibák", az eredetük elég sok minden lehet.
Egy reset + firmware frissítést csináljál, hátha megoldja. -
-
Metacska
aktív tag
válasz
krealon #24549 üzenetére
Ez már kiindulási alapnak jó
, valóban ilyen modem szuperál náluk, de ezt a szolgáltató adja. Hogyan tudom elérni / kieszközölni ennek cseréjét?
Ők nyilván az én 3. féltől származó routeremre fogják fogni a problémát. Vagy kötelesek ezt az előfizető kérésére cserélni?
Egyébként az a vicc, hogy 1,5 évvel ezelőtt egy régebbi TP-LINK routerrel (sajnos típusra már nem emlékszem) gond nélkül ment a PPPOE náluk, csak kellett a router máshol a családban így elajándékozták.
gy.selmi: Emlékeim szerint anno amikor nálunk is DSL volt még a régi otthonomban, akkor gond nélkül ment a PPPOE.
-
libus
őstag
válasz
krealon #23827 üzenetére
Ne add fel!
Este 10 után érek haza, kifogom ezt próbálni!
De ha így megcsinálom (mert most is van Netem), akkor jó fog lenni a rendszer, és a portokkal sem lesz probléma? Persze a forwarding mindenhol jól meg lesz adva.
Ez a rajz hasonlít a rendszeremhez. Annyi különbséggel, hogy nincs AP1-es router a rendszerbe nálam.
Az internetet adó wifi router jelét veszi a 743ND AP routerem, egy irányított antennával.
Meg a leírtakhoz képest annyi a különbség, hogy az IP címeknek nálam nem az utolsó száma, hanem az utolsó előtti változik.
Meg az AP2 (743ND) router ugyan azon a csatornán van jelenleg mint ahonnét kapom a Netet. Viszont az AP3 (3600-as) router, már más csatornára állítottam.
A DHCP szerver pedig minkét routeren (743, 3600) Enable-n van. -
libus
őstag
válasz
krealon #23823 üzenetére
A forwardokat így is adtam meg a 940N és a 743ND routerekben. De a 3600 WAN IP címet nem ír.
OpenWrt van rajta (Vargalex 1.1.7). És a hálózat/interfész fülön a WAN- nál nem ír IPv4 címet!
Úgy tudtam megnézni az IPv4 címét, hogy Futtatás/cmd/ipconfig paranccsal lehívtam. Persze ekkor csak a 3600-hoz voltam csatlakozva, és addig kihúztam a WAN portjából a 743ND AP-t.
De mikor a 3600 ki volt iktatva, akkor sem volt nyítva a 21234-es port. Miért? A forwardokon nem módositottam.
A 3600-on is kell forwardingot állítani? Holott ő az utolsó router?g.killer: Azt nem próbáltam ki.
-
DIGITAL2014
újonc
válasz
krealon #23653 üzenetére
Köszi a segítséget!
Az első megoldás sajnos nem jött be, továbbra is statikus ip-nek ismeri fel.
A második megoldás, hogyha az automatikusan felismert statikus ip-t elfogadom és ott írom be a régi routerem adatait, akkor elfogadja kiírja hogy van kapcsolat, de az internet nem jön be.
Illetve még egy olyan lehetőség is van ,hogy kézzel állítom be a kapcsolatot ,csak itt sajnos nem tudom, hogy mit hagyjak automatikuson is mit nem. Válaszodat előre is köszönöm.
-
Andrew31
senior tag
válasz
krealon #23655 üzenetére
Ok, a net nem szűnik meg, csak nálam nincs.
Skype hívásom nagyon ritkán van, így ezt még nem érintette. de pl. a másik gépemen mennek a törrentek, ma ott is állt minden, az IRC is disconnect. :s
7 naponta volt IP váltás a DIGInél, ilyenkor mindig is restartoltam a routert (vagy 6 naponta, hogy elébe menjek), lehet felesleges, de mindig úgy gondoltam vele, hogy nem árthat, most 2-3 naponta rosszalkodik.Köszönöm, hogy reagáltál.
jah: Csak kábelen megy minden.
-
woodworm
veterán
válasz
krealon #22922 üzenetére
Modemes netnél a modem van regisztrálva a szolgáltatónál és nem az azt követő hálózati eszköz, nem? Legalábbis nálam így van. Az egy másik, hogy a modem egyetlen eszközt fogad el és minden csere után áramtalanítani kell, majd újra csatlakoztatni sorrendben. Vagy klónozni is lehet, de minek hurcoljam magammal a tíz éves gépem mac-címét?
-
-
mexel
veterán
válasz
krealon #22688 üzenetére
Köszi! Én is valami kondi, vagy már félig megsült procira gondoltam, lévén évek óta megy. A fura akkor is az, ha el van indítva az utorrent, de semmi forgalom nincs rajta, akkor is leáll a net. Ha kilépek a torrentből azonnal betöltődnek az oldalak.
Normál esetben szoftveres hibára vagy más anomáliára gondolnék az oprendszeren belül, de router nélkül nincs ilyen gond.
Na veszek valami gigabites routert és megnézem mi történikSajnos most nincs itthon semmi tartalék darab pedig szokott lenni mindig valami
-
Borat7
tag
válasz
krealon #22662 üzenetére
Végignéztem de nem sikerült semelyikkel sem életre bírni, legalábbis amelyiket meg tudtam csinálni. Tp-linknek a beállításaiban Port Forwardingot elméletileg megcsináltam a 4000 és 6112-vel de semmi..
De érdekes mert tesómnak a Tenda routerrel semmi gondja nem volt, sőt páromnál is Tp-link router van csak kicsit régebbi és ott sem volt semmilyen probléma... Esetleg még valami tipp?
-
Véleményem
újonc
válasz
krealon #22560 üzenetére
A Cisco EPC3925-nbek a "belső WiFi Antenná"-jának neveztt valami, ez kb 2-db gyufásdoboz alapterületű egyoldalas nyák leme amire oda van mindegyikre taknyolva 1-1 vezeték a ruter alaplapjáról. Ez ennyit tud, lakótelepen panelházba már a msáik szobába sem lehet átvinni a WiFi jelet emiatt. Ez az antennának nevezet valami nem egy rendes megfelelő hullámhosszra tervezett cucc, mint a neve is mondja amit a héátán egy matricán megtalálsz: Méd Ín Csájná.
-
kezo0
addikt
válasz
krealon #22277 üzenetére
Arra gondolsz, hogy ha a HDD-nek adok külön tápfeszt, akkor esetleg majd kap elég áramot, és a 3.0-ás porton is látni fogja a router? Mert egyébként van rajta csatlakozási lehetőség külső táphoz, de szerintem azt nem adtak hozzá, és soha nem is volt rá szükség... A PC-mhez én is egy utólag a gépbe épített USB 3.0-ás adapteren keresztül szoktam csatlakoztatni, és nekem minden további nélkül működik is így. (Amúgy több áram kell a 3.0-ás csatlakozáshoz, mint a 2.0-áshoz? Ennyire nem ismerem az USB lelkivilágát.)
Erről a HDD-ről van szó, az enyém egy 500 GB-os modell: [link] -
Pr3s
aktív tag
-
buherton
őstag
válasz
krealon #21941 üzenetére
Oooh, hogy az a... Még jó, hogy felhoztam ezt a témát. Az volt a tervem, hogy a virtuális gép-et noVNC-n keresztül érem el, így nem kellene kliens program az eléréshez, csak egy böngéső, de így ez megy a kukába
. Az SSH-s verzió azért nem jó, mert kliens program kell, illetve azon keresztül, ha feltörnék a gépemet, akkor a vállalatba betudnak törni, amit egyáltalán nem szeretnék, emiatt rakok mindent a böngészőre. Ahová megyek dolgozni, ott Ubuntu lesz, és az otthoni szerveren is az van.
(#21942) vargalex: Sajnos dinamikus IP-m van.
-
buherton
őstag
válasz
krealon #21939 üzenetére
Mondjuk ennek nem örülök. Az eredeti tervem az volt, hogy beállítok egy virtuális gépet, aminek van grafikus felülete és azon keresztül állítgatom a router-t, mert a virtuális gépet VNC-n keresztül ki tudom engedni a nagy világba. A fontos, hogy kívülről is elérhessen érni a mód már nem érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- ASUS notebook topic
- Medence topik
- Filmvilág
- Autós topik
- Célegyenesben az Ultimate Newcomer!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest