- A HMD visszalép az USA piacáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Metacska
aktív tag
válasz
Metacska #40894 üzenetére
Bocsánat adalékinfó:
Az előző szolgáltató netét (Invitel) is így használtam. Régen emlékszem a régi routereket AP/SWitch módba kellett tenni, ha gatewayként akartam használni egy másik router után. De a mostani ASUS-nál ezt már magától megcsinálja. Épp ezért a router adminfelülete be sem jön (router.asus.com), hanem a 192.168.1.1-el az MTelekom Sagecom adminfelületét érem el.
Csináljak egy router resetet? Lehet, hogy még a korábbi paraméterek vannak "beragadva"?
-
mezis
félisten
-
válasz
Metacska #27824 üzenetére
AP/Switch mód beállítása.
A bejövő kábelt próbáltad már közvetlenül a saját router-be/gépbe dugva használni?
-
adika4444
addikt
válasz
Metacska #27822 üzenetére
szép teljesítmény telefonról...
Jó lenne tudni hogy panel vagy családiházas környezetben vagy-e. Az említett ZTE-nek valszeg van admin felülete, na ott kéne bejelentkezni az adataiddal. Vagy ha panel akkor a Zte-be menő kábelt dugd a gépedbe és úgy próbálj meg felcsatizni.
-
krealon
veterán
válasz
Metacska #24551 üzenetére
"Ez már kiindulási alapnak jó
, valóban ilyen modem szuperál náluk, de ezt a szolgáltató adja. Hogyan tudom elérni / kieszközölni ennek cseréjét?"
Ha nem kerult a tulajdonodba a modem, akkor mindenkepp a a cseret kellene forszirozni.
Ha mar a tied, akkor lehet probalkozni az elektrolit kondenzatorok cserejevel. Ehhez mindosze egy nem tul durva forrasztopaka, forrasztoanyag, egy keves kezugyesseg, es par szaz forintba kerulo cserekondenzator szukseges.
Ha nincs kedved / idod / lehetoseged a forrasztassal bibelodni, akkor "ujat" kell venni. Hasznaltan par ezer forinttert hozza lehet jutni a DSL-360R T1-es, fekete verziojahoz, ami sokkal jobb es dchard kollega firmware modjaval "szarnyakat kap".
Speciel nalam egy DSL-380T huzta az igat vagy 8 evig, majd amikor tonkrementek a kondik, (lustasagbol) egy Annex B-s TP-link modemet tettem be helyette (a pontos tipusszamot nem tudom fejbol, mert a konfiguralas ota ra sem kellet neznem).
-
-
krealon
veterán
válasz
Metacska #24548 üzenetére
"TP-Link TL-WR841N-t, hogy legyen az egyik rokonomnál wifi. Számtalan ilyet és ehhez hasonlót beüzemeltem már, de ilyen hibával még nem találkoztam. PPPOE kapcsolatot létrehoztam, a felhasználónév és a jelszó helyes (szolgáltatóval leegyeztetve), de képtelen kapcsolódni a nethez a wifi, ha direktbe kötöm a modemet a géppel, akkor gond nélkül megy.
[...]
Hol keresendő a hiba?"A szurke szinu, eloregedett, D-link DSL-360R B3/C3 modemben.
-
krealon
veterán
válasz
Metacska #23669 üzenetére
"Szóval most a falból a net a DIGI-s routerbe megy és onnan az enyémbe, a DIGIs eszközben letiltottam a wifit, szóval most technikailag minden megegyezik a korábbi (100 megás net) állapotokkal."
Nagyjabol igaz is lenne, ha nem lenne ott az a franya cimforditas (NAT) a ZTE-ben. Az pedig rendesen megkavarja a kakit es mivel telefon is van, igy ki sem iktathato.
Ket dolog johet szoba:
- a TP-link-et AP / switch modba teszed, igy a routing, DHCP, DNS-proxy mind-mind a ZTE-re marad es nem tudni hogy birja a kikepzest
- a TP-link WAN portjat kotod a ZTE egyik LAN portjahoz es masik tartomanybol allitasz LAN IP-t mint a ami a ZTE LAN portjan van (pl ZTE LAN IP: 192.168.0.1, akkor a TP-link LAN IP-je 192.168.x.1, ahol x nem egyenlo nullaval). Ekkor mar 2 cimforditason esik at a forgalom, tehat a TP-link-en az UPnP NAT-PNP hatastalan lesz, amig a ZTE-n nem teszed a TP-link WAN IP-jet DMZ-be. (Bocsi a sok szakszo miatt, de nincs erom kifejteni a sok valtozo miatt.)"Sajnos azonban a net random időközönként megszakad és nem másodpercekre, hanem 2-3-4-5 percekre megy el. Az eszközök piktogramjai nem mutatnak ekkor semmi furcsaságot és a menüjükben sem látok semmi furcsát. A dolog meglehetősen idegesítő.
Kérném a segítségeteket, hogy mitől lehet a szakadozás."
Kabelen szakad? Vagy WiFI-n is?
Megszakad a letoltes?
Nem jonnek be oldalak a bongeszoben?
IP cimek nem utkoznek a TP-link LAN es WAN oldalan?
Egyatalan hogy vannak osszekotve?
Olyan bizonytalan vagyok. Vagy megsem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Formula-1
- E-roller topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest