- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
libus
őstag
Tegnap sikerült megoldanom a problémám.
A fő probléma abból adódott, hogy a 3600-at nem alapról kezdtem, hanem még a két routeres beállításból töröltem ki a 3600 menüjében a Luci-ban a hálózati dolgokat... És valami bent maradhatott, mert amikor bejött a képbe a 743ND AP, akkor nem kapott a 743-tól a 3600 WAN IP címet.
Miután le reseteltem a 3600-ot, egyből kapott a WAN IP-t, s innen ment minden.
És ezért az szívatott a port nyitásnál, hogy a 743ND AP-ba a WAN IP-nél nem azt az IP-t írta, amit a Luci hálózat/Wan IP-nél.
És mivel én mindig azt írtam a 743 forwarding-ba, amit a 743 WAN IP-nél láttam, ezért nem volt jó.
De a jó WAN IP-t csak ma tudtam meg, mikor resetett csináltam a 3600-on, mert a 3600-nál nem alaphelyzetből próbáltam a hálózatra átállni.
940N-nél viszont minden jó volt megadva a forward résznél. -
krealon
veterán
"Még egy dolgot el felejtettem megírni, az általad linkelt leírásból, hogy nekem a 743ND AP router LAN portjából megy át kábelen a 3600 WAN portjába.
A leírásban meg LAN-ból LAN-ba írja. Tényleg így kell? Mert ha igen, akkor mire állítsam a 3600-at (hozzáférési pont, ügyfél, Ap-host, stb.)?"AP = Access Point = Hozzaferesi pont = Vezeteknelkuli eszkozok tudnak rajta keresztul egy vezetekes halozathoz csatlkozni.
Ugyfel = Client = WiFi halozathoz kepes csatlakozni (nalad ez a TL-WR743ND)
-
libus
őstag
Még egy dolgot el felejtettem megírni, az általad linkelt leírásból, hogy nekem a 743ND AP router LAN portjából megy át kábelen a 3600 WAN portjába.
A leírásban meg LAN-ból LAN-ba írja. Tényleg így kell? Mert ha igen, akkor mire állítsam a 3600-at (hozzáférési pont, ügyfél, Ap-host, stb.)? -
krealon
veterán
"A 3600-on is kell forwardingot állítani? Holott ő az utolsó router?"
Nincs olyan, hogy utolso router.
Egy router WAN oldalarol, csak es kizarolag forward segitsegevel lehet elerni egy LAN oldalon levo gepet (pontosabban a rajta futo programot)."De a 3600 WAN IP címet nem ír."
Viszont a 743-tol ker IP cimet, igy a 743-ra kabelesen csatlakozva a DHCP clinet list-bol, vagy a System Tools --> Statstics alatt latni lehet, milyen IP-t kapott.
-
krealon
veterán
Gratulalok.
Sikerult 3-szoros cimforditast megvalositanod.
Ha csak ketto lenne, akkor ket forwardot eleg lenne beallitani, ahogy a lenti abra szemlelteti.Igy viszont 1 port tovabbitasahoz mindharom routern kell 1-1 forward.
Pl: 23456 -os (tetszoleges) port-ra van szukseged a transmission-hoz, akkror- 940N Forward
Port: 23456
Lan IP: <743N WAN IP-je>
Local port: 23456- 743N Forward
Lan IP: <3600 WAN IP-je>
Local port: 23456- 3600 Forward
Lan IP: <a transmission-os gep IP-je>
Local port: 23456
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest