Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus RX3041 routerem és van benne DMZ funkció, amiről fogalmam sincs, hogy micsoda amit találtam róla az annyi, hogy az egyik gépet a hálóból ki lehet nevezni korlátlan 2 írányú kommunikációra. A kérdésem az lenne ez mire, jó érdemes-e beállítani??? És ha ezt beállítom az a többi gépre milyen hatással lesz???
Érdemes Firmware-t frissíteni rajta???
-
animatrix11
őstag
üdv
gondom van egy asus routerrel, sejtem mi a baj, de azért megkérdem, két usb csati van rajta, serverre felraktam eddig egy nyomtatót, és szerettem volna mégegyet megosztani (ha már két port van..) de nem megy jól sejtem hogy csak egyet tud lekezelni?

-
dik
őstag
Ok köszönöm a gyors válaszokat! Semmi gondom nem volt eddig vele, tökéletesen működött ezekszerint nem érdemes piszkálni az a lényeg!
-
dik
őstag
Helló!
Nekem olyan kérdésem lenne. Van egy kb. 6 éves routerem tp-link tl-r460. Tökéletes működik eddig csak annyi kérdés lenne vele kapcsolatban frissítve még nem volt sose. Hogy is kell ezt? A gyártó oldalán nem találtam már ezt a router (vagyis ilyen néven egy másik van). Érdemes lenne ezt vagy jó így ahogy van?
-
Sipi16
őstag
Helló!
Van egy SMC wbr14g2 routerem. Sikerült beüzemelni netezni és torrenzetni tudok, de az MSN és a Skype nem működik. Vagyis az MSN állandóan ledob a Skype pedig 2-5 perc beszélgetés után megszakad. Szerintetek mi lehet a probléma?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.: Sipi
-
saddle
csendes tag
Hello!
Nagyon kéne egy kis segítség!!!
nem igazán vagyok otthon pc terén szóval . . .
Most vettem d-link 524 routert. már rákötöttem a gépet és az adslt is és ezen a gépen rendben is megy minden ... net stb. Tényleg beállítottam mindent csak mikor a run wizzard végén restartot nyomok hát mintha semmi se történt volna, visszadob a kezdőoldalra
+ nem azért vettem h egy gépen lazulgassak vele, hanem h a laptopon is vigye a netet...
és a laptopon ki is írja h fennáll a kapcsolat, világít meg minden, de akkor se adja be a netet . . . azt írja ha a hálózati beállításokra katt, hogy bár a laptop és a router közt van kapcsolat, DE a router és a net közt nincs!!!DE AKKOR A NAGYPCn MÉRT MŰKÖDIK??????????
6000000 variációval próbálkoztam, de sehogy nem ok . . . és mostmár ha beleőszülök se tudok mit kitalálni

VKi légyszi segítsen ha tud!!!!!
-
kataiv
csendes tag
hali
Ez egy FON2100-as router, csak wifis, nincs benne clonozás.
-
válasz
PazsitZ
üzenetére
némelyik router esetében nincs "clone mac" hivatkozás (például asus), ezeknél ha klónozni akarjuk a szolgáltatónál beregisztrált mac adress azonosítót, akkor a megfelelő részben manuálisan beírandó a szükséges adat!
ha ismert lenne a router pontos típusa, akkor persze egyszerűbb lenne segíteni a kérdezőnek... -
kataiv
csendes tag
Sziasztok
Egy kis gondom akadt a routerremel (fon). Átváltottam UPC kábeles netre, de nem tudom a routert életre kelteni. vezetéken megy a net. UPC-nél regisztrálnom kellene a router IP-címét de nem tudom. A telefonos segítségnél (1221) azt mondták, hogy dugjak oszze mindent és indítsam újra a modemt meg mindent és automatán felismer mindent a modem és utánna lehet regisztrálni, de nem csinál semmit.
T-mobil-nál pppoe volt megadva és felhsználónév meg jelszó kellet, de UPC-nél milyen beállítás kell a routernél ????Köszi
-
Sziasztok!
Van egy Asus WL600g modem+router párosom, amit kb. fél éve használtam eddig gond nélkül. Néztem is egy oldalon (pcx.hu), ahol most úgy hirdetik, hogy magyarországi ADSL kapcsolatra nem alkalmas. Pont tőlük lett véve, akkor semmiféle ilyen leírás nem volt még feltüntetve. 1.0.3.3B a firmware-e, az Asus honlapja szerint ez alkalmas magyarországi használatra, ennél újabb firmware hivatalosan nincs.
Most történt vele valami az ünnepek alatt, instabillá vált, szétkapcsol két percenként, elveszti az ADSL jelet (adsl link down), ezt két napja csinálja. Kipróbálva a régi szolgáltatótól kapott modemmel viszont semmi probléma, kicsit nehezen csatlakozik fel, de utána stabilan megy (1 órás próba).
Most egy órája megy szétbontás nélkül, ebből adódóan ha felküldeném garanciába, lehet nem észlelnék a hibát.
Ötlet a probléma okára, esetleg valami megoldás, hogy csak routerként menjen, mert nincs rajta WAN port, az egyik LAN-t WAN-ként használhatnám? -
ZeUS2140
aktív tag
válasz
dr.bubo
üzenetére
semmit mást nem töltök ki (mint mondtad nem is kell) és nem is nagyon van mit.
Másnak megy, de más modem és router-e is van.
Lehet hogy siman utálja a router ezt a modem-et? Találkoztam már sajna ilyennel dsl-nel.
D-link 3 led-es modemet utálta az egyik router.
Amúgy sima név/jelsó azonosítás van, szal' MAC cím, meg ilyenek nem érdekesek.Komolyan tanácstalan vagyok. Ezért is kérdezek itt. Több ember több 5let

-
dr.bubo
őstag
válasz
ZeUS2140
üzenetére
Neked irtam, de látom nem sima kábelneted van. Hanem ETTH alapu. Akkor a dynamic ip, mac clon tárgytalan.
Amikor a PPPoE- nél kitöltöd a routerben a felhasználónevet és jelszót, más mezöket nem töltesz ki (nem is kell).
Az is lehet, hogy a routered nem mükszik ezen a redszeren. Kérdezd meg aszolgáltatódat. -
ZeUS2140
aktív tag
sziasztok!
Eddig t-online DSl-em volt, egy Edimax BR-6104K router-rel.
Ment szépen.
Most Optanet kábel netem van. A gond itt kezdődött.
A modemen keresztül megy a net szépen. PPPoE, név, jelszó csatlakozik, működik.
De ha közédugom a router-t (persze reset, atáírtam a nevet/jelszót), akkor nem tud kapcsolódni.
Valakinek van valami 5lete, hogy mi lehet a gond?Modembe be tudom dugni a 2 gépet, LAN van is, de ugye egyszerre csak egy gép tud csatlakozni és így nem tudom megosztani a netet.
Előre is köszönöm!
Üdv!
a modem: EttH ECM 104
-
Seagate
csendes tag
Sziasztok.
Volna egy olyan gondom,hogy Vistán nem tudom beállítan i a wifi routrerm.
Tipusa Sweex lw050v2
Eddig xp-n használtam telefonos adsl segitségével,de elköltöztem és itt kábelnet van.
A sima netezés megy,de amint rácsatlakozom a wifi routerrel,nem tölt be semmilyen oldalt.
A routert a weben lehet beállítani amit el is tudok érni,de ott nem tudom,hogy mit,hogyan állítsak,hogy muködjön.
pppoe vagy dinamic ip vagy static ip??? bocs ha nagyon láma kérdés,de a kábelnetes beállítás merőben uj nekem ,mert eddig adsl volt ahol egyértelmően a pppoe beállítás kellett egy névvel és jelszóval és ment is. Most ez nem megy.Légyszi segitsetek,hogy mit hol állítsak a modemnél vagy esetleg a vistán.
A wifi router leirása sajnos vistára nem tér ki.eéőre is köszi
Ja,a Vista topicban már voltam,onnan irányitottak át ide
-
Gri
tag
Hali mindenki!
Segitseget szeretnek kerni, mielott kitepem az osszes maradek hajam.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A problema a kovetkezo:
Adott nehany PC egy soho router mogott, es szeretnek hozzajuk ferni kintrol is, legyen a pelda kedveert egy ftp szerver.
Ehhez ugye egy kulso_ip_cim:port-ot kell atiranyitani egy belso_ip_cim:port-ra.Ha a router virtual server beallitasainal a publikus portnak 21-et adok meg, akkor tokeletesen mukodik, megy, mint a villam.
Ha viszont nem 21 a publikus port, akkor csatlakozni ugyan lehet az ftp szerverhez, meg authentikacio is van, de belehal a dir-be, ergo hasznalhatatlan.Vki tud ra magyarazatot?

Elore is thx a segitseget! -
Boha
tag
1 kis segítségre volna szükségem, adott 2 gép 1 wifi-n 1 lanon csatlakoztatva TP LINK-es routerhez (napokban vásároltam) 4Mb-es neten szalad . Főbb dolgokat beállítottam is rajta, annyira hogy megy mind 2 gépen a net, annyi gondom volna vele hogy mind 2 gépen játszanánk néha neten pl COD 2-4, CS 1.6 ....... s valamiért a ping egekbe szökik.
Milyen beállítás lehetne alakmazni hogy jól mennyen ??? -
Menyus1.0
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Elég sűrűn költözök a drótos internethez, ezért 3G-t használok, 5-8 Gigából pedig többnyire kijövök. Vettem egy WRT54G3G routert..
Meglepően használhatónak tűnik, bár a teljesítménye harmatgyenge és én nem találtam állítási lehetőséget. Van még jópár stikje, de végülis 3 laptop gond nélkül csatlakozik hozzá.
Azonos távolságból, azonos beállításokkal, a Net letöltési sebességek messze nem azonosak a kliens gépeken.
Első hallásra ez természetesnek tűnik, de:
Van egy HP laptop, ami a speedtest.net-en mérve, hozza azt a 3600 kbps sebességet, amit a modem beleenged a router-be.
A másik 2 gép, ugyanitt mérve 2200 kbps-t tud elérni
Persze a sebességek változnak a torony terhelésének függvényében, de az arányok nem.Más, rövidebb csomagú teszten mérve, még nagyobb a különbség 3,6 Mbps és 1,1 Mbps.
Egyébként ez utóbbi a valószínű, mert a HP-re 400 KB/sec fölött jön le egy program, míg a másik kettőre max. 130.Mi a bánat okozhatja ezt a stabil különbséget?
Kérek szépen tippeket, mert erről a routerről, szinte semmi infó, vagy felhasználói tapasztalat nem lelhető fel a Neten.
Sziasztok,
Menyus -
Neoteric
addikt
Üdv emberek, van 1 kis gondom, remélem tudtok segíteni

Nah aza helyzet, hogy van 2 gépünk, amik össze vannak kötve az újonnan vásárolt D-Link DIR-100-as routerrel, és úgy megy rá a 2gép a modemre, majd a falba. kábelnet van.
Ha elindítom a játékot multiplayerbe, kijön a kép, hogy Call of Duty 2, és vár legalább 1percet, ha nem 2t, és csak utánna indítja el a játékot. (mind2 gépnél így csinálja, sőt a CoD4 is ilyen)
Továbbá ha egyik gépről felmegyek egy szerverre, és a másik géppel is arra a szerverre akarok felmenni, akkor az elsőnek "Connection Interputed" szöveggel beáll, és csak a kilépés segít.Korábban, a D-Link DI 604-es routerrel ilyen gondok nem voltak. Egyből be is töltött, ill tudtunk a 2gépről 1 szerveren játszani.
Kérdés hogy hogy lehetne orvosolni a problémát?

Net amúgy megy rendesen mind2 gépről, szal nemtom mivan..
-
-
Üdv.
Vettem egy MyBook World hálózati vinyót. Szépen meg is csináltam mindent, egy SMC WBR14-G2 EU-s winyón keresztül csatizik a géphez. Szépen látom is, megy is, de a sebessége igen siralmas: csupán 2200-3000kbps-mal férek hozzá. Pedig ha minden igaz, ennek min. a 10x-esét kéne produkálnia. Tipp?
Köszi! -
Welsing
csendes tag
Üdv!Bocsi a karácsonyi zavarásért, de lenne egy kis problémám. Van a kezem ügyében egy Siemens Gigaset SE361Wlan router és nem nagyon akarja az igazságot...A fő probléma h nem enged be a főmenübe akármilyen jelszót irok be(elvileg az admin lenne az alapjelszó de nem fogadja el).Valakinek van ötlete ilyenkor mi a teendő?Igy a wlant se tudom beállítani mert kéne mac klónozás meg titkosítás stb...de így elég nehéz

Az ötleteket és a segítséget előre is köszönöm!! -
Májsztró
addikt
Üdv !
Van egy kics problémám ! Van egy 1MBit-es T-Mobile ADSL ... és van egy BElkin G router ... na most a kábeles része tökin megy ... a WIFI-vel van egy kis gond. Ugyanis nemm egy .... több próbálkozás után sem. Ugyan sikerült felkapcsoldni a routerre mind2 jelszóval ... de nem oszt ki netet a router. Mit lehet csinálni ilyenkor ? Teljesen default beállításokkal szaladgál ! Pls help , fontos lenne !
-
Liberator
tag
Sziasztok!
Van egy új, Airlive WL-1500R routerem. Felmegyek a 192.168.1.254 oldalra, elvégzem a beállításokat amit a kézikönyv ír, de ha másodjára be akarok lépni a router beállításaiba egyszerűen nem fogadja el a jelszót, állandóan visszaugrik a felhasználónév/jelszó képernyő. A jelszavakat nem változtattam meg. (A routerre 2 gép van kötve és egy 3. megy wirelessen.)
Ötlet
Előre is köszönöm. -
doki2
csendes tag
Sziasztok!
Jelzem előre,h tök hülye vagyok a számítógépekhez. Vettünk karácsonyra egy MSI EX630-as notit, melyet Vistával adtak, de XP-t sikerült feltelepíteni rá. Egy problémám van vele, hogy a beépített webcamerát nem érzékeli. Ha tudtok valmi tippet,h mit tegyek írjatok. Köszi.
P.S.: a vezeték nélküli routert dr.Bubó leírása alapján tökéletesen sikerült felraknom, bár több szakértő is sikertelenül próbálkozott. -
dr.bubo
őstag
-
radament1
tag
Üdv!
Az lenne a gondom, hogy random időközönként(délután óránként többször, este alig) elmegy a netem. 8/512-es ADSL-em van az Enternetnél és egy SMC 7004VBR routerem. Az Enternet mostmár végelegesen megállapította, hogy nem náluk van a próbléma, hónapok óta ,szenvedek. Komolyan, mostmár nagyon idegesít, megszakad és rugom a gépet. E-sportolok, ahányszor megszakad vesztettünk... http://data.hu/get/992307/routerlog.txt.html itt a routerem logja. D-link 360R c4 modemem van, tudom, hogy egy sz*r típus, de nem hiszem hogy az okozná.
Előre is köszi!
Szerk: Lemaradt, hogy mikor megszakad a kapcsolat, a routerhez még tudok csatlakozni. Tudom, nem biztos, hogy a router hibája de nem találtam megfelelőbb topicot!
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Megvette ezt a routert: Dlink-DKT410.
Hazahoztam bekötöttem elkezdtem öszerakni és feltelepíteni.
Odáig jutottam hogy össze kellet dugnom a gépel és a modemmel.
Utána írja hogy győződjek meg róla hogy ég egy jel (3 kör a jel)
Na az a gond hogy ez nálam nem ég hanem villog. ha arra megyek hogy tovább akkor kiírja hogy nem jó a kapcsolat. mit kéne tennem?Válaszotokat várom.
Üdv
abel15 -
jé
csendes tag
az miért lehet, hogy amíg csak 1 notebook csatlakozik wifihez, addig nagyjából az egész lakásban fullos a jelerősség, de ha csatlakozik még 1 noti, a másiknál lezuhan a jelerősség, rosszabb esetben meg is szakad a kapcsolat? a routerrel egy helységben gond nélkül megy amúgy mindkettő, csak másik szobában tűnik el a jel. dlink DI-524-es routerről van szó
-
heky68
csendes tag
Sziasztok.Légyszi valaki segitsen. D-link dir 100 ruterem van és nemtudom rendesen beállitani. A net müködik mind a 2 gépen, de nem tudunk msn-nezni , freemail oldalra csatlakozni. Amig t-online volt, addig minden rendben volt! Elöre is köszönöm.

-
dinka.86
aktív tag
-
dinka.86
aktív tag
Sziasztok!
Mitől lehet az,h a net folyamatosan megszakad, pl msnből kilép 10percenként,és nagyon idegesgítő

2 gépre megy a net routeren keresztül
-
skiny83
aktív tag
Sziasztok! Kábelnethez szeretnék routert venni. Kis lakás épp csak azért kell hogy ne kelljen a lap topnak folyton madzagon lógnia. Viszont tapasztaltam barátnőméknél, hogy smc barricade router eldobálja a netet. tudtok megbízható de nem túl drága routert ajánláni? előre is köszi
-
-
lacka1111
tag
sziasztok! miért van az, ha elindítok egy torrent klienst, újraindul egyből a router, a net 10 percig nem jön vissza. 10 perc után ha visszajött, elindul a letöltés, de rá 5percre megint elmegy ugyan úgy a net, újraindul a router és nem jön vissza a net...
mitől lehet ez?
Dlink Dl-624 routerem van!
log-ba ez van írva:
Dec/17/2008 15:38:55 PPPoE: Receive PADT TAG Disconnect PPPoE line
Dec/17/2008 15:38:52 PPPoE try to re-connect automaticly
Dec/17/2008 15:38:50 PPPoE: Receive PADT TAG Disconnect PPPoE line
Dec/17/2008 15:38:46 PPPoE try to re-connect automaticly
Dec/17/2008 15:38:45 PPPoE: Receive PADT TAG Disconnect PPPoE line
Dec/17/2008 15:38:37 WAN: Auto Dialup Try to establish PPPoE line
Dec/17/2008 15:38:37 System started
Dec/17/2008 15:38:37 AP 2.4GHz mode Ready. Channel : 6 TxRate : best SSID : Lac and Moncs
Dec/17/2008 15:38:37 Access point: .... started at channel 6.
ekkor nincs net, ha bejön utána végig ezeket írja:Dec/17/2008 15:44:16 Drop TCP packet from WAN 81.183.105.172:4321 83.216.60.10:16981 Rule: Default deny
Dec/17/2008 15:44:12 Drop TCP packet from WAN 81.183.105.172:4321 83.216.60.10:16981 Rule: Default deny
Dec/17/2008 15:44:09 PPPoE line connected -
heno68
tag
Sziasztok
Van egy elvileg CyberTan márkájú WR114 modellszámú routerem...kép róla Ha áram alá helyezem, akkor pirosan világít a "diag" led alkalmanként sipol is, és néha villog a "power" led...
Ha valakinek van ötlete, hogy mi lehet a baja, akkor annak örülnék.Üdv
-
VaZso
senior tag
válasz
pusztitogall
üzenetére
Ki kéne deríteni, hogy hol áll meg a kapcsolat...
...pl. ha van a gépen visszajelző LED, az világít-e, ill. ugyanez a routeren.Ha megpingeled a localhostot, válaszol-e.
Kapsz-e IP-t a routertől vagy ha nem (mármint nem DHCP osztja ki), a beállított IP-t pingelve kapsz-e választ?
Gondolom, a 192.168.2.2 a routered címe. (?)
Ha ezt pingeled, válaszol?Dr.bubo:
Ilyen fantázianevű firmware-ről még nem hallottam - leragadtam volna?
- de tényleg van ilyen. 
Mondjuk kíváncsi lennék erre a beállítási lehetőségre, miket kell megadni. Nálam a wshaper tökéletes, de kíváncsi volnék, itt miket lehet állítani.
-
dr.bubo
őstag
válasz
seckcsongrad
üzenetére
TOMATO = alternativ firmware routerekhez (pl. linksys wrt54gl routerhez)
Ebben a fw-ben van QoS beállitási lehetőség.
De szerintem ebben a topicban [link] többet megtudsz róla

-
pusztitogall
csendes tag
Segítsetek légyszives.
Most vettem egy Belkin Wireless G Router F5D7230-4 -es routert.
Sikeres beállítás minden jó de a másik számítógépen nem megy a net.
És a 192.168.2.2 sem jön be.
Kérem segítsetek. -
VaZso
senior tag
válasz
seckcsongrad
üzenetére
Tomato firmware: passz... talán az alaplapod BIOS-a vagy más, Tomato által gyártott készülék működéséhez szükséges program.
QoS: Quality of Service
Elméletileg arra lenne jó, hogy az egyes szolgáltatásoknak más prioritást adjon. Tehát például torrent esetén érdemes a Webes szolgáltatásoknak (pl. böngészés, MSN/Skype) nagyobb prioritást (elsőbbséget) adni a torrenttel szemben azért, hogy a torrent adatmennyiség-használata mellett a többi szolgáltatástól kevéssé vegyen el sávszélességet. -
seckcsongrad
csendes tag
Sziasztok!
A következő kérdésem!

Mi az és mire jó az a Tomato firmware?
Torrentnél mi az QoS beállítás ?
-
VaZso
senior tag
Szerintem a szolgáltató nem ad olyan eszközt, amire két gépet rá tudsz kötni...
...esetleg próbáld meg, hátha mégis működik.Ilyen eszközhöz még nem volt szerencsém, de olyanhoz igen, ami USB-n vagy UTP-kábelen volt képes csatlakozni (az eredeti leírás szerint akár egyszerre mindkettőn), de a szolgáltató által beleírt firmware csak egyszerre az egyik portján volt működőképes - nyilván nem véletlenül.
Ja, az is UPC volt...
Szerintem egy router beszerzése célravezetőbb lehet. (pl. UPC-nél ha talán - összesen - ötször gépet cserélsz rajt - pl. notebook, asztali, notebook, asztali majd vissza -, akkor hívhatod a szolgáltatót, hogy újra működjön a net... de ugyanez igaz PC upgrade esetén is, ha túllépted a limitet)
-
Csúzli
csendes tag
Üdv!
Az lenne a gondom h vegyek e routert, mert van a UPC modemen 2 db egyforma csati, egyikből a netkábel a gépbe torkollik és a másik csatival tudnák egy másik gépre netet kötni? Nemtom muxik ez a verzio amit most leírtam vagy inkább routert vegyek?
-
heno68
tag
válasz
seckcsongrad
üzenetére
Szia
Méterben meg falakban elég nehéz meghatározni, az irodáink egy szalag panel ház aljában vannak és az egyik házban van a router, a másikban még 20% körüli jel fogható, olcsó TP link usb vevőegységekkel.... (min 3-4 fal és kb 15-20 m a hatótávolsága nálunk).
Üdv
-
coce
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy dlink dir-300-as, mert egy régi smc-m volt ami bekrepált (nem működött az upload). Ezt megvettem, beüzemeltem, 3 gép van rajta, 2 kábelen, 1 wifi. Már az elejétől fogva produkált érdekes dolgokat.... Akadozik a net, van hogy tökéletes az upload/download, van hogy alig tudok uploadolni, van hogy nem hoz be oldalakat, ledob msnről...szóval váltakozó és kiszámíthatalan. Van hogy fél órán át tökéletes, aztán 5 percig nem,majd jó majd nem...nagyon idegesítő. Nem értem, hogy mi van vele, mert mind 3 gépen ezt a jelenséget produkálja...firmware frissítés segíthet? vagy tudok valami más ötletet? előre is köszi!
-
adalbert1
veterán
válasz
seckcsongrad
üzenetére
A custom firmware egyedi firmware-t jelent. Tehát hogy nem gyári firmware-t raksz rá, hanem másmilyet, pár routerhez készülnek ilyenek is (persze itt is fontos hogy csak azt állj neki rárakni ami passzol a routeredhez, ne valamelyik másikét). Általában jobban konfigurálhatóak mint a gyári, ill. több funkciót tudsz velük kihasználni.
Melyiket vetted végül?
-
Xirtam
veterán
Srácok D-Link Di-624 routerben hol tudom beállítani kinek mennyi internetet szolgáljon?? Előre THX

-
Knorbee
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy elég nagy problémám... Sz arakszik a netem, csak teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a probléma.
Amikor felcsatlakozok, egy darabig általában minden megfelelően működik.. de utána magától lecsatlakozik igazából, és a következőt írja ki: Kapcsolódás a következőn keresztül : WAN Miniport (PPPOE). [link]
Ezután pedig ezt a hibaüzenetet írja ki: Hiba 678. A távoli számítógép nem válaszolt. [link]
Megnéztem a helyi kapcsolatot, és ott a következő hibaüzenetet írta ki: Elképzelhető, hogy az internet vagy egyes hálózati erőforrások nem érhetők el. A probléma azért merült fel, mert nem sikerült hálózati címet kiosztani a számítógépnek... [link]
Előre is kösz mindent
-
VaZso
senior tag
válasz
seckcsongrad
üzenetére
Ez a WRT54GL a "custon firmware" miatt jól hangzik, habár sokaknak nem számít igazán.
Én mindenképpen olyat vennék, ahol tudom variálni kicsit a rendszert is rajta (tehát valami hasonlót, pl. ezt - bár konkrétan ennek most nem néztem utána). -
And
veterán
válasz
seckcsongrad
üzenetére
(Úgy tűnik, még mindig túl nagy jelentőséget tulajdonítanak a felhasználók a routerek 'jelerősségének', mint a helyi viszonyoknak. Természetesen vannak jobban vagy rosszabbul sikerült routerek és kliens-adapterek /akár azonos típuson belül is akadnak valamennyire különböző példányok/, de az épület és az elhelyezés körülményei sokkal többet nyomnak a latban, mint a routereken feltüntetett, hatótávra vonatkozó adatok. Hiába megy valakinél 'tutira' egy router, másnak eltérő tapasztalata lehet ugyanazzal, és ennek nem feltétlenül a router maga az oka. Rengeteg függ a falak anyagától, vastagságától, szobán belüli elhelyezéstől, belső bútorozástól, zsúfoltságtól, esetleg az ablak közelségétől és a többitől. Erre nincs általános recept. Első számú szabály, hogy sose hidd el a dobozra írt hatótávot, mert az semmi konkrétumot nem jelent, adott helyen telepítve az eszközt nulla jelentőséggel bír.
Egy notebook meg valszeg nem épp a beépített wifi fajtája miatt kerül annyiba, amennyibe, tehát ez teljesen irreleváns. Wifi esetén pedig még mindig erősen zavaró a "vevő" kifejezés, mivel az összes létező wifi hardver fizikailag adó és vevő is egyben. Akkor már inkább kliens, amelynek éppen úgy van antennája és adója, mint a routernek, és éppen olyan fontosak ezen tulajdonságai, mint az előbbinek. Ezért nem annyira jók pl. a beépített /nyákon kialakított/ antennával rendelkező USB-stick formájú kliens eszközök.
A WRT54GL ettől még relatív jó eszköz, és az antennái is csatlakozósak
..) -
adalbert1
veterán
válasz
seckcsongrad
üzenetére
Akkor kérdezd meg hogy ők milyet használnak.
Sajnos gyakorlati tapasztalatom nem sok van, így leginkább csak elméleti részen tudok segíteni. -
adalbert1
veterán
válasz
seckcsongrad
üzenetére
Úgy nem tudod kipróbálni, hogy valakinél megnézed hogy mi a legnagyobb távolság hogy adott router jelét még fogja?
Itt leírják hogy melyik szabvány szerinti eszköznek mekkora a max. hatótávolsága épületen belül. Persze az .n szabvány még nincs véglegesítve + gondolom antenna függő is a dolog. -
adalbert1
veterán
válasz
seckcsongrad
üzenetére
Hát passz... Szvsz nézz körül az adott routerek topicjaiban hogy valakinek van-e hasonlóval gyakorlati tapasztalata. Vagy nem tudsz valamelyik ismerősödtől/haverodtól kölcsönkérni másik routert amíg kipróbálod hogy az teljesíti-e az adott követelményeket?
szerk.: + az is számít hogy a vevő egységed milyen antennával rendelkezik... Pl.: a routerem itt a társasházban lát 6 vezetéknélküli hálózatot is, viszont az usb-s vevő amit adtak mellé jó ha 2-t megtalál belőle.
-
adalbert1
veterán
válasz
seckcsongrad
üzenetére
Olvasgattam pár napig a milyen routert vegyek fórumot, ott a d-linket és a belkint eléggé leszólták mint márkát. Attól függetlenül persze lehetnek jók is az adott darabok.
A Linksys WRT54GL-nek azt hozta fel mindenki hatalmas pozitívumnak, hogy custom firmware-t olyat raksz rá amilyet akarsz...
Mondjuk azt senki nem garantálja neked hogy akkora távolságot 2 fallal át fog vinni valamelyik is... Szerintem valami cserélhető antennással jól járnál.Ebben a cikkben pont azt vázolják fel (igaz elég alap szinten) hogy lőjenek át nagyobb távolságot.
-
dr.bubo
őstag
válasz
seckcsongrad
üzenetére
Jó választás a linksys wrt54gl
Vedd meg nyugodtan.
Teszel rá más fw-t, pl. DD-WRT-t és nem lesz gond a torrentel sem.
-
seckcsongrad
csendes tag
válasz
seckcsongrad
üzenetére
Valószínű, hogy holnap veszek egy ilyet...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BGI
tag
válasz
zsooteee
üzenetére
A megoldás ebben az esetben könnyűnek igérkezik... MAC cím klónozás jó eséllyel gyógyír lehet a problémádra (hiszen a router előtti időben a szolgálatatód a PC-ben lévő hálózati kártya MAC címe alapján azonosított, viszont hogy bekerült a router az ISP és PC közzé, az ISP a router MAC címét látja - ami nincsen nála regisztrálva).
A MAC cím klónozás azt jelenti, hogy a PC regisztrált MAC címét klónozza a router-ben, így az ISP úgy látja a router-t mintha az a PC lenne.A router admin felületén (192.168.0.1) menj a Home fülön a WAN részre. Itt van a Clone MAC Address gomb. Erre kellene rákattintani, és ha jól gondolom megoldódik a problémád. Remélem

Szerk: és állíts Dynamic IP Address-t (Static IP-is lehet, de akkor azt neked manuálisan kell beállítani, ha kaptál ilyen infót az ISP-től).
Szólj ha sikerült így. Ha nem, akkor majd meglátjuk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Crimson Desert
- Projektor topic
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- VoLTE/VoWiFi
- Autós topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung 870 QVO 8TB Sata 2.5 SSD
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), de ugyanazon véleményen vagyok, mint előző kolléga...ha nincs vele gondod, hagy úgy, ahogy van.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) semmi változás...

abel15
(na jó, azért némi alapjuk azért van, csak az nem szerepel a papíron, hogy optimális esetben... egy 8MBites adsl a legritkább esetben 8MB pl...)