- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
válasz
seckcsongrad #2728 üzenetére
TOMATO = alternativ firmware routerekhez (pl. linksys wrt54gl routerhez)
Ebben a fw-ben van QoS beállitási lehetőség.
De szerintem ebben a topicban [link] többet megtudsz róla
-
VaZso
senior tag
válasz
seckcsongrad #2725 üzenetére
Tomato firmware: passz... talán az alaplapod BIOS-a vagy más, Tomato által gyártott készülék működéséhez szükséges program.
QoS: Quality of Service
Elméletileg arra lenne jó, hogy az egyes szolgáltatásoknak más prioritást adjon. Tehát például torrent esetén érdemes a Webes szolgáltatásoknak (pl. böngészés, MSN/Skype) nagyobb prioritást (elsőbbséget) adni a torrenttel szemben azért, hogy a torrent adatmennyiség-használata mellett a többi szolgáltatástól kevéssé vegyen el sávszélességet. -
heno68
tag
válasz
seckcsongrad #2699 üzenetére
Szia
Méterben meg falakban elég nehéz meghatározni, az irodáink egy szalag panel ház aljában vannak és az egyik házban van a router, a másikban még 20% körüli jel fogható, olcsó TP link usb vevőegységekkel.... (min 3-4 fal és kb 15-20 m a hatótávolsága nálunk).
Üdv
-
adalbert1
veterán
válasz
seckcsongrad #2717 üzenetére
A custom firmware egyedi firmware-t jelent. Tehát hogy nem gyári firmware-t raksz rá, hanem másmilyet, pár routerhez készülnek ilyenek is (persze itt is fontos hogy csak azt állj neki rárakni ami passzol a routeredhez, ne valamelyik másikét). Általában jobban konfigurálhatóak mint a gyári, ill. több funkciót tudsz velük kihasználni.
Melyiket vetted végül?
-
VaZso
senior tag
válasz
seckcsongrad #2712 üzenetére
Ez a WRT54GL a "custon firmware" miatt jól hangzik, habár sokaknak nem számít igazán.
Én mindenképpen olyat vennék, ahol tudom variálni kicsit a rendszert is rajta (tehát valami hasonlót, pl. ezt - bár konkrétan ennek most nem néztem utána). -
And
veterán
válasz
seckcsongrad #2710 üzenetére
(Úgy tűnik, még mindig túl nagy jelentőséget tulajdonítanak a felhasználók a routerek 'jelerősségének', mint a helyi viszonyoknak. Természetesen vannak jobban vagy rosszabbul sikerült routerek és kliens-adapterek /akár azonos típuson belül is akadnak valamennyire különböző példányok/, de az épület és az elhelyezés körülményei sokkal többet nyomnak a latban, mint a routereken feltüntetett, hatótávra vonatkozó adatok. Hiába megy valakinél 'tutira' egy router, másnak eltérő tapasztalata lehet ugyanazzal, és ennek nem feltétlenül a router maga az oka. Rengeteg függ a falak anyagától, vastagságától, szobán belüli elhelyezéstől, belső bútorozástól, zsúfoltságtól, esetleg az ablak közelségétől és a többitől. Erre nincs általános recept. Első számú szabály, hogy sose hidd el a dobozra írt hatótávot, mert az semmi konkrétumot nem jelent, adott helyen telepítve az eszközt nulla jelentőséggel bír.
Egy notebook meg valszeg nem épp a beépített wifi fajtája miatt kerül annyiba, amennyibe, tehát ez teljesen irreleváns. Wifi esetén pedig még mindig erősen zavaró a "vevő" kifejezés, mivel az összes létező wifi hardver fizikailag adó és vevő is egyben. Akkor már inkább kliens, amelynek éppen úgy van antennája és adója, mint a routernek, és éppen olyan fontosak ezen tulajdonságai, mint az előbbinek. Ezért nem annyira jók pl. a beépített /nyákon kialakított/ antennával rendelkező USB-stick formájú kliens eszközök.
A WRT54GL ettől még relatív jó eszköz, és az antennái is csatlakozósak..)
-
adalbert1
veterán
válasz
seckcsongrad #2710 üzenetére
Akkor kérdezd meg hogy ők milyet használnak.
Sajnos gyakorlati tapasztalatom nem sok van, így leginkább csak elméleti részen tudok segíteni. -
adalbert1
veterán
válasz
seckcsongrad #2708 üzenetére
Úgy nem tudod kipróbálni, hogy valakinél megnézed hogy mi a legnagyobb távolság hogy adott router jelét még fogja?
Itt leírják hogy melyik szabvány szerinti eszköznek mekkora a max. hatótávolsága épületen belül. Persze az .n szabvány még nincs véglegesítve + gondolom antenna függő is a dolog. -
adalbert1
veterán
válasz
seckcsongrad #2706 üzenetére
Hát passz... Szvsz nézz körül az adott routerek topicjaiban hogy valakinek van-e hasonlóval gyakorlati tapasztalata. Vagy nem tudsz valamelyik ismerősödtől/haverodtól kölcsönkérni másik routert amíg kipróbálod hogy az teljesíti-e az adott követelményeket?
szerk.: + az is számít hogy a vevő egységed milyen antennával rendelkezik... Pl.: a routerem itt a társasházban lát 6 vezetéknélküli hálózatot is, viszont az usb-s vevő amit adtak mellé jó ha 2-t megtalál belőle.
-
adalbert1
veterán
válasz
seckcsongrad #2697 üzenetére
Olvasgattam pár napig a milyen routert vegyek fórumot, ott a d-linket és a belkint eléggé leszólták mint márkát. Attól függetlenül persze lehetnek jók is az adott darabok.
A Linksys WRT54GL-nek azt hozta fel mindenki hatalmas pozitívumnak, hogy custom firmware-t olyat raksz rá amilyet akarsz...
Mondjuk azt senki nem garantálja neked hogy akkora távolságot 2 fallal át fog vinni valamelyik is... Szerintem valami cserélhető antennással jól járnál.Ebben a cikkben pont azt vázolják fel (igaz elég alap szinten) hogy lőjenek át nagyobb távolságot.
-
dr.bubo
őstag
válasz
seckcsongrad #2702 üzenetére
Jó választás a linksys wrt54gl
Vedd meg nyugodtan.
Teszel rá más fw-t, pl. DD-WRT-t és nem lesz gond a torrentel sem. -
seckcsongrad
csendes tag
válasz
seckcsongrad #2699 üzenetére
Valószínű, hogy holnap veszek egy ilyet...
-
heno68
tag
válasz
seckcsongrad #2697 üzenetére
Szia
LINKSAYS WRT54GL 54 MBPS WLAN ROUTER
De várd meg mások véleményét is...
Ugyan én torrentre nem használom az ugyanilyenemet, de minden másban tökéletesen teljesít...Üdv
-
heno68
tag
válasz
seckcsongrad #2687 üzenetére
Szia
Szerintem egy jó minőségű routerrel meg lehet oldani... Többiek mit mondtok ?
Viszont az nem olcsó... Linksys-re gondolok...pl: WRT54GLÜdv
-
VaZso
senior tag
válasz
seckcsongrad #2687 üzenetére
Ezt érdemes lehet megpróbálni, bár szerintem necces a távolság, nem hiszem, hogy egy routerrel kivitelezhető... mindenesetre addig ne add el a régi routert, de próba szerencse...
Mostanában nem néztem új routert, mert nekem tökéletes a mostani. Elég bajban lennék, ha új, ehhez hasonló tudású routert kéne vennem.
Ha újat veszel, érdemes lehet figyelni az újabb szabványok támogatására is, de hogy melyik a legjobb, azt nem tudom... -
VaZso
senior tag
válasz
seckcsongrad #2680 üzenetére
Szerintem ez így elég nehézkes... (most arra gondolok, ha itthon meg szeretném oldani, hogy a ház előtt is jó legyen a vétel.)
Szerintem egy routerrel csak erős kompromisszumokkal lehet megoldani (egyik "sarkában" sem lesz igazán jó a net).
Ugyanakkor nem mindegy, hogy a router és udvar között van pl. fél méter fal és 10 méter távolság, vagy másfél méter fal és 25m... szerintem csak úgy érsz el megfelelő eredményt, ha közelebb tudod tenni a routert az udvar felőli oldalhoz... vagy mégegy routerrel a másik oldalhoz közelre
-
VaZso
senior tag
válasz
seckcsongrad #2678 üzenetére
Milyen körülmények között kell működnie?
Családi ház emeletére gondolsz vagy emeletes ház hányadik szintjére?Nálam Wl-500gx van, gyakorlatilag mindenütt tudom használni, még az udvaron is.
Mivel a router a ház hátsó sarkában van, így viszont a ház előtt nem használható.A vétel nagyban függ attól, hol helyezed el a routert és attól is, milyen környezetben (pl. szekrény tetején vagy a gépház mellett, esetleg a szoba sarkában), nagyban csökkentik hatásfokát a különféle visszaverődések.
Emellett a falak vastagsága és összetétele is szintén befolyásolja, tehát nehéz megmondani.
Megteheted azt is, hogy veszel mégegy routert és a ház távolabbi pontján helyezed el. A géppel pedig mindig ahhoz csatlakozol, amelyikkel jobb a vétel.
A két routernek nem kell más ssid-t adni, de más csatornára kell rakni őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- LED világítás a lakásban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- E-roller topik
- BestBuy topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest