Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stephan89
aktív tag
válasz
humigabi
üzenetére
Bár még nem érkezett meg az 1C és saját tapasztalatom csak néhány nap múlva lesz, de itt a fórumban is volt róla már szó, hogy tök sötétben is tud takarítani, miután elkészült a térkép. Azért az erős túlzás, hogy csak egy kamerával néz fölfelé: 15 érzékelő segíti a helymeghatározásban. Ha jól tudom, az elején is vannak infrás érzékelők.
Na de majd írok róla pár sort, ha megérkezett (és el tudok tőle szakadni, illetve a feleségem nem vág ki vele együtt).
-
-=Tiger=-
tag
válasz
humigabi
üzenetére
+1
Mi pár napja használunk egy Mop Pro-t. 60-ért sikerült hozzá jutnom Eddig várakozáson felül teljesít... Mi felmosásra nem fogjuk használni, mert ez nem az a kategória. Ellenben egy frissítés már nagyon kéne neki... Csak kicsit furának tartom, hogy már eltelt vagy egy év és még semmi nem jött hozzá, ahogy olvastam... ez mondjuk gas.
-
humigabi
aktív tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Szia MaCS70!
Szeretném, ha nem értenél félre és nem kötekedésnek vennéd, amit írok. Próbáld ki a lakásodban, hogy csak felfelé nézve közlekedsz.Aztán próbáld meg ezt sötétben is. Mert azok a gépek, amelyekről kérdezel, így működnek. A LIDAR-os gépeknek mindegy, hogy világos van vagy sötét és a töredékét ütközik, mint a kamerások. Nem véletlenül.
Csak a segítő jó szándék vezérelt ennél az írásnál!Csak még annyit, nálunk egy Mop Pro van, töksötétben is úgy működik mint világosban. Semmit nem téveszt és ez csak a LIDAR-nak köszönhető, mert kamerája NINCS!
Üdv:
-
-
Sz4bolcs
senior tag
Azt a random koszt, amit a robot felszed, azt az ember előbb-utóbb a zoknijával hordozza szét a lakásban beletaposva a szőnyegbe. A robot ennek a gyakoriságát csökkenti.
-
Ispy
nagyúr
válasz
AndrewBlase
üzenetére
A robi sehol nem végez tökéletes munkát, nem az a dolga. Ha folyamatosan megy naponta egyszer, akkor a kosz nagy részét összeszedi, de nem váltja ki a hagyományosat, csak ritkábban kell elővenni. Nálunk mindenhol egy kő van, kivéve a szobákat, mert ott parketta, mi nem is nagyon vesszük elő a sima porszívót. Ha gyorsan kell, partfis, ha nem, akkor robot.
-
válasz
AndrewBlase
üzenetére
murphy után szabadon: ami ki tud borulni, az ki fog borulni. két gyerekem van, bármikor képesek bármit kiborítani. narancslé, virágföld, liszt, stb...
-
válasz
AndrewBlase
üzenetére
Ezen gondolkodtam én is,jogos. Kb 20 féle tesztet lehetett volna csinálni,akkor melyiket tekintsük jónak? Az mennyire életszerű,hogy ha naponta megy a porszívó,akkor mélyen lesz a kosz? Kis mennyiséget nehezebb mérni.
De az egésszel a legnagyobb bajom,hogy nincs is szőnyegem,lényegtelen hogy szív azon
-
taptaq
aktív tag
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C, erre a porszívóra lehet magyar hangot telepíteni valahogy?
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
grabber
üzenetére
Nem kötekedésképpen, de azért mennyire életszerű, hogy egy szőnyegen ennyire koncentráltan ennyi kosz legyen?
A másik, szerintem ezzel a kupaccal még egy hagyományos porszívó se bírna el egyszeri áttolással. 2 kört (repeat vacuuming) csinálhattál volna vele, biztos más eredményt mutatott volna.
Meg hát legyünk őszinték, a kis robotok még messze állnak attól, hogy kiváltsák a nagy, hagyományos társaikat.
Járólapon, parkettát mondhatni tökéletes munkát végeznek, a szönyeggel való kapcsolatát meg fenntartással kell kezelni.De javítsatok ki tapasztaltabb fórumtársak, ha tévednék.
-
Stephan89
aktív tag
Szia,
Az 1C szőnyegen elért eredményét be tudnád esetleg linkelni? Próbáltam keresni, de nem jártam sikerrel. Bár azt látom, hogy a Dreame F9-hez hasonlóan erős a szívóereje, de ahogy olvasgattam az nem minden, számít az is, hogy a főkefe fix vagy rugós.
Tényleg az 1C esetén milyen a főkefe?
Illetve tényleg kompatibilis vele az S5 Max főkeféje? Feleségem hosszú hajú, így az mindenképpen praktikusabb lenne, ha szét lehetne szedni.
Köszönöm!
-
válasz
magyarl
üzenetére
Leteszteltem a Viomi Se-t szőnyegen,mert érdekelt engem is az eredmény. Hozzáteszem tényleg csak egy gyors teszt volt,mert nem otthon végeztem el.
Próbáltam a legáltalánosabb szőnyegen kipróbálni,ezért egy közepes szálhosszakból állóra esett a választás. Tapintásra már puhának érződik szövet,ezáltal nehezebb dolga volt a Viomi-nak mintha egy lábtörlő szőnyegen kellett volna felporszívóznia. Búzadarát öntöttem ki,mert a lisztet túl finomítottnak gondoltam. Ez közelebb állt az általános "koszhoz".

Az eredmény a képen látható. Nagyját felszedte és a nagyon finom por maradt a kijelölt területen. Mérésre a 72%-át szedte fel a kiszórt mennyiségből STRONG fokozaton egyenes mozgásban. A ez egyik probléma,amiatt nemtudott többet,hogy az oldalsó keve oldalra söpri el a "koszt". Szerintem túl erős az oldalsó söprés és csak messzire kotri a koszt. A másik,hogy mélyebbre kéne kerülnie az alsó kefének. De mivel fix nem tud és úgy van kialakítva hogy a padlóhoz illeszkedjen leginkább. Drágább készüléken rugósan vannak megoldva,így erősebben tud seperni fölfelé a szőnyegből.
Egyelőre nagyon tetszik
-
krisgo
csendes tag
válasz
collecting
üzenetére
Nekunk a vadi uj mop pro csinalta, 3 napon beluli csere lett belole.
-
celf
őstag
az iRoboz i7+-nal a dokkolo ami uriti a tartalyt szerintetek megeri az extra penzt?
-
Jonny1985
csendes tag
Tegnap előtt jött meg a vacuum mop pro.
Ügyesen takarit és korrektül tájékozódik. Egy panel lakast fog rendben tartani , remélem hosszú távon.
2 kérdésem lenne:
Milyen gyakran kap frissitesekwt?
A device leveling az mit csinal a menüben? -
Régen jártam erre, mert a 365 S7 kifogástalanul teszi a dolgát.
Most felmerült azonban egy barátomnál, hogy robotporszívót vesz egy családtagjának karácsonyra.
Sima, egyszerűen kezelhető, megbízható gép kell neki (idős szülő), az egyetlen nehezítő tényező a néhány ott tenyésző, nem túl hosszú szőrű macska.
Jól látom, hogy az 1C megfelelő választás lenne, vagy van esetleg drágábban ajánlottabb?
Köszönettel: MaCS
-
lancellott
tag
Sziasztok. rövid tapasztalatmegosztás. Nem rég kértem itt infót, hogy milyen porszívót ajánlanátok. S6 max volt túlnyomó részben ami felmerült. Megrendeltem, és kb 130000 volt a vége.. Van egy bazi nagy kanapém, aminek az alsó széle 10 cm magas. a porszívó meg 9 cm így gondoltam befér alá. Nos sajnos megállt előtte, és nem takarított ki alatta. Gondolom a szenzorok nem engedték. Így a kanapé lábai alá vágtam rétegelt lemezből kiemeléseket. 3cm vastagokat. Lefújtam feketére.. be a helyére.. teszt indít..
A kanapé negyedéig bement, aztán kijött, egy jókora területet kihagyva. Manuálisan be tudtam terelni, de magától nem ment be. Aztán észrevettem, hogy belóg a kanapé alsó vászna. Tűzőgéppel több helyen feltűztem a vázra.. így most tökéletesen működik. Nagyon meg vagyok elégedve vele. Csak ajánlani tudom én is. -
Tailortamas
csendes tag
Szia!
Új kör eredménye! [kép] Mosókonyha meg a 2-es gyerekszoba kizárva, mert tegnap megcsinálta. 35% lett a vége és csont nélkül hazatalált normál szívóerő mellett. Egy furcsaság megint volt...nappaliban a no go zóna körül tett vagy 6-7 kört, teljesen feleslegesen. A többi helyiség patentül és gyorsan ki lett takarítva. Gondolom bonyolult neki a nappalink. Még a lemerült hazatalálás nem lett tesztelve (ugye az nem működött 10%-nál. Mondjuk jobban elhelyeztem a dokkolót, hogy lwgyen wlőtte 1,5m meg mellette 0.5 meg 0.5 jobbra balra. Hát mit is mondjak, ma már boldogabb vagyok..meg lett dícsérve egész ügyes volt!!
-
Begi
senior tag
-
humigabi
aktív tag
válasz
Tailortamas
üzenetére
Ezeket a kézi beállításban lehet Egyik régióval se megy, én is megpróbáltam. Igaz itt nincs Hungary, se Europe, se China beállítással nem importál.
-
janist81
tag
válasz
Tailortamas
üzenetére
Szia,
did az a device id, a token meg egy hozzáférési kulcs, ami ha jól rémlik 32 karakteres.
Van olyan módosított MI HOME verzió ami ezeket kiírja a hálózati információknál. -
janist81
tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni:
Mop Pro gépem van, és a firmware frissítés miatt szeretném használni a FloleVac programot.FloleVac amikor indítom nem tudja lekérni a xianomi accountomból a robot adatait. Európai régióra van állítva a robot, a FloleVac összes régió beállítása azt írja ki hogy nincs az accounthoz porszívó társítva.
Manuálisan is próbáltam, ip, did, token megadása rendben, de így meg nem kapcsolódik a géphez.Szerintetek mit rontok el? Van más mód is az új, több emeletet támogató firmware felrakására?
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok,
Köszönöm mindenkinek a gyors segítséget, infokat és tanácsokat! Sokat segítettetek!
Elnézést, de még egy dolgot szeretnék tisztázni. Vodafone netem van még UPC routerrel és azt olvastam, hogy ehhez nem tudnak csatlakozni a robotok. Gondolom amiatt, hogy nem lehet szétválasztani a 2,4 és 5ghz-es csatornákat.
Van valamilyen megoldás a csatlakoztatásra, vagy mindenképpen kell vennem egy saját routert?
Köszönöm! -
ben11
őstag
válasz
Stephan89
üzenetére
Nulla bug itt is, mindig visszatalált eddig. Kivéve azt az egy esetet amikor magára csukta a gyerekszoba ajtaját..

Most volt egy hónapos a masina és kb minden 2. nap megy.
A port ürítése nem problémás, a hepát meg javaslom vizes mosdókagylóba finoman ütögetve üríteni, így nem száll a por és gyorsan megvan. -
Tailortamas
csendes tag
Közepesre volt állítva a szívó erő 72 percet ment. Amikor [kép] jelezte hogy vissza kell térnie addig hibátlanul tette a dolgát. Utána meg szerencsétlenekedett a falnál és végleg lemerült. Különben nettó 100nm. + Volt egy fura dolog is a hálót a gardróbot meg a fűrdő 2őt egybenkezelte...pedig színek alapján is külön szobáknak számítottak.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
kovsol
üzenetére
Köszönöm a választ neked is és taptaqnak is!

Kovsol, megnyugtattál kicsit, mert ha jól tudom te azért már régebb óta használod. Mióta van meg egyébként?
Amitől még kicsit tartok, az a portartály takarítása. Évekig volt tartályos porszívónk, amit pár hónapja cseréltünk végre valahára eldobható porzsákosra. Ég és föld! Egy mozdulattal kidobom, és nem nyelem a port, meg nem kell mosogatni a tartályt...
Ilyen szempontból mik a tapasztalatok a robotokkal?
Köszönöm!
-
kovsol
titán
válasz
Stephan89
üzenetére
Nekem az 1C kb 45perc alatt végez a takarítással, és ahogy néztem kb percenként merül egy százalékot.
Egyik nap direkt járattam többször is, hogy mit csinál ha lemerülne, de 20%-on szépen visszament két szobával odébbről is minden gond nélkül a dokkolóra, majd mikor elérte a 80%-t visszament oda ahol abbahagyta.
Egyelőre buggal nem találkoztam. Utólag nagyon örülök, hogy nem a pro -t vettem, mert a szekrényeim pont olyan magasak, hogy ez még pont befér, de ha csak 1cm -el is magasabb lenne már nem menne be alá. -
Stephan89
aktív tag
Srácok, nyugtassatok meg, hogy a sima Vacuum Mopnak (1C) nincs ennyi bugja, mint a Mop Pronak!
Kb. minden oldalon lehet olvasni a Mop Pro problémáiról.
A Mop 1C-t meg már megrendeltem...
-
Ispy
nagyúr
válasz
Tailortamas
üzenetére
Érdekes, a mop pronak ennyire gyenge az akksija? Nekem az s50 full lakás esetén sem megy 50% alá. Milyen erősségen szív? Vagy mekkora ez a lakás?
-
Begi
senior tag
válasz
Tailortamas
üzenetére
Nem tudom megmondani, hogy leall-e. Nem neztem eddig es amikor a szuleimnel vagyok, akkor nem megy a robi, de legkozelebb megsasolom. Viszont eleg erdekes amit irsz. Nem igazan logikus kikapcsolnia, bar valszeg a sporolas a cel.
Naluk a haztartasi helysegben van a haz kozepen, wifi minden helysegben van es latja is, szoval nem tudom, hogy mennyire szamit, de talan igen.
-
-
Tailortamas
csendes tag
Elméletileg 100% volt...10%-nál a ti lézertornyotok is leáll?
Enyém leállt, és csak ugyan annak a falnak kopogtatott neki...elmeng jobbra 1 métert mamd vissza 1 métert....egyedül az irány volt rendben...csak 2 fal közte és a dokkoló között volt.
Milyen helyre rakjam? Esstleg valamj ötlet? A wifi távolság avgy lwfedettség számíthat vajon?
Köszi
-
Xiaomi Mijia STYJ02YM V2 pro mi robot Vacuum Cleaner!
Eu raktárból.
Kupon: $11.87 eladói kedvezmény.
268.33$ -
Begi
senior tag
válasz
Tailortamas
üzenetére
Szuleimnel olyan 10%-ig merul, majd elindul a toltore. Ma pl a tolto elott kozvetlenul azt mondta, hogy megall es vegzett, de az esetek tobbsegeben visszaer es feltolti magat, majd folytatja a takaritast.
100%-os toltottsegnel inditottad?
Az eddigi tapasztalataim felemasak vele. Neha szeretheto, de sok a szoftveres bug.
Ilyen szempontbol az S55 lekorozi. -
Sz4bolcs
senior tag
válasz
Tailortamas
üzenetére
Küszöbös szobában van a dokkolója, nem tud visszamenni ra, csak visszaáll a kiinduló pontjára. Majd ha bontjuk a küszöböket, utána tudok nyilatkozni, de ezzel együtt is teljesen elégedett vagyok. Lenti nappali konyha ebédlő előteret megcsinálja magától, többi helyre áttesszük kézzel és rázárjuk a szobát.

Am nekünk s5 max van, nem mop pro, csak az volt az első kiszemelt.
-
Sz4bolcs
senior tag
Sziasztok!
Múlt héten anyum felvetette, hogy vesz egy robotporszívót, mert beszélt valamelyik ismijével aki mondta neki, milyen jó. Elsőre kinevettem, mit akar egy ilyen játékszerrel, ami az első akadályon felfordul..
Aztán elkezdtem videókat nézni, és hát meglepett, amit láttam. Kis okos robotok telepakolva szenzorokkal. Hát egy ilyen kell... Anyum tisztaságmániás, bent lakó kutya után minimum 2 naponta felmos és porszívózik, ami nem kevés munkaóra hulla fáradtan. Egyszerűen nem lehet eleget takarítani kutyás házban.
Nosza, első kiszemelt Mop Pro, aztán nyeltem egyet, és megrendeltem egy S5 max-ot első robotporszívónak.
Szerdán jött meg, azóta feltakaríttattam vele 220 m2-t.
Az első tapasztalat megdöbbentő, mikor olyan szobán végigment, amiről azt hittük, h tiszta, és kiszedtem belőle egy tartálynyi szőrt/koszt.
Ami nekem tanulság, hogy az emberi szem túlértékeli a durva szennyeződést, de alulértékeli a finom koszt.
Kb. 1 nap alatt jutottam el oda, h. nem értem, hogy eddig hogy voltunk meg enélkül.. -
Tailortamas
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Xiaomi Mi Vacuum Mop Pro-t.
Nekem olyan problémám van hogy nagy részét a lakásnak kitakarította. Menet közben lemerült az aksi...ekkor úgy láttam kikapcsolta a tornyot és csak az ütközőkkel próbált eljuttni a a két szobával arrébb lévő dokkolóhoz.Egyszerűen képtelen volt rá...oda vissza pattogott a fal mentén...az irány jó volt, de a falak az útjában álltak.
Természetesen, lemerült... Mi lehet a gond? Rossz helyen van a dokkoló...vagy a wifi jel a probléma? ☹️
Gondoltam rá, hogy be kellene állítani, hogy 20%kal induljon szépen vissza dokkolni, ne 5-tel...de ilyen beállítást nem találtam..

Segítsetek plz!!!
Köszönöm!!! -
wagzo
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni mop pro-val kapcsolatosan, hogy ha kijelölök pl. 3 helyiséget, akkor az elvileg azt jelenti, hogy azt a hármat fogja takarítani.
Ma kipróbáltam és miután az első befejezte, visszament a töltőre. -
collecting
tag
Sziasztok,
ma ledobta magat a wifirol a Xiaomi vacuum mop pro-m. Leallitottam, dokkoltattam, ket gom lenyom, hogy ujratelepitsem a wifire, de amikor letre kene hoznia a sajat halozatat, amiben a telefon wifi settingseben ra tudok csatlakozni, na azt nem csinalja. Tehat nincs xiaomi-vacuum xxx network, amikor a telefon megmuttja az elerheto halozatokat. Egyszeruen mar mindent probaltam, az appot is ujratelepitettem, de a porszivo ennek ellenere nem epiti ki a halozatot, amot a setup alatt kellene.
van erre valami bevett megoldas vagy ez szerviz? Koszi! -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
2 hete van meg a G1 porszívó, amit Essentialnak lát. Kínai régión van.
Nincs vele gond jól teszi a dolgát. 2 naponta takarítok vele.
Technikai kérdéseim lennének.
Mivel ez a típus nem menti el a térképet, így át kell tenni helyiségről helyiségre.
Vagy átvezérelni, vacuum spot funkcióval.1. Hogy érdemes tárolni amikor nem dolgozik, töltőn?
Feltöltve mindig, ha kitakarított, vagy ha 50%-on áll akkor tegyem el úgy?
Érdemes néha" lemeríteni" 20%-ig?
2. Milyen vizet tegyek bele? Csapvíz, desztillált víz? -
Ma megjött a porszívó
Viszont szerintem csak vasárnap lesz talán időm tesztelni. -
jilian
addikt
Hello,
szerttnék venni egy Xiaomi készüléket. Viszont, rohadtul elakadtam a fajták / modellek között. Itt Eu-ban teljesen más egyes készülékek neve mint 'otthonában'?
(lehet csak nekem volt sok így 1 nap alatt az információ "morzsa)
Röviden be tudná nekem valaki lőni a sorrendet? (tudásban)
Max. ~ 400€ -ig mennék el árban, de nem muszály kikölteznem... -
-
AttilaMvh
tag
Nekem egy S50 van mindjárt egy éve, az is lézeres, és menti a térképet. Ha egy szoba ajtaját csukva találja, nyilván nem megy be, viszont lementi a csukott ajtót, és többet be nem próbál oda menni. Ilyenkor eltörlöm a térképet és mentésből visszaállítom azt, amelyiken nyitva volt az ajtó. Ezután minden oké. Ha nincs helyes mentett térkép (összesen 3 van, egy aktuális és 2 mentett) akkor félrepakolva minden akadályt gombtól indítva, vagy előzőleg minden térképet eltörölve ismét feltérképeztezem vele a lakást. Így viselkedik mióta megvan. Egy szobán belül viszont ha akadályok eltűnnek, akkor ott is takarít. Kizárólag a csukott ajtókra sértődik meg :) Térképen csukottnak jelzett ajtó mögé nem lehet küldeni, és még távirányítóval sem hajlandó odamenni. Makacs a kicsike. De azért szeretjük :)
-
ben11
őstag
válasz
AndrewBlase
üzenetére
"Számomra érdekes módon, most is kihagyta a "felszabadult" területeket."
Egy lidaros géptől ez különösen fura. Lehet egy frissítés majd segít rajta. -
kgabor89
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Mi Vacuum Mop P-m, kínából rendeltem. Mainland China régióban tudom párosítani a Mi Home appal. Eddig kínaiul beszélt, de ma reggel amikor elindítottam meglepetésemre angolul kezdett szövegelni.
Viszont meg is volt zavarodva, többször is eljátszotta ,hogy indítás után ment fél percig és leállt a takarítással. Szóval újraindítottam, ezzel visszaváltott kínaira és ezután ügyesen kitakarított, ahogy szokott.
Na ezt magyarázza meg valaki!
Jó lenne, ha angolul dumálna, de semmi ilyen beállítást nem találok...
-
canniball
nagyúr
válasz
AndrewBlase
üzenetére
"A szobák határát több helyen is rossz helyre rakta. Hiába mentem a terület módosításra, és húztam neki be a valós határolóvonalat ("Please draw a line on the screen to divide the rooms."), hibát dobott."
Tipp: próbáld meg először egyesíteni a szobákat, aztán szétválasztani, hátha úgy sikerül."...szerintem nem ártana valami vékony hálószerű biszbasz a szűrő elé..."
Ezt a Xiaomi Mop 1C-ből is kihagyták; a Mop Pro-ban viszont van ilyen. Miután filléres tétel és marketing értéke zéró nem értem miért nem kapták meg az olcsóbb gépek is. -
AndrewBlase
senior tag
válasz
AndrewBlase
üzenetére
No, ma is megdolgoztattam "Lujzit".
Elsőként a két (padlószőnyeges) szobába küldtem el (külön-külön) max szívóerőn (strong). Mindkét szobában volt olyan "akadály", amit tegnap nem pakoltam el előle, ma viszont igen. Számomra érdekes módon, most is kihagyta a "felszabadult" területeket. Néztem, ahogy odaért a vélt akadályhoz, lelassított, erős gondolkozásba esett, hogy mi a tosz van (azaz nincs), picit belement a területbe, majd szépen kikerülte. Lehetett látni a térképen is, hogy szépen körbegalopozza.
Viszont ha takarítási pontként kijelöltem, minden zokszó nélkül megcsinálta.
A tegnapi Standard módú (2. fokozat) takarítása után szedett még össze fél-egy centis koszpaplant szobánként, hangja nem túlzottan zavaró max erőn se. (Számomra érdekes, hogy míg a hagyományos porszívó tartályában nem áll össze a cucc, ebben olyan filcpaplanszerű izét csinál.)
Majd kijelöltem a 3 fenmaradó (járólapos) helyiséget, és ráküldtem max szívó és víz fokozaton pórszívózni, feltörölni Y-shape módban. Érdekes, hogy most a tegnapival ellentétben addig nem ment a másik helyre, míg nem végzett az egyikkel. A 25 m2-t így 45 perc alatt csinálta meg, és maradt még egy kevés víz a tartályban. Minimális "plusz" mocskot tudott összeszedni a tegnapi után. A gép nem lett vizes belülről, sőt, tegnapról mára fentfelejtettem a moppot, víz is volt benne, és nem csurizott maga alá.Amit nem sikerült beállítanom. A szobák határát több helyen is rossz helyre rakta. Hiába mentem a terület módosításra, és húztam neki be a valós határolóvonalat ("Please draw a line on the screen to divide the rooms."), hibát dobott.
Ha a bővíteni szándékozott szoba volt kijelölve, akkor ezt dobta:
"Division failed, please try to increase the area of the segmented room.",
ha meg a szűkíteni szándékozott szoba volt kijelölve, akkor meg ezt:
"Both ends the dividing line should be as close as possible to the walls of the room.".Bónusz infó. Egy, azaz 1 db küszöb van a lakásban, cirka 15 mm-es. Tegnap simán átküzdötte magát rajta. Ma, segítő (és kábelrejtési
) szándékkal raktam oda egy burkolatváltó profilt. Hát mit mondjak, nem szereti. Határozottan küzdött, hogy átverekedje magát rajta.
Észrevétel. A falak/tereptárgyak mellett, ahova csak a forgókefe ér, szőnyegen hajlamos elhagyni apróbb (jobban beletaposott) szöszöket. A tartály ürítése lehetne egyszerübb/higiénikusabb is, meg szerintem nem ártana valami vékony hálószerű biszbasz a szűrő elé, mert így minden porszívózáskor beleül a dzsuha, és élek a gyanúperrel, hogy állandóan kefélgetve nem biztos, hogy kibírja a megadott 180 üzemórát.
De összességében eddig elégedett vagyok a munkájával. -
ben11
őstag
válasz
Stephan89
üzenetére
Én pl ha csak egy szobát szeretnék kitakarítani vele, akkor azt zónával teszem, mint a képen.

A lidart én spec nem hiányolom, kollégám s5 max tulajként meglepődött milyen jól navigál a kis C5. Külön szeretem, hogy ilyen alacsony. MMopcsöpögésől nem hallottam még a modellel összefüggésben.
A szőnyeget én külön zónával még egyszer átszivatom vele turbo módban. -
gergo0328
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy Xiaomi MI Robot Vacoom Mop Essential-t. Impulziv vásároló voltam nem néztem utána és nem találtam rá erre a csoportra időben. Szóval a problémám első része az, hogy össze vissza megy és nem térképezi fel normálisan a lakást, nem tud átmenni minden küszöbön (későbbiekben ezt majd orvosolom a küszöb átalakitásával), és nem lehet megmondani neki hogy csak a konyhát takaritsa fel. Sőt a szőnyeggel sincs nagyon jóban.
Mivel neten vásároltam élek a 14 napos visszaküldéssel és szeretnék venni egy jobbat ahol ezek a problémák ki vannak köszöbőlve. Melyik eszközt érdemes megvenni ami kb 100-130 ezer Ft környékén már megvásárolható? A felmosási funkciónak is nagyon örülnék.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
canniball
nagyúr
válasz
kmarci25
üzenetére
Na de pont ez lenne a lényeg, hogy ne kelljen bűvészkedni a falakkal. Akkor inkább végigkoppintom a kövezett helyiségeket és úgy indítom útjára, számomra ez egyszerűbb megoldásnak tűnik mint falakat emelni és lebontani. Mondjuk azt még nem próbáltam, hogy ez időzített takarításnál működik-e, de gondolom igen.
Persze a tuti az lenne ha lehetne tipizálni a szobákat és így külön lehetne programozni a keménypadlós helyiségeket valamint a szőnyeges szobákat megemelt szívóerővel; egy program egyikre egy a másikra és tiszta minden. De ha jól sejtem ilyesmire nem igazán van lehetőség ezeknél a gépeknél...Ha már időzített programok: jól látom, hogy ismétlődő programokat csak a hét egyes napjaira lehet beállítani, tehát olyan lehetőség nincs hogy pl. minden másnap dolgozzon?
-
kovsol
titán
válasz
canniball
üzenetére
Azzal kiegészíteném, hogy korom sötétben is kitakarít. Épp az előbb porszívózta nekem ki a teljes sötét szobát és konyhát. Sőt falak, meg bútorok előtt is lelassított, és nem erősen megy neki hanem tudja, hogy ott van, és lassan koccan neki, hogy tudja mikor kell forduljon.
Viszont pl egy szék lábnak simán nekimegy világosban is.
Mondjuk az elmentett térkép valószínüleg segít neki, hogy tudja nagy vonalakban hol vannak tereptárgyak. Első térképezést világosban csináltam meg.
Én a zóna dolgot arra használom, hogy hol mosson fel. Jellemzően a konyha előszobát mosatom fel vele, aztán arra rajzolok egy téglalapot, és lekorlátozom vele, hogy hol mossa fel. -
canniball
nagyúr
válasz
Stephan89
üzenetére
- Zónatakarítás: rajzolsz egy téglalapot a térképre az lesz a zóna és ott takarít. Akkor jó ez, ha pl. a konyhában kiborult a liszt, odaküldöd és ott felporszívóz.
- Az 1C-nek más megoldása van vízre mint a Pro-nak: a tartályt nem a gép belsejébe kell tenni, hanem a gép seggére felpattintani és a tartály alján van a mop, így ha ereszt is a tartály akkor legfeljebb a mop lesz vizes.
- A kollégák beszámolója alapján enyhe fényben már navigál, ha kapcsolsz neki valami kevés megvilágítást akkor az elvileg már elég.
- A szőnyegek felismerése az már más kategória, kb. 2,5-szeres áron. De az 1C is felmegy rá és kiporszívózza; csak a fordulatot nem emeli meg. -
Stephan89
aktív tag
Sziasztok,
Még mindig gondolkodom, hogy milyen robotot vegyek. Próbálnám most a költségeket inkább lejjebb szorítani egyéb kiadások végett.
Így végül a Vacuum Mop 1C-nél tartok, de lenne pár kérdésem:
- mit jelent a zónatakarítás? Azt tudom, hogy a szobákat nem lehet kijelölni külön takarításra. De a zónák azok mire jók? Mi alapján lehet zónákat kijelölni?
- ennek is csöpöghet a víz a tartályából a rövid cső miatt, mint a Pro esetében?
- mekkora hátrányt jelent hogy nincs LIDAR? A gyakoribb ütközéseivel tehet kárt bútorban? (Pl. Ikea Metod bútorlapok elég sérülékenynek tűnnek)
- 53 négyzetméteres lakás ruhaszárítóval, babakocsival, székekkel stb. - ezek mekkora gondot jelentenek a navigáció során?- szürkületben, illetve este hogy navigál? Este takaríttatnánk vele, mikor munka után elviszem a babánkat sétálni, és most már akkor teljesen sötét van. Vagy korábbra kellene időzíteni a takarítást?
- szőnyegeket esetleg felismeri?
Köszönöm!
-
canniball
nagyúr
válasz
kmarci25
üzenetére
Köszi!
1. A térkép készítésre nem gondoltam... Amúgy nem láttam én sem semmi értelmét ha azt jelenti amit, ezek szerint nem tévedtem nagyot.
2. Kár, egyszerűbb lett volna a szőnyeges szobákat virtuális fallal elzárni és azokat külön porszívóztatni manuálisan, de akkor marad a helyiségek összeválogatása. -
hunluigi
senior tag
válasz
huliganboy
üzenetére
Az lesz az... én most kaptam meg. Illetve, egy hete nem jártam az app-ban és most dobta fel, hogy megnyitottam. Kb. Egy 3 hete jött az előző update. Lassan gyakrabban frisítik mint a telefonom. 😁
-
kmarci25
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
Nem, ez olyan mintha lenne egy olyan topik, hogy bámelyik hardver/kütyü esetében melyik színű a legcsinosabb, és ott lennének csak csajok/lányok/hölgyek/nők.
Ugyanis ez a topik valóban a kütyüzésről szól. Egyébiránt a normál porszívózást is én intézem itthon.
És egyébként is, ha píszí akarok lenni, akkor ez egy nagyon szexista hsz volt. 
canniball:
1. pont azt jelenti, ami oda van írva. A falak mellett megy és csak ott porszívóz fel. Értelme talán akkor van, ha csak új térképet készítenél talán... (?)
2. A virtuális fal az olyan mint a fizikai. Oda sehogy sem tudod beküldeni, amíg az app-ban nem törlöd a falat. -
canniball
nagyúr
Két villámkérdés:
1. A (Mop Pro menüjében) a Vacuum along the edges funkció mire jó/mit csinál?
2. A virtuális fal "általános érvényű" (tehát a fal az fal és pont) vagy manuálisan be lehet küldeni a virtuális fal mögé a gépet (pl. a virtuális fal mögé kijelölt területre irányított takarítással)? -
bacsis
Közösségépítő
srácok-srácok!
Én csak most gondoltam még csak bele!
Van egy sanda gyanúm, hogy ebben a topicban is ti kedves fórumozó társaim, mind férfiak vagytok/unk.. vag ylegalábbis 90%-unk biztos...
értitek, egy robotPORSZÍVÓS topicban!!!
Ez olyan, mintha átmennénk a focis topicba, és csak csajok lennének
...Bocs az OFF-ért, de ezt muszáj volt
-
hunluigi
senior tag
S5max megint frissítést kapott... keményen tolják a srácok az sw fejlesztést.
-
magyarl
tag
válasz
AndrewBlase
üzenetére
Szuper, köszi az összefoglalót!

Apropó: ki hogy szokta az ajtókat kezelni?
Gondolok főleg olyan folyosókra, ahova jó lenne ha bemenne, de az ajtó a folyosóra nyílik.
Érdemes sarkig nyitott ajtókkal az első térképezést, aztán később vagy bemegy vagy nem, ajtótól függően? Vagy egy idő után megunja a bezárt ajtót és eltárolja magának hogy ott nincs is szoba?
-
AndrewBlase
senior tag
Péntek délután rendeltem, ma hozta a DPD.
A wifi-t elsőre nem akarta megtalálni, aztán telefont cseréltem, a szájomi telefonnal már gond nélkül rátalált.
El is küldtem takarítani (csak porszívózni, standard módban). Elkezdte a falak mentén, bement a másik szobába, majd gondolt egyet, vissza kijött, ugyanezt eljátszotta az összes helyiséggel, hogy benézett, aztán kijött. Majd elkezdte a dokkolós étkezőt szisztematikusan kitakarítani, majd ment helyiségről-helyiségre.
A "hasznos" terület ~100m2 a házban, ebből 2 helység kizárásával (becsukott ajtó) 49-et takarított 60 perc alatt, 94%-ról 42-re esett vissza az akksi szint. A helyiségeket szétdarabolta, manuálisan kellett összeollózni, hogy mik tartoznak egybe.
A tartálya jól tele is lett. Azt nem tudom, ezek azt nem érzékelik, hogy tele, nem szólnak?
Aztán távirányítással beküldtem az addig csukott (tehát nem feltérképezett) fürdőbe. Kitakarította, de jól össze is zavartam szegényt, teljesen más helyre rakta a térképen (lenti 2. képen pirossal jelzett terület a fürdő, ő meg berakta az étkező és előszoba közé
), mint ahol van, és fel is adta a küzdelmet, hogy magától visszataláljon a dokkolóra.
Holnap majd lesz még egy teljes köre, hogy a fürdő is meglegyen neki.
Harmadszorra raktam vizet a tartályába, és elküldtem az előszoba-konyha párosba egy kanyarra.
Röviden, hirtelen ennyi. Ez az első robotom, bízok benne, hogy beválik.
Alkatrészek tudtommal megegyeznek a Viomi V2 pro/V3-éval, tehát biztosított az ellátása. Lehet, hogy veszek is hozzá egy csak portartályt, hogy több cucc férjen bele. -
oris
aktív tag
válasz
Balazs0804
üzenetére
A vacuumspain oldala, ahol bemutatják a különböző tartályokat és a megoldást: [link]
Nem feltétlenül kell 3d nyomtatás, egy szívószál is pont rászorul. -
Begi
senior tag
Mop Pro-nal ti szoktatok area takaritast utemezni?
Szuleimnel beallitottam, hogy melyik nap mit takaritson es 1 hetig tok jol mukodott, de most mintha mindig a teljes hazat akarna kitakaritani. Eleg idegesito.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Eredeti játékok OFF topik
- Építő/felújító topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nekem egy hetes volt pénteken, amikor megadta magát a wifi. Megpróbálom visszacseréltetni és levásárolható kupont kérek helyette. De akárhogy is lesz, nem merek már Mop Pro-t venni helyette.

És egyébként is, ha píszí akarok lenni, akkor ez egy nagyon szexista hsz volt.
farkas26