Hirdetés
- Google Pixel topik
- Kezünkben a Redmi Note 14 Prók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leon77
őstag
válasz
static00
üzenetére
Még annyit tennék hozzá az előttem szólóhoz, hogy normál kézi fűnyíróval a heti egy nyírás teljesen rendben van, de ezek a robotok nem erre vannak kitalálva. A füvet nem gyűjti, szétszórja, ami remek. Minden nap, vagy minden másnap kell mennie és 1-2mm füvet "nyír" le, gyakorlatilag szinten tartja.
A lenyírt fű viszont nagyon hamar vissza kerül a talajba és sokkal több tápanyag lesz benne, mintha folyton kidobálod a lenyírt füvet. Nálam minden nap megy a robot, amikor nem esik az eső, ez a dolga. A vezetéknek az a lényege, hogy a dokkolóból indul és oda is tér vissza, feszültség van benne és egy minimális elhanyagolható mértékű áram folyik benne ami egy bizonyos irányú elektromágneses mezőt hoz létre és ezt érzékeli a robot és ezt a határt nem lépi át.
Amikor kizársz egy területet akkor a határoló vezetéket viszed a kizárandó területhez (mondjuk egy bográcshely) körbe mész vele, majd a bemenő vezeték mentén szorosan, de párhuzamosan vissza a határhoz és folytatod a határt. Na mármost, amikor a határvezetékek egymás mellett párhuzamosan futnak (de nem keresztezik egymást, az tilos) akkor a két ellentétes mező kioltja egymást és így a robot számára az láthatatlan lesz. Így lehet bárhol kizárni egy részt a telken. Nekem például 3 ilyen van, 2 fa és egy nagyobb akna fedő, amire virágokat szoktam tenni.
Elsőre nagyon bonyolultnak tűnik, én is féltem tőle, de valójában nagyon egyszerű. Nálam a vezeték a robothoz adott lefogató tüskékkel van a földhöz rögzítve, de ősszel beásom.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest