- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
orion1025
őstag
válasz
meroly #21834 üzenetére
A telefon hátulján gondolom elférne, bár a különböző méretű SMD-k nyitófeszültségét most meg nem tudnám mondani, de a 3mm-s led is elférhetne, ezt tutira működik telefon aksiról direktbe is.Nem tudom milyen telefonról lenne szó konkrétan, de az oldalán ha lenne egy kevéske hely, akkor valamilyen telefonról leszedett belső bekapcsoló gombot oda lehetne fabrikálni, elé meg valami ízléses műanyag vagy gumi telefonos gombot ami el is fér.
-
-
orion1025
őstag
Nem tud valaki olyan helyet ahol lehet régebbi telefon alkatrészeket beszerezni?
-
orion1025
őstag
Ha valakit érdekel: Sony J70
-
orion1025
őstag
válasz
meroly #21476 üzenetére
Fordult már meg pár tablet a kezeim között, családban is volt.Szintén nem való semmire, egy netbook messze lekörözi.Egyik haverom egyszer a kezembe nyomta, hogy tök fasza rajta fps-t játszani meg GTA-zni, hát mondom gratulálok, de vidd innen
Ez csak egy trend része, semmi más, az androidtól pedig engem is kiráz a hideg.Lassan bóvlibb lesz mint a made in china felirat...
Eddig egy kitérőm volt az érintős világba, az is egy P990i személyében, de hát ott sok képernyőt nem kellett nyomkodni.Ettől függetlenül én sem tartom magam maradinak, de alapvetően szeretem is a régi dolgokat.Például nálam hódít a real stereo, meg fog is, úgy kb. életem végéigTelefonban meg nehezen fogja tudni bármi is überelni az E90-t részemről.
-
orion1025
őstag
válasz
meroly #21474 üzenetére
Ez az egy teljesen biztos!
De nem csak telefonra igaz ez, hanem mindenre ami nem fizikailag megérinthető gombokat tartalmaz.Gusztustalan és használhatatlan egy technológia, a hétköznapi életben nem látom előnyét, esetleg a nagyobb kijelzőnek, de egy telefon azért van, hogy telefonáljon az ember.Netezésnél meg frászt kapnék, ha mindig képernyőt kéne nyomogatnom, de még egy sms írás is kriminális...Volt kölcsönbe pár napig egy érintős telefonom nem is olyan rég, első nap azon voltam, hogy földhöz b@szom.Az ékezetes betűk szintén nehéz írására ki sem térek, de az agyhalál akkor ér, ha felmerészkedek facebookra, és látom a sok gyökér ékezetek nélkül posztolgat.Na ilyenkor lefos az ideg
Az ájfón mániások meg egy külön réteget képviselnek a szememben.Volt olyan barátnőm aki szintén ide tartozott, egész nap simogatta azt a kotványt, aztán egyszer kitéptem a kezéből mikor meguntam, és egy kellemesen lágy suhintással odacsaptam az asztalra
-
orion1025
őstag
válasz
meroly #21472 üzenetére
Nálam ami alap követelmény: sok gomb (E90, E71), nagy méret, régi telefonnál meg fehér világítás.Ez persze mellékes, mert nem nagy ördöngősség kicserélgetni az smd-ket akár a kijelzőben is.Mindezektől eltekintve vannak számomra is klasszikusok, melyek birtoklására késztetést érzek minden áron
-
-
orion1025
őstag
Ennyinek bele kell férni úgy gondolom, nem egy oldalnyi részben lett taglalva az eset, és nem is mindennapos események erre ezek ahogy látom.Ettől függetlenül én megértettem, hogy itt ilyet ne, de még mindig értelmesebb egy ilyen esetlegesen felmerülő téma, mint amikor megjelennek a PH addiktok meg társaik, aztán offolnak ennél ezerszer nagyobb topikokban....
-
orion1025
őstag
válasz
KSparrow #21432 üzenetére
Egy vinyó bonyolult tárgy.Én például azt sem értettem sosem, hogy ha egyszer a lemez része sérül, akkor attól miért nem látja néha a gép?Persze ez csak a ritka esetek egyike, de lehet nálad panel gond van.Ettől függetlenül ugyanúgy kuka, mert a panel csere sem olyan, hogy leveszem a másikról és felrakom a sajátomra.
-
orion1025
őstag
válasz
TommyX_ #21358 üzenetére
Nekem is hasonló dereng, de rég volt már amikor ilyenekkel szórakoztam.Gameboy emukat többet használtam.Az NGage játékokkal emlékszem ott szoptam, hogy bejött a választó ablak ikonokkal együtt, de előrébb nem jutottam egy darabig, de meglett a megoldás.Eféle osszeomlást nem tapasztaltam, csak nehezen lehetett működésre bírni a játékokat, hogy ne csak felismerje, de futtatni is tudja.
-
orion1025
őstag
válasz
quailstorm #21353 üzenetére
Akkor azok a kínaiak már befejlődtek ha külsőre jó koppintást csináltak.
-
orion1025
őstag
válasz
quailstorm #21349 üzenetére
Milyen márka pontosan?Csak tudjuk mit kerüljünk el
-
orion1025
őstag
Van egy eladó sorba került E90-m ha valakit érdekel.Elsődlegesen szeretném ha olyan kezébe jutna aki vigyázna is rá, így egyenlőre nem teszem közszemlére az aprók között.Ára megbeszélés tárgya lenne, de számítok is be retro telefont.
-
orion1025
őstag
válasz
KSparrow #20899 üzenetére
Nem, ez már az a rész miután elrabolták őt meg a Leját
Előző héten volt valamikor, talán csütörtökön.Erre a Berényi Kft-ben a Balázs ráguglizott a telefonra, és kidobott egy találatot neki, mintha helységre keresnél rá, de ezt egy "vaktérképen".Nekem ez volt az a pont, hogy ütöttem az asztalt....A novákot bezzeg a kutya sem akarja elrabolni
-
orion1025
őstag
válasz
zorzy4 #20881 üzenetére
Én nem nézem azt a minősíthetetlen valamit, csak sajnos átlag kéthetente látok belőle egy keveset amikor egyik jó barátomnál vacsorázunk, vagy ha nővéreméknél vagyok.Számomra érthetetlen mit lehet még abból kihozni, na de az ominózus részlet eléggé durva volt, hogy 5 másodperc alatt megtalálta az az ostoba gyerek a Nóra telefonját.CIA-nál is dolgozhatna....
-
orion1025
őstag
válasz
Don Pityu #20755 üzenetére
Egy kalap szar, és még finom voltam.A 6280-m úgy halt meg, hogy bluetoothon küldtem rá egy témát.Befagyott és telefonos boltban kétszeri frissítés után is talán ezredik bekapcsolásra indult el, idővel soha többé.A 6288 hasonlóképp végezte, pedig egész pofás ez a típus.Mindhárom telefont ha ingyen adnák sem kéne.Szoftveres és hardveres hulladékok, a késői T-Mobile-s példányok kicsit strapabíróbbak.
-
orion1025
őstag
Ahogy KSparrow írta, a 6270-80-88 egy és ugyanazon telefon, volt részem mindháromban.
-
orion1025
őstag
Ja és ha érdekel valakit E90 alkatrész özön, az talál nálam [link]
-
orion1025
őstag
válasz
quailstorm #20548 üzenetére
A kutyacsont alcatelt feldugnám a tervezője seggébe, olyan gusztustalan egy telefon volt.
-
orion1025
őstag
Számomra az E szériában lehetne valami épkézláb folytatás, mert az legalább minőségi volt.
-
orion1025
őstag
Nekem sosem tetszettek az ilyen típusú telefonok, minden esetre nem egyszerűek élőben, na meg egy letűnt kor relikviái
-
orion1025
őstag
válasz
KSparrow #20380 üzenetére
Nem tudtam leszedni semmivel, mivel felszakadtak a forrasztási pontok is, pedig kellőképp türelmes ember vagyok és nem szoktam kapkodni meg barbárkodni.Leszedtem a mikrofon tetejét, így csak egy vékony lapka maradt, ezt pedig finomra csiszolt és élezett apró csavarhúzóval "kapargattam" és próbáltam felhajtogatni azt a kis lapkát, de hiába melegítgettem rá közbe forrasztóval, a ragasztó felszabta szinte mindenhol.Utána már szó szerint leszartam az egészet és előkaptam a hőlégfúvót, és még azzal sem jött le a helyéről!Majd kettétörés és kuka.Így is egy csomó időt elcsesztem a semmire, ott meg már mindegy volt a sorsa.
-
orion1025
őstag
válasz
KSparrow #20378 üzenetére
Forrasztva is volt és ragasztózva is.Így nem tudott ketté esni, de elcsúszni el tudott benne a lapka, így dobhatom a kukába, mert átkötést nem lehet megcsinál két forrpont miatt, de már nem is érdekel az egész.Elkínlódtam vele így is egy egész délutánt, hátha le lehet vakarni róla, de reménytelen volt.
-
orion1025
őstag
válasz
zorzy4 #20376 üzenetére
Nem sajnos, mert pillanat ragasztózva is volt a mikrofon, meg tudom az eféle dolgokat orvosolni azóta.Az előző E90-m meg pesten vágta tönkre 10000Ft-ért egy "neves" hely, szóval veszek egy újat, ezt meg bofogom zene hallgatósdinak, mert ha súlyzózok előszeretettel szokott kiesni a zsebemből, így ez lett a veszte most is.A leendő E90-t meg tip-topra akarom megcsinálni, és használni rendesen, de majd azért közbe lesegetek 3210-t is.
-
-
orion1025
őstag
válasz
stufen2 #20048 üzenetére
Elvileg ennyi lenne.Ott be is tudod állítani alapértelmezett hozzáférési pontnak, és ha megnyitod a böngészőt arra a netre fog csatlakozni és nem kér jelszót sem.
Azt kell választanod ami be van állítva a routeredben, ezt csak te tudhatod.nekem például WPA2 és rejtett hálózatom van 20 karakteres kulcsal.
-
orion1025
őstag
válasz
zorzy4 #19936 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek.Most is utángyártott akkuval használom az E90-m aminek lassan másfél éve.Boltban vásárolt, az eredeti ár negyedéért, de semmi rossz tapasztalatom nem volt vele eddig.Egy időben elkezdett gyanúsan viselkedni, de ott a töltő volt a ludas, mert ahogy váltottam egy frissebbre máris működött tovább a megszokott módon.
-
orion1025
őstag
Nincs valakinek normál állapotú és működőképes 3210-e?
-
orion1025
őstag
válasz
quailstorm #19888 üzenetére
Igen, olyan
Én eddig sim lockot csinálgattam vele anno, IMEI átírás, stb. apróságok.Dobok privátot.
-
orion1025
őstag
válasz
quailstorm #19885 üzenetére
Pontosan olyan mint amit thom79 írt.Be kell pattintani az aksi befogójához a csatlakozót, majd ebbe a részbe meg az aksit lehet döntötten bepattintani.
-
orion1025
őstag
Nokia 3310 adatkábel érdekel valakit esetleg?
-
orion1025
őstag
válasz
Mulderpapa #18460 üzenetére
Elég régi ketyere szóval én valószínűnek tartom nem olyan egyszerű az otthoni kivitelezése, így kétlem, hogy működne szervízkábel nélkül.Ráadásul lehet át kell majd írnod a telefon "régió kódját" is a frissítés előtt, hogy magyar legyen.
-
orion1025
őstag
válasz
KSparrow #18437 üzenetére
Én konkrétan hülyét kapnék ilyen kicsi telefontól
Már a KG800 sem volt kézre álló régen, de az X10 minit sem tudtam értelmesen megfogni a lapát kezeimmel, szóval azt hiszem ez sem elhanyagolható szempont telefon vásárlás vagy beszerzés előtt, mert egy apró telefon tud kellemetlenségeket okozni.
-
orion1025
őstag
Látom azért vannak még emberek akik tényleg kihasználják a telefon adottságait
-
orion1025
őstag
válasz
arkades #18421 üzenetére
Nekem volt V1-s és V2-s is.A V2 szinte használhatatlan, mert nincs nyomáspontja és nehéz elkülöníteni érzésre a gombokat.A mostani kijelzőm pedig egyáltalán nem cseszte szét a V1-s bill, én biztos nem cserélném le.A közel egy év alatt egy-két alig látható vonalat hagyott rajta, de világítás mellett láthatatlan.Ha meg kikezdené (amit kétlek) akkor kicserélem a félre rakott makulátlan kijelzőre.
-
orion1025
őstag
válasz
KSparrow #18398 üzenetére
Pontosan, a billentyűzete meg egyenesen katasztrófális volt.A navi gomb balra helyezése meg egy kegyelemdöféssel ért fel nálam, képtelen voltam megszokni.Az E90 mellett egy gagyi gyerek telefon hatását keltette nálam.Amúgy is ez a multimédiás széria egyáltalán nem jön be, az N95-l az élen.Az E szériát azért jobban össze barkácsolta a Nokia mindig.
-
orion1025
őstag
válasz
ferret77 #18389 üzenetére
N97 engem is megjárt, igaz nem a mini.Gyűlöletesen kula szoftverrel rendelkező telefon ami állandóan megőrül.El is adtam 1 hónapon belül mert elegem volt már belőle, aztán ismét az E90-nél kötöttem ki.Amíg ezt a típust életre lehet bírni, szerintem addig kitartok mellette.
-
orion1025
őstag
válasz
KSparrow #18312 üzenetére
A jó kis zseblámpa hiányzott is nekem a későbbi telefonjaimból úgy megszoktam, hogy kéznél van.Pláne sátorozós partyknál vettük nagy hasznát, alig volt nálam olyankor mert akinek kellett az cipelte magával a sötétben
A formája meg elég futurisztikus, de teljesen kezelhetőek a csepp alakú gombok is, nekem legalábbis nem volt vele problémám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Milyen okostelefont vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest