Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
ontheground
üzenetére
Megnéztem. 120GB -ról kéne klónoznom 128GB -ra. Nekem jó úgy, hogy tok-vonó klónozza az egészet. Ugyanabban a gépben lesz használva, csak én elraknám magamnak a saját, belakott SSD -met, a másikon meg majd nyomok Android alatt egy FR -t. Eredetileg az volt a tervem, hogy egy szűz Remixet állítok be nagynénémnek, de, mivel az nem ment, így maradna ez a megoldás.
-
Somatom
veterán
válasz
ontheground
üzenetére
1.: 729MB FAT32 lba
2.: 8GB FAT32 boot
3.: a többi EXT4Indítás előtt, vagy guest indítás után a 3. partíciót ismeretlennek, vagy lefoglalatlannak mutatja a Gparted, tehát azt nem a Wines tool formázza. Azt resident módú indításnál hozza létre (formázza) a Remix. Azaz, nem hozza létre és valahol ott a bibi. De, hiába hozom létre manuálisan, akkor sem hajlandó elindulni és birtokba venni.
-
Somatom
veterán
válasz
ontheground
üzenetére
Köszi! Hmmm... copy-paste. Ezt kipróbálom. Gondolom, mount híjján ez csak a partíciót másolja, a rajta levő adatokat nem.
-
Somatom
veterán
Képtelen vagyok resident módban életre kelteni a Remixet friss, Windows toolos telepítés után. Guest módban elindul, de residentben csak villog a Remix felirat és órákig sem történik semmi. Az eredeti, működő Remixem egy 120 -as SSD -n van és az újat is egy ugyanilyenre szeretném rakni. Linux alatt (Xenialpup64) tudok meghajtót klónozni partícióstól, adatostól? Hátha úgy elindul.
-
Somatom
veterán
válasz
ontheground
üzenetére
Ismerem a keyeventeket, sokszor használtam már. Csak nem gondoltam volna, hogy egy telós power nyomás emulációja itt működhet.
Nem tudom, hogy mit értesz bootidő alatt. Automatizálóval futtathatsz shellparancsot rendszerindulás eseményre. Az már késő? Vagy, próbáltad már init.d script -tel?
Szerk.: Ha csak a böngészős input miatt kell, akkor automatizálóval síma ügy.
-
Somatom
veterán
válasz
ontheground
üzenetére
Ez az!
Az első nem működik (can`t create /elérési út Permission denied)A keyevent parancs viszont tökéletes. Már csináltam is rá utasítást automatizálóban, annak meg parancsikont a home -on, úgyhogy már bökésre egyből standby van.
Köszönöm a tippet!
-
Somatom
veterán
válasz
ontheground
üzenetére
Sajnos, a Remix nem reagál rá.

-
Somatom
veterán
válasz
ontheground
üzenetére
Köszi! A Remix -ben standby opció van. Tökéletesen működik, leáll minden, a monitor sleep -be megy, a PC -n villog a power gomb és nyomásra minden visszaáll. A gond az, hogy a kikapcsoló ikonra bökve, egy floating választófelületen jelenik meg a standby, reboot, shutdown. Erre a floatingra bökésre nem mindíg reagál. A shutdown -t és a rebootot meg tudom oldani másképp, de a standby -ra nem találok meghívható utasítást. Én elbökdösnék rajta, de most a 80 éves nagynénémnek szeretném adni a gépet és szeretném számára használhatóvá tenni.
Szerk.: köszi, ez az utolsó tetszik, kipróbálom!
-
Somatom
veterán
válasz
ontheground
üzenetére
Nem hiszem. Milyen Androidos utasításban lenne standby opció? Max. AndroidTV OS alatt. Sztem ez vmi Linux utasítás.
-
Somatom
veterán
válasz
ontheground
üzenetére
Köszi!
-
Somatom
veterán
válasz
ontheground
üzenetére
Nem tudod, hogy milyen utasítás állhat a standby gomb mögött? Az svc power -nek nincs ilyen kapcsolója. Szeretnék kirakni a home -ra egy közvetlen parancsikont.
-
Somatom
veterán
válasz
ontheground
üzenetére
Már írtam korábban, hogy FAT32 -re formázott SSD -n van a 64 bites. Soha, semmilyen fagyásom nem volt, két éve atom stabilan működik.
-
Somatom
veterán
válasz
ontheground
üzenetére
Nálam egy Vorke V1 en fut úgy, hogy a SATA bővítőhelyén levő SSD -re van telepítve. A BIOS -ban (vagy UEFI -ben?) úgy van beállítva, hogy alapértelmezetten ez az SSD az elsődleges. Ezen levő Grub4Dos automatikusan a Remixet indítja, vagy F7 -re dobja a bootválasztót. A BIOS -ban következő a belső tárhely. Tehát, ha kiveszem az SSD -t, akkor automatikusan a gyári Win10 indul.
-
Somatom
veterán
válasz
ontheground
üzenetére
Elméletileg lehetséges. A Remix Linux részről egy az egyben úgy működik, mint egy Puppylinux. Grub4dos -t használ, egy .sfs kiterjesztésű konténerfájlt hoz létre a mentéseihez, amit boot -nál felcsatol. Csak a betöltő kezelője teljesen ki lett herélve. A Puppy -é tud ext -re is telepíteni és úgy konfigolod a betöltőt, ahogy akarod. Viszont, manuálisan kell megadni a Remix betöltőjét, mert a Puppy OS keresője nem találja meg. A Remix indító fájljai ugyanis nem a gyökérben, hanem egy mappa mélységben vannak, ahol a Puppy már nem keres. De, manuálisan természetesen megadható az elérési út. Szóval, ha ismered a Puppy -t, akkor ismered a Remixet is.
-
Somatom
veterán
ontheground:
A probléma a következő. Csak pendrive -os telepítésnél teszi külső meghajtóra a saját bootloaderét. Ilyet csak FAT32 -re csinál a Wines telepítője. A Win HDD -t, SSD -t nem hajlandó FAT32 -re formázni. Tehát, először pendrive -ra kell telepíteni, majd Linux alatt formázni a merevlemezt, aztán klónozni a meghajtót. Nálam így megy két éve egy FAT32 -es SSD -ről.
-
Somatom
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem az a lényeg, hogy mit tud a kártya, hanem az, hogy a Remix alatt levő Linux kernelben milyen a támogatottsága.
-
Somatom
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A grafikus kártyára tippelnék. Úgy rémlik, hogy a Remix csak 1080p natív kimenetet tud.
-
Somatom
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Sajnos, a Remix telepítője nagyon le van butítva. Még a rendszerbetöltő telepítési helyét sem lehet megváltoztatni. De, itt az Android tulképp csak egy "felszín". Telepítés, rendszerindulás szempontjából ez egy light Linux disztró. Méghozzá egy az egyben egy Puppylinux. Nekem az volt a szerencsém, hogy évek óta Puppy -t használok, így könnyen áthidaltam ezt a problémát.
Ami a most látható rendszerindítós problémát illeti, az szintén általános jelenség, ha dual bootban Linuxot teszel Win mellé. A Win rendszerindítója nem ismer el (fel) más OS -t. A Linuxé viszont igen. Ezért kell lecserélni a Winét és most ezért látod azt a választómenüt induláskor. Az a Linux rendszerindítója és most az indítja nálad a Win -t. -
Somatom
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Biztos, hogy "beragadt" és nem csak azért villogott a kurzor, mert épp formázta a tárhelyet magának? Egyébként sztem rosszul kezdtél neki. Külső meghajtós telepítést kellett volna csinálnod, hogy a Grub4dos rendszerindító ne a Wines meghajtód MBR -jébe kerüljön. Most azt tudod tenni, hogy a Grub4dos konfig fájlját egy Notepad++ szerkesztővel módosítod úgy, hogy 0 másodperces késéssel automatikusan indítsa a Win -t. A másik lehetőség, hogy a Win -nek vmi helyreállító programjával visszaállítod a Win eredeti rendszerindítóját az MBR -be. Ez utóbbiról csak hallottam, hogy lehetséges, mert olyan fostalicska oprendszert én nem használok. Linux alatt sokkal egyszerűbb a rendszerindítót konfigolni.
-
-
Somatom
veterán
Volt már olyan, hogy frissítés után az ikonok ráfagytak a felületre, meg olyan is, hogy egyáltalán nem jelentek meg az ikonok. Egy-két rendszerújraindítás után mindkettő rendbejött.
Viszont, most én is szívok. Van egy 16:9 -es, régi, plazma TV, aminek a "legkomolyabb" bemenete VGA. Vettem egy HDMI - VGA adaptert. Ha ARM miniPC kimenetére dugom, akkor szépen megjelenik a megfelelő képarány. Az X86 -os miniPC -men Linux alatt be tudom állítani a képarányt. Remix alatt viszont nincs állítási lehetőség. A Kodi szerint 1024x768 a felbontás, vagyis 4:3 -ban megy ki a rendszerkép és a TV ezt húzza szét 16:9 -re. Ettől persze megváltozik a felület, az ikonok eltorzulnak, és persze minden alkalmazás felülete is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- iKing.hu Apple iPhone 14 Pro 128GB használt Silver 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest