Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ontheground

tag

Köszi az infokat. Az sfs nem a sqashfs image-ek kiterjesztése? Akkor ezek szerint abba ment?

Amúgy a következőképp néz ki a gépem:

1. winyó: 1TB SATA WD BLUE:
    MBR, mind elsődleges, mind NTFS
    1. partíció 100MB WIN BOOT
    2. partíció 50GB WIN7
    3. partíció 50GB WINXP
    4. partíció maradék tárhely

80GB SAMSUNG SATA
    MBR, benne a GRUB
    1. partíció, 30GB elsődleges, EXT4: Xubuntu féleség (Linux Lite 4.2) 18.04 ROOT, GRUB config mappa
    2. partíció, 4xGB elsődleges, EXT4: /HOME

A windowsokat BCD-vel töltöm be, ha nincs Linuxos winyó a gépben, ha van, GRUB-bal.

Illetve van egy 80-as IDE winyóm, ezen van most egys 24 GB-os elsődleges EXT4, meg a többin egy EXT3(amit lehet az Android nem is ismer, lehet megformázom ezt is EXT4-nek).
    Kiírtam újraírható DVD-re a 64-es UEFI képes Remix OS-t, lehúztam a winyókat, kivéve az IDE-t, átszerkesztettem a boot entryt a DVD indulásakor, az INSTALL=1 hozzáadásával, nem ismerte meg az IDE winyót.
    Viszont túljártam az eszén, van egy jó kis kínai óccó notebook IDE/ sima IDE/SATA - USB átalakítóm, így felment az Android a 24 GB-s partícióra, ezt már arról írom Chrtome alól :) Mások tapasztalatai alapján azt hittem, lassab lesz a rendszer winyón, de nem vészes, pedig nem egy erőmű ez a gép, 4GB DDR2, NVIDIA 8400GS, P35 chipset. A C2D E8400-as procin mérgelődött kicsit induláskor, hogy nem ismeri, lehet megpróbálom majd a 32-es változatot is.

Majd megpróbálok behegeszteni neki egy boot entry-t a 80-as SAMSUNG-on levő GRUB-ba, akkor szerintem menni fog alaplapi IDE-vel is. :)

Új hozzászólás Aktív témák