Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ontheground

tag

válasz Somatom #589 üzenetére

Jó kis mini PC :) Ha jól értem, akkor nálad NTFS-en van a Remix OS? Én direkt EXT4-re raktam, volt ugye Linuxom amúgy is, meg én a Linuxos NTFS driverekben még mindig nem bízok 100%-ban.

Közben elköszöntem a Remix OS-től, sok volt a tearing meg a random fagyás a 32 bitessel még jobban, mint a 64 bitessel.
    Viszont áttértem Phoenix OS-re, sajnos a 3-as, 64 bites UEFI képes verzió nálam nem működik, így maradt az 1.5-ös verzió belőle, ez egy Android 5.1.1.
    Ebben nincs annyi optimalizáció, mint a Remix OS-ben, de stabilabban működik nálam. Voltak ezzel is gondok, mindent a nyelvbeállító képernyővel kezdett, de csak annyi volt, hogy kellett neki egy üres /data mappa a kernel-t meg a system.img-t is tartalmazó mappába, ahova tudja menteni a dolgokat.
    A Chrome nem igazán akart rá felmenni, a Google Play szolgáltatások frissítését hiányolta, de találtam hozzá egy Gappsv51.zip csomagot meg egy Android PC Toolbox nevezetű win-es progit, amivel betehető az image-be, így fel bírtam utána rakni a legfrissebb Chromium-ot. Ugyanezzel a Toolbox-szal felrakható az Exposed Framework is. Play áruház van alapból, megy is, sőt Root is van, azt a Beállítások/A Táblagépről menüben a Build szám kattintgatása után a Beállítások/ Fejlesztői lehetőségeknél lehet bekapcsolni, úgy nézem, sima SuperSu-val van megoldva.
    Most egy EXT4 partíción csücsül az egész rendszer+data egy sima IDE winyón, de csak USB átalakítós boot-tal megy, nem is fog menni másképp, mert a Marvell IDE vezérlőm kernel modulja nincs benne a kernel image-ben.
    Mondjuk valahogy bele lehetne hegeszteni, ennek még utánanézek, hiszen a Linux-Lite-om kezeli a winyót a gépben is szépen, tehát a Marvell kernelmodul létezik, csak lehet kernelt kéne forgatni.

A 32 bites Remix OS egyébként csinált a winyóra egy GRUB v1 bootloadert(a 64-es UEFI-s Remix-nek ez nem sikerült, gondolom az UEFI-s volta miatt), azzal tudom indítani magában a PhoenixOS rendszert is(csak a fájljait másoltam ki az ISO-ból a /phoenix mappába, meg talán a system.sfs-t kellett kicsomagolni unsquashfs-el), vagy ha benn van a Linux-os winyóm is, akkor azzal, annak GRUB v2-jébe is csináltam boot entry-t :)

SD videókat is szépen viszi VLC-vel, nagyobbal még nem próbáltam, először a hang gondjaimat kellene még megoldanom. Konkrétan ebben a gépben egy Soundblaster Live 5.1 van, van is hang, szép tiszta akadásmentes lenne, csak van alatta egy alap sistergés.
    Most vagy a bemenetek nincsenek megfelelően némítva az Android által, vagy a gépben levő régi analóg TV kártyámból veszi a zajt a cucc. Sima fehérzaj, mint amikor a rádió sistereg.
    Nem tudom, de vannak konfigfájlok a system.img /usr/share/alsa alatt, illetve a /etc-ben is, majd egyszer lehet nekiállok meghegeszteni a dolgokat.

Egy tanács, ha valaki Phoenix OS 32bites használatára adná a fejét: Én sok felesleges cumót le szoktam jegelni Android-ban telón is, plusz le szoktam lőni a felesleges szolgáltatásokat is, így még a százezer éves bontószökevény Samsung Galaxy Mini-m is használható még ma is telefonként pl.
    Itt is majdnem minden gyári bloat-tól meg lehet szabadulni, viszont van egy CZStatisticsProvider.apk nevű gyári app, amit tilos lejegelni. Jegelés után folyamatosan leáll és újraindul a SystemUI, lehet újrarakni a cuccot. Ezt vagy 3x megszívtam, mire kiderült, hogy ez a ludas.

Új hozzászólás Aktív témák