- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ontheground
tag
Örülök, hogy jó lett. Akkor ezek szerint egyik rendszeren ez a jó, másikon meg az. Viszont nálad akkor az is megoldható, amit én nem tudok magamnak megcsinálni, konkrétan a 143-as kóddal kényelmesen be lehet kapcsolni a numlock-ot boot után. Én ezt szerettem volna induláskor megtenni, semmi egyéb megoldást nem találtam rá Android alatt, a standard Linuxos megoldások nem működnek. Idegesít, hogy elfelejtem ,aztán mindig elgépelem az első jelszavamat valamelyik böngészőben
-
ontheground
tag
Az utolsót rosszul írtam, ez a helyes:
echo mem > /sys/power/stat
szerk: erre sem reagál?Phoenix alól vagyok most, de a másolás-beillesztést még szokni kell.
Meg azt nem tudom, ennek kell-e root jog(én a CTRL-ALT-F1-es root parancssorban adtam ki őket), vagy mennek sima user-rel is.
Remélem sikerrel tudja majd használni nagynénéd a gépetszerk. 2: Esetleg még ezt próbáld ki:
input keyevent 26
Ez elvileg a power gomb megnyomásával ér fel Androidon. Én hasonlóan akartam megoldani a Num Lock-ot, de nálam nem ment. (forrás) -
ontheground
tag
Egy ilyet találtam, ezt is neten, működik is, de nem tudom ez kell-e neked
echo standby > /sys/power/state
Ezzel a winyó leáll, a kép elsötétül, de a táp meg a ventik maradnak. Power gombbal visszaindítható, de az ethernethez újra kellett csatlakoznom(Wifihez nem biztos, hogy újra kell, nem tudom kipróbálni, mert az nincs ebben a gépben).
Nálam Phoenix-en a kikapcsoló menüben "Sleep" gomb van, azt megnyomva leáll minden, a táp is készenlétbe, a ventik is leállnak. Vissza szintén vissza lehet jönni belőle power gombbal, a netet sem kell újra csatlakoztatni. Viszont ez utóbbi tuti API hívás lesz(telón is van ilyen, amikor lezárod a kijelzőt power gombbal). Mind az "echo suspend..." , mind az "echo sleep..." hatástalan parancssorban kiadva.Közben találtam még kettőt(forrás):
CODE]echo freeze > /sys/power/state
ebből nem tudtam visszajönni power gombbalCODE]echo standby > /sys/power/state
Ez meg kb az, ami a Sleep gomb a kikapcsoló képernyőn, megáll vele a venti is, a táp is, vissza is lehet belőle jönni. -
ontheground
tag
Jó kis mini PC
Ha jól értem, akkor nálad NTFS-en van a Remix OS? Én direkt EXT4-re raktam, volt ugye Linuxom amúgy is, meg én a Linuxos NTFS driverekben még mindig nem bízok 100%-ban.
Közben elköszöntem a Remix OS-től, sok volt a tearing meg a random fagyás a 32 bitessel még jobban, mint a 64 bitessel.
Viszont áttértem Phoenix OS-re, sajnos a 3-as, 64 bites UEFI képes verzió nálam nem működik, így maradt az 1.5-ös verzió belőle, ez egy Android 5.1.1.
Ebben nincs annyi optimalizáció, mint a Remix OS-ben, de stabilabban működik nálam. Voltak ezzel is gondok, mindent a nyelvbeállító képernyővel kezdett, de csak annyi volt, hogy kellett neki egy üres /data mappa a kernel-t meg a system.img-t is tartalmazó mappába, ahova tudja menteni a dolgokat.
A Chrome nem igazán akart rá felmenni, a Google Play szolgáltatások frissítését hiányolta, de találtam hozzá egy Gappsv51.zip csomagot meg egy Android PC Toolbox nevezetű win-es progit, amivel betehető az image-be, így fel bírtam utána rakni a legfrissebb Chromium-ot. Ugyanezzel a Toolbox-szal felrakható az Exposed Framework is. Play áruház van alapból, megy is, sőt Root is van, azt a Beállítások/A Táblagépről menüben a Build szám kattintgatása után a Beállítások/ Fejlesztői lehetőségeknél lehet bekapcsolni, úgy nézem, sima SuperSu-val van megoldva.
Most egy EXT4 partíción csücsül az egész rendszer+data egy sima IDE winyón, de csak USB átalakítós boot-tal megy, nem is fog menni másképp, mert a Marvell IDE vezérlőm kernel modulja nincs benne a kernel image-ben.
Mondjuk valahogy bele lehetne hegeszteni, ennek még utánanézek, hiszen a Linux-Lite-om kezeli a winyót a gépben is szépen, tehát a Marvell kernelmodul létezik, csak lehet kernelt kéne forgatni.A 32 bites Remix OS egyébként csinált a winyóra egy GRUB v1 bootloadert(a 64-es UEFI-s Remix-nek ez nem sikerült, gondolom az UEFI-s volta miatt), azzal tudom indítani magában a PhoenixOS rendszert is(csak a fájljait másoltam ki az ISO-ból a /phoenix mappába, meg talán a system.sfs-t kellett kicsomagolni unsquashfs-el), vagy ha benn van a Linux-os winyóm is, akkor azzal, annak GRUB v2-jébe is csináltam boot entry-t
SD videókat is szépen viszi VLC-vel, nagyobbal még nem próbáltam, először a hang gondjaimat kellene még megoldanom. Konkrétan ebben a gépben egy Soundblaster Live 5.1 van, van is hang, szép tiszta akadásmentes lenne, csak van alatta egy alap sistergés.
Most vagy a bemenetek nincsenek megfelelően némítva az Android által, vagy a gépben levő régi analóg TV kártyámból veszi a zajt a cucc. Sima fehérzaj, mint amikor a rádió sistereg.
Nem tudom, de vannak konfigfájlok a system.img /usr/share/alsa alatt, illetve a /etc-ben is, majd egyszer lehet nekiállok meghegeszteni a dolgokat.Egy tanács, ha valaki Phoenix OS 32bites használatára adná a fejét: Én sok felesleges cumót le szoktam jegelni Android-ban telón is, plusz le szoktam lőni a felesleges szolgáltatásokat is, így még a százezer éves bontószökevény Samsung Galaxy Mini-m is használható még ma is telefonként pl.
Itt is majdnem minden gyári bloat-tól meg lehet szabadulni, viszont van egy CZStatisticsProvider.apk nevű gyári app, amit tilos lejegelni. Jegelés után folyamatosan leáll és újraindul a SystemUI, lehet újrarakni a cuccot. Ezt vagy 3x megszívtam, mire kiderült, hogy ez a ludas. -
-
Most kiírtam laptopon egy pendrive-ra a remixet. kipóbáltam, elindult, felállt, frissült, stb. Átdugtam a pc-re, semmilyen usb bemeneten (csak 3.0 van a nagy gépen) nem indult el, megakadt a fentebb említett résznél. Valami nem tetszik neki a rendszerben, de nem jövök rá, mi az.
Milyen noob beállítás problémák lehetnek?a cucc egy i5 2500k cpu, asrock z68 extreme4 lap, rajta egy Sapphire HD7870XT graf kártya, 16GB ram, ssd, hdd. Nincs secure boot, vagy legalább is nem találom a biosban, de semmi sincs jelszóval védve. Persze bootnak az usb van elsődlegesként. Régebben volt egy igen hasonló konfigom (z77-es lap a különbség), azon vidáman futott.
Felraktam (volna) win mellé az ssd-re épp, hogy majd deinstall eltüntesse a boot választást; pesze ugyanott akad meg telepítéskor.
Write speed test oké, format data oké, villan egyet és kicsire vált a kép,
mikor ki kellene írnia, hogy intel rapl_driver: not supported cpu model - vagy ilyesmi, na az már nincs meg, hanem az android x86_64@:/# felirat és slussz. -
Nem, ez a formázás után van sajna. Ráadásul pendrive telepítésnél is, csak ott tovább tart. Illetve ha szitkozódva újraindítom, akkor látszólag kesz remix mappám van, könyvtárakkal, stb. Csak épp nem bootol, hanem villog a kurzor. Laptopon nem volt időm kipróbálni most, hogy csak a pc-t utálja-e.
Érdekes, régebben minden hiszti nélkül települt.
Linux varázsláshoz nem értek, igazából nem is akarok; egyszerűen az emulátort akartam kiváltani (újra kipróbálni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Gyermek PC játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest