Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Ez a Huawei Pura X, az első szélesvásznú kagylótelefon
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago #46 üzenetére
Updateről volt szó nem szoftverről.
Nem értem, hogy egy update-n mit érdemes használni. Nem feltétlen hoz funkcionális változást, hanem javítja a meglévő hibákat és foltozza az ismert sérülékenységeket.
Persze sajnos ezek a dolgok össze vannak mosva és néha a funkcionális frissítések nem mindenkinek tetszenek vagy esetleg új problémákat hoznak be.
-
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago #44 üzenetére
Te csapkodsz itt a levegőbe az updatekkel kapcsolatban.
Az hogy kapsz updatet nem azt jelenti hogy érdemes is használni úgy.
- ez nem is értem. Mit kell egy updaten használni?Nem érdekel mit csinál a userek döntő többsége. Nem fog hatással lenni rám amikor egy terméket választok.
Az updatek leginkább a tervezett avultatás miatt vannak.
- marhaság. 3 éve használom az iPhone-t. Már 3 major update-t kapott. Semmit nem érzek használhatóságban, sőt iOS 18 nagyon jó lett. Sok évig tervezem még használni, ha szükséges akkut is cserélek benne, de egyelőre nincs vele problémám -
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago #42 üzenetére
Az érdekes az hogy azt állítottad hogy van ilyen, épp csak példát nem tudsz hozni.
- én nem fogok egy fórum miatt googlizgatni, de keress nyugodtan, biztos találsz. Nem mintha a te hozzászólásaid minőségibbek lennénekFogyasztói társadalomnak az a lényege hogy vásároljál
- Ennek ellenére az Apple rég óta kb 8 évig támogatja a készülékeit és a Google és a Samsung jelentősen megtolta a támogatási időket. Azért ez nem feltétlen ilyen egyszerű, hogy az a lényeg, hogy vásárolj. Ezeknek a cégeknek szolgáltatásaik is vannak, nem kevés bevétellel. Azzal is kell számolniuk, hogy rengeteg működőképes eszköz legyen a felhasználóknál, s ne is nagyon gondolkodjanak el rajta, hogy esetleg váltanak. -
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago #39 üzenetére
Az ilyen bulvár cikkekkel nem tudok mit kezdeni. Főleg a pcfórum-os. Az nyilvánvaló, hogy mivel az apple termékek és chipek nagy mennyiségben értékesített termékek, így mind a kutatóknak és az újságíróknak érdekük rájuk ugrani, vizsgálni s minden problémát túlragozni.
De ez nem jelenti azt, hogy a 26. középkategóriás Mediatek vagy Qualcomm chipsetben nem lennének ilyen problémák csak a kutyát se érdekli.
Másrészt az ilyen jellegű hibákat nehezebb is javítani, de nehezebb is kihasználni, mint a szoftveres eredetűeket, szóval én örülök, hogy naprakész rendszert használhatok még sok évig, amiben azért az ismert hibák jelentős része javítva van. Gondolom a Google sem véletlen ad ki folt csomagokat több android verzióhoz is és bocsátja a gyártók rendelkezésére, amit azok vagy kiadnak a telefonra vagy nem.Nem is értem hogy-hogy élnek még az Apple userek.
- köszi megvagyunk, de értékelem az aggódást.Parasztvakítás az updatek jelentős része.
- akkor te jól választottál egy olyan gyártóval, amelyik ezen tekintetben igénytelen -
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago #38 üzenetére
teljesen hidegen hagynak az ilyen uptime-ok. Az hogy 3-4 hetente újra indul a telefon frissítés miatt nem nagy cucc, főleg csak ha annyit veszek észre belőle, hogy reggel nem elég a faceID, hanem be kell írni a passcode-ot.
De majd ránézek pár hónap múlva.
- ne fárazd magad. nem érdekelÉrdekelne melyik az az androidos telo amit pár naponta újra kell indítani.
- nem állítottam, hogy van ilyen, de érdekes, hogy egyből a platformra vetted. -
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago #36 üzenetére
Úristen, mit nem lehetett ezen érteni. Úgy értettem, hogy havi egyszeri újraindítás frissítés miatt az kb a nem számít kategória. Az a gáz, ha valamit pár naponta kell, hogy egyáltalán használható maradjon.
Sehol nem tagadtam le semmit. Egyértelmű volt az állításom.
-
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago #34 üzenetére
Mint mondtam itt a folyamatos foltozás a lényeg, a sebezhetőségek szinten tartása. Ha soha nem updatelsz, akkor azok száma folyamatosan növekedni fog. Nincs tökéletes szoftver, de legfrissebbről mondható el, hogy abban a legkevesebb az ismert biztonsági rés.
Nekem ha már valamit havonta egyszer kell újraindítani, azt is csak amiatt mert frissített. Az a nem kell újraindítani kategória. Nincs okom kipróbálni mi van ha fél évig nem indítom újra.
-
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago #32 üzenetére
Nem véletlenül sem user error volt. Ismert hiba, hogy egy adott verzió asszem (13.0.16 volt) többé nem talált új updatet.
-
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago #29 üzenetére
Az update nálam kikapcsolva. Majd akkor frissítek ha kell valami vagy problémám van.
- Hát ez Xiaomin nem működött, mert én akartam frissíteni, csak úgy elbarmolták a rendszert, hogy nem ment -
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago #29 üzenetére
Nem érdekel az éjszakai update, reggel nem arra akarok ébredni hogy be kell lépni és semmit se látok a kijelzőn. Na meg ugye ilyenkor pár percig a rendszer még fagyogat is.
- hogy mi?A biztonsági rések meg mindig is voltak és 30 év múlva is lesznek.
- Így van, ezért kell a frissítés, hogy legalább a számuk szinten legyen tartva.Még hogy nem kell újra indítani egy iPhonet... (a városi legendák szerint)
- nem kell újraindítani, van hogy 2 hónapig nincs újraindítva. Nem tudom androidon mi a helyzet, de mindig jót mosolygok, amikor erre dedikált gomb van a menüben -
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago #27 üzenetére
Hát iPhone-ra egyrészt szoftverfrissítés van sok évig, másrészt működik is
Xiaomi-ra nekem manuál kellett gépről felrakni a frissítést, mert egyiket úgy elbarmolták, hogy többet nem tudott frissítést fogadni a telefon.
Jah igen, és Xiaomi-val a fizetés is gyakran eldobta magát, pedig gyakran használom és iPhone-nal semmi ilyen nem volt.
A többi probléma mit említettél nem tapasztaltam, s töltéssel se akkuidővel sincs problémám 3 év után sem.
-
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago #24 üzenetére
Miért töltené a Xiaomi töltő 5W-al az iPhone-t? Akkor ott a Xiaomi töltő a gázos. Nekem ilyennel még nem volt gondom. Bármelyik gyors töltő szépen tölti az iPhone-ot és Macbook-ot is.
Amúgy meg kb csak Xiaomi-ra jellemző, hogy gyorstöltőt pakolnak a telefon mellé, s azok más paraméterekben maradnak el a többi telefonhoz képest.
-
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago #22 üzenetére
Most ha jól értem az a baj, hogy nem csomagolnak ugyanolyan szar töltőt az iPhone-hoz, mint amilyet a többi telefonhoz? Tehát így is úgyis venni kell egy budget gyorstöltőt?
-
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago #16 üzenetére
Én ft kapom a fizut és azzal is fizetek.
- lololol. Ezt a demagóg szöveget. Csak az benne a lényeg, hogy a forint árfolyamért s az itteni drágulásért a Fidesz felelős nem pedig az Apple -
hapakj
őstag
Mindig ez a probléma, hogy nem tudják felkötni USB-n pendriveként és felkopizni a warez mp3-at
A böngészők nyugdíjba küldését én se értem. Nem mintha a Safari motorja nem lenne jó. Az is webkit és igazából a Chromium is onnan ered. Másrészt ma már ha jól tudom lehet saját böngésző motrot is használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Jól reagált a részvénypiac a mutatókra, Kínában viszont van hely a javulásra.
- Xiaomi Mi 10T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és hardver felvásárlás! Korrekt áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RÉSZLETFIZETÉS 12 RÉSZLETRE ELÉRHETŐ HP AY7E1EA
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest