Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ktomcat

    senior tag

    válasz borix #1058 üzenetére

    Remélem soha nem jutok el odáig hogy emiatt hivatalos szervekhez kelljen fordulni ezügyben, de én azt látom hogy a sunyiba felvett beszélgetéssel még az EP-be is be lehet kerülni, illetve Ha olyan súlyú dolgot tartalmaz az adott felvétel nem azt veszik elő aki felvette..(Meg bevallom próbáltam rákeresni ilyen témájú hírekre de nem igazán találtam hogy mi járt az illetőnek aki felvette)

    Nem konkrétan ilyen esetben de hivtalos szervekkel hasonlóban volt részem anno egy cégnél ahol dolgoztam, a megfigyelőrendszert ugyebár úgy kell beállítani hogy csak a saját területed előtti részt veheti elméletben, a többit ki kell homályosítani. A szemközti céget kipakolták egyik éjjel, és másnap kopogtattak a rendőrök hogy kérnék a kamera felvételt, ha lehet homályosítás nélkül..
    Vagy ott vannak még az autóba szerelt dashcam-ek, úgy tudom senkit nem lehetne felvenni a hozzájárulása nélkül, azaz minden közlekedés után el kéne homályosítani az embereket/rendszámokat és úgy visszatölteni a felvételt a kamerába, vagy felmatricázni az autót hogy vigyázz felveszlek ha nem járulsz hozzá akkor menj át az út túloldalára? Ugyanakkor ha baleset van akkor meg már kérik a kamera felvételt..

    Számomra ez az egész nagyon szürke még, nem egységesen alkalmazott jogi szabályokkal, mintha itt is mindig lenne kivétel ami "erősíti" a szabályt :U

    A 1061 hsz-re: A digitális fájl manipulációját könnyebben ki tudják mutatni mint a szóbeli egyezmény igazságtartalmát vizsgálni, vagy (tudtommal) a szolgáltatótól is be tudják kérni a hívást hogy ellenőrizzék

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák