- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
kocka88
tag
lassan már zsebbe se férnek majd el....jócink..
-
blueMerle
veterán
Így legyen ötösöm a lottón!!!! Na mit mondtam?
The Huawei Ascend Mate, a 6.1 inch 1080p beast, gets impromptu introduction at a Huawei store -
Touch-ko
őstag
Szerintem mar van aki alig varia a 10-13 colos telefonokat..
Szerintem mar valamelyik koreai ceg teszteli is oket..Elkepeszto. Anno emlekszel mekkora divat volt nyakba akasztani a Nokia 3310-eseket, most ezt megneznem, nyakba akasztva
Nyaktol koldokig -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#68216320 #63 üzenetére
El vagy tévedve! Nincs választék. Legalábbis közel sem akkor, mint a 4,5" fölött. Az autós példa pedig teljesen hibás. Ott pár gyártó már rájött, hogy kis(ebb) méretbe is szükség van a jó minőségre.
Én példának mindig a Razr M-et hozom fel. Mutass még egy olyan telefont, amiben min. 2 magos Krait van, 1 Gbyte RAM, és még kapható is itt hazánkban.A másik, hogy jöttök itt mindig a tartalomfogyasztással. Árulja már el egy-két ember itt a fórumba, hogy:
- milyen netes előfizetése van
- mennyi netezik egy nap mobilrólA másik, hogy egy mobil (!) készüléknek az arany középutat kellene képviselnie. Nem a szélsőségeket, ugye?
Mikor épp netezek, akkor abban a pillanatban én is jobban örülnék éppen 8 vagy 10"-nak. De a következő pillanatban, ha kocsiba ülök, bringára pattanok, stb. már rohadtul nem vágyok rá, hogy ott nyomja a combomat egy e-penis növelő felesleges dög. -
<Adamsky>
nagyúr
"Úgy van nem kell megvenni ..."
De okosak vagytok. Én konkrétan lesajnálnám, hogy mekkora ping-pong ütővel jönnek ki a gyártók, ha 4, max 4,3" környékén ugyanaz (!) megkapható lenne. De nem. Én hónapok óta keresek egy normális telefont (!), de eddig az egyetlen esélyest, amit találtam (Razr M-et) se lehet kapni itt Magyarországon. Nincs alternatíva!!
Sokan írják, a fórumba, hogy "meg lehet szokni". Ja, persze. Kifizetek 100+ egy telefonért, és még én szokjam meg, mi? -
Cannabis7
senior tag
szerintem megszokható ez is, persze kicsit talán már túlzás.
de 3,5" 4,3"-ra váltani is nagyin fura volt először most meg az a fura ha egy kisebb telót tartok a kezemben, sokkal rosszabb élmény.
a másik meg h idén jönnek a hajlítható kijelzőős telók, szval sztem úgy 2 év múlva (amikor elég fejlettek lesznek ezek akijelzők) az lesz a trend h megint 4-4,5"-os teló lesz a divat, amit széhajtogatva egy 7-8" tabletté varázsolhatunk.Ez nekem kifejezetten tetsztene
-
=Mentor=
őstag
Tabletnak kicsi, mobilnak nagy, kuka.
-
fojuzer
aktív tag
Teljesen mind 1/nekünk Magyari-Proliknak/ úgy sem tellik menö drága,új cuccokra,jó nekünk az olcso-régi-használt kütyü is!
-
xperiasigi
őstag
ez már nekem is nagy..Én az olyan 5hüvelyig eliveselem de a fölött már tényleg lassan táblagép..
-
Probber
őstag
Nagy és baromi ronda. Fantasztikus kombináció...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
leslie_smith #80 üzenetére
Ja elég béna.
-
blade zte
őstag
Hamár ekkora felbontás, ekkora méretre, inkább 4,3-ra 480x800, tegra 3, 1gb ram. Az már most elérhetö, és zte u950
-
AMD Power
titán
Ezek is kezdenek már belehülyülni ebbe a kijelző méret mániába.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
leslie_smith #76 üzenetére
Az még mindig nagyobb.
Apropó nekem van iPad akkor lényegében az is egy iPhone. Ezt a logikát követve.
-
leslie_smith
aktív tag
Így gondolkozzak én 7-es tabon!
Akkor lehet búcsút kell mondani a nexus7-nek és majd ezek! -
blackydan
senior tag
Én nem csodálkozom h a ZTE is legyártott egy óriás telót.... a note is sikeres szóval akar egy szeletet a tortából , érthetően
-
daniel909
addikt
unalmas méret unalmas dizájn...
-
blueMerle
veterán
-
Cyberpunk
félisten
-
blueMerle
veterán
válasz
Cyberpunk #61 üzenetére
Az Android alá nem lenne elég még egy Paksi atomerőmű sem, hogy teljesen smooth legyen. Persze, a G1 óta használom, de nem tagadom elvakultan a hibáit. Szóval egyáltalán nem baj, és nem tartom feleslegesnek ha valaki egy highend készülékbe áldoz, hiszen így az aktuális rendszerrel megkapja a viszonylag lagmentes felületet (jobb esetben), amit pl. én szeretek . Az pedig nem a te és én tisztem eldönteni, hogy ez kinek és miért fontos, szerintem.
Két-három éve sírva röhögtél volna a tepsifonos embereken, most persze, mivel mással nem tudnak előjönni, elmagyarázzák neked és mindenki másnak, hogy ez márpedig jó és biza kényelmes, és már saját magadnak is elhiszed.
Az emberek keze, zsebe, nem nőtt, csak a telefonok.
De ettől függetlenül én ezt leszarnám, ezt értsd már meg kérlek, ha elérhetőek lennének pl. egy 3,7-es méretben, right? Nem vagyok egy pici ember, magas, nagy darab, 90kg, sportos, izmos, kopasz rosszarcú pali vagyok (jelige: rád vágyom
), nincsenek nőies nyuszkómuszkó kezeim, hogy ne férne el egy tepsifon benne, vagy a zsebemben. Elfér, csak nekem kényelmetlen. És szerintem itt zárjuk le a témát, Te is érted miről beszélek, a minek csúcs hardver témát pedig fentetbb vázoltam, szép estét
-
törölt tag
Tudjatok, az a rohely, hogy rinyaltok a meret miatt. Pont az a lenyeg az Androidban, hogy millionyi vason futhat. Nem az a jo, hogy van valasztek? A szemelyautosok sem rinyalnak a csaladi egyteruek miatt csak azert, mert az o negytagu csaladjanak eleg a swift. Ki kellene mar szakadni kedves elmeletben tech-felhasznalok az "ez van, kell vagy nem" regi vilagbol. Igenis legyen ezerfele cucc, hogy amikor kicsaljak a penzemet akkor valaszthassak. A csucs vasak pedig azert kerulnek a nagy kijelzos keszulekekbe, mert:
1. Oda kell az eroforras
2. A legujabb fejlesztesbe tudjak beletenni
3. Nincs ertelme gyartani 1000+n-ik ugyanolyan keszuleketAkit zavar a valasztek annak ajanlom az almat.
-
Szerintem ha ugyanezekkel a specifikációkkal, de 4,2-4,3" kijelzővel adnák ki, nemcsak a pixelsűrűsége lenne jó, de ráadásul nem is számítana ekkora tepsinek...
-
blueMerle
veterán
Amíg gyártanak mindenféle méretet, addig miért zavarna a 6"?
Talán csak azért, mert a normális méretben elérhető telefonokba nem pakolnak aktuális csúcshardvert.
Szaladgáljatok felőlem nyugodtan 30"-os telefonokkal ha az nektek jó, engem nem érdekel, az viszont már bosszant hogy 3,7"-4" környékén nincs aktuális csúcshardver ha épp azt akarnék venni. Persze, részben nincs igazam mert az egyre nagyobb kijelzőket próbálják a gyártók egyre kisebb készülékházba zsúfolni, pl. a káva csökkentésével, de pl. 5,5" felett már erről sem beszélhetünk, az akkor is brutálisan batár tepsi lesz. -
Majd ha ezek telefonok felet majd az idő eljár, akkor össze gyűjtöm őket és meg lesz az alap a ház falának mert tégláknak is megteszi
Viccet félre téve ,számomra ez már igencsak nagy lenne, max netezésre tudnám használni,de hogy magammal vigyem bárhová is ,az már kényelmetlen lenne. őnmagában tetszetős a telefon,szép a kialakítása. -
ramrit
tag
Plusz ezek a giga mobilok megkönnyítik a zsebtolvajok dolgát :-)
-
airmax_2.0
tag
A méretvitához csak annyit nekem a 4.7 collos LG P760 egykezes, és király amikor böngészek vele. Simán el tudok képzelni nagyobbat is, úgy hogy telefonálok is vele... Ezt majd meglátjuk...
A ZTE-vel csak az a bajom, hogy most a CES-re egy csomó pöpec cuccot visznek tele lesz vele a sajtó, aztán majd talán karácsonyra meg is lehet venni...
Én szeretem zte termékeket mert jó áron ütős cuccokat adnak, de a piacra lépessel valami nem stimmel náluk... Főként itt európát értve a piac alatt... (lásd grand x, vagy huawei ascend p1 történet mire ideért a fél
évvel később bemutatott samsung, és lg telefonok lekaszálták a piacot..) Ebből a szempontból a koreai cégek jobbak...
Mondjuk a zte jobban jött ki az előbb említett buliból mert jó áron a szolgáltatóknál még sikerese, de a huawei ascend p1 csak keresgéli önmagát. Jó kis készülék csak senki nem veszi az árképzés miatt. -
Fidel76
tag
Miért nem raknak a telefon hátuljára még egy kijelzőt és megcsinálják kinyithatóra, mint a könyvet. Olyan lenne, mint a PC-nél a 2 monitor. Csak szoftver kell hozzá, a többi adott.
4,5-es kijelzősből lenne 6-os 4:3-as tablet. -
zdanee
őstag
5.7"?! Ezeknek elgurult a gyógyszerük. Vagy az oldalzsebes nadrág-lobbi lett az utóbbi években egyre erősebb és új telefon mellé új nadrágok vásárlását teszik elkerülhetetlenné. Az EU helyében szabványosíttatnám a nadrágzsebméreteket is, a jelölése lehetne az ISO 5.7"WtF?!
-
blade zte
őstag
Ez biztos hogy kínában lesz elérhetö. A ZTE u950 is tegra 3-al, de 5mp-es kamerával, és wvga felbontással jött, és az is kínába.
Jólvan a china mobile is igazolja ezt.
-
aram01
nagyúr
most eltűnnek a tábla pc-k,vagy a mobilok fognak átalakulni azzá,és ők halnak ki?
-
Mr. Byu
aktív tag
"A 720p panellel szerelt készülék további érdekessége, hogy 1,2 GHz-es órajelen futó négymagos processzor köré épül, mely szintén elmarad a piac legerősebb ajánlatai mögött."
Ha ezt előre elolvastuk volna 3 évvel ezelőtt...
-
otoaak
tag
" +1, nagyon eltolódtak az arányok. Akik elsősorban telefonálásra használják a telefont és nem internetezésre meg multimédiás célokra azoknak már nem praktikus ez a méret. Sajnos kisebb méretben meg egyre kevesebb telefon van megfelelő hardverrel. A 4"-os méret lecsúszott a középkategóriába sajnos. "
Ez most komoly? Én eddig sem szerettem az ilyen nyavalygásokat de ez már teljesen kimeríti a hiszti fogalmát. Én nekem csak pár kérdésem lenne a fanyalgókhoz:
1. Mi a fenének okos telefon annak akinek csak telefonos funkció számít? Bőven van olyan telefon amiből választani tud van kicsi is, jó is, szép is.
2. Egy főként telefonként működő pda-ba mi a fenének brutál hardver? A jelenlegi közép kategória is bőven túlmutat azon ami egy ilyen készülékbe kell/kellhet.
3. Szóval valamelyik agyas magyarázza el nekem legyen szíves miért kellene a gyártóknak olyan okostelefonokat gyártani amiket a vevő a hagyományos funkciókért vesz meg és ehhez miért kellene csúcs hardvert párosítani?Másrészről a telefonok olvadtak bele igazából a PDA-ba, ez gyakorlatilag csak egy plusz funkció. Az okos telefon kategória nem a telefonok felokosításából született (amivel egyedül a nokia próbálkozott...) hanem a pda-k bővültek telefonos funkcióval. Ezért aki okos telefont vesz az ne rinyáljon azon, hogy pda-t kap a pénzéért. Akinek meg nem kell PDA az ne vegyen PDA-t. Minden okos telefonos funkció kiváltható céleszközzel amik általában jobbak is az adott dologra. Eltelt már 6-8 év, akár mekkora traumát is okozott egyeseknek ezeknek a készülékeknek a megjelenése most már azért időszerű lenne továbblépni.
-
Maxentius
addikt
Ha kiadják 4"-es méretben ugyanezzel a vassal, akkor emelem kalapom!
-
natë
nagyúr
Egyentelefon.
-
MuzikJunkie
aktív tag
Hmm... biztató!
A méretvitába nem mennék bele, de mikor 1 hónapja kerestem telefont, az volt az első feltétel, hogy nagyobb legyen, mint 4,3"...Nekem bejön.
-
sheep
addikt
nem ez a baj, hanem az hogy most már ez a trend: 10 óriásmobil bejelentésre talán jut egy kompakt (4") körüli , normális hardver-ral ellátott mobil
speciel a 4.3 körüli méretet méfg én is elfogadnám ha olyan a frame mint pl. a motorola razr i-nél, mert az jó kompakt, de a 4.5 és afeleltt egyáltalán nem izgat. Csakhogy egyre kevesebb ilyen méretű telefon van. -
Weeman1
veterán
Egyre jobb Zte készülékek jönnek ki.
-
dudika10
veterán
válasz
blueMerle #38 üzenetére
Nem vagyok éppen egy nagyra nőtt ember, de a 4-4,5" simán megszokható és kényelmes is számomra. Még azt is el tudom képzelni, hogy egy nálam 1,5x nagyobb embernek a 6" is kényelmes.
Amíg gyártanak mindenféle méretet, addig miért zavarna a 6"?
(#33) Keeperv85: így már elfogadható a vélemény.
-
blueMerle
veterán
Na, mit mondtam tegnap egy másik topicban? Idén 6" alatt már nem vagy menő.
És persze majd ismét jön pár mókus, akiket a marketingautó fényei elvakítottak, és majd jól el is magyarázzák hogy ez tulajdonképpen tökéletes és kényelmes méret és csak mindenki más a helikopter, aki szerint bullshit ekkora telefonokat gyártani.
-
ikormos
csendes tag
-
ikormos
csendes tag
válasz
Keeperv85 #24 üzenetére
"Arra is pont jó ez a leírás: egy fehér téglalap, négy lekerekített sarokkal. 0 formaterv."
Ok, de sok lehetőség nincs is. Az előlap 99.9%-át egy fekete téglalap alakú üveglap fedi. (Ráadásul ez a százalék szerencsére folyamatosan nől). Mit tudsz dizájnolni a maradék egytized százalékon? LEgfeljebb a telefon hátulján. Arra meg egyre jobb minőségű matricákat lehet kapni, olyat ragaszthatsz rá, amilyet akarsz. Hellokitty, Ferrari, Harley, virágoskert, nudista...
KI
-
krystman
őstag
Azért már ez durva! Ezt 7köznapni használatra használhatatlan. Kíváncsi lennék, hogy nyáron amikor rövidgatyába van az ember, akkor hová tesz ilyen telefont valaki! Max egy táskát tesz az oldalára. Nekem már a 4,3 is nagy, max 4" ami szóba jöhet. Teljesen hülyeségek ezek a tepsi telefonok. Lassan már egy EEPC kijelzőét kell cipelni.
-
Ati1979
veterán
Szerintem ez már egy kicsit túlzás.
(#16) ben11
+1, nagyon eltolódtak az arányok. Akik elsősorban telefonálásra használják a telefont és nem internetezésre meg multimédiás célokra azoknak már nem praktikus ez a méret. Sajnos kisebb méretben meg egyre kevesebb telefon van megfelelő hardverrel. A 4"-os méret lecsúszott a középkategóriába sajnos.
(#26) Johnny194
Pont ugyanezt gondolom. Egy kicsit megelőztél. -
kakuk.tamas
addikt
A kompaktság adott: szerintem a 4-4,5" bőven elég, egy jó kis 720p-s felbontással, 4 maggal, 8 MPes kamerával, 6-8 mm vastagsággal (azért ennyi, mert ez nem vágja el a kezed...) Ami kellene már, az egy normális akksi, ami ilyen telót 3 napig minimum meghajt... De álmodozzunk... :/
-
ikormos
csendes tag
Az meg, hogy a kategóriák összemosódnak, teljesen természetes. Lásd notebook-netbook. De ugyan ez vontkozik pl. az autókra is. Nézd meg a Mini-t vagy a Fiat 500-at.
KI -
ben11
őstag
Szerintem lassan a felsőkategóriát le is lehet választani a hagyományos mobiltelefon csoportról és összemosni a tabletekkel.
Ez vicc kategória, bárki bármit is mondjon.
"a legfelső szegmensben idén már a 1080 x 1920 képpontos felbontás lesz az elvárt"ikormos
Nem azzal van a baj, aki akarja vegye nyilván a tepsiket. Az a gond, hogy amelyik telefon kiejlzője 4 hüvelyk alatt van, azok mellé már alig társul tisztességes hardvert és/vagy összeszeréli misnőség, anyaghasználat, szoftveres támogatás stb..
-
Cyberpunk
félisten
Az már tablet.
egyébként ennyi erővel a Galaxy Tab 7.0-át és társait is nevezhetnénk telefonnak, mivel van bennük GSM modul is.
Egyébként a szörnyülködőknek: nem kötelező megvenni, és mint ahogy tudjuk nem biztos, hogy Kínán kívűl is napvilágot láthat ez. Mint ahogy sok Huawei modellel esetében így van. Vagy komoly csuszásokkal csak.
-
pufferzóna
tag
Mindjárt jönnek a kisfarkúak keseregni a méretek miatt.
-
Keeperv85
nagyúr
Hát már nem azért, de ez szimplán csúnya...
-
A hátulja nekem Zopo zp900 utánérzésnek tűnik
-
Amalgam
aktív tag
Kiváncsi vagyok, hogy meddig nőnek még a telók?
Ne felejtsük, 7.0-nál kezdődik a táblagép kategória. -
Pete55555
addikt
"idén már a 1080 x 1920 képpontos felbontás lesz az elvárt"
Vagy inkább a feleslegesen ránk tukmált
-
Johnny194
aktív tag
már megint?
fogtam a kezemben Note 2-t és az már túl nagy méret volt. Inkább törekednének a kompaktságra törekednének -
PakoA
csendes tag
Lassan a Zepter is beszállhat a
lábosmobil gyártásba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy S23 + Plus 512GB Dobozos 12 Hónap Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest